Articole scrise de C. Ionescu


1 - 30 din 345 rezultate
1.Compania-mamă a Pro TV: Firmele afectate de ordonanța lăcomiei și-au scăzut bugetele de reclamă la aproximativ jumătate / Ceilalți clienți cheltuie mai mult Ordonanța lăcomiei s-a resimțit considerabil în rezultatele financiare ale Pro TV pe primul trimestru, când cea mai mare televiziune din România a atras mai puține reclame de la companiile afectate de taxele introduse prin acea OUG, după cum arată șefii CME, compania-mamă a Pro TV, potrivit unor transcrieri Seeking Alpha. Ei spun, însă, că pierderile suferite astfel au fost și vor fi compensate de la clienții din alte categorii de publicitate.
2.UPDATE Doi membri ai CA al TVR și un membru supleant - angajați pe repede înainte pe posturi permanente în televiziunea publică Doi membri ai Consiliului de Administrație ai TVR, plus un membru supleant, toți numiți de PSD/Guvern, au caștigat în doar două zile concursuri prin care obțin slujbe permanente în televiziunea publică. Și aceasta, în condițiile în care, din informațiile HotNews.ro, mai toți directorii din TVR, deci inclusiv cei care ar trebui să se ocupe de angajări, ocupă posturile lor în calitate de interimari.
3.Cât spune TVR că va plăti pentru Cerbul de Aur anul acesta Televiziunea publică are alocați aproximativ 5.9 milioane de lei (circa 1,2 milioane euro) pentru ediția din acest an a festivalului Cerbul de Aur, după cum a precizat instituția, la solicitarea HotNews.ro. Suma este mai mare decât cea raportată de presă în privința cheltuielilor alocate anul trecut pentru vedetele invitate, dar și decât plățile menționate în raportul de activitate al TVR pentru 2018.
4.Emilia Șercan, jurnalist: Am fost amenințată cu moartea Jurnalista Emilia Șercan anunță, miercuri, pe Facebook faptul că a primit amenințări cu moartea. Șercan, cea care în ultimii ani și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de invățământ, cel mai recent la Academia de Poliție, scrie: "Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum."
5.Cozmin Gușă: Realitatea Plus e doar opțiunea de rezervă. Vrem să salvăm Realitatea Media "Vrem să identificăm împreună cu avocații cum putem să blocăm această ciudățenie" - hotărârea de luni a Curții de Apel București de a infirma planul de reorganizare propus pentru Realitatea Media și de a trimite cauza la judecătorul sindic "în vederea intrării în faliment", a spus marți Cozmin Gușă pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, intenția actuală este să "salvăm Realitatea Media", folosirea postului Realitatea Plus în locul Realitatea TV fiind doar "o opțiune de rezervă".
6.Jurnalista Adriana Duțulescu, fosta șefă a secției politic la Antena 3, preia conducerea site-ului Digi24.ro ​Jurnalista Adriana Duțulescu, jurnalistă cu vechime în domeniul politic și care, până acum o lună, a condus secția politic la Antena 3, preia de luni poziția de redactor-șef al site-ului Digi24.ro. "Am vrut să fac altceva, fapt pentru care m-am întors la presa scrisă", a spus ea, vineri, pentru HotNews.ro, vorbind despre plecarea de la Antene și venirea la Digi24.ro.
7.Grupul care deține PRO TV în România ar putea fi scos la vânzare - comunicat CME Grupul internațional care în Romania deține PRO TV, Central European Media Enterprises (CME), ar putea fi scos la vânzare, în întregime sau parțial, potrivit unui anunț făcut luni. CME anunță într-un comunicat că boardul director împreună cu managementul și cu echipe de consilieri iau în discuție 'alternative strategice' pentru creșterea valorii oferite acționarilor.
8.Televiziunea cu cele mai mari venituri din publicitate, Pro TV se desparte "în cursul anului" de șefa vânzărilor, Zoe Vasilescu Șefa vânzărilor Pro TV, cel mai mare canal de televiziune din România și instituția cu cele mai mari venituri din publicitate, va părăsi acest post de televiziune "în cursul anului", după cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanții postului. Potrivit acestora, este vorba despre o despărțire "de comun acord".
9.Denise Rifai - în locul lui Rareș Bogdan la pupitrul principalei emisiuni de seară la Realitatea TV Realizatoarea Denise Rifai va prelua tronsonul principalei emisiuni de seară la Realitatea TV, în locul lui Rareș Bogdan, care a intrat în cursa pentru europarlamentare, după cum a spus joi pentru HotNews.ro proprietarul postului, Cozmin Gușă. Ea va începe luni noua emisiune, care va fi intitulată Legile Puterii.
