Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 331 rezultate
1.​Alegeri europarlamentare: Direcțiile de evidența populației din București, program prelungit pe 25 și 26 mai pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, alături de serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor aferente celor 6 sectoare va asigura în data de 25 și 26.05.2019, program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, anunță instituția într-un comunicat de presă. Măsura vine în sprijunul cetățenilor interesați să voteze la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.
2.Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea. Inițiatorii acestui demers, cetățeni și câteva ONG-uri vor depune miercuri, 20 martie 2019, la registratura Primăriei Capitalei o plângere prealabilă prin care solicită municipalității să ia măsuri urgente, iar dacă nu se întâmplă nimic vor merge în instanță.
3.Timișoara: Polițiștii locali îmbrăcați în civil vor aplica amenzi celor care aruncă gunoi pe jos Polițiștii locali din Timișoara, îmbrăcați în civil pentru a nu ieși în evidență, vor aplica amenzi celor care fac mizerie în spațiile publice, a anunțat, joi, primarul orașului, Nicolae Robu, potrivit Agerpres. Măsura face parte din campania "Timişoara curată", lansată de municipalitate săptămâna trecută.
4.Cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei defecțiuni Procurorii DIICOT iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.
5.Normalitatea a devenit știre: RADET București anunță că marți nu este nicio avarie. Cel puțin până la ora 11.00 RADET, furnizorul de apă caldă și căldură din Capitală, a anunțat pe site că marți, cel puțin până la ora redactării știrii, nu a avut loc nicio avarie. În ultimele săptămâni au fost avarii aproape în fiecare zi la rețeaua RADET, astfel că în miezul iernii zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură.
6.Noi avarii la RADET: 83 de blocuri din București au rămas luni fără apă caldă sau caldură 83 de blocuri din București au rămas luni dimineață fără apă caldă sau căldură din cauza unor avarii la rețeaua RADET, potrivit unei informări de pe site-ul Regiei. Până la ora 14.00 defecțiunea a fost remediată pentru 74 de imobile.
7.O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Capitală ​O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Sectoarele 5 și 6 din Capitală. Imobilele au rămas fără apă caldă și căldură de joi, ora 13.30, iar reprezentanții RADET spun că vor rezolva problema abia vineri, până la ora 22.00.
8.Luminițele de Crăciun din București se aprind pe 30 noiembrie Luminițele de Crăciun din București vor fi aprinse anul acesta pe 30 noiembrie, la ora 19.00, din Piața Constituției, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Tot pe 30 noiembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun din Piața Constituției care va avea 129 de căsuțe cu produse de sezon, patinoar și carusel pentru copii.
9.USR București a depus un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidarea companiilor municipale USR București a depus luni un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a celor 20 de companii. Proiectul prevede pe de-o parte începerea procedurilor pentru dizolvarea și lichidarea companiilor și, pe de altă parte, abrogarea hotărârii prin care au fost desființate mai multe Administrații din subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât acestea să poată furniza servicii vitale pentru oraș.
10.FOTO Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” în locul bradului de Craciun sau a altor decorațiuni dedicate sărbătorilor de iarnă. Coloana are luminițe care se aprind noaptea. Gestul a stârnit mai multe critici pe rețelele de socializare.
11.Conflictul Dragnea-Firea: Primarii de sector spun că s-au întâlnit cu șeful PSD pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit. Mutu: Tema reorganizării administrative este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens Primarii Sectoarelor 5 și 6 din București, Daniel Florea și Gabriel Mutu, spun că s-au întâlnit cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit la bugetele locale. Mai mult, Gabriel Mutu a declară că ”tema reorganizării administrative a Municipiului București este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens”. Afirmațiile vin după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat într-o ședință cu primarii de sectoare că vrea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.
12.Clubul Sportiv Municipal București cumpără 15 tablete în valoare de 3200 lei bucata Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, cumpără 15 tablete Apple iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB, în valoare de 48.480 lei, respectiv 3.232 lei bucata, potrivit unui anunț de atribuire din sistemul electronic de achiziții publice. Procedura de atribuire directă a fost finalizată pe 1 noiembrie, iar firma de la care se face achiziția este A.M.S. EXPERT CONSULT S.R.L.
