Articole scrise de C.P.


1 - 30 din 899 rezultate
1.Răzvan Nicolescu a fost invitat de Comisia Europeană să facă parte din rândul Ambasadorilor Pactului Climatic European Răzvan Nicolescu, expert în domeniul energiei, a fost invitat de Comisia Europeana să facă parte, timp de un an, din randul Ambasadorilor Pactului Climatic European. "Este o poziție onorifică care îmi dă posibilitatea să promovez și mai mult nevoia unei tranziții energetice rapide și inteligente. Time for action!", a scris Răzvan Nicolescu pe contul său de Facebook.
2.Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului, și-a dat demisia, după ce a fost acuzat de șantaj Secretarul de stat Gelu Puiu (PNL) și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o, a anunțat marți premierul Florin Cîțu. Gelu Puiu este secretar de stat în Ministerul Mediului. Recorder a intrat în posesia unor înregistrări care arată că acesta s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin șantaj.
3.Electrica și CEZ sunt investigate pentru un posibil comportament abuziv - Consiliul Concurenței Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Distribuție Energie Electrică România SA și, respectiv, Distribuție Energie Oltenia SA, pe piața distribuției de energie electrică aferentă zonelor geografice pentru care cei doi operatori dețin licență de distribuție. Există indicii privind implicarea operatorilor de distribuție în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică, în scopul favorizării companiilor de furnizare din cadrul grupului din care fac parte (Electrica, respectiv CEZ), în detrimentul concurenților acestora.
4.Federația Patronală de Gaze: O tranziție verde echitabilă nu se poate realiza fără aportul gazelor / Economia hidrogenului este departe de a fi o realitate imediată Dezideratul pentru o economie și o tranziție verde aparține și industriei de gaze naturale, consideră Federația Patronală de Gaze (FPPG). Potrivit acesteia, pentru transformarea sustenabilă a regiunilor cu un consum intensiv de cărbune atât din România, cât și din alte state ale Europei Centrale și de Est, gazele naturale reprezintă un combustibil esențial. Astfel, dispoziții menite să reflecte contribuția gazelor naturale merită a fi incluse în actul delegat al Comisiei Europene care urmează a fi publicat în cursul acestei săptămâni.
5.Platformă informatică de 20 de milioane de lei / ANRE vrea să creeze o bază de date unică pentru toți consumatorii de energie și gaze Autoritatea pentru Digitalizarea României a avizat documentația de achiziție din cadrul unui proiect al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Proiectul este finanțat din fonduri europene și vizează realizarea și implementarea la nivel național a unei platforme online care să optimizeze procesele operaționale din piața de energie generate de solicitările de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale prin gestionarea fluxului de informații în mod complet automatizat.
6.Liberalizarea pieței energiei: Marii furnizori de energie au primit amenzi de 1,1 milioane lei Toți marii furnizori de energie au fost sancționați, cu amenzi de 1.110.000 lei, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a descoperit nereguli în relația cu clienții. Controalele au fost făcute în contextul liberalizării pieței de energie electrică.
7.Guvernul susține că nu a primit niciun document oficial privind grupul de la Sănătate care verifica raportările COVID: Documentele apărute în spațiul public sunt false / Organele competente s-ar putea autosesiza Așa zisele documente apărute în spațiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului, sunt false și lipsite de fundament, se arată într-un comunicat al executivului pe tema existenței unui document transmis în atenția premierului Florin Cîțu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătății privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluția pandemiei COVID-19. Potrivit Guvernului, deocumentele nu poartă însemnele corecte unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului.
8.Hidroelectrica vrea să retehnologizeze o hidrocentrală pentru 76,9 milioane euro Hidroelectrica a inițiat joi, pe platforma e-licitație.ro, procedura de achiziție publică pentru lucrări de retehnologizare a C.H.E. Râul-Mare Retezat. Proiectul, estimat la 76,9 milioane euro, urmează să fie atribuit în urma unei proceduri competitive cu negociere, în care va fi evaluat raportul calitate-preț. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităților interesate este 24 mai 2021, ora 11:00, la sediul Hidroelectrica.
9.Guvernul a aprobat sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de OUG care prevede sancțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. "Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislaţia în vigoare, ştiţi foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închişi pe o perioadă scurtă la început şi, după aceea, pe o perioadă mai lungă", a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul ședinței de Guvern.
10.Complexul Energetic Oltenia primește un nou ajutor de stat, de 664 milioane de lei, după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență Guvernul a adoptat joi un proiect de OUG privind acordarea unui nou ajutor de stat Complexului Energetic Oltenia. Ministerul Finanțelor va aloca sub forma de grant, la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664,1 milioane lei, în scopul asigurării resurselor necesare acordării ajutorului de stat, Societății Complexul Energetic Oltenia SA. Suma va fi asigurată de Ministerul Finanțelor din venituri rezultate din privatizare, pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020, informează Ministerul Energiei.
