Articole scrise de C. Ionescu


1 - 30 din 363 rezultate
1.UPDATE De ce s�� avem deontologi, dac�� se poate ��i f��r��? Etica ��i legisla��ia comunic��rii nu mai sunt "standard" în facult����ile de profil / O scrisoare deschis�� cere corectarea "erorii" Deontologia în domeniul comunic��rii, atât de ridiculizat�� în unele media, de un deceniu încoace, pentru a descrie jurnali��ti incomozi, s-a evaporat, al��turi de legisla��ia comunic��rii publice, din rândul materiilor considerate esen��iale pentru ��colile de jurnalism ��i comunicare. Situa��ia reiese dintr-o scrisoare deschis�� difuzat�� mar��i, prin care semnatarii cer agen��iei care se ocup�� de calitatea înv������mântului superior s�� reintroduc�� aceste materii în rândul disciplinelor obligatorii/recomandate în facult����ile de profil. Ei spun c�� altfel sunt amenin��ate "statul de drept, democra��ia ��i pia��a liber�� din ��ar��".UPDATE: Într-o pozi��ie transmis�� HotNews.ro, Antonio Momoc de la Facultatea de Jurnalism ��i ��tiin��ele Comunic��rii / Universitatea Bucure��ti arat�� c�� "Deontologia si Legislatia media/Dreptul comunicarii trebuie sa fie discipline obligatorii la orice facultate de comunicare. Din pacate unii dintre semnatarii scrisorii au inteles in mod gresit ca la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii s-ar fi votat pentru excluderea acestor discipline din planul de invatamant. (...) Dimpotiv��, Deontologia r��mâne curs ��i disciplin�� în planul de înv������mânt al specializ��rilor Comunicare ��i Rela��ii Publice ��i Publicitate."
2.Dan Andronic: Evenimentul Zilei închide varianta print de la 1 ianuarie, se concentreaz�� pe online - inclusiv prin "EvZ TV" Cotidianul Evenimentul zilei, lansat acum 27 de ani, î��i va închide varianta tip��rit�� de la 1 ianuarie 2020, a spus, miercuri, pentru HotNews.ro proprietarul publica��iei, Dan Andronic. "Elimin��m partea neprofitabil��, printul nu mai merge", a spus Andronic, ar��tând c�� publica��ia urmeaz�� s��-��i înt��reasc�� prezen��a pe Internet, inclusiv printr-un proiect de televiziune online.
3."Fake-uri" folosite sau atribuite PSD în campania electoral�� pe Facebook: 5 exemple doar din ultimele dou�� zile PSD apeleaz�� tot mai intens, de câteva zile, la distribuirea de informa��ii false, specula��ii ��i acuza��ii nefondate la adresa lui Klaus Iohannis ��i a guvernului PNL, în campania preziden��ial��. Post��ri despre presupuse ac��iuni pe care guvernul PNL ar urma s�� le fac�� dup�� alegeri, precum t��ieri de salarii sau impozitarea banilor trimi��i de diaspor�� acas��, se al��tur�� reclamelor PSD ce atac�� "cele 17 dosare penale" pe care le-ar avea Iohannis sau folosirea elementelor de identitate ale altor forma��iuni politice.
4.UPDATE Realitatea TV î��i înceteaz�� la noapte emisia. Cum preia ��tafeta Realitatea Plus? Cozmin Gu���� acuz�� "opresiunea CNA" Realitatea TV, pentru care CNA nu a mai prelungit licen��a audiovizual��, î��i va înceta emisia miercuri la ora 23.59, urmând ca trecerea pe Realitatea Plus s�� se fac��, imediat sau în scurt timp, printr-un jurnal în direct pe "noul" post, a spus pentru HotNews.ro directorul Realitatea, Edward Pastia.UPDATE Într-o emisiune care a început la ora 17.00 la Realitatea TV, în care s-a prezentat ca "invitat ��i moderator", Cozmin Gu���� a acuzat o "opresiune" din partea CNA manifestat�� prin decizia de a nu prelungi licen��a. El a acuzat "influen��e, imixtiuni, stat paralel", a spus c�� "avoca��ii" se vor ocupa de situa��ie ��i a sugerat c�� închiderea televiziunii ar putea fi o "leb��d�� neagr��" pentru Klaus Iohannis în campania electoral��.
