Articole scrise de Ariana Lazurca


1 - 30 din 1476 rezultate
1.Inspiroo - parcul din natură în care pasiunile tale inspiră aer curat Ce poți să faci într-o zonă înconjurată de cea mai mare pădure seculară din Europa, pe care măsurătorile o califică ca fiind una dintre localitățile cu cel mai pur aer din țara noastră? O stațiune pentru aer. Deși pe majoritatea dintre noi cuvântul stațiune ne duce cu gândul la balnear, unde sursa curativă este nămolul sau apa, Inspiroo nu e despre asta. Parcul pune accent pe pasiunile tale și te încurajează să le pui în aplicare într-un loc în care plămânii ți se umplu cu aer curat.
2.Realitatea virtuală - unde este limita? De la gaming la medicină. Discuție cu Alexei Adăscăliței, co-fondator Virtualmind Într-o lume în care ne lovim de tehnologie la tot pasul, realitatea virtuală nu mai reprezintă de mult un domeniu inaccesibil. Cum definim însă această realitate virtuală, ce poate să facă această tehnologie și în ce industrii este necesară? Alexei Adăscăliță, co-fondatorul Virtualmind, ne-a povestit despre evoluția VR și despre cum poate aceasta să ne ajute în recuperarea medicală sau în antrenamentul forței de muncă.
3.Eematico - locul unde copiii învață prin joacă noțiuni de fizică, matematică sau arhitectură/ Este educația de care ne-ar fi plăcut să avem parte când eram copii În învățământul românesc există încă așteptarea ca cei mici să reproducă concepte și noțiuni pe de rost, însă cum ar fi ca elevii să învețe despre lumea înconjurătoare folosindu-și propriile mâini? Eematico este locul unde psihologi, designeri educaționali, designeri de obiect și traineri inventează, proiectează și meșteresc pentru a le oferi copiilor o înțelegere aplicată a arhitecturii sau matematicii, în care un rol important îl are bricolajul. Copiii acumulează, astfel, cunoștințe necesare pentru viitor, curiozitatea le este încurajată, iar experiența din școală le este întregită. Și totul în timp ce se distrează.
4.Un vlogger din Barcelona riscă doi ani de închisoare după ce i-a oferit unui cerșetor român biscuiți umpluți cu pastă de dinți Un vlogger din Barcelona riscă doi ani de închisoare după ce i-a oferit unui cerșetor înfometat de pe stradă biscuiți umpluți cu pastă de dinți, dorind să filmeze o farsă amuzantă pentru canalul său de YouTube, relatează The Telegraph. Cerșetorul este român.
5.Departamentul de Stat al SUA consideră China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord "condamnabile moral", pentru încălcarea zilnică a drepturilor omului Departamentul de Stat al SUA consideră China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord ca fiind "condamnabile moral" pentru încălcarea zilnică a drepturilor omului în interiorul frontierelor și le numește "factori de instabilitate", informează Reuters.
6.Evacuare masivă în centrul Berlinului, pentru dezamorsarea unei bombe din al doilea Război Mondial O vastă operațiune de evacuare este prevăzută vineri dimineața în centrul Berlinului, după descoperirea unei bombe din al doilea Război Mondial pe un șantier în apropiere de gara centrală, informează BBC.
7.Cazul Skripal: Rezidenții din Salisbury au fost avertizați că există mai multe locuri contaminate cu agentul neurotoxic Noviciok Agentul neurotoxic Noviciok, folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, ar putea să mai fie prezent în diverse locuri din Salisbury, a avertizat un om de știință guvernamental, citat de BBC.
8.Un teatru german a creat numeroase controverse, după ce a oferit intrare gratuită celor care poartă svastici la reprezentaţia unei piese după "Mein Kampf" Procurorii germani au refuzat să interzică un spectacol de teatru satiric - adaptare după cartea lui Adolf Hitler, "Mein Kampf" -, care permite intrarea liberă persoanelor care poartă o svastică, scrie Daily Mail.
