Articole scrise de Andreea Ofiteru


1 - 30 din 166 rezultate
1.Aplaudacii doamnei Dăncilă. Câteva observații despre (re)educarea de la Lipova Protestul anti-PSD de la Lipova, județul Arad, la care au participat mai mulți elevi, mi-a adus aminte de o altă manifestare de anul trecut, din aprilie, de la Pitești, la care zeci de copii de școală primară și de grădiniță erau scoși de profesorii lor la defilare în cinstea politicienilor veniți de la București.
2.Cum îl faci pe copil să înțeleagă că a greșit. Psiholog: „Pedeapsa nu e bună, activează anxietatea” / 10 strategii sănătoase pentru educarea copiilor O oră petrecută în locurile de joacă din parc printre copii și părinți, îți arată un tablou în care părinții nu au răbdare și își pedepsesc copiii atunci când nu sunt ascultați. ”Rareș, dă-te jos, n-ai voie acolo, mama!”, țipă o mămică. ”O să cazi! Gata, hai acasă”, strigă o alta.
3.Care sunt cele mai bune licee din București din perspectiva elevilor, profesorilor și părinților Un top al liceelor din Capitală arată că Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” sunt printre cele mai bune școli din București. Clasificarea liceelor a fost realizată de trei elevi bucureșteni care au creat o platformă – Registrul Educațional Alternativ (REAL) – prin care liceele sunt evaluate de elevi, profesori, părinți și absolvenți. Prin acest demers, cei trei liceeni vor să își ajute colegii din clasa a VIII-a în alegerea liceului.
4.Cum să faci în România școală ca în Finlanda. Interviu cu Radu Szekely, consilierul pentru strategie de la Educație: Problema la noi e că nu există continuitate. Se face ceva, vine următorul ministru și schimbă A lucrat peste 16 ani în Finlanda și cunoaște în amănunt sistemul de educație finlandez. A înființat școala finlandeză de la Sibiu și urmează să deschidă o altă școală la Mediaș. Este convins că elemente din sistemul finlandez pot funcționa și în România. De două luni, Radu Szekely s-a întors în România și este consilier special pe probleme de strategie în educație al ministrului Educației, unde a coordonat proiectul ”Educația ne unește” care conține multe elemente din sistemul de educație finlandez. Într-un interviu pentru HotNews, Radu Szekely explică de ce sistemul finlandez are succes și ce poate funcționa și în România.
5.VIDEOREPORTAJ Învățătoarea care predă „matematica magică” la o școală de la margine de București: „Aici se pune mult accent pe colaborare, nu pe individualism” Muzică, dans, matematică și voie bună. Acestea sunt ingredientele unor ore reușite pe care Coziana Zaharia le pregătește în amănunt pentru elevii de la clasa a II-a de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din Capitală. Învățătoarea predă la una din cele 9 clase de step by step de la școala situată la margine de București.
6.VIDEO #foaiagoală: Confruntarea directă între eleva care și-a scris nemulțumirile pe foaia de examen și ministrul Educației: „E prioritară digitalizarea când avem școli cu toalete în curte?” / Ce a răspuns Andronescu Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit cu eleva din Satu Mare care a scris șase pagini cu nemulțumirile față de sistemul de educație în foaia de examen de la simularea bacalaureatului. Cele două au stat față în față la Casa Meşteşugarilor din Satu Mare, unde s-a desfășurat o întâlnire a ministrului cu profesori, directori, inspectori şcolari, părinţi.#foaiagoală: ​Ce a scris o elevă în foaia de examen de la simularea BAC 2019: „Am decis să protestez; nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze”
7.Cele trei competențe pe care copiii trebuie să le dobândească în școală pentru a avea succes în viață. Interviu cu Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educație Cum vor arăta joburile viitorului este greu de spus, însă un lucru este sigur: piața muncii evoluează rapid, iar educație trebuie să țină pasul. „Avem nevoie de mai multă flexibilitate în educație, pentru că piața muncii se schimbă foarte repede. Acum avem competențe și aptitudini care în mod tradițional sunt foarte importante, dar în viitor nu vor mai conta”, spune într-un interviu, pentru HotNews, Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educație, cultură, tineret și sport.
8.Titularizare 2019. Andronescu: Consiliul de administraţie al şcolii poate decide prelungirea contractelor profesorilor cu note mari la titularizare Consiliile de administraţie ale şcolilor vor decide modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata pe durata de viabilitate a postului, arată ordonanţa de urgenţă publicată miercuri în Monitorul Oficial. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru HotNews că transformarea contractelor poate să aibă loc în măsura în care există posturi disponibile.
