Articole scrise de Andreea Ofiteru


1 - 30 din 236 rezultate
1.Ar trebui sau nu redeschise școlile după 15 mai? Ce spun profesorii: „Când vom avea proceduri clare pentru protejarea sănătății copiilor, nu exerciții de imagine, voi fi hotărâtă să îmi primesc copiii în clasă” Premierul Ludovic Orban a anunțat că școala ar putea începe după ce se termină starea de urgență, adică după 15 mai, iar toți elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție. Mulți dintre părinți și profesori au spus că supraaglomerarea din clasele cu peste 30 de elevi ar pune în pericol viața copiilor. HotNews a stat de vorbă cu câțiva profesori despre posibilitatea chemării elevilor la școală după jumătatea lunii mai.Medic infecționist aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, despre redeschiderea școlilor: Categoric nu. Ar fi irațional / Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic
2.Primăria Municipiului București vrea să facă o bază de date cu elevi de gimnaziu și liceu pentru testarea Covid-19 Primăria Municipiului București a cerut primăriilor de sector sprijin în crearea unei baze de date cu numele, CNP-urile, adresele și numerele de telefon ale elevilor cu vârste între 10 și 19 ani, în vederea identificării eșantionului necesar stabilirii nivelului de circulație al SARS –Cov2 prin testarea populației, potrivit unui document trimis către direcțiile generale de asistență socială din cadrul primăriilor de sector și obținut de HotNews.ro.
3.Cum funcționează predarea exclusiv online pentru profesori: ”Eu acum fac un minim necesar din ceea ce ar trebui” VIDEO Predarea online pentru clasele primare, gimnaziu și liceu este complet diferită pentru profesorii care au ales să susțină cursuri online în perioada cât școlile sunt închise. Un profesor de matematică de la liceu, o profesoară de limba română de la gimnaziu și o învățătoare au povestit pentru HotNews.ro experiențele lor de predare exclusiv online.
4.Baremele pentru testele de antrenament, publicate/ Următoarele 5 teste vor fi date după vacanța de primăvară UPDATE Centrul Național de Evaluare și Examinare a postat baremele pentru testele de antrenament pentru pregătirea pentru examenele naționalevineri, la ora 12. Următoarele teste de antrenament vor fi puse după vacanța de primăvară, care are loc în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020.
5.Scrisoarea unei eleve din Tecuci despre cursurile online: ”Învățatul în pijama nu e chiar așa de amuzant cum părea altădată” După trei săptămâni de la închiderea școlilor, elevii de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci au fost întrebați de către directorul școlii care este părerea lor despre cursurile predate exclusiv online. O elevă din clasa a opta a trimis răspunsul sub formă de scrisoare, pe care a intitulat-o ”Vreau la școală!”.
6.Studiu despre școala de acasă: 54,7% dintre profesori declară că au reușit să ia legătura cu toți elevii Un studiu realizat pe un eșanțion de 301 educatori, profesori din învățământul primar, gimnazial și liceal arată că 95,3% dintre aceștia au răspuns că au desfășurat până acum ore la distanță. Un procent de 48% dintre profesori au declarat că au folosit soluții video pentru a susține lecțiile la distanță. Zoom este cea mai folosită aplicație - de către 25,3% dintre dascăli, urmată de WhatApp (14,6) și YouTube (10,1%).
7.Cercetătorii Laserului de la Măgurele lucrează la un sistem pilot prin care să fie detectată timpuriu îmbolnăvirea cu coronavirus Cercetătorii de la Laserul de la Măgurele caută soluții pentru diagnosticarea cât mai timpurie a îmbolnăvirii cu COVID-19. Ei lucrează la sistem pilot de radiografie de fază a efectelor COVID asupra plămânului dar și de diagnosticare ”posibil mai timpurie decât cu metodele clasice de investigare cum sunt tomografia computerizată și/sau radiografia cu raze X”, după cum arată coordonatorul de proiect Dan Stutman, profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.
8.Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare/ ”Vom formula denunț penal pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false” Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare, apărută sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie. ”ATENȚIE! Aceasta este o glumă proastă care circula în online”, avertizează reprezentanții Ministerului Educației.
