Articole scrise de C.C.


1 - 30 din 564 rezultate
1.Vineri si sambata, Noaptea Cercetătorilor Europeni. Concurs de roboți, conferințe cu oameni de știință remarcabili, experimente trăznite, ateliere pentru elevi și enorm de multe alte lucruri Știința coboara în stradă pe 28 și 29 septembrie, în București și in alte 20 de orașe din România - la fel ca în alte 21 de țări din Uniunea Europeană. Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce a ajuns la a 11- a ediție. Programul e foarte bogat și anul acesta. Conferinte cu oameni de știință remarcabili, programe speciale la Muzeul Antipa, concurs de roboți, experimente cu cutremure si tornade, vizitarea unei case inteligente interactive, testarea unei paste de dinți pentru elefanți, jeleuri fluorescente sunt doar cateva dintre atractiile de anul acesta.
2.Cum trezeste Romania TV Mandria de a fi roman in ziua votului cu cantece populare patriotice. Legatura evidenta cu sloganurile lui Victor Ponta Romania TV difuzeaza cu ritmicitate inca de la primele ore al zilei votului la prezidentiale o selectie de cantece populare romanesti care promoveaza romanismul. Printre melodiile difuzate in acest potpuriu se numara "Asa-i romanul", "Doamne ocroteste-i pe romani", "Noi suntem romani". Asta in contextul in care Victor Ponta a pus accent in campanie pe motive populare, unul din sloganuri fiind "Mandru ca sunt roman".
3.S-au incheiat JOT de la Nanjing - Delegatia Romaniei s-a intors cu sase medalii (trei de aur) Vineri s-au incheiat JOT de la Nanjing, intr-o atmosfera de veselie, muzica si dans. La competitie au luat parte aproximativ 3800 de sportivi, din 204 tari. Intrecerile au fost urmarite de peste 60.000 de spectatori. Delegatia Romaniei s-a intors cu sase medalii: trei de aur si trei de argint.
4.JO Nanjing 2014 Ana Luiza Filiorianu, locul patru in finala de la individual compus Gimnasta Ana Luiza Filiorianu s-a clasat pe locul patru in finala de la individual compus, la gimnastica ritmica, cu un total de 55.850 puncte (cerc - 13.500, minge - 14.350, maciuci - 13.600, panglica - 14.400). Medalia de aur a fost castigata de rusoaica Irina Annenkova (58.575), urmata de bielorusa Maryia Trubach (56.950) si de americanca Laura Zeng (56.750).
5.JO Nanjing 2014 Atleta Ioana Teodora Gheorghe, medalie de aur in competitia internationala mixta Ioana Gheorghe (locul 10, la 200 m) a reusit sa castige medalia de aur alaturi de echipa internationala mixta 034 in proba atipica de stafeta 8x100 m, competitie desfasurata pe pista de langa Satul Olimpic, informeaza COSR. A​tleta este prima reprezentanta a Echipei Olimpice a Romaniei care a castigat o medalie in competitia internationala mixta care se desfasoara la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China.
6.JO Nanjing 2014 Medalie de argint pentru Romania la aruncarea sulitei Cea de-a cincea medalie pentru Romania la JOT Nanjing 2014 a fost cucerita de Mihaita Alexandru Novac in finala probei masculine de aruncare a sulitei. El s-a clasat pe locul al doilea, cu 73.98 m, dupa francezul Lukas Moutarde, care a reusit sa trimita sulita, la ultima incercare, la 74.48 m, cea mai buna performanta personala a sa de pana acum. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Mark Xaver Schmolcz (Ungaria), cu 72.40 m.
7.JO Nanjing 2014 Laura Jurca, pe locul 4 in finalele la sol si sarituri Gimnasta Laura Jurca a fost aproape de podium la sol si sarituri, ea reusind sa se claseze pe locul 4 la sol unde a obtinut 13.366 puncte, cu o sutime mai putin decat medaliata cu bronz Downie Elissa (Marea Britanie). Reprezentanta Romaniei s-a clasat tot pe locul patru si la sarituri, cu 14.249 puncte, unde competitia a fost castigata de chinezoaica Wang Yan(14.783 p), informeaza COSR.
8.JO Nanjing 2014 Cele doua echipe de baschet ale Romaniei s-au calificat in optimile JOT Reprezentativele Romaniei de baschet 3x3(feminin si masculin) s-au calificat in optimile de finala ale JOT Nanjing 2014. Cu 14 puncte acumulate, echipa feminina s-a clasat pe locul 6, in grupele preliminare, in timp ce formatia masculina a strans 13 puncte si a ocupat pozitia a 7-a.