9.Regulament nou pentru liceele pedagogice. Andronescu: Absolvenții acestor licee ar trebui să aibă o bonificaţie la intrarea în învăţământ, prevăzută în noua lege Ministerul Educaţiei a publicat un regulament de organizare şi funcţionare al colegiilor şi liceelor pedagogice, prin care stipulează clar care sunt regulile prin care aceste şcoli pot organiza cursuri. Ordinul publicat în Monotorul Oficial arată că liceele şi colegiile pedagogice vor organiza cursuri numai cu frecvenţă şi numai în prima parte a zilei.
10.Toate şcolile şi grădiniţele trebuie să aibă aviz ISU la acreditare. Andronescu: „În viitoarea lege, aceste avize să fie în responsabilitatea celor care deţin clădirea şcolii" Toate grădiniţeţe şi şcolile trebuie să aibă avize ISU, indiferent că sunt de stat sau private, declară ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută propusese ca şcolile de stat care urmează să fie acreditate să fie exceptate. Prevederea nu a trecut de şedinţa de Guvern. Ministrul Educaţiei a declarat pentru HotNews.ro că va discuta cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să nu exagereze în privinţa cerinţelor atunci când eliberează avizele de securitate la incendiu.
11.Ministerul Educaţiei revine asupra Geografiei ca probă de BAC: Rolul acestei disciplinei nu va fi diminuat / Decizia privind probele la examen, după dezbateri publice Ministerul Educaţiei revine cu precizări în privinţa Geografiei, care nu se regăsea printre probele pentru bacalaureat diferenţiat anunțate la sfârșitul lunii martie de către Ecaterina Andronescu. Ministerul spune acum că rolul disciplinei Geografie "nu va fi diminuat" şi că vor avea loc dezbateri publice, iar în urma acestora va fi luată o decizie privind disciplinele care vor fi incluse ca probe separate și opționale la bacalaureat.
12.INTERVIU Comisarul european pentru Justiţie Vera Jourova: În România nu mai vedem că este recunoscută domnia legii În România nu mai este recunoscută domnia legii, adică un sistem judiciar independent şi un sistem de urmărire penală independent, iar politizarea instituţiilor şi a proceselor este foarte periculoasă, spune, într-un interviu acordat HotNews.ro, comisarul european pentru justiție Vera Jourova. Ea consideră că România a lucrat foarte bine la reformele în justiție până în ianuarie 2018, când lucrurile au luat o altă turnură şi au început să meargă într-o direcţie greşită.
13.Elevii români vor petrece în școală cei mai mulţi ani din toată Europa. Cât durează învățământul obligatoriu în Franța, Germania sau Marea Britanie România va avea cea mai lungă perioadă din Europa petrecută de elevi în şcoală, de 16 ani, în 2030, de la grupa mică de la grădiniţă până la clasa a XII-a, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea Legii educaţiei naţionale 1/2011. Mărirea timpului petrecut obligatoriu în şcoală va avea loc progresiv după cum urmează: până cel târziu în 2020 clasele a XI-a şi a XII-a şi grupa mare devin obligatorii, până în 2023 se adaugă la obligativitate şi grupa mijlocie de la grădiniţă, iar până în 2030 va deveni obligatorie şi grupa mică.
14.Ministrul Educației vrea schimbarea formală a ciclurilor de învățământ: clasa pregătitoare devine clasa I, dispare evaluarea de la clasa a IV-a / „Nu am niciun motiv ca să întârziem, dar nici nu vreau să forţăm nota” Ministerul Educaţiei propune schimbarea denumirii clasei zero în clasa întâi. Asta înseamnă că toate celelalte clase se vor decala. Ciclul primar va fi astfel de la clasa întâi la clasa a V-a, gimnaziul de la clasa a VI-a până la clasa a XI-a, iar liceul de la clasa a X-a până la clasa a XIII-a.
15.Cum arată BAC-ul creativ al Ecaterinei Andronescu: „Un om care nu produce idei nu se poate ridica de la orizontală” Ministrul Educaţiei Naţionale propune în dezbatere publică introducerea a patru tipuri de Bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).Pentru Bac de tip A1, A2 şi vocaţional elevii vor trebui să susțină o probă de creativitate, cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini și atitudini.
16.Programa la matematică pentru clasele V-VIII, modificată. Andronescu: „Schimbarea abordărilor înseamnă schimbarea programei” Programa şcolară la matematică pentru clasele V-VIII a suferit modificări în privinţa multora dintre exemplele şi explicaţiilor capitolelor. Astfel că din anul şcolar 2019-2020 profesorii şi elevii de la ciclul gimnazial vor învăţa după o programă şcolară la matematică puţin schimbată.