9.Reprezentant UNICEF: Cu cât copiii stau mai departe de școală, cu atât sunt mai puține șanse să se întoarcă vreodată/ Vezi și ce măsuri propune un expert american pentru evitarea închiderii anului școlar Peste 80% dintre elevii din întreaga lume sunt afectați de închiderea școlilor arată un studiu al UNICEF. Directorul global pentru educație al organizației, Robert Jenkins, a declarat că această perioadă în care elevii stau acasă îi poate afecta. „Știm din experiența cu închiderea școlilor ca răspuns la Ebola, cu cât copiii stau mai departe de școală, cu atât sunt mai puține șanse să se întoarcă vreodată”, a spus Robert Jenkins, citat de VOA News. Pe de altă parte, Jon Pederson, decanul Colegiului de Educație al Universității din Carolina de Sud, arată că în această perioadă educatorii trebuie să găsească modalități pentru a-i ajuta pe elevii care stau acasă să-și dorească să învețe.
10.VIDEO Monica Anisie, ministrul Educației, la întâlnirea online HotNews.ro : Exclud varianta înghețării anului scolar / Fac un apel la calm Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, exclude în acest moment varianta înghețării anului școlar, precizând că specialiști din minister lucrează la variantele de urmat, care vor fi făcute publice la momentul în care se va lua o decizie.
11.Monica Anisie o contrazice pe Raluca Turcan: ”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar” ”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o intervenție pentru Hotnews, după ce Raluca Turcan a spus că există mai multe scenarii privind anul școlar, printre care și repetarea anului școlar.Federația ”Spiru Haret”: Scenariul înghețării anului școlar nu poate fi luat în calculIulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți: ”Este o declarație iresponsabilă a doamnei vicepremier” Oficial Ministerul Educației face noi precizări cu privire la posibilitatea de înghețare a anului școlar/ Îi îndemn pe profesori să continue învățarea prin cursurile online
12.Ministrul Educației numește inspector general la Timiș pe un membru PNL care a picat de două ori examenul de director Inspectorul școlar general de la județul Timiș, Aura Danielescu, a fost schimbată din funcție de ministrul Educației, Monica Anisie, cu două zile înainte să-i expire mandatul. Aura Danielescu nu ar mai fi trebuit să fie în funcție din 23 martie, dar Ministerul Educației a trimis încă de vineri ordinul prin care inspectorul școlar general Aura Danielescu este înlocuită cu Marin Popescu, fost profesor titular în învățământul preuniversitar care în ultimii 8 ani a lucrat la Universitatea de Vest din Timișoara. Marin Popescu este membru PNL și consilier județean din partea acestui partid. Inspectorul general școlar adjunct, Mihaela Petrov, a fost și ea înlocuită prin același ordin tot cu un membru PNL, Cosmin Hogea, care a picat concursul pentru funcția de director de două ori la Colegiul Tehnic de Vest.
13.Timiș: Mii de elevi nu au acces la internet și nici laptopuri pentru a face lecții online/ ”Fac apel la cei care au să doneze școlilor echipamente chiar și second hand” Mii de elevi din școlile din județul Timiș nu au laptopuri, iar unii dintre ei nu au acces nici la internet, arată o situație de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Într-o monitorizare a școlilor din județul Timiș se arată că există 5.439 de elevi și preșcolari care nu au acces la internet. De asemenea, un număr de 5.050 de elevi nu au laptopturi sau vreun device cu care să se conecteze la internet.
14.Topul celor mai populare universități din România/ Clujul, Iașiul și Bucureștiul, pe primele locuri Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Al.I.Cuza din Iași și Academia de Studii Economice din București sunt primele trei cele mai populare universități din România, potrivit Clasamentului Universității Române 2020 publicat de uniRank.
