Articole scrise de C.Pantazi, D.Tapalaga


1 - 2 din 2 rezultate
1.EXCLUSIV Marile mize ale UDMR in afara de ministere si de functii: Guvernul Ponta sa renunte la procesele cu primarii maghiari care au arborat steagul secuiesc. Plus inca doua solicitari delicate UDMR va stabili, sambata, la Targu Mures, conditiile intrarii la guvernare alaturi de PSD, iar printre solicitarile referitoare la ministere si alte functii vor figura si alte revendicari de ordin politic, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor. Potrivit acestora, exista o presiune interna mai ales din partea liderilor din Secuime ca UDMR sa solicite drept conditie pentru intrarea la guvernare renuntarea la procesele cu primarii maghiari care au arborat steagul secuiesc. O alta conditie ar fi ca Guvernul sa adopte un act normativ prin care sa li se permita autoritatilor locale sa adopte insemnele minoritatilor nationale. "Exista o presiune mare din partea primarilor din Harghita si Covasna. Anul trecut, doar in Harghita erau 70 de procese de prefect impotriva primarilor", au precizat sursele citate.
2.Cum i-a scos Guvernul Tariceanu de pe listele electorale permanente pe cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Pasivitatea Guvernelor Boc si Ponta Una dintre metodele enuntate de Victor Ponta pentru curatarea listei electorale permanente este excluderea cetatenilor romani care au domiciliul sau resedinta in strainatate. Adica aproximativ 490.000, dupa cum a declarat premierul. Cum s-a ajuns insa la aceasta operatiune, in cazul in care nu a fost realizata deja de autoritatile locale. Pe baza caror legi? O modicare legislativa efectuata in 2008 de Guvernul Tariceanu in legea electorala elimina practic de pe listele electorale cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care voteaza la un referendum. Reamintim ca validarea referendumului se face daca prezenta la vot este de minimum 50% plus unu din lista electorala permanenta. Cu cit numarul de cetateni de pe listele electorale permanente este mai mic, cu atit sansele de validare cresc.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by