Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 356 rezultate
1.Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, anulată Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse "numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", arată un anunț din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), citat de Agerpres.
2.FOTO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului, aceasta urmând să fie inaugurată joi. Parcarea este supraterană, are două niveluri și adăpostește 245 de locuri la interior si 60 la exterior, și a costat 22,6 milioane lei.
3.Nicolae Robu despre firma care a făcut deratizare în blocul din Timișoara unde au murit 3 oameni: Nu avea autorizație Firma Bistim Dera SRL-D, cea care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Miorița 8, unde au murit trei persoane, nu are autorizație de la Primăria Timișoara, a anunțat marți într-o conferință de presă, Nicolae Robu, primarul orașului.
4.Constructorul, despre lucrările la Școala 7 din București, unde elevii învață în condiții precare: Întreținerea și reparațiile sunt în sarcina municipalității Reprezentanții asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucrările de reabilitare a Școlii 7 din Băneasa, unde părinții au sesizat că elevii învață în condiții precare, spun că au efectuat lucrarea la timp și la nivelul calitativ prevăzut în contract, iar lucrările de întreținere și reparații sunt în sarcina municipalității.
5.Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de rea voință și indolență: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuză conducerea Primăriei Capitalei că 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale după ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General proiectul alocării finanțărilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competiției anuale. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat ONG-urile că proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate până la jumătatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
6.Scandalul Gomoiu: Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor, acuză că a fost concediată când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
7.RADET începe să furnizeze de miercuri căldura în Capitală/ Gabriela Firea: Sperăm ca în acest an avariile să fie din ce în ce mai rare RADET va începe să furnizeze căldură în Capitală, instalația fiind deja încărcată, a anunțat primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat la Primăria Capitalei. Furnizarea căldurii poate începe după 3 zile în care se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, de miercuri fiind îndeplinite aceste condiții. Excepție fac zonele unde sunt lucrări, dar și unde asociațiile de proprietari au cerut furnizarea agentului termic începând cu o altă dată.
8.Primăria Capitalei se împrumută 140 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene Primăria Capitalei va contracta un împrumut de tip revolving de până la 140 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit unui proiect de hotărâre adopat joi de Consiliul General al Municipiului București
9.Timișoara: Cetățenii care aruncă gunoi pe domeniul public, amendați și în baza imaginilor surprinse de camerele video Poliția Locală Timișoara amendează cetățenii care aruncă deșeuri pe domeniul public și pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În luna septembrie au fost aplicate peste 270 de sanțiuni. Camerele de luat vederi au fost montate în zonele cu probleme, iar Poliția Locală atrage atenția că acestea pot fi mutate.
10.Un complex special pentru găzduirea urșilor ”problemă” va fi înființat la Brașov, cu fonduri europene. Puii vor fi hrăniți cu drona Un complex special de reabilitare a urșilor, unde vor fi aduse „exemplare problemă” din țară, urmează să fie înființat în județul Brașov, cu fonduri europene, potrivit Mediafax. Acesta va fi dezvoltat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, se va întinde pe 61,2 hectare și va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adulți și 40 de pui. Ca noutate, puii vor fi hrăniți cu ajutorul dronelor, iar adulții vor primi mâncare din funicular, în așa fel încât să fie evitat aproape total contactul cu oamenii.
11.Gabriela Firea vrea să-i acorde guvernatorului Mugur Isărescu titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului Primarul Gabriela Firea vrea să-i confere titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru ”contribuția la dezvoltarea urbei”, potrivit unui proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 17 septembrie. În urmă cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu.
12.Primarul Sectorului 4 a postat pe pagina de Facebook o poză cu un om al străzii care a rămas suspendat într-un tomberon: Nu te arunca cu capul înainte, să nu ramai "în aer" Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat pe pagina de Facebook o poză cu un om al străzii care a rămas suspendat într-un tomberon pentru colectare selectivă cu mesajul ironic ”Nu te arunca cu capul înainte, să nu ramai "în aer". P.S: Colectează inteligent!”. Postarea primarului a strâns zeci de comentarii critice, oamenii reproșându-i lui Băluță că face glume pe seama unei categorii defavorizate. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță a declarat că scopul mesajului nu a fost să ia pe cineva la mișto ci să atragă atenția că astfel de practici nu sunt în regulă, iar acești oameni pot beneficia de cazare și hrană în adăposturile primăriei și pot fi ajutați să-și găsească un loc de muncă.
13.Primăria Capitalei a deschis circulația pe o bandă pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crângași Primăria Capitalei a deschis circulația pe o bandă pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crângași, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură a primarului Gabriela Firea. Bretelele de acces de pe această parte rămân închise. Pe celălalt sens se circulă pe două benzi pe sens. Restricția este necesară pentru lucrările de consolidare și modernizare.
14.Gabriela Firea: Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai și sunt ridicate de Poliția Locală, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Reamintim că Avocatul Poporului a cerut Prefectului Capitalei să atace în contencios hotărârea în baza căreia se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe motiv că dispoziția de ridicare trebuie dată de Poliția Rutieră, nu de Poliția Locală.
15.Circulația tramvaiului 41 se reia începând cu 31 august, după o suspendare de aproximativ două luni Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant, anunță Primăria Capitalei. Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele „Piața Presei Libere” și „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda.