10.Andreea Dumitrescu, jurnalista TVR retrasă de pe domeniile PSD-Parlament, și-a dat demisia / "Rămân în presă" ​Andreea Dumitrescu, jurnalista TVR retrasă de pe domeniile pe care le acoperea - PSD, Parlament - pentru că ar fi fost "prea agresivă", și-a dat demisia de la Televiziunea publică, după cum a spus ea marți seară. Anterior, ea a scris pe contul său de Facebook că "azi se încheie doi ani și un pic la TVR!" Ea a precizat pentru HotNews.ro că demisia a fost depusă luni și că va rămâne în presă.
11.APEL ​Parlamentarii - îndemnați să ia măsuri în problemele de integritate și transparență legate de șefi ai Radioului public, mai ales în cazul lui Demeter Andras Un grup de angajați ai Radioului public și organizații neguvernamentale au adresat, marți o scrisoare deschisă comisiilor de cultură din Parlament, prin care cer să intervină pentru a rezolva problemele de integritate, respectiv transparență legate de șefi din instituție. Potrivit scrisorii, transmisă HotNews.ro de reprezentanți ai asociației Kompatibil, parlamentarii sunt îndemnați să îl înlocuiască pe Demeter Andras, membru CA, dar și să "dispună intrarea în legalitate" a unor manageri. În privința acestora din urmă, președintele-director general al SRR, Georgică Severin, spunea recent într-o discuție cu HotNews.ro că nu are motive să acționeze.
12.Cazul ziaristei retrase de pe domeniile PSD / Parlament - în atenția Comisiei de Etică a TVR Cazul jurnalistei TVR Andreea Dumitrescu, retrasă de pe PSD/Parlament deoarece ar fi "prea agresivă", a ajuns în atenția Comisiei de Etică a Televiziunii publice. Contactat de HotNews.ro, șeful acestei comisii, Horia Grușcă, a confirmat informațiile, arătând că "doamna Dumitrescu a depus o sesizare" cu privire la acest caz.
13.Șefii site-ului Digi 24, Dan Turturică și Laurențiu Mihu, dați afară. De astăzi sunt în preaviz Șeful site-ului de știri Digi24.ro, Dan Turturică, adjuncul său Laurențiu Mihu și cel puțin doi jurnaliști de la online-ul postului de știri au fost concediați, potrivit informațiilor HotNews.ro. Site-ul Paginademedia.ro îi numește și pe ziariștii Doru Cireașă (economic) și Andreea Nicolae (politic) printre cei concediați. Contactat de HotNews.ro, Laurențiu Mihu a confirmat că "suntem în preaviz", fără a face alte comentarii.
14.Jurnalistă TVR, retrasă de pe Parlament și PSD deoarece ar fi "prea agresivă" - surse Jurnalista Andreea Dumitrescu de la Știrile TVR a fost retrasă de pe domeniile politice pe care le acoperea, în special Parlament și PSD, deoarece ar fi "prea agresivă", scrie Paginademedia.ro. Surse din interiorul TVR au confirmat pentru HotNews.ro informația. Ziarista ar fi invocat posibilitatea să-și dea demisia.
15.Curtea de Conturi - sesizată în legătură cu banii cheltuiți de TVR pentru invitații lui Ionuț Cristache și pentru Cerbul de Aur Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a cerut Curții de Conturi să efectueze un control la Televiziunea publică, pentru a verifica "oportunitatea și legalitatea utilizării fondurilor publice" pentru contracte cu persoane din afara TVR. Cererea, consultată de HotNews.ro, vine în urma informațiilor apărute la finele anului trecut, potrivit cărora invitații și colaboratorii emisiunii realizate de Ionuț Cristache, "România 9", ar fi obținut de la TVR venituri de mii de euro.
16.Veniturile Pro TV au depășit 200 milioane de dolari în 2018. Creșterea companiei-mamă, CME, în România - mai lentă decât în celelalte țări est-europene Pro TV, operațiunea din România a grupului regional Central European Media Enterprises, au avut în 2018 o creștere a veniturilor nete de 5,4%, depășind 200 milioane de dolari, potrivit rezultatelor financiare anunțate miercuri. Creșterea este, însă, mai lentă decât cea înregistrată în anul anterior, dar și decât cea raportată, pentru anul trecut, de operațiunile din celelalte țări CME - Bulgaria, România, Slovacia și Slovenia. Rezultatul OIBDA (profit operational înainte de depreciere și amortizare) pentru România a crescut cu aproape 17% față de anul anterior.
