Articole scrise de C. Ionel


1 - 30 din 67 rezultate
1.Ministerul Educatiei, nevoit sa explice ca nu interzice serbarile de Craciun in gradinite Ministerul Educatiei a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca nu a incercat sa interzica sau sa restrictioneze desfasurarea serbarilor scolare in gradinite, si ca ele pot fi organizate in continuare de catre educatori. Precizarile vin dupa ce pe internet a circulat o notificarea trimisa de un inspectorat judetean in care se arata ca inspectorul general Viorica Preda si-a anuntat omologii din teritoriu cu privire la interzicerea acestor evenimente. La confuzie pare sa fi contribuit si o formulare nefericit din scrisoarea metodica trimisa dupa conferinta, in care li se recomanda educatorilor sa organizeze evenimente in care parintii si copiii sa poata petrece "un timp de calitate impreuna", cu precizarea semnatarului: "Eu m-as gandi la altceva decat la o serbare…".
2.Concurs pentru directori de scoli: Subiectele de la testul grila Miercuri s-a desfasurat proba scrisa a concursului pentru posturile de director si director adjunct, la care au participat, in total, peste 8.700 de candidati. Ministerul Educatiei a publicat testul si sablonul de raspuns. Proba a constat intr-un test grila cu 60 de intrebari elaborat de minister, iar candidatii au avut la dispozitie 2 ore pentru a-l rezolva. Potrivit ministerului, testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor. La examenul de astazi, candidatii au avut de rezolvat varianta 1 de subiecte.
3.Propunerile de membri ai Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, puse in consultare publica. Printre nume, 5 specialisti din strainatate Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI) a facut publica luni propunerea comitetului de selectie privind viitoarea componenta Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), anunta Ministerul Educatiei. Pe lista se regasesc 19 nume ale unor specialisti provenind de la universitati si institute de cercetare din tara si strainatate, selectati dein cele 116 candidaturi depuse. Dintre cei 19 specialisti, 5 provin din universitati sau institutii internationale, iar doi sunt de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN-HH).
4.Admitere liceu 2016 Top 10 licee si Top 20 specializari in functie de mediile de admitere Absoventii de clasa a VIII-a cu cele mai mari medii s-au indreptat si anul anul acesta catre profilul Real, cu precadere catre specializarile Matematica-Informatica - bilingv limba engleza si Stiintele Naturii. Preferata elevilor a fost specializarea Mate-Info - bilingv engleza de la Colegiul "Sfantul Sava", unde ultima medie de admitere a fost 9.90. In topul liceelor, in functie de mediile de admitere, pe primele locuri se afla colegii din Bucuresti. La Colegiul "Sfantul Sava" si la Colegiul "Tudor Vianu", ultima medie de admitere a fost 9,56. Urmeaza Colegiul "Gheorghe Lazar”, cu ultima medie de admitere 9,54.
5.Charlie Hebdo, Bataclan, Nisa: trei atentate care proiecteaza imaginea unei tari incapabile sa-si apere cetatenii. Problemele Frantei in lupta cu terorismul Franta a fost scena a trei atacuri teroriste, intr-un an si jumatate, cu un bilant total de 234 de morti si aproape 500 de raniti. Ultimul dintre ele s-a produs cu ocazia zilei nationale. Mai mult decat atat, dupa atacul din noiembrie de la Paris, Franta se afla sub stare de urgenta care urma sa expire pe 26 iulie. De aceasta data nu a mai fost lovit Parisul, ci Nisa, oras cunoscut autoritatilor pentru miscari de radicalizare islamista. Situatia este grava si ridica intrebari nu doar cu privire la terorismul global, ci si la capacitatea autoritatilor franceze de a-si proteja cetatenii.
6.Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, dupa rezultatele de la BAC 2016: Trebuie sa avem in vedere posibilitatea introducerii examenului de admitere la liceu Rectorul Universitatii de Vest Timisoara (UVT), Marilen Pirtea, considera ca rezultatele obtinute in acest an la examenul de bacalaureat arata ca este cazul ca autoritatile sa aiba in vedere acordarea unei mai mari liberatati de decizie unitatilor de invatamant, pana la ideea "introducerii examenului de admitere, iar liceele sa aiba libertate in stabilirea cerintelor, conforme cu strategia lor educationala, proces care ar conduce la o selectie mai eficienta a elevilor". Rectorul universitatii timisorene spune ca, in opinia sa, problema necesita "multe alte modificari in abordarea invatamantului preuniversitar".
