Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 390 rezultate
1.Bugetul Sectorului 1 nu a fost aprobat / Consilierii PNL nu au votat ordinea de zi a ședinței convocate de primarul Clotilde Armand Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat miercuri, ședință de Consiliu Local pentru aprobarea bugetului unității administrative pe anul 2021. Consilierii PNL cu care este în coaliție și PSD nu au votat însă ordinea de zi a ședinței, astfel că niciunul dintre proiecte nu a mai fost supus la vot. Consilierii PNL au motivat în discuțiile purtate înaintea votării ordinii de zi că Primăria nu a organizat o dezbatere publică și au invocat încălcări ale legii. Clotilde Armand a declarat că bugetul a stat în dezbatere publică 3 săptămâni, și a cerut consilierilor PNL să dea un termen clar, cât au nevoie ca să studieze și să amendeze bugetul fiindcă nu poate face plăți pentru investiții.
2.Primăria Sectorului 4 amenajează centrele de vaccinare împotriva COVID-19 la mall-uri și la Palatul Copiilor Primăria Sectorului 4 amenajează 29 de puncte medicale pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19 , în 4 locații: Palatul Copiilor, Mall Grand Arena, Sun Plaza și City-Mall de la Eroii Revoluției. Lucrările de amenajare la centrul din Grand Arena au început vineri și administrația locală estimează că se vor finaliza în câteva zile. Costul de amenajare a unei locații se ridică la 4000-5000 de euro, a anunțat primarul Daniel Băluță în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri.
3.Prima ninsoare din acest an în București: 16 copaci căzuți și 10 mașini avariate Zece mașini au fost avariate în București, după ce 16 copaci, 1 stâlp și un cablu de electricitate au căzut din cauza ninsorii din ultimele ore, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Potrivit sursei citate, nu au fost victime.
4.Consilierii locali ai Sectorului 1 au ales noii viceprimari: Oliver Păiuși (USR - PLUS) și Ramona Porumb (PNL) Consilierii locali ai Sectorului 1 au ales în ședința extraordinară de luni, noii viceprimari: Oliver Păiuși (USR - PLUS) și Ramona Porumb (PNL). Tot în ședința de astăzi, dintre cei doi viceprimari, a fost desemnat Oliver Păiuși pentru a fi înlocuitorul de drept al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.
5.Luminițele de Crăciun din Sectorul 4 se aprind sâmbătă, la ora 18.00 Luminițele de Crăciun din Sectorul 4 se aprind sâmbătă, la ora 18.00, a anunțat Primăria de Sector. Patru milioane de beculețe colorate și peste 5.000 de instalații și decorațiuni luminoase vor împodobi bulevardele și intersecțiile de pe principalele bulevarde.
6.Primăria Sectorului 4 își suspendă activitatea cu publicul până pe 2 decembrie din cauza coronavirusului Primăria Sectorului 4 își suspendă activitatea de miercuri, 25 noiembrie, până pe 2 decembrie inclusiv, din cauza apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale. Astfel, va fi suspendată activitatea de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale.
7.Criza COVID: Zece spitale din București primesc peste 330 milioane de lei din bani europeni pentru a cumpăra aparatura necesară Premierul Ludovic Orban, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat luni 10 contracte finanțate din fonduri europene, în valoare totală de peste 330 milioane de lei, pentru dotarea a 10 spitale din București ca răspuns la criza COVID 19. Printre echipamentul care va fi achiziționat se numără: 126 aparate de ventilație, 342 staţii de monitorizare, 101 aparate pentru investigare respiratorie şi digestivă, 99 ecografe, 205 echipamente electrocardiografe şi defibrilatoare.
8.Primăria Sectorului 1 va primi în administrare clubul sportiv Cireșarii Primăria Sectorului 1 va primi în administrare parcul și clubul sportiv Cireșarii de la Ministerul Educației, a anunțat miercuri instituția. După primirea în administrare Primăria Sectorului 1 va moderniza și reabilita baza sportivă pentru ca tinerii și copiii din această zonă administrativă să aibă condiții civilizate de practicare a sportului și mișcării în mijlocul naturii. În prezent, baza sportivă se află la Ministerul Educației și este în paragină.