13.Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici performanţi, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul face parte din rectificarea bugetara, aprobată de Consiliul General al Municipiului București. Banii  vor fi redistribuiţi de la consolidarea clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul pentru consolidare, a explicat primarul Gabriela Firea.
14.Dan Tudorache: Primăria Sectorului 1 a fost atacată cibernetic. Toate calculatoarele sunt blocate Primarul Daniel Tudorache a anunţat vineri că Primăria Sectorului 1 a fost supusă unui atac cibernetic, motiv pentru care au fost anunţate Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).
15.Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe Primarul general, Gabriela Firea, a semnat miercuri contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Câștigătorul licitației este firma Deltamed SRL, iar valoarea contractului este de 8,7 milioane de euro. Ambulanțele sunt marca Volkswagen și vor fi livrate în termen de 12 luni, în tranșe,  începând cu luna noiembrie 2018. ​
16.Luni este termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziționarea a 106 ambulanțe Perioada de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea de către Primăria Capitalei a 106 ambulanţe destinate dotării Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) se încheie luni, potrivit Agerpres. Valoarea estimată a contractului este de 40.039.300 lei fără TVA. Municipalitatea urmează să achiziţioneze 89 de ambulanţe de tip B, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor, şi 17 ambulanţe tip C, destinate urgenţelor medicale cu prioritate maximă şi transportului medical asistat al pacientului.
17.Fostul propagandist al Telejurnalului comunist, Cornelius Roșiianu,  a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, proaspăt înființată de Gabriela Firea Cornelius Roşiianu, fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist, a fost numit  în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, potrivit g4media.ro. Decizia  a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, acesta luând  locul lui Bălan Liviu Adrian.
18.Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în locuri precum: Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Aeroport Băneasa, Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Universitar, Teatrul Naţional, dar şi o serie de biserici. Valoarea proiectului este de circa un milion de lei.
19.Rectorul şi preşedintele Senatului ASE, cetăţeni de Onoare ai Capitalei. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență Pavel Năstase, președintele Senatului ASE, și Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice București, vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre votate joi de Consiliul General al municipiului București. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență.
20.Norma de hrană din spitalele administrate de Primăria Capitalei, majorată cu 50% Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi majorarea cu 50% a normei de hrană pentru bolnavii internați în spitalele administrate de Primăria Capitalei. De exemplu, la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.
21.Cluj: Primarul Emil Boc anunţă interesul unor firme japoneze pentru construirea metroului Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat joi că firme din Japonia ar fi interesate de proiectul metroului pe care administraţia locală ar dori să îl construiască, ca soluţie la traficul aglomerat din oraş, potrivit Agerpres. În plus, în bugetul local din acest an a fost alocată o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a acestui proiect care va arăta valoarea investiției, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, numărul de staţii.
22.UPDATE Vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti, acuzat că a lăsat în staţie un copil şi a închis uşile înainte să coboare şi bunicul acestuia / Firea cere demiterea vatmanului Un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti este acuzat că ar fi lăsat în staţie un copil , închizând uşile şi plecând din staţie înainte să coboare şi bunicul acestuia, potrivit news.ro. Mama fetiţei critică într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi cere să fie dat afară. Reprezentanţii Regiei au declarat  pentru news.ro spun că nu tolerează astfel de comportamente şi că vor fi luate măsuri după ce vor asculta şi punctul de vedere al bărbatului. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al vatmanului, precizează RATB.
23.Primăria Oradea va accesa fonduri europene pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I Primăria Oradea va depune un proiect de 19 milioane de euro pentru a obține finanţare europeană pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I, a anunțat joi, primarul orașului, Ilie Bolojan. În cadrul proiectului, întreaga rețea de termoficare existentă în cartier va fi schimbată, se va construi o staţie geotermală nouă şi vor fi desfiinţate cele șapte puncte termice din cartier, pe locul cărora se vor amenaja parcări sau spaţii verzi.
