Articole scrise de Bogdan Perdivara


1 - 14 din 14 rezultate
1.Potop de spectatori la Stufstock 2005 Un puhoi de spargatori de tabuuri si amatori de rock s-a abatut la Vama Veche, pina simbata, pentru doua zile de petrecere cu cele mai bune trupe romanesti si invitati din strainatate.
2.Piratii de la Oficiul pentru Drepturile de Autor Doi functionari ai Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) sint acuzati ca s-au folosit de pozitiile lor nu pentru protejarea drepturilor de autor, ci ca sa-si ia „dreptul”. Conducerea ORDA a trimis dosarul catre Parchet.
3.Dictionarul adevaratei limbi romane Dupa 23 de ani, o a doua editie a Dictionarului Ortografic, Ortoepic si Morfologic al limbii romane (DOOM) incearca sa deschida noi drumuri, prin adaptarea limbii la realitate.
4.Secretele culturii de club Muzica la maximum, dans pina in zori, oboseala combatuta cu Ecstasy. In cluburi, sunetul electronic mixat de DJ iti intra in singe, te poarta, pina spre dimineata, intr-o realitate paralela.
5.Manelele capata accente de protest social Astazi, majoritatea romanilor asculta manele. Cintecul te duce in locuri cu femei frumoase, unde dusmanii sint invinsi, iar banii curg girla. In ultima vreme insa, a inceput sa capete accente de protest social.
6.Inflatie de medici someri in Romania In acest an, din cauza numarului mare de absolventi, dar si a numarului mic de locuri disponibile, peste 7000 de licentiati nu vor trece de rezidentiat. Totusi, universitatile romanesti continua sa ofere un numar aberant de locuri, iar absolventii din diferite domenii se trezesc, la terminarea facultatii, ca meseria pentru care s-au pregatit nu le poate oferi decat statutul de someri.
7.ONG-urile nu vor mai primi finantare internationala O data cu inceputul anului 2005, organizatiile nonguvernamentale din domeniul serviciilor si asistentei sociale nu vor mai beneficia de fondurile internationale, care au fost principala lor sursa de bani pana acum.
8.Guvernul mineaza sindicalismul neinregimentat politic Sindicatele medicilor si functionarilor vor sa reclame la Organizatia Internationala a Muncii incalcarea de catre autoritati a dreptului la asociere profesionala si a normelor care le reglementeaza. Ei arata ca prin infiintarea de asociatii profesionale patronate mai mult sau mai putin de stat se incearca distrugerea miscarii sindicale neinregimentata PSD-ului.
9.Adoptiile internationale, interzise dar ... premise Un nou scandal legat de adoptiile internationale ar putea sa inceapa, in contextul in care statul roman, care de abia a adoptat pachetul de legi privitoare la protectia copilului, cu masuri restrictive legate de adoptii pe placul Uniunii Europene, intentioneaza, conform declaratiilor ambasadorului Romaniei in Spania, sa solutioneze retroactiv cererile de adoptie facute pana la data de 8 octombrie 2001.
10.Parchetul General vrea stoparea anchetelor jurnalistice Agasata de pretentiile jurnalistilor de a culege informatii prin propriile mijloace, Parchetul General a emis o ciudata recomandare adresata presei de a nu mai interveni cu investigatii paralele si de a nu mai publica informatii neoficiale legate de cazuri.
11.Managerii publici, inventati pentru fondurile UE Printr-o ordonanta de urgenta, guvernantii au mai adaugat o categorie de functionari privilegiati la nomenclatorul si asa incarcat al functiei publice. Guvernul este pe punctul de a pierde fonduri europene PHARE de 3,5 milioane de euro si de a rambursa 4 milioane de euro deja primite pentru reforma administratiei publice.
12.Functionarii publici se pregatesc de greva Functionarii publici critica instabilitatea functiei publice, favoritismele facute posibile de actualul sistem si salarizarea slaba a angajatilor din domeniu.
13.Fonduri nerambursabile pentru angajarea somerilor Ca masura activa pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, Guvernul a adoptat recent o hotarare prin care se stabilesc criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile din bugetul asigurarilor de somaj.
14.Munca temporara, reglementata prin lege Personalul va presta serviciile pe o durata de 12 pana la cel mult 18 luni si va avea dreptul sa primeasca din partea societatii un salariu cel putin egal cu al altei persoane care efectueaza, in cadrul unitatii, aceeasi activitate.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by