Articole scrise de Andrei Stan


1 - 30 din 122 rezultate
1.Coronavirus: Tesla donează sute de ventilatoare New York-ului Elon Musk a promis să ofere New York-ului sute de ventilatoare pentru a ajuta la satisfacerea cererii din cauza creșterii unui focar de coronavirus, conform BBC.
2.În timp ce mapamondul se luptă pentru a opri epidemia, o parte a extremei drepte sărbătorește COVID-19 Nucleul dur al facțiunilor de extremă dreapta dorește să folosească virusul ca armă pentru a ucide minoritățile, în vreme ce alții răspândesc în continuare ură și teorii ale conspirației, relatează AlJazeera.
3.Designerul Ralph Lauren va produce măști și combinezoane medicale Ralph Lauren urmează să producă măști și combinezoane medicale, alăturându-se altor designeri care sprijină lupta contra coronavirusului, scrie BBC.
4.Congresul American a votat cel mai mare pachet de stimulente financiare Congresul american a votat cel mai mare pachet de stimulente financiare, în valoare de 2 triiliarde de dolari, în condițiile în care țara se luptă cu pandemia de coronavirus, relatează BBC.Ce conține pachetul de stimulare american de un trilion de dolari. Poate fi replicat și în Europa?
5.Facebook, compania deținătoare a platformei WhatsApp, incapabilă să oprească răspândirea de știri false În vreme ce guvernele și oficialii medicali se străduiesc a oferi publicului informații corecte și în timp util despre noul coronavirus, eforturile lor sunt subminate de răspândirea dezinformării medicale și de vindecările false pe una dintre cele mai populare platforme de mesagerie din lume, scrie CNN.
6.Coronavirus Sfat: „Faceți pace și fiți buni cu ceilalți în perioada izolării în case” Oamenii ar trebui să apeleze la „armistiții” domestice și să fie amabili cu ceilalți, în timp ce coronavirusul obligă pe mulți să petreacă din ce în ce mai mult timp acasă împreună, notează BBC.
7.General Motors va ajuta la producerea de ventilatoare pentru coronavirus General Motors în parteneriat cu Ventec Life Systems colaborează pentru producerea de produse de îngrijire respiratorie, inclusiv ventilatoare, pentru a lupta împotriva Covid-19, scrie CNN.
8.Coronavirus: Dow Jones pierde câștigurile din perioada președinției lui Donald Trump Indicele Dow Jones din cele 30 de companii americane majore a scăzut cu peste 4,5% vineri, ștergând toate câștigurile obținute de când Donald Trump a devenit președinte în ianuarie 2017, scrie BBC.
9.Dolarul în creștere, dar acest aspect are și repercusiuni negative Chiar dacă noul coronavirus a blocat, în esență, Statele Unite, dolarul american continuă să fie privit că cea mai sigură și mai stabilă monedă din lume, conform CNN.
10.Coronavirusul a adâncit abuzurile împotriva drepturilor omului în China Grupurile care militează pentru drepturile omului sunt preocupate de detenția arbitrară, represiunea asupra libertății de exprimare și lipsa accesului la informații, relatează AlJazeera.
11.Liderul mișcării „Umbrela” din Hong Kong, eliberat din închisoare Activistul democrat din Hong Kong, Chan Kin-man, a ieșit sâmbătă din închisoare, spunând că nu are nici un regret pentru rolul său principal în mișcarea de neascultare civilă „Umbrela” din 2014, și că este nevoie de sacrificiu pentru a obține sufragiu universal, conform Reuters.
12.Datorită pandemiei, se pune întrebarea dacă Olimpiada de la Tokio va mai avea loc Joi în SUA a fost una dintre cele mai extraordinare zile din istoria sportului țării, deoarece NBA, WNBA și mult așteptate turnee de baschet pentru bărbați și femei din NCAA au fost printre evenimentele majore suspendate sau amânate, scrie CNN.Premier League, des descrisă drept cea mai bogată ligă de fotbal din lume, a anunțat vineri o suspendare.
13.China trimite provizii medicale esențiale în Italia China acționează pentru a ajuta Italia în vremuri de nevoie, în condițiile în care bogatul afacerist Jack Ma se oferă să doneze provizii SUA, relatează AlJazeera.
14.Coronavirus: De ce Marea Britanie nu închide școlile ca în alte țări? Multe țări iau măsuri dure pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, inclusiv închiderea școlilor, oprirea adunărilor în masă și restricții severe de călătorie. Dar Marea Britanie a adoptat măsuri de control relativ modeste, scrie BBC.
15.Imagini prin satelit arată în Iran noi gropi de înhumare pentru victimele coronavirusului Imaginile prin satelit de la Maxar Technologies arată adăugarea de noi parcele de înmormântare la un cimitir din Qom, Iran, la începutul lunii martie, conform CNN.