24.Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul orașului Primăria București prin Compania Municipală Consolidări a demarat lucrările de punere în siguranță, consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul Capitalei, potrivit unui comunicat emis de instituție. Imobilele se află pe strada Bărăției nr 50, Calea Moșilor 215 E, str. Mătăsari nr 44 – 260, str.Lipscani nr 75, str. Blănari nr. 2, nr. 6, nr. 8 și nr. 10 și str. Franceză nr. 30.
25.Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
26.Primaria Sector 4 deschide opt centre unde parintii isi pot lasa copiii, vineri, cand sunt inchise scolile Primaria Sector 4 deschide 8 centre unde parintii isi pot lasa copiii, vineri, cand sunt inchise scolile. Accesul in cele 8 locatii presupune completarea unei cereri de catre parinti, in momentul in care ii lasa pe copii in aceste centre. Pentru prescolari sunt disponibile 250 de locuri, iar pentru scolari - 50 de locuri.
27.Bucuresti: Celebra cladire de pe strada Visarion 8, construita in urma cu circa 100 de ani dupa planurile arhitectului Berindei, a disparut furata bucata cu bucata Celebra cladire aflata la intersectia bulevardului Lascar Catargiu din Capitala cu strada Visarion, un simbol al luptei pentru salvarea patrimoniului construit, a disparut, terenul fiind curatat de moloz. Imobilul, construit in urma cu aproape 100 de ani dupa planurile arhitectului Ion Berindei, se afla intr-o stare decenta in urma cu 17 ani, insa de atunci a fost lasat in paragina, demolat partial in mod ilegal, iar in final, peretii ramasi au fost furati bucata cu bucata, proprietarii neasigurand paza.
28.UPDATE -FOTOGALERIE Deszapezirea in Bucuresti: bulevardele mari sunt "la negru", insa traficul auto este ingreunat. Strazile secundare si trotuarele sunt acoperite de zapada In Bucuresti continua sa ninga si marti dimineata, Capitala fiind sub cod galben de ninsori, lapovita, vant si polei pana la ora 15.00. Marile bulevarde au fost deszapezite la negru, insa sunt probleme pe strazile secundare, unde utilajele nu au intervenit, dar si pe trotuare,  unde zapada trebuia indepartata de proprietari. Traficul se desfasoara in conditii de iarna, circulatia fiind ingreunata pe principalele artere.
29.Gabriela Firea: Primaria Capitalei va decide daca va face o statie mare pentru valorificarea energetica a deseurilor, doua sau trei Primaria Capitalei va decide in urmatoarea perioada daca va face o statie mare de valorificare a deseurilor (incinerator) pentru a arde 1 milion de tone de deseuri generate anual , doua statii mai mici sau trei, a anuntat marti primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca acestea vor fi amplasate langa CET-uri, insa nu se stie exact unde. Gabriela Firea a mai anuntat ca in curand vor fi inaugurate si cele 50 de statii automatizate pentru colectarea deseurilor, amplasate in cele sase sectoare.
30.Gabriela Firea: A fost redactat textul Ordonantei de Urgenta prin care ultima bucata de teren de care avea nevoie Primaria Capitalei pentru construirea spitalului metropolitan va trece de la Guvern la noi Textul Ordonantei de Urgenta prin care ultima bucata de teren de care avea nevoie primaria Capitalei pentru construirea spitalului metropolitan va trece de la Guvern la administratia locala a fost redactat si urmeaza sa intre de pe circuitul de avizare, a anuntat  marti primarul Gabriela Firea. Edilul sef spune ca actul normativ va fi adoptat pana la finalul lunii, iar apoi municipalitatea va demara in regim de urgenta studiul de prefezabilitate pentru a stabili cum se va construi acest spital, pe bani de la bugetul local sau va fi un parteneriat public-privat.​

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version