16.Robert Negoiță îi cere premierului Dăncilă să demisioneze: Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, îi cere premierului Viorica Dăncilă să demisioneze și salută decizia ALDE de a ieși de la guvernare. ”Oare câți oameni trebuie să îți spună că sunt probleme în felul în care guvernezi? Oare câți parteneri trebuie să te părăsească? Oare câți români trebuie să își exprime nemulțumirea și neîncrederea în modul în care se conduce Guvernul, pentru ca actualul Executiv, în frunte cu șefa sa, Viorica Vasilica Dăncilă, și tot “corul Bisericii” (susținătorii dânsei), să plece acasă?”, a postat Robert Negoiță pe pagina de Facebook.
17.Primăria Capitalei lucrează la sistemul inteligent de semaforizare din Piața Victoriei. Mai multe zone vor fi afectate Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat lucrările de înlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, în zona Piața Victoriei din Capitală. Din acest motiv, comunicația de fibră optică cu anumite intersecții din Sistemul de Management al Traficului va fi întreruptă pe următoarele artere: Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Moșilor.
18.Nicușor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea pentru reducerea poluării: Un nou gest de imagine. Adevăratele măsuri sunt șoseaua de centură, parcările park&ride, benzile unice Deputatul Nicușor Dan este de părere că măsurile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o vinietă de 10 lei/zi pentru accesul mașinilor din alte județe în București și interzicerea accesului mașinilor poluante în centrul orașului - este un gest de imagine. Potrivit acestuia, soluția o reprezintă șoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun.
19.Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădină la Antipa Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii și Primăriei Capitalei să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădina Muzeului Antipa. Cetățenii spun că spațiul verde este folosit de muzeul Antipa, iar într-un oraș extrem de poluat ca Bucureștiul, dispariția acestui spațiu verde nu este de dorit.
20.Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice, a anunțat instituția pe pagina de Facebook. Măsurile au fost aprobate după întâlnirea de joi dintre primarul general, Gabriela Firea, cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.
21.Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, învestit în funcție cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august: Sunt un om care ştie să îşi asume deciziile legale Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, un apropiat al primarului Gabriela Firea, a fost învestit joi în funcție, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul are loc cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august. Momentul este încărcat de semnificație deoarece la mitingul diasporei din 10 august 2018, soldat cu sute de victime după intervenția în forță a jandarmilor, ordinul de intervenție a fost semnat de prefectul Speranța Cliseru.
22.București: Restricții de circulație în weekend pe Calea Victoriei, Piața Unirii și Șoseaua Kiseleff Traficul rutier va fi restricționat în weekend pe mai multe artere din centrul Capitalei pentru desfășurarea unor evenimente, anunță Brigada Rutieră. Astfel, vor fi restricții parțiale pe Calea Victoriei, începând de vineri până duminică, dar și pe o parte din străzile adiacente, în Piața Unirii, dar și pe Șos. Kiseleff.
23.Începe festivalul B-FIT in the Street! Programul include demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului și spectacole de dans contemporan Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București - B-FIT in the Street! începe vineri. Pe parcursul a trei zile, stăzile din centrul orașului vor fi ocupate de 200 de artiști și vor avea loc 17 spectacole și peste 60 de reprezentații. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului.
24.Carmen Dan explică, înaintea Consiliului JAI, de ce nu a supus la vot intrarea României în Schengen: Nu există unanimitate/ Forțarea unui vot ar fi condus la un deznodământ negativ Ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat vineri, pe pagina de Facebook, înaintea participării la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), de ce ministerul pe care-l conduce nu supus la vot intrarea României în Schengen. Aceasta spune că decizia este una politică și se ia cu unanimitate de voturi, iar în acest moment nu există această unanimitate. Forțarea unui vot în Consiliu în aceste condiții ar fi condus la un deznodământ negativ și ar fi putut genera închiderea procesului de aderare, este de părere Carmen Dan.
25.Primăria Capitalei acordă finanțare nerambursabilă de până la 480.000 de lei pentru proiecte sociale Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a lansat sesiunea de selecție publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local, în vederea dezvoltării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile, pentru anul 2019. Termenul limită de depunere a proiectelor este 18 iunie, ora 16.30.
26.​Alegeri europarlamentare: Direcțiile de evidența populației din București, program prelungit pe 25 și 26 mai pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, alături de serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor aferente celor 6 sectoare va asigura în data de 25 și 26.05.2019, program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, anunță instituția într-un comunicat de presă. Măsura vine în sprijunul cetățenilor interesați să voteze la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.
27.Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea. Inițiatorii acestui demers, cetățeni și câteva ONG-uri vor depune miercuri, 20 martie 2019, la registratura Primăriei Capitalei o plângere prealabilă prin care solicită municipalității să ia măsuri urgente, iar dacă nu se întâmplă nimic vor merge în instanță.
28.Timișoara: Polițiștii locali îmbrăcați în civil vor aplica amenzi celor care aruncă gunoi pe jos Polițiștii locali din Timișoara, îmbrăcați în civil pentru a nu ieși în evidență, vor aplica amenzi celor care fac mizerie în spațiile publice, a anunțat, joi, primarul orașului, Nicolae Robu, potrivit Agerpres. Măsura face parte din campania "Timişoara curată", lansată de municipalitate săptămâna trecută.
29.Cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei defecțiuni Procurorii DIICOT iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.
30.Normalitatea a devenit știre: RADET București anunță că marți nu este nicio avarie. Cel puțin până la ora 11.00 RADET, furnizorul de apă caldă și căldură din Capitală, a anunțat pe site că marți, cel puțin până la ora redactării știrii, nu a avut loc nicio avarie. În ultimele săptămâni au fost avarii aproape în fiecare zi la rețeaua RADET, astfel că în miezul iernii zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by