9.Donald Trump i-a oferit asigurări premierului Shinzo Abe ca va ajuta la repatrierea cetățenilor japonezi răpiți de Coreea de Nord Donald Trump a declarat miercuri că Tokyo are parte de tot sprijinul său și că va ajuta la repatrierea cetățenilor japonezi răpiți de Coreea de Nord între anii 1970 și 1980, informează AFP.
10.Jerome Hamon, singurul om din lume care a suferit două intervenții de transplant facial Prima persoană din lume care a fost supusă la două intervenții de transplant facial spune că se simte bine, la trei luni de la ultima operație revoluționară, relatează BBC. Mass-media franceză l-a numit pe Hamon "omul cu trei fețe".
11.Summitul SUA-Coreea de Nord: Mike Pompeo, directorul CIA, a avut o întâlnire cu Kim Jong-un în Coreea de Nord, în timpul Paștelui Mike Pompeo, directorul CIA, a avut o întâlnire cu Kim Jong-un în Coreea de Nord, în timpul Paștelui, potrivit rapoartelor americane, informează The Guardian. Cei doi au discutat despre summitul dintre SUA și Coreea de Nord, care ar putea avea loc la "începutul lunii iunie".
12.Barbara Bush, fosta primă doamnă a SUA, a murit la vârsta de 92 de ani Fosta Primă Doamnă americană, Barbara Bush, a murit miercuri la vârsta de 92 de ani, informează The Guardian. La începutul acestei săptămâni, soția fostului președinte George H.W. Bush anunța că se confruntă cu probleme de sănătate, însă că nu mai dorește să urmeze un tratament.
13.Elicoptere, drone și mii de voluntari pentru căutarea câinilor dispăruți în Noua Zeelandă Elicoptere, drone, echipamente pentru imagistică termică și mii de voluntari participă la căutarea câinilor dispăruți în Noua Zeelandă, care are una dintre cele mai mari rate de proprietate a animalelor de companie, informează The Guardian.
14.Un stil de viață sedentar afectează memoria - studiu preliminar În urma numeroaselor studii care demonstrează că exercițiile fizice ajută la menținerea memoriei într-o stare bună, un grup de neurologi și-a propus să exploreze dacă și contrariul este adevărat: un stil de viață sedentar afectează memoria? Un studiu preliminar arată că da, potrivit iflscience.com.
15.Povestea profesorului care nu știa să citească John Corcoran a crescut în New Mexico, între anii 1940 și 1950. Unul dintre șase frați, John a absolvit liceul, a mers la facultate și a devenit profesor în anii '60 - profesie pe care a făcut-o timp de 17 ani. Însă, așa cum povestește chiar el, în tot acest timp a păstrat un secret, relatează BBC.
16.Barbara Bush, soția fostului președinte american George H.W. Bush, se confruntă cu probleme de sănătate Barbara Bush, soția fostului președinte american George H.W. Bush, se confruntă cu probleme de sănătate, însă a decis să nu mai urmeze un tratament medical, informează Reuters.
17.Liderii arabi cer o investigație internațională privind folosirea armelor chimice în Siria Liga Arabă a cerut duminică o investigație internațională privind utilizarea "criminală" a armelor chimice în Siria și a condamnat ceea ce a numit drept ingerința Iranului în afacerile altor țări, notează Reuters.
18.Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley: Washingtonul va anunța luni noi sancţiuni împotriva Rusiei Administrația Trump va anunța, în cursul zilei de luni, noi sancțiuni împotriva Rusiei, anunță Politico, care o citează pe ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley.
19.Casa Albă: Suntem convinși că Siria se află în spatele atacului chimic din localitatea Douma; Serviciile secrete demonstrează că afirmația Rusiei potrivit căreia atacul ar fi fost regizat nu este adevărată Casa Albă a declarat vineri că SUA sunt convinse că Siria se află în spatele atacului chimic din localitatea Douma, după ce serviciile secrete le-ar fi demonstrat că afirmația Rusiei potrivit căreia atacul ar fi fost regizat nu este adevărată, notează Reuters.