5.Vânzarea companiei-mam�� a Pro TV, CME, c��tre grupul ceh PPF e pe cale s�� se încheie - publica��ii cehe ��i bulgare / Detalii despre rezultatele afacerii din România, sub impactul OUG 114 Grupul de investi��ii PPF, de��inut de cel mai bogat om de afaceri ceh, Petr Kellner, este pe cale s�� încheie negocierile pentru cump��rarea pachetului majoritar în Central European Media Enterprises - CME, compania-mam�� a Pro TV - de la conglomeratul american AT&T, potrivit Reuters, care citeaz�� publica��ii din Cehia ��i Bulgaria.Plus: Ce spune CME despre rezultatele din România ��i cât a câ��tigat Pro TV din publicitate ��i tarife aplicate cabli��tilor, în trimestrul al treilea
6.Ce afaceri a avut în trimestrul al treilea liderul pie��ei de media din România, Pro TV: venituri nete mai mici, profit în u��oar�� cre��tere Cea mai mare companie media privat�� din România, Pro TV, a înregistrat în trimestrul al treilea venituri nete în u��oar�� sc��dere fa���� de aceea��i perioad�� a anului trecut, în timp ce rezultatul OIBDA (profit operational înainte de depreciere ��i amortizare) a crescut, potrivit rezultatelor financiare anun��ate joi de compania-mam��, Central European Media Enterprises (CME). Cre��terea OIBDA a fost semnificativ mai mare la nivelul grupului, în timp ce veniturile nete ale acestuia au avut o u��oar�� cre��tere.
7.INFOGRAFIC Studiu: cât se uit�� românii la TV ��i ce fel de con��inut online consum�� / Cât au crescut Neflix&Co / Ce posturi ar lua cu ei pe o insul�� pustie Românii care apeleaz�� la servicii TV petrec în fa��a televizorului, în medie, 3,3 ore în timpul s��pt��mânii ��i 3,7 ore în zilele de sfâr��it de s��pt��mân��, potrivit unui studiu dat publicit����ii vineri. Acesta arat�� c�� tinerii se uit�� la TV cu o or�� mai pu��in decât cei în vârst��. Iar dac�� ar fi s�� plece pe o insul�� pustie, cu acces la un singur canal TV, peste un sfert dintre responden��i aleg Pro TV.
8.Televiziunea public�� a pierdut procesul prin care încerca s�� închid�� gura propriei Comisii de Etic�� TVR a pierdut, la Curtea de Apel Bucure��ti, procesul prin care încerca s�� anuleze o decizie a propriei Comisii de Etic��, decizie prin care conducerea institu��iei era criticat�� pentru modul cum a ac��ionat în cazul P��traru.
9.Radio Europa Liber�� a ob��inut de la Guvern aprobare prealabil�� pentru opera��iunea din România, dup�� aproape un an Guvernul D��ncil�� a dat und�� verde, printr-o hot��râre adoptat�� miercuri, func��ion��rii în România a Organiza��iei non-profit Radio Free Europe/Radio Liberty INC, în baza careia trebuie s�� func��ioneze Radio Europa Liber��. Decizia vine la aproape un an de când, potrivit procedurilor, guvernului i s-a cerut acest lucru de c��tre partea american��.
10.
UPDATE Curtea de Conturi a constatat la TVR cinci abateri legate de Cerbul de Aur 2018 ��i contractele de drepturi de autor - raport prezentat de Gigel ��tirbu. ��eful Comisiei de Cultur�� cere demisia Doinei Gradea / ��efa TVR: Deputatul face "afirma��ii false"
Curtea de Conturi a constatat mai multe abateri la TVR, în urma unui audit financiar asupra activit����ii Televiziunii publice în 2018, abateri legate în principal de Festivalul Cerbul de Aur ��i de diverse contracte de drepturi de autor, dup�� cum reiese în datele furnizate de Curte deputatului Gigel ��tirbu, ��eful Comisiei pentru Cultur��, Arte ��i Mijloace de Informare în Mas��. Acesta a transmis, miercuri, HotNews.ro r��spunsurile Cur��ii, el afirmând într-un comunicat c�� pre��edintele TVR, Doina Gradea, a înc��lcat legea, fapt pentru care îi cere acesteia demisia.UPDATE Pre��edintele-director general al TVR, Doina Gradea, r��spunde, într-o pozi��ie transmis�� HotNews.ro, c�� deputatul Gigel ��tirbu face "declara��ii politice care dep����esc sfera argumentelor ra��ionale ��i reale"
11.Dan Turturic��, Alison Mutler ��i al��i jurnali��ti au lansat un nou site de ��tiri - Universul.net Fostul redactor-��ef al site-ului Digi 24, Dan Turturic��, împreun�� cu Alison Mutler, care timp de peste 25 de ani a fost corespondent�� Associated Press, semneaz�� la un nou site de ��tiri ��i opinie, Universul.net. Acesta este, din informa��iile HotNews.ro, de��inut de echipa de ziari��ti, care urmeaz�� s�� fie anun��at�� în viitorul apropiat.