11.Consiliul Concurenței investighează Electrica și CEZ pentru practici anticoncurențiale în liberalizarea pieței energiei Consiliul Concurenţei a efectuat, miercuri, inspecţii inopinate la sediile companiilor Electrica şi CEZ, suspectând practici anticoncurenţiale privind blocarea migraţiei consumatorilor de la un furnizor la altul, în contextul liberalizării pieţei, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.
12.Ședința de Guvern de miercuri a fost amânată Ședința de Guvern programată pentru miercuri, ora 13.00, a fost amânată, pe fondul demiterii ministrului sănătății Vlad Voiculescu.
13.Sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei / Guvernul: Mulți agenți economici din domeniul HORECA încalcă repetat legea Guvernul pregătește printr-un proiect de lege sacțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit expunerii de motive, au fost constatate mai multe situații în care aceiași agenți economici din domeniul HORECA au încălcat în repetate rânduri prevederile legale. Aceste cazuri sunt întâlnite la nivelul unui număr semnificativ de județe, peste jumătate din totalul acestora.
14.Principiile viitoarei legi a salarizării: Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual / Vor fi eliminate discrepanțele în acordarea sporurilor Guvernul va discuta în ședința de miercuri un memorandum privind principiile care vor sta la baza viitoarei legi a salarizării în sectorul public. Unele dintre cele mai importante principii vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Guvernul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.
15.Evaluarea trimestrială a ministerelor va fi făcută de Comisia Națională de Strategie şi Prognoză La finalul fiecărui trimestru, Comisia Națională de Strategie şi Prognoză (CNSP) va elabora o sinteză a acțiunilor Executivului pentru îndeplinirea Programului de guvernare, a stadiului realizărilor obiectivelor de investiții, cât și a activității ministerelor şi a instituțiilor sau companiilor din subordine, se arată într-un memorandum care va fi discutat în ședința Guvernului de miercuri. Sinteza va fi supusă apoi atenției premierului. Ministerele trebuie să transmită, cel târziu până pe data de 25 ale lunii următoare trimestrului, situația privind stadiul măsurilor.
16.Romgaz se gândește la o emisiune de obligațiuni pentru a finanța preluarea participației Exxon din Marea Neagră Romgaz este pregătită să preia participaţia ExxonMobil la proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, iar modalitatea de finanţare va fi una mixtă, formată din surse proprii şi surse atrase, a declarat, marţi, Aristotel Jude, directorul general al Romgaz. Jude a precizat că Romgaz se gândeşte inclusiv la o emisiune de obligaţiuni. Reamintim că Romgaz a depus la sfârșitul lui martie oferta angajantă de achiziţie a 100% din acţiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited.
17.Kelemen Hunor: Vlad Voiculescu ar trebui să comunice cu mai multă empatie în momente critice / Este responsabilitatea colegilor de la USR-PLUS domeniul sanitar Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că acțiunea de evacuare de la spitalul Foișor ar fi trebuit mai bine pregătită. "Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri, în coaliție, și din punctul meu de vedere trebuie, pe de o parte, acțiune mai bine pregatită. Dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, atunci să o pregatești în 5 zile, apropo de ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Foișor", a declarat marți vicepremierul.
18.Transgaz și distribuitorii de gaze au programat investiții de 1,6 miliarde lei în 2021 Operatorul de transport Transgaz și operatorii de distribuție a gazelor naturale au transmis Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) planurile anuale de investiții pentru anul 2021 în valoare totală de 1,3 miliarde lei. La această sumă se adaugă încă 365 milioane lei pentru extindere și racordare. Planurile au fost aprobate de ANRE. Sumele sunt mai mici decât anul trecut când au fost realizate de operatorul de transport și de distribuitori, investiții în valoare totală de 1,7 miliarde lei.
19.Romgaz suspendă rezilierea contractului cu Duro Felguera şi Romelectro pentru construirea termocentralei de la Iernut Romgaz a anunțat vineri că suspendă, pe o perioadă de 14 zile, notificarea de reziliere a contractului privind dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, încheiat cu asocierea formată din DuroFelguera și Romelectro. Aceste două companii au solicitat suspendarea rezilierii. Producătorul de gaze trimisese la începutul lunii aprilie notificarea de reziliere a contractului de lucrări, din cauza neexecutării, în termen, a obligațiilor contractuale.