20.Criza din Siria: Care este poziția altor țări? Președintele american, Donald Trump, avertizează că o decizie privind Siria va fi luată "cât de curând", în timp ce ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că "nu poate exclude" posibilitatea unui război între Rusia și SUA. Cum se poziționează liderii occidentali față de atacul chimic din Siria? Emmanuel Macron susține că are "dovada" care demonstrează că guvernul sirian a atacat Douma cu arme chimice, iar în Marea Britanie miniștrii au convenit "asupra necesității de a acționa" în Siria pentru a "descuraja folosirea în continuare a armelor chimice", relatează The Guardian.
21.Criza din Siria: Decizia lui Donald Trump este așteptată "cât de curând" Președintele american, Donald Trump, a declarat că o decizie privind Siria va fi luată "cât de curând", informează BBC. Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că "nu poate exclude" posibilitatea unui război între Rusia și SUA, în timp ce președintele francez, Emmanuel Macron, susține că are "dovada" care demonstrează că guvernul sirian a atacat Douma cu arme chimice. În Marea Britanie, miniștrii au convenit "asupra necesității de a acționa" în Siria pentru a "descuraja folosirea în continuare a armelor chimice".
22.Criza din Siria: SUA afirmă că "toate opțiunile se află pe masă"/ Consiliul de Securitate Națională al SUA se va întruni astăzi, Theresa May a convocat o reuniune a cabinetului Statele Unite afirmă că "toate opțiunile se află pe masă", ca răspuns la atacul cu arme chimice din Siria, iar liderii occidentali continuă să cântărească opțiunile militare, relatează BBC.
23.Cazul Skripal: Iulia Skripal nu dorește niciun fel de ajutor de la Ambasada Rusă Iulia Skripal, care a fost otravită luna trecută cu agentul neurotoxic Noviciok, a declarat că nu este interesată de oferta care i-a fost făcută de Ambasada Rusiei la Londra, se arată într-o declarație emisă în numele său de către Poliția Metropolitană, informează The Guardian.
24.Donald Trump ia în considerare demiterea procurorului general adjunct Rod Rosenstein Președintele american Donald Trump ia în considerare demiterea procurorului general adjunct Rod Rosenstein, informează CNN, care citează surse familiare cu discuțiile.
25.Poluarea cu plastic a oceanelor, o amenințare reală pentru viața balenelor O balenă tânără, de sex masculin, a fost găsită în sudul Spaniei la sfârșitul lunii februarie. Autopsia a dezvăluit că animalul a murit după ce a suferit un șoc gastric, în urma înghițirii a 29 de kilograme de plastic, relatează iflscience.com.
26.Cutremur cu magnitudinea 4,7 în Italia Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a lovit marți o zonă din centrul Italiei, care a fost devastată de un cutremur major în 2016, informează Reuters.
27.CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, audiat în urma scandalului Cambridge Analytica Co-fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a mers luni la Capitol Hill pentru mult așteptata sa mărturie asupra modului în care platforma de socializare a permis unei companii de extracție a datelor să obțină informații personale de la cel puțin 87 milioane de utilizatori, scrie Fox News. Cu toate acestea, perspectiva unor legi care restricționează Facebook și alte companii de internet este puțin probabilă, nu numai din cauza lipsei de voință politică și a lobby-ului eficient al companiilor de tehnologie, ci și din cauza faptului că puțini parlamentari doresc să se lupte cu complexitatea problemei, notează Reuters.
28.Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi, pentru a discuta despre atacul cu arme chimice din Siria Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi, după ce Rusia şi SUA au cerut o întrevedere a celor 15 membri, pe fondul "ameninţărilor internaţionale pentru pace şi securitate", informează Reuters.
29.Coreea de Nord promite SUA că în cadrul summitului dintre cele două ţări va exista o discuţie despre viitorul programului său nuclear Coreea de Nord a promis Statelor Unite că va exista o discuţie despre viitorul programului său nuclear, în cadrul unui summit fără precedent între cele două ţări care va avea loc în luna mai, informează BBC. 
30.24 de mituri pe care multă lume le consideră adevăruri universal-valabile Morcovii te ajută să vezi pe întuneric, înotul după masă îţi va oferi crampe, trebuie să consumi neapărat opt pahare de apă pe zi - cine nu a auzit aceste "adevăruri universal-valabile"? Nimic mai fals. Este timpul să punem capăt acestor concepţii greşite care vin din timpuri străvechi, scrie iflscience.com.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 50 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by