9.JO Nanjing 2014 Rezultatele sportivilor romani in ziua a 5-a competititionala Romania participa la cea de-a doua editie de vara a JOT cu 41 de sportivi. Vezi in articol care au fost rezultatele inregistrate de componentii echipei olimpice a Romaniei in ziua a 5-a a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, China.
10.JO Nanjing 2014 Laura Jurca, locul 7 in finala de la individual compus Gimnasta Laura Jurca s-a clasat pe locul 7 in finala feminina de la individual compus, unde s-au calificat cele mai valoroase 18 sportive din concurs. Sportiva din Romania isi pastreaza sansa de a urca pe podiumul Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China, ea evoluand in finalele de la toate celelalte patru aparate paralele, barna, sarituri si sol.
11.JO Nanjing 2014 Rezultatele sportivilor romani in ziua 4 competitionala In perioada 16-28 august se desfasoara, la Nanjing (China), Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) dedicate atletilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Romania participa la cea de-a doua editie de vara a JOT cu 41 de sportivi. Vezi in articol care au fost rezultatele inregistrate de componentii echipei olimpice a Romaniei in ziua a 4-a a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, China.
12.​JO Nanjing 2014 Rezultatele sportivilor romani in ziua a 3-a In perioada 16- 28 august se desfasoara, la Nanjing (China), Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) dedicate atletilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Romania participa la cea de-a doua editie de vara a JOT cu 41 de sportivi. Intra in articol pentru a vedea rezultatele inregistrate de componentii echipei olimpice a Romaniei in ziua a 3-a a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, China.
13.JO Nnanjing 2014 Adina Diaconu, locul 5 la tenis de masa Adina Diaconu a incheiat pe locul 5 sferturile de finala ale intrecerilor la tenis de la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing cu scorul de 1-4 (11-6, 9-11, 7-11, 3-11, 6-11). Sportiva din Romania a pierdut in fata campioanei mondiale Doo Hoi Kem (Hong Kong), favorita numarul 1 a competitiei.
14.​JO Nanjing 2014 Doua medalii de aur pentru Romania la canotaj Echipajele Romaniei de doi rame fara carmaci, atat cel feminin, cat si cel masculin, au cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China. Echipajul feminin format din Denisa Tilvescu si Cristina Georgiana Popescu a castigat cursa cu timpul 3:37.32, devansandu-le pe adversarele din China si Canada, in timp ce Ciprian Tudosa si Gheorghe Robert Dedu, in finala masculina, au reusit sa treaca primii linia de sosire, cu timpul 3:11.27, invingand echipajele din Cehia si Turcia.
15.JO Nanjing 2014 Laura Jurca (gimnastica artistica) s-a calificat in cinci finale Laura Jurca s-a calificat, la gimnastica artistica, in cinci finale, din tot atatea posibile, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China. Cu un punctaj total de 53.250, gimnasta va participa in finala de la individual compus si in finalele pe aparate, unde s-a calificat cu al 3-lea rezultat la barna - 13.500, cu al 4-lea, la paralele - 12.800, al 5-lea la sarituri - 14.050 si  al 7-lea, la sol -12.700, informeaza cosr.ro.
16.JO Nanjing 2014 Stefania Adelina Dobre, prima medalie pentru Romania- Argint la judo (categoria 63 kg) Judoka Stefania Adelina Dobre a cucerit prima medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Nanjing, argint la categoria 63 kg. In finala, ea a fost invinsa prin ippon de unguroaica Szabina Gercsak, informeaza cosr.ro.
17.​JO Nanjing 2014 Rezultatele inregistrate de sportivii romani in primele doua zile de competitii In perioada 16- 28 august se desfasoara, la Nanjing (China), Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) dedicate atletilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Romania participa la cea de-a doua editie de vara a JOT cu 41 de sportivi. Intra in articol pentru a vedea rezultatele inregistrate de sportivii romani in primele doua zile de competitii.
18.PORTRET Robert Manea, campionul greutatilor Sportul halterelor a dat cateva nume mari in galeria olimpica a sportului romanesc, iar deocamdata nu pare a-si fi epuizat resursele. La Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, forul condus de Nicu Vlad propune patru tineri, dintre care se distinge Robert Stefan Manea. Nascut pe 9 decembrie 1997, tanarul halterofil este legitimat la Rapid Bucuresti si este obisnuit de mic sa se joace cu greutatile.
19.PORTRET Luiza Filiorianu inchide cercul performantei cu o panglica si-o minge "Ritmica" a fost dintotdeauna sora mai mica a gimnasticii artistice. Romania a avut cateva campioane charismatice, insa gratioasele sportive care manuiesc mingea, panglica, cercul sau maciucile nu s-au apropiat niciodata de performantele fetelor de la barna, sol sau sarituri. Ana Luiza Filiorianu (15 ani) ar putea sparge acest cerc.