15.Trei lucruri pe care ar trebui să le facem în perioada cât stăm acasă/ Profesorul Mircea Miclea: Să ne uităm o dată pe zi sau de două ori pe zi la televizor Mircea Miclea, psiholog și profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj Napoca arată că în această perioadă de criză, în care mulți oameni sunt panicați, trebuie să ținem cont de trei lucruri astfel încât să ne păstrăm sănătatea emoțională. În primul rând, trebuie să avem un scop în această perioadă, spune psihologul. Un al doilea lucru pe care trebuie să-l facem este să avem mai multă disciplină, iar în al treilea rând să ajutăm pe cineva. Mircea Miclea spune că trebuie să limităm și programele de știri, iar la televizor să ne uităm o dată sau de două ori pe zi.
16.Estonia oferă GRATUIT platformele sale de educație digitală pentru celelalte țări, în contextul închiderii școlilor Estonia, țara aflată pe primul loc în Europa la testul PISA, anunță că oferă toate instrumentele sale de educație digitală pentru a sprijini sistemele de educație ale altor țări în timpul crizei COVID-19, potrivit unui comunicat de presă remis HotNews.ro. Vezi în text care sunt cele 9 platforme care pot fi folosite gratuit începând de astăzi
17.​Teleșcoala: Profesorii care vor preda la TV sunt de la liceele de top din București/ Monica Anisie: Teleșcoala va rămâne și după ce deschidem școlile/ Ce lecții vor fi predate în prima săptămână Profesoara de limba română Iulia Pop de la Colegiul Național Sf. Sava București, profesorul de limba română Ciprian Nistor de la Colegiul Național Tudor Vianu din București, Cristian Alexandrescu – profesor de matematică la Colegiul Național Ion Creangă din București și Alexandru Constantinescu- profesor de matematică la Colegiului Naţional „Spiru Haret“ sunt câțiva dintre profesorii care, începând de luni dimineață, de la ora 9.00, pe TVR2, vor preda lecții pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea susținerii examenelor naționale, în contextul închiderii școlilor. Potrivit informațiilor Hotnews, profesorii de la Teleșcoala sunt toți din București pentru că Ministerul Educației a vrut să evite deplasările. TVR 2 a publicat orarul cursurilor pentru prima săptămână. Vezi ce lecții vor fi predate în primele zile
18.Un elev din Târnăveni a primit nota 8 la purtare pentru că are părul mai lung/ Directorul: Au dreptul să meargă în instanță, că altceva nu mai putem face Marius Marian este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” din Târnăveni, județul Mureș. Pe semestrul I i-a fost scăzută nota la purtare la 8, nu din cauză că nu ar fi mers la cursuri sau ar fi făcut ceva grav care să contravină regulamentului școlar, ci pentru că are părul puțin mai lung. Marius are media generală de 8.50, învață bine și este respectuos cu profesorii. În septembrie anul trecut, înainte de începerea anului școlar, avea de gând să se tundă, dar nu l-a găsit pe frizerul care îl tundea de obicei și s-a dus cu părul lung la școală. De atunci au început probleme.
19.EXCLUSIV Ministerul Educației a publicat aproximativ 1.300 de teze de doctorat/ Monica Anisie: "Vor fi publicate toate tezele de doctorat" - UPDATE ​​Ministerul Educației a publica astăzi o parte din tezele de doctorat. Este vorba despre 1.320 de teze pe care universitățile le-au încărcat pe o platformă specială, care a devenit activă pe portalul Registrului Educațional Integrat, administrat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
20. De la școala profesională a ajuns la facultatea de inginerie/ Povestea de succes a lui Alexandru / Cum arată planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 pentru învăţământ profesional şi tehnic Un loc de muncă sigur, salariu în timpul liceului și posibilitatea de a-ți continua studiile, așa poate fi descris în câteva cuvinte învățământul dual. Pentru unii dintre elevi înseamnă o șansă să descopere ce vor cu adevărat. Este cazul lui Alexandru Săgețeanu din Brașov, în vârstă de 23 de ani, în prezent la student în anul III la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial. Alexandru spune că pentru el să meargă la școala profesională a fost o șansă în viață, pentru că altfel nu știe dacă ar fi vrut să continue cu facultatea. Acum, Alexandru este angajat la Schaeffler, loc de muncă pe care îl are de 9 ani, din Școala Profesională Kronstadt Brașov. Inițial, el intrase la un liceu economic din Brașov, dar și-a dat seama că nu-i place deloc acolo.