12.UPDATE O firm�� asociat�� lui Plahotniuc anun���� c�� renun���� la licen��a unei televiziuni moldovene��ti. TVR promite demersuri s�� recupereze frecven��a respectiv��, pe care a pierdut-o în 2007 Compania Telestar Media din Republica Moldova a anun��at, mar��i, c�� renun���� la licen��a de emisie ae postului Canal 2, din cauza "presiunilor" existente asupra televiziunilor pe care le de��ine. Canalele 2 ��i 3, operate de Telestar, au fost asociate trustului media controlat mul��i ani de Vladimir Plahotniuc, în Republica Moldova. În comunicatul de azi, Telecom îndeamn��, totodat��, institu��iile responsabile s�� returneze frecven��a Canal 2 Televiziunii publice din România, de��in��toarea anterioar�� a acestei frecven��e. TVR a preluat comunicatul ��i l-a distribuit integral c��tre presa român��, afirmând c�� va face demersuri pentru a recupera respectiva frecven����.UPDATE TVR spune c�� a cerut CNA-ului moldovenesc o frecven���� de emisie înc�� de luni
13.Andrei Caramitru de la USR - insulte ��i atacuri nominale la adresa unor jurnali��ti Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, numit recent în comisia ce va elabora programul de guvernare al USR-Plus, a lansat, luni diminea����, pe pagina sa de Facebook atacuri nominale la adresa unor jurnali��ti care au comentat critic în privin��a lui sau a USR. El a folosit, în cazul lor, insulte precum "coprofagi", "cretin", "jeg uman". Dup�� ce mai multe voci din media l-au sanc��ionat pentru atitudinea sa, el a revenit cu un nou comentariu, sugerând c�� ar fi vorba despre o "re��ea" ��i despre "hiene jerpelite cu ochi albastri".
14.De ce a ��ters Alexandru Cump��na��u înregistr��rile de pe Facebook cu apelurile la 112? "CNA a sus��inut s�� nu fie publicate" / CNA nu a discutat subiectul Alexandru Cump��na��u, cel care mar��i dup��-amiaz�� a publicat pe Facebook înregistr��ri extinse cu discu��iile Alexandrei, victrima de la Caracal, la 112, a explicat pentru HotNews.ro de ce a ��ters acele materiale, la scurt timp dup�� publicare. El sus��ine c�� STS ar fi institu��ia care a scurs în pres�� segmente din înregistr��ri ��i spune c�� ar fi retras ceea ce a publicat pe Facebook în urma unei opinii de la CNA. Or, CNA nu a discutat, înc��, subiectul pentru o pozi��ie comun�� a institu��iei pe tema înregistr��rilor audio, iar în cadrul forului, potrivit unui membru, p��rerile par a fi împ��r��ite în acest moment.
15.CNA - pe cale s�� scuteasc�� TVR de sanc��iune ��i pentru a doua emisiune Via��a Satului cu Liviu Dragnea CNA a e��uat s�� dea o sanc��iune Televiziunii publice ��i în cazul celei de-a doua emisiuni "Via��a satului" cu Liviu Dragnea în campania electoral��, dup�� acela��i tipar prin care prima dintre cele dou�� edi��ii cu fostul lider PSD a sc��pat nesanc��ionat��. A doua edi��ie ar urma s�� fie, totu��i, rediscutat��, la cererea unuia dintre membrii forului audiovizual.
16.Câ��i utilizatori de Netflix ��i Spotify sunt în România? Cifrele propuse de Media Fact Book Serviciile interna��ionale de streaming Netflix ��i Spotify evit�� s�� publice date exacte privind num��rul lor de utilizatori pe pia��a din România. Exist�� îns�� diverse estim��ri, iar cele mai recente, aferente anului 2018, vin de la agen��ia Initiative, prin intermediul raportului s��u anual privind cheltuielile de publicitate, Media Fact Book.