17.FĂRĂ PRECEDENT TVR cere presei să-și dezvăluie sursele în cazul articolelor despre banii pe care instituția publică i-a cheltuit După politicieni, a venit rândul presei de stat să ceară altor instituții media divulgarea surselor.​ Televiziunea publică anunță, joi, că "va notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv". Informarea vine la scurtă vreme după ce Libertatea, preluată de mai multe instituții de presă, inclusiv HotNews.ro, care au citat și informații oferite de un parlamentar, au oferit informații despre banii cheltuiți cu realizatorul emisiunii România 9, Ionuț Cristache, cu invitații acestuia, iar ulterior despre banii cheltuiți cu vedetele invitate la Cerbul de Aur.
18.Un nou documentar prezintă în premieră imagini color cu Regina Maria și primul război mondial. Arhivele naționale din 14 țări au susținut proiectul, cele din România au rămas alb-negru Publicul larg din România va avea ocazia, pe 1 decembrie, să vadă în premieră imagini color din timpul primului război mondial, incluse într-un film documentar despre Regina Maria, ce va fi difuzat de Pro TV. Ce nu va vedea același public vor fi imagini colorate provenind din Arhivele Naționale care - spre deosebire de arhivele altor 14 țări, care nu au avut nicio problemă - nu au fost de acord ca imaginile pe care le dețin să fie colorate în cadrul documentarului "Maria - inima României", după cum spun realizatorii acestuia.
19.TVR, după informațiile privind banii dați realizatorului Ionuț Cristache și invitaților lui: Contractele sunt confidențiale / Mai sunt și alții care încasează sume similare TVR refuză să dezvăluie banii cheltuiți prin contractele cu Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii România 9, și cu invitații acestuia. Pe de altă parte, instituția răspunde afirmativ, fără a da detalii, la întrebarea dacă mai sunt alți realizatori care încasează sau au încasat, în istoria recentă a TVR, salarii comparabile cu cel al lui Cristache.
20.Cozmin Gușă: Rareș Bogdan nu intră deocamdată pe post / Rareș Bogdan: Dacă nu intru pe post, consider că Realitatea dorește să încheie colaborarea cu mine UPDATE 21.00 Emisiunea „Jocuri de putere” a început miercuri seara avându-l ca moderator pe Claudiu Popa, care a spus că este o ediție specială, că „nimeni nu este dat afară” de la Realitatea TV și că postul respectă libertatea de expresie.Cozmin Gușă a precizat că, după scandalul produs marți seară de intervenția pe post a lui Rareș Bogdan, care a amenințat cu demisia, o să aibă o discuție cu acesta, miercuri seara sau joi. Contactat de HotNews.ro, Rareș Bogdan a spus miercuri după-amiază că dacă nu intră pe post consideră că Realitatea TV dorește să încheie colaborarea cu el.
21.Fake news și confuzia tinerilor: Liceenii români cred că "văd" știrile false, spun că nu-s din lumea lor, totuși mulți le dau mai departe - studiu Nouă din zece liceeni cred că știrile false sunt o problemă pentru România, dar aproape tot atâția consideră că nu e neapărat o problemă și pentru ei, deoarece cred că au capacitatea să identifice astfel de “știri”. Totuși, aproape jumătate dintre ei admit că au distribuit cel puțin o dată o știre falsă și cei mai mulți cred că media și guvernul au principala responsabilitate în combaterea fenomenului, conform unui studiu prezentat marți.
22.Mai multe ONG-uri cer parlamentarilor demisia Doinei Gradea de la conducerea TVR Un grup de peste 10 organizații neguvernamentale solicită, într-o scrisoare transmisă miercuri către liderii grupurilor parlamentare și membrii Comisiilor de media, demiterea urgentă a Doinei Gradea, președintele-director general al TVR. Semnatarii acuză "cenzură și intimidare în televiziunea publică" și își bazează acuzațiile pe recentul raport al Comisiei de Etică din instituție, referitor la scandalul înregistrărilor cu Doina Gradea, publicate în primăvară de Dragoș Pătraru.
23.Mai mulți oameni din Realitatea TV au depus actele pentru Partidul Realitatea. Gușă spune că postul nu va fi televiziune de partid Directorul postului de știri Realitatea TV, Edward Pastia, împreună cu Octavian Hoandră și alte persoane au depus actele pentru înscrierea Partidului Realitatea, anunțat recent de Cozmin Gușă, conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată. Printre petenții înscriși nu apar nici Cozmin Gușă, nici Rareș Bogdan. Contactat de HotNews.ro, Gușă a spus că e un partid pe care și-l asumă, dar "e al oamenilor din Realitatea, e normal ca ei să îl înființeze, să meargă acolo".