21.Cum a reușit un colegiu tehnic să-și dubleze procentul de promovare la bacalaureat/ În liceele care fac ore remediale, rata de promovare la BAC a crescut cu 4,41% Până în 2018, Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu” din Capitală reușea să obțină un procent de promovare la bacalaureat de aproximativ 30%. Anul trecut, ceva s-a schimbat și procentul de promovare de la examenul de maturitate a ajuns la 60%. Profesorii spun că rezultatele au apărut după ce liceul a intrat în proiectul ROSE (Romania Second Education Project), finanțat cu 200 de milioane de euro de Banca Mondială, prin care elevii se pregătesc suplimentar.
22.Alegeri la UMF București: Cine sunt cei trei medici care candidează pentru funcția de rector Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” anunță că trei medici cunoscuți s-au înscris pentru alegerile pentru funcția de rector care vor avea loc luna viitoare. Este vorba despre prof. univ. dr. Viorel Jinga, prof. univ. dr. Poiană Cătălina și prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, numele acestuia din urmă apărând într-o anchetă DNA, dar și într-o investigație a jurnaliștilor Rise Project.
23.VIDEO/ FOTO ​Lumea văzută de pe motocicletă. Experiența care îți poate schimba modul în care gândești / ”Eu consider că am făcut armata” Peste 29.350 km parcurși în 90 zile, 12 ţări vizitate, peisaje superbe și oameni prietenoși, acesta poate fi, în câteva cuvinte, bilanțul unei călătorii pe motocicletă din Timișoara până în Mongolia și înapoi. ”O călătorie care îți poate schimba complet viața pentru că realizezi că sunt oameni pe lumea asta care au mult mai puțin decât ai tu și sunt cu mult mai fericiți”, spune Adrian Iorgu, un inginer It-ist în vârstă de 33 de ani. Adrian e pasionat de motociclete și de călătorii, iar adrenalina pe care o simte pe motor nu se compară cu nimic altceva. O călătorie în jurul lumii l-a tentat dintotdeuna pe Adrian, însă anul trecut a ales să meargă în Asia Centrală, mai precis în Mongolia, pe motor.
24.​30 de ani după. Ce înseamnă un popor needucat? Răspunsurile a cinci miniștri ai Educației de după `90 încoace ​Școli care se prăbușesc, toalete în fundul curții, lipsa finanțării, manuale pline de greșeli, profesori nepregătiți, elevi analfabeți funcțional, doctorate plagiate - aceasta este o parte a tabloului școlii românești la 30 de ani de la Revoluție. Într-o altă imagine a învățământului sunt olimpicii care câștigă an de an medalii la concursurile internaționale. Educația este unul dintre domeniile cu cele mai multe schimbări, ”un experiment” cu milioane de copii, dintre care unii aleg să plece să-și continue studiile la universități din străinătate.
25.
Cei mai mulți dintre elevii de clasa a VIII-a din București vor să meargă la licee teoretice/ Care este topul liceelor în opțiunile elevilor- Sondaj
Peste 70% dintre elevii care sunt în prezent în clasa a VIII-a în Municipiul București vor să-și continue studiile la licee teoretice, arată un studiu privind opțiunile școlare și profesionale ale elevilor de clasa a VIII-a întocmit în perioada 17 octombrie - 07 noiembrie 2019. Cercetarea arată că 5.787 vor să meargă la profitul "Real", în timp ce pentru "Uman" au optat 3.815 de elevi. Studiul a fost făcut de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) în baza unui chestionar la care au răspuns 13.040 elevi, adică 84,31% din totalul populatiei şcolare din clasele a VIII-a. În anul școlar 2019-2020, în București sunt 15.465 elevi înscrişi în clasele a VIII-a.