17.Media Fact Book: Pia��a de publicitate cre��te mai încet, din cauza evolu��iilor din economie / 485 milioane de euro în reclame, estimare pentru 2019 Cheltuielile de publicitate din Romînia au atins 454 milioane de euro în 2018, cu 10% mai mult fa���� de anul anterior, potrivit celor mai noi estim��ri ale agen��iei de media Initiative. Raportul anual Media Fact Book, dat miercuri publicit����ii de aceast�� agen��ie, estimeaz�� o cre��tere de 7% pentru 2019, pân�� la 485 milioane de euro. Agen��ia subliniaz�� c�� evolu��iile negative din economie se reflect�� în cre��terea mai lent�� a pie��ei de media.UPDATE Ce cheltuieli de publicitate au avut principalele categorii de clien��i, în 2018
18.O angajat�� TVR Craiova acuz�� un "abuz grosolan" în cazul inaugur��rii drumului Craiova-Pite��ti, cu Dragnea în campanie: Am fost acuzat�� f��r�� temei de dezinformare, pentru a fi supus�� unui lin��aj online Angajata TVR Craiova care, s��pt��mâna trecut��, publica fotografia cu peisajul pustiu r��mas în urma "inaugur��rii" drumului expres Craiova-Pite��ti, în prezen��a lui Liviu Dragnea, a transmis o sesizare conducerii TVR ��i ��efilor comisiilor de cultur��, scrisoare în care acuz�� c�� a fost ��inta unor abuzuri din partea institu��iei la care lucreaz��. Ramona S��seanu invoc�� protec��ia legii avertizorului public atunci când acuz�� c�� TVR Craiova ar fi folosit abuziv resursele institu��iei ��i a dovedit partizanat politic.
19.Compania-mam�� a Pro TV: Firmele afectate de ordonan��a l��comiei ��i-au sc��zut bugetele de reclam�� la aproximativ jum��tate / Ceilal��i clien��i cheltuie mai mult Ordonan��a l��comiei s-a resim��it considerabil în rezultatele financiare ale Pro TV pe primul trimestru, când cea mai mare televiziune din România a atras mai pu��ine reclame de la companiile afectate de taxele introduse prin acea OUG, dup�� cum arat�� ��efii CME, compania-mam�� a Pro TV, potrivit unor transcrieri Seeking Alpha. Ei spun, îns��, c�� pierderile suferite astfel au fost ��i vor fi compensate de la clien��ii din alte categorii de publicitate.
20.UPDATE Doi membri ai CA al TVR ��i un membru supleant - angaja��i pe repede înainte pe posturi permanente în televiziunea public�� Doi membri ai Consiliului de Administra��ie ai TVR, plus un membru supleant, to��i numi��i de PSD/Guvern, au ca��tigat în doar dou�� zile concursuri prin care ob��in slujbe permanente în televiziunea public��. ��i aceasta, în condi��iile în care, din informa��iile HotNews.ro, mai to��i directorii din TVR, deci inclusiv cei care ar trebui s�� se ocupe de angaj��ri, ocup�� posturile lor în calitate de interimari.
21.Cât spune TVR c�� va pl��ti pentru Cerbul de Aur anul acesta Televiziunea public�� are aloca��i aproximativ 5.9 milioane de lei (circa 1,2 milioane euro) pentru edi��ia din acest an a festivalului Cerbul de Aur, dup�� cum a precizat institu��ia, la solicitarea HotNews.ro. Suma este mai mare decât cea raportat�� de pres�� în privin��a cheltuielilor alocate anul trecut pentru vedetele invitate, dar ��i decât pl����ile men��ionate în raportul de activitate al TVR pentru 2018.
22.Emilia ��ercan, jurnalist: Am fost amenin��at�� cu moartea Jurnalista Emilia ��ercan anun����, miercuri, pe Facebook faptul c�� a primit amenin����ri cu moartea. ��ercan, cea care în ultimii ani ��i-a f��cut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înal��ilor demnitari ��i al conducerii unor institu��ii de inv������mânt, cel mai recent la Academia de Poli��ie, scrie: "Con��inutul mesajului sugereaz�� c�� amenin��area este legat�� de subiectele la care lucrez acum."
23.Cozmin Gu����: Realitatea Plus e doar op��iunea de rezerv��. Vrem s�� salv��m Realitatea Media "Vrem s�� identific��m împreun�� cu avoca��ii cum putem s�� bloc��m aceast�� ciud����enie" - hot��rârea de luni a Cur��ii de Apel Bucure��ti de a infirma planul de reorganizare propus pentru Realitatea Media ��i de a trimite cauza la judec��torul sindic "în vederea intr��rii în faliment", a spus mar��i Cozmin Gu���� pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, inten��ia actual�� este s�� "salv��m Realitatea Media", folosirea postului Realitatea Plus în locul Realitatea TV fiind doar "o op��iune de rezerv��".