17.Cum reușesc elvețienii să-i aducă la școală pe copiii romi- abandonul şcolar a fost redus cu 25% 644 de elevi care au urmat programe de after school, 6 centre medico-sociale şi peste 3.000 de elevi care au beneficiat de servicii de sănătate, acestea sunt câteva din rezultatele unui proiect finanţat de elveţieni şi derulat în 12 comunităţi din judeţele Olt, Dolj şi Gorj. Proiectul Zefir a fost derulat timp de 6 ani în comunităţile vulnerabile şi şi-a propus să reducă diferenţele dintre romi şi populaţia majoritară.
18.Dezastru la matematică la simularea Evaluării Naționale 2019: peste jumătate dintre elevii din clasele a VII-a și a VIII-a nu au obținut nota 5 Rezultate simulare Evaluare națională 2019. Puțin peste jumătate de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a au obținut note de trecere la simularea evaluării naționale 2019, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, sâmbătă. Cât privește disciplinele, rezultate slabe au fost la matematică atât în cazul elevilor de clasa a VIII-a, cât și pentru cei de clasa a VII-a. Peste jumătate dintre aceștia nu au obținut note peste 5, potrivit rezultatelor la simularea Evaluării Naționale, prezentate de Ministerul Educației.Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2019, un semnal de alarmă / „Rugăciunea” ministrului pentru profesorii de matematică
19.Profesorii de la o școală din Bacău au încurcat subiectele la simularea evaluării naționale. Inspector: „Este un incident regretabil” Câteva zeci de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la şcoala din comuna Răchitoasa, județul Bacău, au primit subiectele de anul trecut la proba de matematică de la simularea Evaluării Naţionale 2019. Profesorii au descărcat subiectele din acest an în folderul în care existau şi cele de la simularea din 2018. Inspectorul şcolar general Bacău, Florin Lazăr, a declarat pentru HotNews că eroarea s-a produs dintr-o neatenţie a profesorilor, iar şcoala din Comuna Răchitoasa este în prezent monitorizată de inspectorii şcolari.
20.INTERVIU VIDEO Laserul de la Măgurele a atins puterea maximă. Ce urmează? Nicolae Zamfir, directorul ELI-NP: „Nu toată lumea poate fi Jules Verne să-şi imagineze la un moment dat ce se poate întâmpla" Prof. dr. Nicolae Zamfir, directorul Laserului de la Măgurele, explică într-un interviu pentru HotNews.ro care sunt pot fi aplicaţiile pe care cel mai puternic laser din lume le poate aduce cercetării ştiinţifice. Prin sistemul cunoscut ca laserul de la Măgurele, care săptămâna trecută a atins puterea maximă planificată de cercetători - de 10 petawaţi - oamenii de ştiinţă vor cerceta fenomenele noi care apar când materia este supusă unor condiţii atât de extreme. În interviu, Nicolae Zamfir vorbeşte şi despre dificultăţile pe care le întâmpină cu angajarea cercetătorilor străini. Pe lângă dificultăţile cu recunoaşterea diplomelor, Laserul de la Măgurele nu poate angaja dacă nu este aprobată cota pentru muncitori străini.
21.Cum a ajuns virală o pagină din suplimentul Gazetei Matematice. Prof. Radu Gologan explică mesajul „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne” O pagină dintr-un supliment al revistei Gazeta Matematică a devenit virală pe internet pentru un mesaj care se referă la nulităţi. La un exerciţiu despre numerele nule apare explicaţia: „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne”. Mulţi dintre internauţi au interpretat mesajul ca fiind legat de actualitatea politică. Pe internet au apărut fotografii cu premierul Viorica Dăncilă asociată fotografiei cu exerciţiul.
22.Ecaterina Andronescu despre eroarea din subiectele de la română, la simulare: Este impardonabil ca un profesor de limba română să nu ştie să atribuie corect un text. Elevii nu vor fi afectați Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri că eroarea de la subiectele la română de la Simularea Evaluării naționale 2019, când o poezie a poetului german Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif, este „impardonabilă”, dar nu va afecta în niciun fel elevii.
23.#șîeu ​Prima școală care se alătură mișcării „România vrea autostrăzi”. Profesor: „Pe 15 martie, la ora 15.00, le vom da elevilor o pauză de 15 minute”. VIDEO Profesorii unui liceu particular din Piatra Neamț se alătură mișcării inițiate de omul de afaceri Ștefan Mandachi pentru autostrăzi în România, iar vineri, 15 martie, vor da o pauză prelungită elevilor, de 15 minute, la ora 15.00.