26.Video ​Alegeri cu emoții pentru un rezultat clar la Universitatea din București. Scor strâns între ”omul lui Voiculescu” și ”omul lui Băsescu” pentru funcția de rector Universitatea din București își alege miercuri noul rector, prin organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. În urmă cu o săptămână, cadidații care s-au clasat pe primele locuri au fost prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, unul dintre actualii prorectori, care a luat 488 de voturi, și prof. univ. dr. Marian Preda, fost președinte al Senatului, care a obținut 477 de voturi. Scorul strâns dintre Laurențiu Vlad și Marian Preda, precum și faptul că cel de-al treilea candidat de la primul tur, Florin Achim, nu și-a trimis votanții către unul dintre primii doi clasați lasă rezultatul incert.
27.Ziua Zero - primul mare test pentru Laserul de la Măgurele. Experimentele încep în ianuarie / Zamfir: Avem nevoie de sprijin pentru a trece de la faza de implementare la cea de operare Laserul de mare putere de la Măgurele va fi operaţional din ianuarie 2020. Primele experimente vor fi făcute la începutul anului viitor, atunci când cercetătorii vor testa aranjamentele experimentale cu ajutorul laserelor de 10 petawați fiecare. Proiectul Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics este cel mai mare laser din lume și este dezvoltat în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Până acum au fost montate 2 lasere de mare putere (10 petawați fiecare ) și cele 9 camere destinate experimentelor.
28.Ce spun experții despre Rezultatele PISA 2018/ Ciprian Fartușnic: Rezultatele țin de modul în care profesorul reușește să relaționeze cu copiii/ Noi avem două sisteme de educație în momentul de față Rezultatele PISA 2018 nu sunt diferite față de precedentele din 2015, când a fost ultima testare. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal la Institutul de Științe ale Educației, a analizat pentru HotNews.ro rezultatele obținute de elevii români testați anul trecut la matematică, științe și limba română. Expertul spune că rezultatele nu sunt diferite de cele de până acum, mai ales că România nu a luat niște măsuri să le îmbunătățească. Nici la următoarea testare, cea din 2021, pentru care Institutul de Științe ale Educației a început să facă testele, nu vor fi rezultate diferite pentru că încă vor fi elevi care vor învăța după un curriculum care nu are legătură cu ceea ce se cere pentru testările PISA.Participă la SONDAJ Elevii români - rezultate foarte slabe la testele PISA 2018. Ce soluții de urgență vedeți? Rezultate PISA 2018 Performanțe slabe ale elevilor români/ Cel mai mic punctaj din 2012 până acum/ România este printre cele trei țări cu regres la matematică
29.Rezultate PISA 2018 Performanțe slabe ale elevilor români/ Cel mai mic punctaj din 2012 până acum/ România este printre cele trei țări cu regres la matematică Puțin peste 50% dintre elevii români sunt capabili să-și folosească cunoștințele învățate la școală în viața de zi cu zi. România a obținut rezultate mai slabe la testele PISA 2018 comparativ cu testările din 2015 și 2012, atât la matematică – 430 puncte, cât și la Științe – 426 puncte și la Citire – 428 puncte, potrivit raportului publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Rezultatele de la testarea din 2018 sunt mai slabe decât la cea din 2015, an în care România a fost în ușor regres față de 2012. Rezultatele PISA din 2018 mai arată că România se înscrie în rândul celor trei țări în care performanțele la matematică au scăzut. Raportul PISA 2018 arată că numai în Malta, România și Taiwan, scorul la matematică este mai mic în 2018 față de 2015.Ce spun experții despre Rezultatele PISA 2018/ Ciprian Fartușnic: Rezultatele țin de modul în care profesorul reușește să relaționeze cu copiii/ Noi avem două sisteme de educație în momentul de fațăParticipă la SONDAJ Elevii români - rezultate foarte slabe la testele PISA 2018. Ce soluții de urgență vedeți?
30.Evaluarea Națională devine transdisciplinară din 2024 - ​proiect trecut tacit în Camera Deputaților Evaluarea Națională se va schimba începând cu anul școlar 2023-2024, arată un proiect de lege adoptat tacit în comisia de învățământ din Camera Deputaților. Astfel, se amână termenul de 2021 pe care îl prevedea legea educației și care ar fi însemnat ca elevii care sunt acum în clasa a VII-a să susțină evaluarea națională transdisciplinar.

1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by