Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 376 rezultate
1.O femeie a fost rănită după ce un copac din Sectorul 4 a căzut peste ea O femeie de 30 de ani a fost rănită după ce un copac de pe Aleea Izvorul Crișului din Sectorul 4 a căzut peste ea, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Aceasta acuză dureri în zona capului și a fost transportată la Spitalul Bagdasar. Copacul a avariat și o mașină parcată în apropiere.
2.Firea: Noi nu am atins vârful pandemiei în București / Teste se comandă zilnic, dar este problema aparatelor Real Time Primarul general, Gabriela Firea a declarat marți, la Marius Tucă Show, că nu a fost atins vârful epidemiei de coronavirus în București. Aceasta a spus că pe lângă cele 450 de persoane aflate în prezent în carantină vor mai veni 50, iar miercuri va fi raportat un număr total de 500 de oameni. În ceea ce privește gradul de testare, Firea spune că este o problemă cu aparatele Real Time, dar municipalitatea va achiziționa 4 bucăți, iar gradul de testare va fi mai mare.
3.Primăria Sectorului 4 ridică deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare, în mașini frigorifice Primăria Sectorului 4 ridică deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare la domiciliu, cu două mașini speciale, cu temperatura de -4 grade în spațiul de depozitare, și personal echipat corespunzător, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Gunoiul colectat este transferat apoi la incineratoarele de deșeuri biologice cu care compania de salubrizare are contract.
4.Bădulescu: Numărul persoanelor care folosesc transportul public din București a scăzut cu 20% Numărul persoanelor care folosesc transportul public din București a scăzut cu 20%, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, contactat de HotNews.ro. Acesta spune că închiderea transportului public poate fi stabilită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, dar că Primăria Capitalei nu a luat o asemenea decizie și că rămâne alegerea bucureștenilor cum se deplasează.
5.Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină, gradul de ocupare fiind de aproape 100%. Șapte clădiri sunt în analiză pentru noi spații de cazare Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină, în București, dintre care 198 sunt noi, obținute în mai puțin de 24 de ore de la lansarea solicitării municipalității către hotelieri, a anunțat vineri primarul Gabriela Firea. Gradul de ocupare a acestora este de aproape 100%. Alte 7 clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spații de carantină.
6.România poate da bani operatorilor economici pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice/ Comisia Europeană: Nu este ajutor de stat România poate da bani operatorilor economici pentru amenajarea unei rețele de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, iar măsura nu se încadrează la categoria ajutor de stat, a concluzionat Comisia Europeană. În planul prezentat la Bruxelles, România a comunicat un buget de 53 de milioane EUR pentru perioada 2020-2025, pentru dezvoltarea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor hibride și electrice.
7.Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului pe călătorie de la 1,3 lei la 2,5 lei Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat crșterea tarifului de călătorie de la 1,3 la 2,5 lei, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, iar Creci susţine că veniturile lunare ale societăţii ar putea creşte cu 6-7 milioane de lei după majorare.
8.Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție. În oraș sunt doar două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Noua creșă va fi construită într-un imobil vechi și nefolosit din zona centrală a orașului, investiția fiind estimată la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, potrivit Mediafax.
9.Primăria Capitalei va acorda și în 2020 sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate Primăria Capitalei va acorda sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate și în 2020, în ciuda restricțiilor bugetare, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 2 ani circa 10 milioane de euro pentru acordarea acestui ajutor.
10.Ministrul Mediului: În București există o asociere între poluare și infarct sau celelalte boli cardiovasculare Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, după o întâlnire cu primarii din București, Iași și Brașov, că un raport al administrației locale din Capitală arată o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.
11.Ministrul Mediului va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea cum afectează poluarea din București sănătatea oamenilor Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti afectează starea de sănătate a populaţiei. Rapoarte asemănătoare vor fi cerute și primăriilor din Iași și Brașov.
12.Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, anulată Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse "numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", arată un anunț din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), citat de Agerpres.
13.FOTO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului, aceasta urmând să fie inaugurată joi. Parcarea este supraterană, are două niveluri și adăpostește 245 de locuri la interior si 60 la exterior, și a costat 22,6 milioane lei.
14.Nicolae Robu despre firma care a făcut deratizare în blocul din Timișoara unde au murit 3 oameni: Nu avea autorizație Firma Bistim Dera SRL-D, cea care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Miorița 8, unde au murit trei persoane, nu are autorizație de la Primăria Timișoara, a anunțat marți într-o conferință de presă, Nicolae Robu, primarul orașului.
15.Constructorul, despre lucrările la Școala 7 din București, unde elevii învață în condiții precare: Întreținerea și reparațiile sunt în sarcina municipalității Reprezentanții asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucrările de reabilitare a Școlii 7 din Băneasa, unde părinții au sesizat că elevii învață în condiții precare, spun că au efectuat lucrarea la timp și la nivelul calitativ prevăzut în contract, iar lucrările de întreținere și reparații sunt în sarcina municipalității.
16.Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de rea voință și indolență: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuză conducerea Primăriei Capitalei că 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale după ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General proiectul alocării finanțărilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competiției anuale. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat ONG-urile că proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate până la jumătatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
17.Scandalul Gomoiu: Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor, acuză că a fost concediată când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
18.RADET începe să furnizeze de miercuri căldura în Capitală/ Gabriela Firea: Sperăm ca în acest an avariile să fie din ce în ce mai rare RADET va începe să furnizeze căldură în Capitală, instalația fiind deja încărcată, a anunțat primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat la Primăria Capitalei. Furnizarea căldurii poate începe după 3 zile în care se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, de miercuri fiind îndeplinite aceste condiții. Excepție fac zonele unde sunt lucrări, dar și unde asociațiile de proprietari au cerut furnizarea agentului termic începând cu o altă dată.
