Articole scrise de C. Z.


1 - 17 din 17 rezultate
1."Politia" achizitiilor publice: Vom analiza posibilitatea unui control privind cumpararea softurilor STS si ROMATSA Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va analiza posibilitatea efectuarii unui control privind achizitia de softuri efectuata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) folosite in cazuri de urgenta, a declarat, marti, presedintele ANRMAP, Bogdan Paul Dobrin.
2.Concluziile Consiliului European de iarna. Aparare: grupuri tactice de lupta ale UE mai flexibile. Economie: organismele legislative sa aprobe Mecanismul unic de rezolutie bancara Uniunea Europeana trebuie sa-si dezvolte grupuri tactice de lupta mai flexibile si mai usor de desfasurat in cadrul politicii de aparare, au conveit sefii de state si de guverne din UE, potrivit concluziilor emise de Consiliul European de iarna, reunit joi si vineri la Bruxelles. In domeniul economic, Consiliul European a cerut organelor legislative sa adopte mecanismul unic de rezolutie (MUR) inainte de incheierea actualei legislaturi. Impreuna cu mecanismul unic de supraveghere, care a fost deja adoptat, MUR va reprezenta un pas crucial catre finalizarea uniunii bancare, sustine Consiliul European.
3.Uniunea Europeana isi pierde ratingul de top S&P din cauza slabirii coeziunii Standard & Poor's (S&P) a redus cu o treapta ratingul de credit pe termen lung al Uniunii Europene, de la nivelul de top "AAA" la "AA+", acuzand slabirea coeziunii blocului comunitar si deteriorarea situatiei financiare a Europei.
4.Fonduri UE: Presedintele intoarce in Parlament o ordonanta pentru ca ar fi eliminat termenul de 5 zile in care statul era obligat sa faca plati beneficiarilor Presedintele Traian Basescu a respins de la promulgare o lege pentru aprobarea unei ordonante de urgenta a Guvernului privind accelerarea procedurilor in absorbtia fondurilor europene, act normativ care, insa, elimina un termen de 5 zile lucratoare pana la care autoritatile de management pentru programele operationale sunt obligate sa faca platile catre beneficiari.
5.30 de milioane euro - ajutoare de minimis pregatite in anul 2014 pentru IMM-uri, in cadrul POR Microintreprinderile din zonele slab dezvoltate vor avea la dispozitie circa 30 de milioane de euro in anul 2014, ca ajutoare de minimis acordate de stat, in Programul Operational Regional (POR) potrivit unui ordin al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice afisat joi in Monitorul Oficial.
6.Guvernul majoreaza salariile din cele mai multe autoritati de management pentru fondurile UE, inclusiv pentru a combate coruptia Salariile angajatilor celor mai multe Autoritati de Management pentru Programele Operationale vor fi majorate pana la nivelul de salarizare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, unul dintre efectele urmarite de Guvern fiind combaterea coruptiei in domeniu.
7.VIDEO Tribunalul UE admite achizitionarea Skype de catre Microsoft Tribunalul Uniunii Europene a admis achizitionarea operatorului de comunicatii pe internet Skype de catre compania de softweare Microsoft, considerand ca fuziunea nu restrictioneaza concurenta nici pe piata comunicatiilor video public larg, nici pe cea a comunicatiilor profesionale din UE, a informat miercuri instanta.
8.Consiliul UE a convenit o abordare generala pe un proiect de regulament privind recuperarea creantelor transfrontaliere Ministrii justitiei din statele membre, reuniti in Consiliul Uniunii Europene, au convenit o abordare generala asupra proiectului de regulament initiat de Comisia Europeana inca de acum doi ani si jumatete privind o ordonanta asiguratorie europeana de indisponibilizare a conturilor bancare, care sa faciliteze recuperarea creantelor transfrontaliere, a informat vineri Consiliul UE.