20.Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă: Va fi permisă deplasarea în noaptea de Paște până la ora 5.00 dimineața / Pe litoral va fi limitat gradul de ocupare la 70% Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, se arată în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021. Mai mult, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00.
21.Transportatorul și distribuitorii de gaze au realizat investiții de 1,7 miliarde lei anul trecut Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a constatat că anul trecut, au fost realizate de operatorul de transport și de sistem și de operatorii care distribuie gaze naturale, investiții în valoare totală de 1,7 miliarde lei. Investițiile planificate în sistemele de distribuție a gazelor naturale au fost realizate în proporție de 98%.
22.Industria de petrol și gaze generează 1,8% din PIB-ul României Companiile de petrol și gaze au generat 1,8% din PIB, în perioada 2017-2019, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din contribuția întregului sector energetic, potrivit unei analize realizate de Consilium Policy Advisors Group - CPAG și Federația Patronală Petrol și Gaze. Totalul impozitelor și dividendelor plătite statului a fost în medie de 16 miliarde lei pe an în perioada 2017-2019, echivalentul a 6% din veniturile bugetare curente. Numai dividendele au fost în medie de 2 miliarde lei pe an, însumând 1,3% din veniturile fiscale bugetare.
23.Florin Cîțu: Execuţia bugetară pe două luni arată o creştere a cheltuielilor de personal peste estimări / Vreau să știu de unde vine această cheltuială Execuţia bugetară pe primele două luni arată o creştere a cheltuielilor de personal peste estimări, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri. Premierul spune că a cerut ministrului finanțelor "să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal pentru toţi ordonatorii de credit, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget pe care nu o vom depăşi".
24.Florin Cîțu cere finalizarea mai rapidă a legii salarizării: Nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri Premierul Florin Cîţu a cerut în ședința de miercuri ca proiectul legii salarizării în sistemul public să fie finalizat cât mai repede, iar în acest sens ministerele avizatoare să vină cu puncte de vedere pe un memorandum al Ministerului Muncii. Potrivit premierului, nu crede că vom mai vedea sporuri sau dacă acestea vor exista, vor viza o categorie "foarte, foarte mică".
25.Guvernul a majorat stimulentul pentru părinții care se întorc mai devreme de 6 luni din concediul de creștere a copilului Guvernul a aprobat în ședința de miercuri proiectul de act normativ privind majorarea stimulentului pentru părinții care sunt în concediu de creștere a copilului și aleg să se întoarcă la serviciu mai devreme de șase luni. Stimulentul va crește de la 650 de lei la 1.500 de lei, a ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.
26.Un fost director al Romtehnica a fost numit șeful Agenției pentru Resurse Minerale Premierul Florin Cîțu l-a înlocuit pe Nicolae Turdean din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. În locul său a fost numit Daniel Grigoroiu-Norocel, un personaj despre care se cunosc puține lucruri. Deși a ocupat funcții importante, nu deține un CV public. Potrivit declarațiilor de avere, în anii trecuți a fost director general al Romtehnica, companie din domeniul apărării.
27.Cîțu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați” / Vom respecta deciziile de la nivelul UE privind certificatul verde Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării, a scris premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Acesta a precizat că nu se are în vedere nici limitarea călătoriilor prin țară a celor nevaccinați, însă vor fi respectate deciziile la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Aceste afirmații au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa.
28.Concluzii după întâlnirea patronatelor cu premierul: Angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare / Operatorii vor suporta cheltuielile cu testarea clienților / Călătoriile interne nu vor fi limitate de certificatul verde Angajații din industria HoReCa care doresc să se vaccineze vor putea avea acces mai facil la vaccinul anti-COVID, a declarat marți Dragoş Petrescu, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că angajaţii din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Pe lângă vaccinare, este luată în calcul testarea pe costurile operatorilor. O altă concluzie în urma întâlnirii este că în România nu va exista o limitare a călătoriilor interne bazată pe certificatul verde digital care urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană în data de 14 mai.
29.Florin Cîțu crede că închiderea magazinelor la ora 18.00 a dus la scăderea ratei de infectare Premierul Florin Cîțu a anunțat că nu intenționează în acest moment să renunțe la măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în zonele cu rata de infectare mare. "În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate", a declarat luni premierul. Acesta susține că această măsură a dus chiar la scăderea ratei de pozitivare.
30.Florin Cîțu: În România nu se va aplica certificatul verde "În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanță fără! De aceea avem acest comitet interministerial pentru că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificatul verde!", a declarat luni premierul Florin Cîțu. Acel comitet interministerial despre care vorbește premierul se va ocupa de revenirea la normalitate a României de la 1 iunie.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 30 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by