Articole scrise de Anda Zahiu


1 - 30 din 645 rezultate
1.Trump sus��ine c�� Sistemul Federal de Rezerve ar putea s�� ajute SUA s�� câ��tige r��zboiul comercial cu China Pre��edintele SUA, Donald Trump, a sugerat c�� Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii ar putea s�� sus��in�� SUA în r��zboiul comercial pe care îl poart�� cu China, scrie BBC News.
2.Alabama adopt�� o lege de interzicere total�� a avortului Parlamentarii din Alabama au votat interzicerea complet�� a avortului în stat, cea mai strict�� lege de acest fel din legisla��ia SUA, scrie BBC News.
3.Atac cu bomb�� în apropierea unui templu din Pakistan Un atac cu bomb�� care avea ca ��int�� for��ele de ordine de lâng�� un templu Sufi din ora��ul pakistanez Lahore a provocat o serie de decese ��i a r��nit câteva zeci de persoane, scrie Reuters.
4.Kushner declar�� c�� planul de pace pentru Orientul Mijlociu la care lucreaz�� va fi un "punct bun de plecare" Jared Kushner, consilierul pre��edintelui SUA, a declarat joi c�� propunerea de pace pentru Orientul Mijlociu la care lucreaz�� ar fi un "punct bun de plecare" pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, scrie CNBC.
5.Pre��edintele Trump ap��r�� dreptul medicilor de a refuza anumite proceduri, invocând liberatea de con��tiin���� Pre��edintele Trump a anun��at joi o nou�� ac��iune a administra��iei sale, ce are ca scop protec��ia lucr��torilor din domeniul s��n��t����ii care sus��in c�� proceduri precum întreruperea de sarcin�� încalc�� libertatea lor de con��tiin���� sau pe cea religioas��, relateaz�� AP News.
6.Sri Lanka, alert�� de securitate înainte de Ramadan Autorit����ile din Sri Lanka au declarat mar��i c�� for��ele de securitate se afl�� în alert��, dup�� ce au fost primite rapoarte potrivit c��rora grupuri militante islamice aveau planificate atacuri înainte de începerea lunii Ramadanului, scrie Reuters.
7.Primele semne ale demen��ei, recunoscute cu ajutorul testelor olfactive Testele olfactive ar putea deveni un instrument pentru depistarea riscului de demen���� al pacien��ilor, potrivit The Guardian.
8.Autorit����ile indiene amenajeaz�� o sec��ie de votare în jungl�� pentru a-i oferi posibilitatea unui c��lug��r s�� voteze Autorit����ile indiene s-au deplasat aproape 70 de km prin jungl�� s��pt��mâna aceasta, pentru a se asigura c�� un b��rbat în vârst�� de 69 de ani, considerat sfânt, are ��ansa s�� voteze, scrie Reuters.
9.Trump pl��nuie��te s�� impun�� noi m��suri pentru limitarea accesului în ��ar�� a imigran��ilor Administra��ia Trump inten��ioneaz�� s�� suspende sau s�� limiteze accesul în SUA pentru indivizii din ����rile care au o rat�� mare de nerespectare a perioadei impuse de viza pe termen scurt, relateaz�� AP News.
10.Conduc��toarea statului Taiwan declar�� c�� nu este intimidat�� de excerci��iile militare chineze Taiwan nu se simte intimidat de exerci��iile militare ale Chinei, de s��ptâmâna aceasta, conform spuselor pre��edintelui Tsai Ing-wen. Afirma��ia sa vine dup�� ce manevrele militare chineze au fost criticate de un înalt func��ionar american, fiind descrise ca o amenin��are la stabilitatea regiunii, potrivit Reuters.
11.Premiile Pulitzer: Capital Gazzette câ��tig�� premiul pentru reportajul despre atacul armat din redac��ia sa Agen��ia local�� de pres��, Capital Gazzette, a câ��tigat premiul Pulitzer pentru reportajul atacului armat care a avut loc în incinta propriei redac��ii, scrie BBC News.
12.SUA î��i tempereaz�� tonul, în speran��a încheierii unui acord cu China Negociatorii SUA ��i-au temperat cererile legate de reducerea subven��iilor industriale, o condi��ie pus�� anterior pentru încheierea acordului comercial SUA-China, scrie Reuters.
13.Începe procesul de îndep��rtare a combustibilului nuclear din Fukushima Operatorul centralei nucleare Fukushima a început scoaterea combustibilului din bazinul de r��cire al unuia dintre cele trei reactoare care s-au topit în dezastrul din 2011. Aceast�� ac��iune reprezint�� o etap�� dintr-un proces de câteva decenii, de dezafectare a unzinei, scrie AP News.