19.Primăria Capitalei se împrumută 140 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene Primăria Capitalei va contracta un împrumut de tip revolving de până la 140 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit unui proiect de hotărâre adopat joi de Consiliul General al Municipiului București
20.Timișoara: Cetățenii care aruncă gunoi pe domeniul public, amendați și în baza imaginilor surprinse de camerele video Poliția Locală Timișoara amendează cetățenii care aruncă deșeuri pe domeniul public și pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În luna septembrie au fost aplicate peste 270 de sanțiuni. Camerele de luat vederi au fost montate în zonele cu probleme, iar Poliția Locală atrage atenția că acestea pot fi mutate.
21.Un complex special pentru găzduirea urșilor ”problemă” va fi înființat la Brașov, cu fonduri europene. Puii vor fi hrăniți cu drona Un complex special de reabilitare a urșilor, unde vor fi aduse „exemplare problemă” din țară, urmează să fie înființat în județul Brașov, cu fonduri europene, potrivit Mediafax. Acesta va fi dezvoltat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, se va întinde pe 61,2 hectare și va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adulți și 40 de pui. Ca noutate, puii vor fi hrăniți cu ajutorul dronelor, iar adulții vor primi mâncare din funicular, în așa fel încât să fie evitat aproape total contactul cu oamenii.
22.Gabriela Firea vrea să-i acorde guvernatorului Mugur Isărescu titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului Primarul Gabriela Firea vrea să-i confere titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru ”contribuția la dezvoltarea urbei”, potrivit unui proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 17 septembrie. În urmă cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu.
23.Primarul Sectorului 4 a postat pe pagina de Facebook o poză cu un om al străzii care a rămas suspendat într-un tomberon: Nu te arunca cu capul înainte, să nu ramai "în aer" Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat pe pagina de Facebook o poză cu un om al străzii care a rămas suspendat într-un tomberon pentru colectare selectivă cu mesajul ironic ”Nu te arunca cu capul înainte, să nu ramai "în aer". P.S: Colectează inteligent!”. Postarea primarului a strâns zeci de comentarii critice, oamenii reproșându-i lui Băluță că face glume pe seama unei categorii defavorizate. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță a declarat că scopul mesajului nu a fost să ia pe cineva la mișto ci să atragă atenția că astfel de practici nu sunt în regulă, iar acești oameni pot beneficia de cazare și hrană în adăposturile primăriei și pot fi ajutați să-și găsească un loc de muncă.
24.Primăria Capitalei a deschis circulația pe o bandă pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crângași Primăria Capitalei a deschis circulația pe o bandă pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crângași, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură a primarului Gabriela Firea. Bretelele de acces de pe această parte rămân închise. Pe celălalt sens se circulă pe două benzi pe sens. Restricția este necesară pentru lucrările de consolidare și modernizare.
25.Gabriela Firea: Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai și sunt ridicate de Poliția Locală, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Reamintim că Avocatul Poporului a cerut Prefectului Capitalei să atace în contencios hotărârea în baza căreia se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe motiv că dispoziția de ridicare trebuie dată de Poliția Rutieră, nu de Poliția Locală.
26.Circulația tramvaiului 41 se reia începând cu 31 august, după o suspendare de aproximativ două luni Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant, anunță Primăria Capitalei. Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele „Piața Presei Libere” și „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda.
27.Robert Negoiță îi cere premierului Dăncilă să demisioneze: Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, îi cere premierului Viorica Dăncilă să demisioneze și salută decizia ALDE de a ieși de la guvernare. ”Oare câți oameni trebuie să îți spună că sunt probleme în felul în care guvernezi? Oare câți parteneri trebuie să te părăsească? Oare câți români trebuie să își exprime nemulțumirea și neîncrederea în modul în care se conduce Guvernul, pentru ca actualul Executiv, în frunte cu șefa sa, Viorica Vasilica Dăncilă, și tot “corul Bisericii” (susținătorii dânsei), să plece acasă?”, a postat Robert Negoiță pe pagina de Facebook.
28.Primăria Capitalei lucrează la sistemul inteligent de semaforizare din Piața Victoriei. Mai multe zone vor fi afectate Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat lucrările de înlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, în zona Piața Victoriei din Capitală. Din acest motiv, comunicația de fibră optică cu anumite intersecții din Sistemul de Management al Traficului va fi întreruptă pe următoarele artere: Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Moșilor.
29.Nicușor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea pentru reducerea poluării: Un nou gest de imagine. Adevăratele măsuri sunt șoseaua de centură, parcările park&ride, benzile unice Deputatul Nicușor Dan este de părere că măsurile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o vinietă de 10 lei/zi pentru accesul mașinilor din alte județe în București și interzicerea accesului mașinilor poluante în centrul orașului - este un gest de imagine. Potrivit acestuia, soluția o reprezintă șoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun.
30.București: Restricții de circulație în weekend pe Calea Victoriei, Piața Unirii și Șoseaua Kiseleff Traficul rutier va fi restricționat în weekend pe mai multe artere din centrul Capitalei pentru desfășurarea unor evenimente, anunță Brigada Rutieră. Astfel, vor fi restricții parțiale pe Calea Victoriei, începând de vineri până duminică, dar și pe o parte din străzile adiacente, în Piața Unirii, dar și pe Șos. Kiseleff.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 13 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by