24.Jurnalista Adriana Du��ulescu, fosta ��ef�� a sec��iei politic la Antena 3, preia conducerea site-ului Digi24.ro ���Jurnalista Adriana Du��ulescu, jurnalist�� cu vechime în domeniul politic ��i care, pân�� acum o lun��, a condus sec��ia politic la Antena 3, preia de luni pozi��ia de redactor-��ef al site-ului Digi24.ro. "Am vrut s�� fac altceva, fapt pentru care m-am întors la presa scris��", a spus ea, vineri, pentru HotNews.ro, vorbind despre plecarea de la Antene ��i venirea la Digi24.ro.
25.Grupul care de��ine PRO TV în România ar putea fi scos la vânzare - comunicat CME Grupul interna��ional care în Romania de��ine PRO TV, Central European Media Enterprises (CME), ar putea fi scos la vânzare, în întregime sau par��ial, potrivit unui anun�� f��cut luni. CME anun���� într-un comunicat c�� boardul director împreun�� cu managementul ��i cu echipe de consilieri iau în discu��ie 'alternative strategice' pentru cre��terea valorii oferite ac��ionarilor.
26.Televiziunea cu cele mai mari venituri din publicitate, Pro TV se desparte "în cursul anului" de ��efa vânz��rilor, Zoe Vasilescu ��efa vânz��rilor Pro TV, cel mai mare canal de televiziune din România ��i institu��ia cu cele mai mari venituri din publicitate, va p��r��si acest post de televiziune "în cursul anului", dup�� cum au spus pentru HotNews.ro reprezentan��ii postului. Potrivit acestora, este vorba despre o desp��r��ire "de comun acord".
27.Denise Rifai - în locul lui Rare�� Bogdan la pupitrul principalei emisiuni de sear�� la Realitatea TV Realizatoarea Denise Rifai va prelua tronsonul principalei emisiuni de sear�� la Realitatea TV, în locul lui Rare�� Bogdan, care a intrat în cursa pentru europarlamentare, dup�� cum a spus joi pentru HotNews.ro proprietarul postului, Cozmin Gu����. Ea va începe luni noua emisiune, care va fi intitulat�� Legile Puterii.
28.Andreea Dumitrescu, jurnalista TVR retras�� de pe domeniile PSD-Parlament, ��i-a dat demisia / "R��mân în pres��" ���Andreea Dumitrescu, jurnalista TVR retras�� de pe domeniile pe care le acoperea - PSD, Parlament - pentru c�� ar fi fost "prea agresiv��", ��i-a dat demisia de la Televiziunea public��, dup�� cum a spus ea mar��i sear��. Anterior, ea a scris pe contul s��u de Facebook c�� "azi se încheie doi ani ��i un pic la TVR!" Ea a precizat pentru HotNews.ro c�� demisia a fost depus�� luni ��i c�� va r��mâne în pres��.
29.APEL ���Parlamentarii - îndemna��i s�� ia m��suri în problemele de integritate ��i transparen���� legate de ��efi ai Radioului public, mai ales în cazul lui Demeter Andras Un grup de angaja��i ai Radioului public ��i organiza��ii neguvernamentale au adresat, mar��i o scrisoare deschis�� comisiilor de cultur�� din Parlament, prin care cer s�� intervin�� pentru a rezolva problemele de integritate, respectiv transparen���� legate de ��efi din institu��ie. Potrivit scrisorii, transmis�� HotNews.ro de reprezentan��i ai asocia��iei Kompatibil, parlamentarii sunt îndemna��i s�� îl înlocuiasc�� pe Demeter Andras, membru CA, dar ��i s�� "dispun�� intrarea în legalitate" a unor manageri. În privin��a acestora din urm��, pre��edintele-director general al SRR, Georgic�� Severin, spunea recent într-o discu��ie cu HotNews.ro c�� nu are motive s�� ac��ioneze.
30.Cazul ziaristei retrase de pe domeniile PSD / Parlament - în aten��ia Comisiei de Etic�� a TVR Cazul jurnalistei TVR Andreea Dumitrescu, retras�� de pe PSD/Parlament deoarece ar fi "prea agresiv��", a ajuns în aten��ia Comisiei de Etic�� a Televiziunii publice. Contactat de HotNews.ro, ��eful acestei comisii, Horia Gru��c��, a confirmat informa��iile, ar��tând c�� "doamna Dumitrescu a depus o sesizare" cu privire la acest caz.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 13 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by