24.Mii de semnături pentru o petiție online împotriva publicității pe Antena 3 și România TV: "finanțează propaganda, minciuna, discursul urii" O petiție online lansată sâmbătă, prin care clienții și agențiile de publicitate sunt îndemnați să nu mai dea reclamă pe posturile România TV și Antena 3 "pentru că din acești bani sunt finanțate propaganda, dezinformarea și discursul urii", a strâns circa 2.000 de semnături în câteva ore. Printre cei care au semnat se numără, potrivit inițiatoarei, numeroase personalități publice - reprezentanți ai unor ONG-uri, artiști, jurnaliști, chiar și publicitari.Vezi în text ce rezultate au avut România TV și Antena 3 în 2017, an când mulți publicitari și-au retras reclamele de pe cele două posturi
25.Piața de publicitate - cea mai mare creștere de după criza economică / Va depăși 455 milioane de euro în 2018 - Media Fact Book ​Piața românească de publicitate a înregistrat, în 2017, cea mai mare creștere de după perioada de criză economică, având un plus de 13% față de anul anterior, până la 412 milioane de euro, potrivit celui mai nou raport Media Fact Book, realizat de agenția Initiative. Aceasta estimează, pentru 2018, o creștere de 10% față de anul precedent, până la 455 milioane de euro.
26.G4Media.ro, după ce Dragnea a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă: Un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți ​Publicația G4Media.ro, unde lucrează Dan Tăpălagă, a reacționat după declarațiile făcute liderului PSD Liviu Dragnea la adresa jurnalistului. după ce site-ul a publicat, sub semnătura lui Cristian Pantazi, articolul referitor la intenția guvernului de a adopta un memorandum privind mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim. G4Media.ro consideră că "amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți".
27.​Monica Ghiurco cere ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al TVR, după înregistrările lui Pătraru cu Doina Gradea Monica Ghiurco, jurnalistă TVR și reprezentantă a salariaților televiziunii în consiliul de administrație al instituției, a solicitat, vineri, o ședință extraordinară a CA, după înregistrările publicate joi de Dragoș Pătraru cu președintele-director general Doina Gradea și șeful postului TVR 1, Eduard Dârvariu. Monica Ghiurco a spus pentru HotNews.ro că a solicitat ședința extraordinară "pentru a discuta situația creată în special la direcția Știri".
28.VIDEO Înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, despre jurnaliștii Televiziunii publice, publicate de Dragoș Pătraru: Merită pumni în gură! Sunt hateri de profesie Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Nației" de la TVR, a publicat joi, pe site-ul pătraru.ro, o serie de înregistrări în care președintele-director general al instituției, Doina Gradea, vorbește insultător la adresa jurnaliștilor de la Știrile TVR și afirmă că aceștia ar merita "pumni în gură". Ea spune, conform înregistrărilor, că e "nevoită" să intervină în politica editorială când sunt derapaje și spune că ziariștii Televiziunii publice sunt "hateri de profesie".Liviu Dragnea, despre faptul că directorul TVR a numit o jurnalistă "cap de porc": Nu are niciun fel de susținere, dacă e așa
29.Emisiunea lui Ionuț Cristache cu interviul Cristoiu-Ghiță, criticată dur în Comisia de Etică a TVR. Raport: Ar fi îndreptățită percepția unei implicări deliberate a TVR într-o acțiune de presă concertată “Există suficiente elemente care îndreptăţesc percepţia” că Televiziunea publică s-ar fi implicat deliberat “într-o acţiune de presă concertată”, arată un raport al Comisiei de Etice a TVR, publicat miercuri, referitor la emisiunea lui Ionuț Cristache din luna martie, când a fost difuzată prima parte a interviului luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță. Comisia de Etică este extrem de critică în privința modului cum a fost luat interviul, după cum HotNews.ro a scris, inițial, aici.
30.TVR în 2017, primul an de finanțare de la stat: buget de 1 miliard de lei, datorii plătite de sute de milioane, an încheiat tot cu datorii. Audiențele stagnează​ TVR a publicat, zilele trecute, raportul de activitate aferent anului 2017, depus la Parlament. Este primul raport de cand modul de finanțare a televiziunii publice a fost schimbat, taxa TV fiind eliminată acum un an și înlocuită cu bani de la buget. Raportul arată că instituția, care a acoperit, din miliardul avut la dispoziție, datorii de sute de milioane de lei, a terminat anul tot cu datorii, ce trebuie plătite la scadență. Din punct de vedere al audienței, instituția a stagnat.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version