9.Primăria Capitalei reziliază contractul cu turcii de la Bozankaya Otomotiv pentru achiziția a 100 de troleibuze noi Primăria Capitalei a demarat procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, semnat pe 31 martie 2020 cu asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh, potrivit Agerpres. Motivul: producătorul nu a putut prezenta certificatul de omologare. Valoarea contractului este de 43 de milioane Euro fără TVA.
10.Investigație Rise Project: Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea a plătit dublu pentru răscumpărarea Parcului Verdi/ Ce legături au cu primarul cei care au primit banii / UPDATE Primăria Capitalei: Articolul include afirmații false, ne vom adresa justiției Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a plătit dublu pe terenul din Parcul Verdi, ca și cum acesta era construibil și avea utilități, deși el era spațiu verde, arată o investigație Rise Project. Astfel, municipalitatea a plătit 1080 de euro/mp pentru cele 5,6 ha din parc, iar trei luni mai târziu, în grila notarilor, prețul de referință pentru terenurile din parcul Verdi a fost fixat la 561 de euro/mp. Principalul beneficiar și artizanul afacerii este milionarul Dragoș Săvulescu, fost acționar al clubului Dinamo, condamnat definitiv și urmărit internațional. Acesta a primit aproape șapte milioane de euro din cele aproximativ 50 puse la bătaie de primăria generală.
11.Gabriela Firea: Primăria Capitalei va testa gratuit de COVID-19 bucureștenii care pleacă în Grecia și alte destinații de vacanță Primăria Capitalei va testa gratuit de COVID-19 bucureștenii care pleacă în Grecia și alte destinații de vacanță, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, duminică seară, la digi24.ro. Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate.
12.O femeie a fost rănită după ce un copac din Sectorul 4 a căzut peste ea O femeie de 30 de ani a fost rănită după ce un copac de pe Aleea Izvorul Crișului din Sectorul 4 a căzut peste ea, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Aceasta acuză dureri în zona capului și a fost transportată la Spitalul Bagdasar. Copacul a avariat și o mașină parcată în apropiere.
13.Firea: Noi nu am atins vârful pandemiei în București / Teste se comandă zilnic, dar este problema aparatelor Real Time Primarul general, Gabriela Firea a declarat marți, la Marius Tucă Show, că nu a fost atins vârful epidemiei de coronavirus în București. Aceasta a spus că pe lângă cele 450 de persoane aflate în prezent în carantină vor mai veni 50, iar miercuri va fi raportat un număr total de 500 de oameni. În ceea ce privește gradul de testare, Firea spune că este o problemă cu aparatele Real Time, dar municipalitatea va achiziționa 4 bucăți, iar gradul de testare va fi mai mare.
14.Primăria Sectorului 4 ridică deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare, în mașini frigorifice Primăria Sectorului 4 ridică deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare la domiciliu, cu două mașini speciale, cu temperatura de -4 grade în spațiul de depozitare, și personal echipat corespunzător, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Gunoiul colectat este transferat apoi la incineratoarele de deșeuri biologice cu care compania de salubrizare are contract.
15.Bădulescu: Numărul persoanelor care folosesc transportul public din București a scăzut cu 20% Numărul persoanelor care folosesc transportul public din București a scăzut cu 20%, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, contactat de HotNews.ro. Acesta spune că închiderea transportului public poate fi stabilită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, dar că Primăria Capitalei nu a luat o asemenea decizie și că rămâne alegerea bucureștenilor cum se deplasează.
16.Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină, gradul de ocupare fiind de aproape 100%. Șapte clădiri sunt în analiză pentru noi spații de cazare Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină, în București, dintre care 198 sunt noi, obținute în mai puțin de 24 de ore de la lansarea solicitării municipalității către hotelieri, a anunțat vineri primarul Gabriela Firea. Gradul de ocupare a acestora este de aproape 100%. Alte 7 clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spații de carantină.