9.Document / Consiliul UE a adoptat Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 de aproape 1.000 de miliarde de euro Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni fara discutii regulamentul de stabilire a cadrului Financiar Multianual (CFM) pentru perioada 2014-2020, care prevede cheltuieli de pana la 959,99 miliarde de euro in angajamente, pentru proiecte de dezvoltare pe bani europeni.
10.Uniunea Europeana impune taxe antidumping si anti-subventie unor producatori chinezi de panouri solare, pentru a opri ieftinirea acestor produse Uniunea Europeana va impune, timp de doi ani, incepand din 6 decembrie 2013, masuri antidumping impotriva producatorilor chinezi de panouri solare care nu au acceptat un acord amiabil cu Bruxelles-ul in acest dosar, a decis luni Consiliul Uniunii Europene, confirmand o propunere a Comisiei in acest sens.
11.Ministerul Fondurilor Europene: Beneficiarii POS DRU isi vor incasa banii pentru TVA eligibila Beneficiarii care deruleaza proiecte europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vor putea primi decontari pentru recuperera taxei pe valoare adaugata platite dupa data de 10 august 2012, potrivit unui ordin al ministrului Fondurilor Europene publicat miercuri recent in Monitorul Oficial.
12.Comisia Europeana transmite statelor membre clarificari asupra drepturilor cetatenilor UE la libera circulatie si ajutoare sociale Comisia Europeana clarifica drepturile cetatenilor UE in ceea ce priveste libera circulatie si accesul la prestatiile sociale, raspunzand preocuparilor exprimate de unele state membre in legatura cu problemele pe care fluxurile migratoare le-ar putea pune autoritatilor locale, a informat luni Reprezentanta CE in Romania.
13.Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 al UE, de aproape 1.000 de miliarde de euro, a trecut de Parlamentul European si merge la Consiliul UE Parlamentul European si-a exprimat marti, 19 noiembrie, votul favorabil cu privire la cadrul financiar multianual (CFM) al UE pentru perioada 2014-2020, acordul Parlamentului European descghizand calea catre aprobarea finala de catre Consiliu in urmatoarele saptamani, a informat miercuri Comisia Europeana.
14.Firmele care primeau bani prin presupusul circuit de spalare de bani din Prahova rulau milioane de euro cu zero, maximum 2 angajati si cu actionari sarbi si greci O serie de firme urmarite penal in dosarul de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro, din judetul Prahova, nu aveau niciun angajat sau dispuneau de maximum 2 salariati, insa rulau milioane de euro. Presa locala a descoperit si cine l-a denuntat pe Razvan Alexe, catalogat de o parte a presei drept interlop, inculpat cu conexiuni la familia presedintelui Consiliului Judetean Prahova si al PSD Prahova, Mircea Cosma.
15.TOP CE: Volkswagen, cel mai mare investitor privat in cercetare-dezvoltare, la nivel mondial. Premiera pentru o companie din UE Producatorul german de automobile Volkswagen este cel mai mare investitor privat in domeniul cercetarii si dezvoltarii, la nivel mondial, aceasta fiind pentru prima data incepand din 2004 cand o intreprindere din Uniunea Europeana ajunge in aceasta pozitie, a informat, luni, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
16.Inconsecventa politicilor guvernamentale: Executivul pune taxe suplimentare pe carburanti ca sa aiba bani de construit sosele, dar renunta la fondurile europene pentru Transport in favoarea micilor proiecte locale ​Guvernul vrea sa mute in total 370 de milioane de euro, in programele operationale europene, de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Dezvoltarii Regionale, in conditiile in care Executivul va introduce din anul 2014 o taxa suplimentara de 7 eurocenti pe litru la benzina, pentru constructia de sosele.
17.Romania cere CE mutarea a 350 de milioane de euro de la programele europene de Mediu si Transport la Regional, pentru scoli, spitale si drumuri Romania solicita aprobarea Comisiei Europene pentru realocarea a 350 de milioane de euro de la programele operationale de Mediu si Transport catre proiecte din Programul Operational Regional (POR) pentru finalizarea de spitale, scoli si drumuri judetene, a declarat, joi, la Sibiu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by