7.BAC 2016 Ministerul Educatiei afiseaza astazi listele cu notele obtinute de elevi la sesiunea din vara a Bacalaureatului Ministerul Educatiei publica marti, la ora 13:00, rezultatele obtinute de absolventii de liceu la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat 2016. Rezultatele vor fi afisate la avizierele centrelor de examinare si pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Precum in anii anteriori, listele cu notele obtinute de absolventii claselor a XII-a vor putea fi sortate in functie de judetul in care au fost sustinute examenele, pe scoli sau pe centre de examinare. Elevii nemultumiti de notele primite pot sa depuna contestatii astazi, 12 iulie, intre orele 16:00 - 20:00.
8.Profesori de nota 10: Mai mult de o treime dintre elevii unei clase dintr-o scoala gimnaziala din Capitala au luat 10 la proba de Matematica a Evaluarii Nationale Dana Radu este profesoara de Matematica la Scoala Generala nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti si diriginte al clasei a VIII-a A. Anul acesta, cum era firesc, elevii ei au trecut prin primul lor examen de amploare, Evaluarea Nationala, iar mai mult de o treime din ei au luat nota 10 la testul de Matematica.
9.Salvamontistii gorjeni intervin pentru salvarea a cinci turisti rataciti in Parang Salvamontistii gorjeni intervin, in noaptea de duminica spre luni, pentru salvarea a cinci turisti rataciti in Muntii Parang, care au sunat la 112 cerand ajutor, pentru ca nu gasesc drumul catre cabana si le este teama de lupi, transmite Mediafax.
10.​BAC 2016 ​Subiectele si baremele la Anatomie, Chimie anorganica, Economie, Filosofie, Fizica, Informatica, Logica si Sociologie Absolventii de liceu au sustinut vineri ultima proba a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului si specializarii. Elevii au avut de rezolvat varianta de subiecte numarul 10. Ministerul Educatiei a publicat dupa-amiaza subiectele si baremele de la proba de astazi. Candidatii au putut opta pentru una dintre disciplinele - Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si psihologie.Subiectele si baremul la Biologie Subiectele si baremul la Informatica - Limbajul C/C++ Subiectele si baremul la Chimie Subiectele si baremul la Geografie Subiectele si baremele la Psihologie
11.HARTA Admitere liceu 2016 Ierarhia absolventilor de gimnaziu, la nivel judetean si ofertele liceelor din Bucuresti pentru clasa a IX-a Ministerul Educatiei a publicat joi Ierarhia absolventilor claselor a VIII-a, pe fiecare judet in parte si pe municipiul Bucuresti, Lista specializarilor, Lista liceelor, Lista scolilor gimnaziale si Lista candidatilor pe judete. Inscrierea in clasa a IX-a in liceele de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere. In perioada 8-12 iulie, absolventii de gimnaziu si parintii acestora, cu ajutorul dirigintilor claselor a VIII-a, vor completa optiunile in fisele de inscriere.
12.​​BAC 2016 Baremele la examenele de Matematica si Istorie Subiectele si baremele de corectare de la examenele de Matematica si Istorie au fost publicate de Ministerul Educatiei. La proba obligatorie a profilului, a fost extrasa varianta de subiecte numarul 8. Este penultima proba a sesiunii de vara a examenului de Bacalaureat 2016, candidatii urmand sa treaca vineri prin proba la alegere a profilului si specializarii. Vezi aici Subiectele de la examenul de Matematica si Istorie
13.BAC 2016 Subiectele si baremele la Limba materna, Cultura si civilizatie spaniola si Discipline non-lingvistice Ministerul Educatiei a publicat marti dupa-amiaza subiectele si baremele de corectare de la proba E)b), care cuprinde Limba materna, Cultura si civilizatie spaniola si Discipline non-lingvistice La proba de Limba si literatura materna au fost asteptati 7.200 de candidati care si-au redactat tezele intr-una din urmatoarele limbi: maghiara, germana, ucraineana, sarba, slovaca, turca, italiana si croata, potrivit datelor Ministerului Educatiei.
14.Balcaniada de Geografie: Patru medalii pentru olimpicii romani Lotul olimpic al Romaniei, participant la a II-a editie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Radalj, Serbia), a obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz, anunta Ministerul Educatiei.
15.​BAC 2016 Baremele la examenul de limba romana- scris Subiectele si baremele de corectare de la Limba si literatura romana au fost publicate de Ministerul Educatiei. La primul examen scris din cadrul bacalaureatului, a fost extrasa varianta de subiecte numarul 7. La examenul de astazi, absolventii de real au avut de redactat un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume intr-un roman interbelic studiat, in timp ce absolventii de uman au avut de redactat un eseu in care sa prezinte particularitati de constructie a unui personaj intr-un roman psihologic studiat.