17.România poate da bani operatorilor economici pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice/ Comisia Europeană: Nu este ajutor de stat România poate da bani operatorilor economici pentru amenajarea unei rețele de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, iar măsura nu se încadrează la categoria ajutor de stat, a concluzionat Comisia Europeană. În planul prezentat la Bruxelles, România a comunicat un buget de 53 de milioane EUR pentru perioada 2020-2025, pentru dezvoltarea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor hibride și electrice.
18.Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului pe călătorie de la 1,3 lei la 2,5 lei Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat crșterea tarifului de călătorie de la 1,3 la 2,5 lei, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, iar Creci susţine că veniturile lunare ale societăţii ar putea creşte cu 6-7 milioane de lei după majorare.
19.Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție. În oraș sunt doar două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Noua creșă va fi construită într-un imobil vechi și nefolosit din zona centrală a orașului, investiția fiind estimată la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, potrivit Mediafax.
20.Primăria Capitalei va acorda și în 2020 sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate Primăria Capitalei va acorda sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate și în 2020, în ciuda restricțiilor bugetare, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 2 ani circa 10 milioane de euro pentru acordarea acestui ajutor.
21.Ministrul Mediului: În București există o asociere între poluare și infarct sau celelalte boli cardiovasculare Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, după o întâlnire cu primarii din București, Iași și Brașov, că un raport al administrației locale din Capitală arată o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.
22.Ministrul Mediului va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea cum afectează poluarea din București sănătatea oamenilor Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti afectează starea de sănătate a populaţiei. Rapoarte asemănătoare vor fi cerute și primăriilor din Iași și Brașov.
23.Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, anulată Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse "numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", arată un anunț din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), citat de Agerpres.
24.FOTO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului, aceasta urmând să fie inaugurată joi. Parcarea este supraterană, are două niveluri și adăpostește 245 de locuri la interior si 60 la exterior, și a costat 22,6 milioane lei.
25.Nicolae Robu despre firma care a făcut deratizare în blocul din Timișoara unde au murit 3 oameni: Nu avea autorizație Firma Bistim Dera SRL-D, cea care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Miorița 8, unde au murit trei persoane, nu are autorizație de la Primăria Timișoara, a anunțat marți într-o conferință de presă, Nicolae Robu, primarul orașului.
26.Constructorul, despre lucrările la Școala 7 din București, unde elevii învață în condiții precare: Întreținerea și reparațiile sunt în sarcina municipalității Reprezentanții asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucrările de reabilitare a Școlii 7 din Băneasa, unde părinții au sesizat că elevii învață în condiții precare, spun că au efectuat lucrarea la timp și la nivelul calitativ prevăzut în contract, iar lucrările de întreținere și reparații sunt în sarcina municipalității.
27.Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de rea voință și indolență: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuză conducerea Primăriei Capitalei că 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale după ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General proiectul alocării finanțărilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competiției anuale. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat ONG-urile că proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate până la jumătatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
28.Scandalul Gomoiu: Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor, acuză că a fost concediată când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
29.RADET începe să furnizeze de miercuri căldura în Capitală/ Gabriela Firea: Sperăm ca în acest an avariile să fie din ce în ce mai rare RADET va începe să furnizeze căldură în Capitală, instalația fiind deja încărcată, a anunțat primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat la Primăria Capitalei. Furnizarea căldurii poate începe după 3 zile în care se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, de miercuri fiind îndeplinite aceste condiții. Excepție fac zonele unde sunt lucrări, dar și unde asociațiile de proprietari au cerut furnizarea agentului termic începând cu o altă dată.
30.Primăria Capitalei se împrumută 140 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene Primăria Capitalei va contracta un împrumut de tip revolving de până la 140 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit unui proiect de hotărâre adopat joi de Consiliul General al Municipiului București

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 13 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by