20.PORTRET Laura Jurca, esenta tare in recipient mic Intr-un sport cu o traditie bogata in medalii olimpice, cum este gimnastica artistica, Laura Jurca reprezinta o frumoasa promisiune. Copilaria ei a purtat amprenta mai multor tari, insa viata a purtat-o spre locul ce-i fusese rezervat: Deva, Romania.
21.PORTRET Joszef Zsolt Feher, primul olimpic roman la taekwondo Taekwondo a intrat in familia olimpica in 1988, mai intai ca sport demonstrativ. In 1992, la Barcelona, si-a continuat cu smerenie munca de convingere si abia in 2000 a primit statutul de disciplina cu drepturi olimpice depline. In cele patru editii desfasurate pana acum, Romania nu a avut sansa de a fi reprezentata la cel mai inalt nivel, insa "sparge gheata" acum, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.
22.PORTRET Stefania Dobre, pe urmele Alinei Dumitru Judoul feminin românesc are o putere extraordinară de regenerare. Alina Dumitru a renunțat la marea performanță, dar locul ei a fost luat imediat de alte două-trei fete de valoare. Iar din urmă vin și alte judoka talentate, cum este cazul Ștefaniei Dobre, singura reprezentantă a României în competiția de judo de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.
23.PORTRET George Vasile, o canoe plina de calitati Sportul kaiacului si al canoei a trimis doi reprezentanti la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, un baiat si o fata. George Vasile, cel care isi va incerca sansele in proba de canoe (combinatie sprint si slalom) se afla in fata primului sau examen major din cariera.
24.PORTRET Tudor Cucu Dumitrescu, speranta sabiei romanesti Dintre cei 18 baieti din lotul tricolor care a facut deplasarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, unul vine de pe plansele scrimei romanesti. Sabrerul Tudor Cucu Dumitrescu, sportiv legitimat la CSA Steaua, va incerca sa tina cat mai sus blazonul ridicat de nume mari, precum Mihai Covaliu, Rares Dumitrescu sau Tiberiu Dolniceanu.
25.PORTRET Ioana Ducu, o racheta de speranta Tenisul de camp din Romania este reprezentat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing de perechea de aur de la Roland Garros 2014, junioarele Ioana Ducu (18 ani) si Loredana Rosca (17 ani). Cele doua au cucerit trofeul la Open-ul francez, reeditand performanta din 1990 a Irinei Sparlea si a Ruxandrei Dragomir.
26.PORTRET Denisa Tilvescu, exceptia de aur a Olteniei Intr-un sport care isi trage seva din zona de Nord a Moldovei, Denisa Tilvescu este o frumoasa exceptie. S-a nascut in Targu Jiu, pe 13 august 1996, iar in urma cu trei ani a fost selectionata pentru a intra in fabrica de campioni a canotajului, la Orsova.
27.PORTRET Arsen Mustafa, stanga olimpica a Constantei Boxul romanesc are un singur reprezentant in ringul olimpic de la Nanjing, dar este unul cu totul special. Mustafa Arsen (18 ani), un constantean get-beget, provenit dintr-o familie cu origine turca, a readus pugilatul tricolor intr-o finala mondiala dupa o pauza de opt ani. El a cucerit anul acesta medalia de argint la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia, in limitele categoriei 60 de kilograme, dupa o finala in care putea la fel de bine sa primeasca decizia de invingator.
28.PORTRET ​​Tudor Gheorghe, virtuozul de sub panou Baschetul 3x3 a luat o amploare deosebita, iar Romania va gazdui luna viitoare, intre 5 si 7 septembrie, prima editie a Campionatului European in varianta redusa. Pana atunci, doua echipe tricolore, una masculina, alta feminina, isi vor face debutul intr-o competitie desfasurata sub egida celor cinci cercuri: Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. Dintre cei opt sportivi care au facut deplasarea in China, unul iese in evidenta: brasoveanul Tudor Gheorghe (17 ani).
29.PORTRET Gabriel Bitan, o lungime de speranta Atletismul romanesc a pasat stafeta performantei in sectorul probelor tehnice, iar Gabriel Bitan este un nume ce vine lansat pe traiectoria sperantelor olimpice. Atletul bucurestean in varsta de 16 ani a incheiat anul 2013 in postura de lider mondial al saritorilor in lungime nascuti in 1998, rezultatul sau de top fiind aurul cucerit la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht.
30.PORTRET Robert Glinta tine "spatele" inotului romanesc Natatia romaneasca asteapta un nou "copil minune", care sa reinnoade sirul medaliilor olimpice. Dintre toti inotatorii care s-au ridicat in ultimii ani, Robert Glinta (17 ani) pare sa corespunda cel mai bine "portretului robot".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by