16.Europa este acum epicentrul pandemiei, spune OMS Europa este acum „epicentrul” pandemiei globale de coronavirus, spune șeful Organizației Mondiale a Sănătății, relatează BBC.
17.Trump înlocuiește șeful de personal al Casei Albe Președintele SUA, Donald Trump, l-a înlocuit pe șeful său de serviciu, Mick Mulvaney, despre a cărui plecare se vorbea demult, scrie BBC.
18.China interzice consumul de animale sălbatice după izbucnirea coronavirusului O interdicție strictă a consumului și a creșterii animalelor sălbatice este în curs de desfășurare în China, ca urmare a epidemiei mortale de coronavirus, care se crede că a început de la o piață de animale sălbatice din Wuhan, informează CNN.
19.Prima femeie care a condus un spital în Siria a acordat un interviu Prima femeie siriană care a condus un spital din țară, fiind și subiectul unui documentar nominalizat la Oscar, solicită comunității internaționale să ajute la oprirea catastrofei umanitare din provincia nord-vestică a Siriei, Idlib., scrie AlJazeera.
20.Croația este un creuzet al ultra naționalismului Liderii croați trebuie să ia măsuri imediate pentru a contracara viziunile rasiste și xenofobe din țară, scrie AlJazeera.
21.Prețul petrolului a avut cea mai slabă zi din ultimii 11 ani Prețul petrolului s-a prăbușit cu peste 9% până la cel mai scăzut nivel în aproape trei ani vineri, deoarece marile țări producătoare nu au fost de acord cu reduceri de aprovizionare care vizează colapsul cererii globale cauzate de focarul de coronavirus, conform CNN.
22.Steagul nazist fluturat de un bărbat la un eveniment organizat de Bernie Sanders stârnește rumoare Un bărbat a fost dat afară de la mitingul senatorului de Vermont, Bernie Sanders, în Arizona, după ce a fluturat un steag nazist în timpul discursului candidatului prezidențial democrat, relatează CNN.
23.SUA ordonă deportarea unui fost paznic de lagăr nazist în Germania Un judecător american a dispus deportarea unui fost gardian de lagăr nazist în Germania, unde, în calitate de cetățean, încă primește o pensie pentru „serviciul său de război”, informează BBC.
24.VIDEO INTERVIU Olympus Mons, o notă discordantă pe o scenă infestată de metalcore/ ”În ciuda stilului muzical, mesajul nostru este aproape unul de încurajare” Underground-ul românesc are un nou suflu, odată cu apariția tinerei trupe Olympus Mons. Creația lor amintește de perioada de aur a doom-gothicului sfârșitului anilor ’90 și începutul primei decade a secolului XXI. Muzică lor face notă discordantă cu o scenă românească de metal ”infestată” de metalcore. ”Încercăm să fim sinceri cu ceea ce simțim, fără frică, pentru a putea mai apoi să „desenăm” muzical aceste lucruri. Pentru că până la urmă dorim să fim sinceri cu cei care ne fac onoarea să ne asculte și să ne aprecieze muzica”, cred cei dela OM.
25.INTERVIU Olympus Mons, începuturi de drum Underground-ul românesc are un nou suflu, odată cu apariția tinerei trupe Olympus Mons. Creația lor amintește de perioada de aur a doom-gothicului sfârșitului anilor ’90 și începutul primei decade a secolului XXI.
26.China mută minoritari uighuri în lagăre de muncă forțată pentru brandurile străine Mii de musulmani din grupul minoritar uighur din China lucrează în condiții coercitive la fabricile care furnizează unele dintre cele mai mari mărci din lume, spune un nou raport, scrie BBC.
27.Bursele asiatice cresc pe măsură ce băncile centrale promit sprijin Prețurile acțiunilor de pe bursele din Asia au început să crească, după ce banca centrală a Japoniei a promis că va sprijini piețele, relatează BBC.
28.Oficialii spun că rebelii din Yemen preiau orașul strategic nordic Hazm Căderea acestui oras deschide calea luptătorilor Houthi să se apropie de provincia centrală Marib, conform AlJazeera.
29.Pete Buttigieg renunță la o campanie electorală istorică Peter Buttgieg, reprezentant al Partidului Democrat, va anunța duminică că iese din campania electorală, conform CNN.
30.Grecia suspendă cererile de azil, deoarece migranții încearcă să părăsească Turcia Grecia a blocat orice cerere de azil nouă pentru luna următoare, după ce Turcia „a deschis porțile” pentru migranții care să călătorească în UE, relatează BBC.

1 2 3 4 5 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by