24.Autorii subiectelor de la simulare își cer scuze pentru eroarea de la română: „Această omisiune/eroare de atribuire nu este de natură să afecteze rezultatele" După ce a atribuit o poezie a lui Heinrich Heine poetului român Şt. O Iosif, Centrul Național de Examinare și Evaluare (CNEE) care a elaborat subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale 2019 îşi cere scuze. Într-un comunicat de presă emis HotNews.ro, CNEE își cere scuze public pentru această „regretabilă omisiune”. CNEE nu spune cum s-a produs eroarea, dar surse din minister susțin că poezia ar fi fost luată dintr-o culegere de texte unde exista menţiunea cu traducerea lui Şt. O Iosif. Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine, atribuită lui Șt. O. Iosif / Critic: „Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen”
25.Rezolvarea subiectelor la matematică la simularea evaluării naționale, clasa a VII-a Elevii de clasa a VII-a au susţinut pentru prima dată simularea la matematică la Evaluarea Naţională 2019 şi au primit trei subiecte, dintre care unul de geometrie. Profesorii de matematică contactaţi de HotNews au spus că subiectele au avut o dificultate medie, iar orice elev care lucra serios la clasă le putea rezolva. Profesoara de matematică Roxana Goga de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Capitală a rezolvat pentru HotNews.ro subiectele primite marţi de elevii de clasa a VII-a la matematică. "Un elev care a lucrat cu seriozitate şi pasiune le rezolva în timp util. La geometrie trebuia să gândeşti mai mult", a spus Roxana Goga.
26.Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine, atribuită lui Șt. O. Iosif / Critic: „Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen” O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naționale, poetului român St. O Iosif, care, de fapt, a tradus-o. Este vorba de poezia „Stai şi asculţi sub ramuri...” tradusă de poetul român în 1895 şi apărută pe 16 aprilie în același an în revista Viaţa. "Regret să constat că ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen pentru elevii de gimnaziu”, a declarat criticul literar Luminiţa Corneanu pentru HotNews.ro. Până la ora publicării acestui text Ministerul Educației nu a făcut nicio precizare, la cererea HotNews pe această temă.
27.VIDEO Cum arată şcoala unde toţi profesorii predau lecţiile digital. Matematica e predată prin joc La câţiva kilometri de Bucureşti, 700 de elevi învaţă într-o şcoală complet digitalizată. Lecţiile se predau pe table inteligente, exerciţiile se fac pe Google Classroom, matematica se învaţă prin joc. Şcoala "Ioan Bădescu" din Popeşti-Leordeni a luat-o înaintea programelor guvernamentale pentru digitalizarea în şcoli şi a dotat toate clasele cu table inteligente şi pe elevi cu laptopuri. Profesorii s-au dus la cursuri pentru a învăţa să folosească tehnologia şi, în prezent, toţi cei 40 de dascăli ştiu să-şi predea lecţiile pe calculator.
28.Elevii au avut o idee, au discutat-o cu profesorul și au decis să facă și ceva concret: Petiție online pentru construirea unei săli de sport la Școala Centrală Un profesor de sport de la Școala Centrală din București a preluat ideea elevilor și a lansat o petiție online pentru construirea unei săli de sport. În prezent, elevii fac orele de educaţie fizică într-o sală de clasă de la demisol.
29.O altă versiune a incidentului cu învățătorul din Iași. Care ar fi fost, de fapt, cerința exercițiului în care apărea cuvântul „patinuar” Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au postat pe pagina lor de Facebook un comunicat al părinţilor elevilor de clasa a II-a în care îi iau apărarea învăţătorului din Iaşi care nu l-ar fi notat corect pe elevul din clasa a II-a de la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi. În acest comunicat de presă părinţii arată că, în realitate, incidentul semnalat de părintele elevului din clasa a II-a este prezentat cu rea voinţă.
30.Singurul oraş din România unde vacanţa de Paşte a fost prelungită cu 5 zile. Motivul: summitul european al șefilor de stat și guvern Elevii din municipiul Sibiu vor sta mai mult în vacanţa de Paşte. Toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 - 10 mai, cu ocazia summitului european găzduit de oraș. Astfel, elevii vor avea o vacanţă prelungită. Pentru anul şcolar 2018-2019, vacanţa de Paşte este programată în perioada 20 aprilie – 5 mai.

1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version