Articole scrise de B. S.


1 - 9 din 9 rezultate
1.Business Standard: Gazprom va cumpara pachetul majoritar al grupului petrolier TNK-BP pentru 20 miliarde dolari Monopolul rusesc al gazelor naturale Gazprom va cumpara pachetul majoritar al grupului petrolier TNK-BP, detinut in proportie de 50% de catre gigantul British Petroleum, pentru suma de 20 miliarde dolari pana la sfarsitul anului.
2.Business Standard: BERD acorda 40 milioane euro pentru adaptarea firmelor mici din Romania la normele UE Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ( BERD ) vrea sa acorde bancilor din Romania un imprumut de cel mult 40 milioane euro, pe care acestea sa il acorde la randul lor firmelor mici din sectorul industrial pentru a se adapta la conditiile impuse de Uniunea Europeana (UE), a anuntat BERD.
3.Business Standard: Romanii sunt codasi in Uniunea Europeana la utilizarea internetului Internetul a fost accesat cel putin o data de numai 24% din romani, fata de 84% din populatia Olandei si 57% din cetatenii Uniunii Europene, informeaza un comunicat eliberat vineri, de Eurostat (Biroul Statistic al Comunitatii Europene). Potrivit datelor prezentate, in 2007, comertul electronic a fost utilizat de doar 3% dintre romani, la fel ca bulgarii, situandu-se pe ultimul loc.
4.Business Standard: Ministerul de Finante vrea sa emita titluri de stat de 4 miliarde lei in primul trimestru din 2008 Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) planuieste sa emita, in primele trei luni din 2008, obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie in valoare totala de 4 miliarde lei, ca urmare a estimarilor privind incasarea veniturilor si executia cheltuieililor bugetare pentru trimestrul I.
5.Business Standard: Bursa a pierdut un mld. euro in prima zi din 2008 Bursa de la Bucuresti a deschis in scadere prima sedinta de tranzactionare din 2008, intrerupand astfel traditia din ultimii zece ani, in care indicele BET-C inregistra cresteri. Piata bursiera a scazut cu 2,17%. Pierderea de capitalizare, inclusiv cea a SIF-urilor, a fost de 980 milioane de euro. Leul, in schimb, a crescut cu 0,36%, pana la 3,5971 lei pentru un euro.
6.Business Standard: Economia mondiala: Previziuni sumbre pentru 2008 2008 se anunta a fi un an sumbru pentru economia mondiala, avertizeaza specialistii. Asta pentru ca, cele mai multe state, sunt, in continuare, afectate de criza creditelor din Statele Unite ale Americii si de preturile la petrol, pe fondul deprecierii dolarului american. Fondul Monetar International si-a redus deja previziunile in ce priveste cresterea economiei, la nivel global, pe anul viitor, la 4,8%.
7.Business Standard: Companiile se vor orienta catre top managerii romani pentru reducerea costurilor Numarul top managerilor straini de pe piata locala va fi cu cel putin 30% mai mic in 2010, in timp ce importul de middle manageri si specialisti expati va creste de cateva ori. Intoarcerea in tara a profesionistilor romani plecati afara in anii ‘90 si 2000, fenomen care deja a inceput, va continua, in timp ce managerii autohtoni vor primi tot mai multe oferte de relocare in strainatate, cu un plus de 40-50% in ceea ce priveste castigurile.
8.Business Standard: Erste Bank vede o apreciere a leului in 2008, pe fondul cresterii diferentialului de dobanda Leul si-ar putea relua de la anul tendinta de intarire, pe baza unei cresteri economice favorabile si a unei politici monetare mai aspre, care ar putea spori atractivitatea monedei pentru investitori, in cazul cresterii diferentei dintre dobanzile la lei si cele la alte valute, arata Erste Bank.
9.Business Standard: Consultanta si auto ataca topul salariilor din 2010 Salariul mediu in Romania va ajunge in 2010 in jurul valorii de 490 de euro, ceea ce inseamna ca ritmul de crestere a castigurilor din urmatorii trei ani va fi sub jumatate din cel inregistrat in perioada 2004-2007, rezulta dintr-o ampla analiza a Business Standard. 


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by