16.Adrian Curaj, intrebat daca ii va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta: La incheierea procedurii, ministrul are rol "decorativ". El are obligatia sa emita ordinul de retragere Ministrul Educatiei are obligatia de a emite ordinul de retragere a unui titlul de doctor, in urma propunerii CNATDCU in aceasta privinta, a declarat minsitrul Adrian Curaj joi pentru HotNews.ro, precizand ca, la incheierea  procedurii, ministrul are rol "decorativ". Precizarea vine dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a stabilit joi ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat si a propus retragerea titlului. Decizia nu este insa definitiva, ea poate fi contestata de Victor Ponta in decurs de 10 zile.
17.Evaluarea Nationala 2016 Discutii dupa examenul la Matematica: O petitie online cere sa fie punctate doua variante de raspuns, acuzand o formulare neclara / Presedintele Societatii de Stiinte Matematice: Nu exista nicio ambiguitate. Matematica trebuie lasata in pace, nu este ceva care se negociaza intre parinti si matematicieni Peste 40.000 de persoane au semnat o petitie online in care cer reevaluarea lucrarilor la examenul de Matematica a Evaluarii Nationale 2016, astfel incat sa se puncteze doua variante de raspuns pentru sub-punctul 6 al exercitiului I, pe motiv ca o diagrama nu ar fi explicata clar, derutand astfel elevii. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania arata insa ca pentru astfel de diagrame nu se pune niciodata problema notarii axelor, declaran ca "nu exista nicio ambiguitate". "Matematica trebuie lasata in pace, nu este ceva care se negociaza intre parinti si matematicieni" , a declarat coordonatorul lotului olimpic national de matematica.
18.Evaluarea Nationala 2016: 8 elevi, eliminati de la proba de Matematica pentru ca au incercat sa copieze / 24 de elevi nu au putut participa la examen din cauza inundatiilor; il vor sustine joi Opt elevi au fost eliminati din ultimul examen din cadrul Evaluarii Nationale a absolventilor de clasa a VIII-a pentru tentativa de frauda, iar 4.878 de elevi au absentat, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei. Unii elevi au intampinat probleme din cauza inundatiilor. Astfel, 24 de elevi din localitatile Darova si Boldur, nu au putut sustine astazi examenul, acestia urmand sa il sustina joi.
19.Evaluarea Nationala 2016: Unul din subiectele la Matematica, criticat pentru formularea neclara. Centrul National de Examinare: Itemul este complet formulat, enuntul este clar Centrul National de Evaluare si Examinare informeaza, dupa ce Ministerul Educatiei a fost acuzat ca a formulat gresit un sub-punct al subiectului I primit de absolventii de clasa a VIII-a la proba de Matematica a Evaluarii Nationale 2016, ca el  este "complet formulat, enuntul este clar, fara ambiguitati si permite un singur raspuns corect", si ca raspunsul corect din punct de vedere matematic este cel prevazut in baremul de evaluare si de notare. Este vorba despre sub-punctul numarul 6 al subiectului I care le cere elevilor sa se foloseasca de o diagrama pentru a spune cati elevi dintr-o clasa au luat nota 5 la un test.
20.Reprezentantii elevilor, ai studentilor si ai tinerilor cer premierului sa il demita pe ministrul Bostan dupa ce a declarat ca invatamantul gratuit este o reminiscenta a comunismului Trei asociatii care ii reprezinta pe elevii, studentii, respectiv tinerii din Romania ii cer premierului Dacian Ciolos sa il demita pe ministrul Comunicatiilor Marius Bostan dupa ce acesta a calificat principiul invatamantului gratuit drept o "reminiscenta a celor 50 de ani de comunism" si a declarat ca parintii ar trebui sa plateasca o taxa lunara pentru a benefica de o educatie de calitate pentru copiilor lor.
21.Grupul Educativa: Statutul europenilor care studiaza in UK nu se va schimba in urmatorii 2-3 ani/ Pe termen lung, lumea academica din Marea Britanie are incredere in influenta ei asupra politicilor economice si sociale Statutul tinerilor europeni care studiaza si vor incepe sa studieze anul acesta in Marea Britanie nu ar trebui sa se schimbe in urmatorii 2-3 ani, perioada in care Marea Britanie va negocia cu Uniunea Europeana iesirea din grupul comunitar, considera Bogdan Kochesch, reprezentant al grupului Educativa, specializat in servicii educationale. Acesta mai arata ca, pe termen lung, lumea academica din Regat, care are in frunte principalele universitati din tara,"are incredere in influenta ei asupra politicilor economice si sociale", astfel incat statutul studentilor din statele UE sa nu se schimbe substantial dupa Brexitul efectiv.
22.Evaluarea Nationala 2016: Absolventii de clasa a VIII-a sustin luni prima proba, examenul scris la Limba si literatura romana Elevii care termina clasa a VIII-a vor sustine luni primul examen din cadrul Evaluarii Nationale 2016 - testul scris la Limba si literatura romana. Ca si in anii precedenti, examenul va fi supravegheat atat video cat si audio, iar inregistrarile din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare proba. La proba de Limba si literatura romana, elevii vor avea anul acesta de elaborat o naratiune de minimum 150 de cuvinte, la ultimul subiect, fata de un text de 80 de cuvinte cerut pana acum.
23.Statutul elevului, lansat in dezbatere publica Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica proiectul Statutului elevului. Document reglementeaza drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamant de stat, particular sau confesional din Romania. Propunerile si observatiile pe marginea acestui proiect pot fi trimise in perioada 17 iunie - 4 iulie 2016 pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro.
24.CNATDCU, sesizat asupra suspiciunilor de plagiat in tezele de doctorat semnate de Negoita si Pandele Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia si initiatorul sesizarii privind suspiciunile de plagiat in mai multe teze de doctorat, printre care si cea a lui Victor Ponta, a trimis noului Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) o sesizare de plagiat care ii vizeaza pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, pe primarul Sectorului 3, Robert Negoita, si pe rectorul universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, Lile Ramona.
25.BAC 2016: Luni, examenul oral de limba romana. 137.444 de absolventi de liceu, inscrisi. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 incept luni cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. La examenul din acest an care s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu, dintre care 114.993 (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Educatiei.
26.Sesiunea pentru olimpici a Evaluarii Nationale 2016, clasa a VIII-a: Subiectele si baremele integrale la examenele de Romana si de Matematica Absolventii claselor a VIII-a care participa la olimpiade internationale, 24 in total, au sustinut zilele acestea examenele de Limba si literatura romana si Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2016. La Romana, examen sustinut marti, ei au avut de rezolvat varianta de subiecte numarul 7, cu doua subiecte principale, notate cu 42, respectiv 36 de puncte. La testul de Matematica, sustinut miercuri, elevii au avut de rezolvat varianta 4. Testul de Matematica a fost structurat sub forma a 3 subiecte, notate cu cate 30 de puncte fiecare.
27.Evaluarea Nationala de la finalul clasei a II-a: ​​​Subiectele la Matematica Elevii de clasa a II-a au sustinut miercuri Evaluarea nationala la Matematica. Acestia au avut la dispozitie 30 de minute pentru a rezolva 12 subiecte. Rezultatele pe care le obtin copiii la aceste evaluari nu se trec in catalog, nu se afiseaza si sunt confidentiale, servind la realizarea de planuri individuale de invatare care sa acopere eventualele lacune ale elevilor.
28.Evaluarea nationala 2016, clasa a II-a: Subiectele la Limba romana - Citit Aproximativ 198.000 de elevi de clasa a II-a au sustin marti cea de a doua proba a Evaluarii nationale - Limba romana - Citit, dupa ce in urma cu o zi au trecut prin proba scrisa la aceeasi materie. Copiii au avut la dispozitie 30 de minute pentru a rezolva testele. Evaluarea nationala isi propune sa ii ajute pe parinti si pe invatatoare sa vada nivelul elevului la elementele de baza si, ulterior, sa dezvolte planuri individualizate de invatare pentru a corecta lacunele, acolo unde exista, in urmatorii doi ani de invatamat primar. Evaluarile de la clasa a II-a continua miercuri cu testarea la Matematica.
29.Evaluarea nationala 2016, clasa a II-a: Subiectele la Limba romana- scris. Prima testare de la final de an scolar prin care trec elevii Aproximativ 198.000 de elevi de clasa a II-a au sustin luni dimineata proba scrisa la Limba romana din cadrul Evaluarii nationala. Subiectele de la evaluarea nationala la Limba romana-scris, clasa a II-a, au fost facute publice de Ministerul Educatiei. Timpul de rezolvare a subiectelor a fost 30 de minute. Potrivit calendarului evaluarilor nationale, aceasta este prima testare din seria evaluarilor de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a 2016.
30.Evaluarea Nationala de la finalul clasei a IV-a: Subiectele la testul de Matematica Elevii de clasa a IV-a au sustinut marti cea de a doua proba a evaluarilor de final de an scolar - testul de Matematica. Testul a fost compus din 20 de cerinta, pentru care copiii au avut la dispozitie 60 de minute. Subiectele au fost concepute pe doua numere, astfel incat colegii de banca sa nu aiba probleme identice de rezolvat. Rezultatele individuale pe care le obtin copiii nu se trec in catalog, nu se comunica public si nu se afiseaza; acestea sunt comunicate de invatatoare direct parintilor. Totodata, in baza rezultatelor, invatatoarele trebuie sa realizeze planuri individuale de invatare care sa acopere eventualele lacune evidentiate de teste.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by