14.Disney dezv��luie pre��ul noilor servicii de streaming Walt Disney Co. a stabilit un pre�� pentru mult anticipatele servicii de transmisiune video, iar acesta se afl�� sub cel al serviciilor Netflix. Mi��carea face parte dintr-o strategie agresiv�� care are ca scop dep����irea companiei Netlix pe pia����, scrie Reuters.
15.Comisarul responsabil pentru respectarea datelor personale din Noua Zeeland�� sus��ine c�� Facebook este o companie corupt�� moral Comisarul responsabil pentru respectarea legii privind datele cu caracter personal din Noua Zeeland�� critic�� dur compania Facebook în contextul atacurilor din Christchuch, potrivit The Guardian.
16.Statele Unite ale Americii retrag viza unui procuror din cauza anchetei sale legate de Afganistan SUA a anulat viza de intrare a procurorului Cur��ii Penale Interna��ionale, Fatou Bensouda, ca r��spuns la ancheta sa privind posibile crime de r��zboi ale armatei americane în Afganistan, potrivit Reuters.
17.Italia se al��tur�� ini��iativei de construc��ie a Noului Drum al M��t��sii/ SUA avertizeaz�� împotriva semn��rii acordului de sprijinire a ,,proiectului vanitos al Chinei” Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anun��at mar��i c�� Italia va deveni prima ��ar�� din Grupul celor ��apte na��iuni care s�� se al��ture ini��iativei ambi��ioase a Chinei, denumit�� Belt and Road. Decizia Italiei contravine obiec��iilor din partea Statelor Unite ale Americii ��i a preocup��rilor din cadrul coali��iei de guvernare din ��ar��, informeaz�� Associated Press.
18.Video Schimbarea climatic��: Tinerii vor protesta ast��zi în peste 100 de ����ri Mi��carea social�� inspirat�� de adolescenta activist�� Greta Thunberg cre��te pe zi ce trece. Sute de mii de adolescen��i î��i vor p��r��si ��colile în cursul zilei de vineri pentru a se al��tura unui protest global care are rolul de a sanc��iona e��ecul politicienilor de a g��si solu��ii la criza ecologic�� tot mai pronun��ar��, relateaz�� The Guardian.
19.Astronautele NASA preg��tesc o incursiune în spa��iu cu echipaj exclusiv feminin Prima incursiune în spa��iu (spacewalk)cu un echipaj alc��tuit în întregime de femei va avea loc la sfâr��itul acestei luni, la 35 de ani dup�� ce prima femeie a luat parte la o misiune de acest tip, informeaz�� The Guardian.
20.Video Angela Merkel a primit premiul Fulbright/ Aceasta avertizeaz�� împotriva consecin��elor ,,na��ionalismului excesiv” Asocia��ia Fulbright a premiat-o pe Angela Merkel pentru dedicarea de care a dat dovad�� pentru asigurarea ,,cooper��rii interna��ionale ��i a p��cii”. La ceremonia de acceptare a premiului, Merkel a spus c�� este important s�� lupt��m împotriva ideologiilor na��ionaliste, transmite DW .
21.Video Cea mai lung�� eclips�� total�� a deceniului a putut fi observat�� ��i din România/ Urm��toarea va avea loc în 2021 Între 20 ��i 21 ianuarie vom putea vedea prima lun�� plin�� din 2019 ��i prima eclips�� lunar�� din acest an. 2019 se anun���� un an al eclipselor- trei eclipse solare ��i dou�� lunare). Eclipsa total�� de lun�� poate fi observat�� din America de Nord ��i de Sud, Groenlanda, Islanda, Europa, Africa de Nord ��i de Vest, plus regiunea arctic�� a globului, informeaz�� Earth Sky . Eclipsa este vizibil�� ��i în România, începând cu ora 7:12 diminea��a.
22.Saga Brexit: O scurt�� trecere în revist�� a tuturor scenariilor posibile Parlamentul britanic a respins ieri acordul pentru Brexit cu o majoritate zdrobitoare. Liderul laburist Jeremy Corbyn a solicitat deja un vot de neîncredere în guvern. Care sunt scenariile posibile din acest moment? Peter Barnes, analist politic pentru BBC , trece în revist�� toate posibilele variante.
23.Video CERN pl��nuie��te s�� construiasc�� un accelerator de particule cu diametrul de 100 de kilometri Speciali��tii de la CERN pl��nuiesc s�� construiasc�� o nou�� genera��ie de accelerator circular de particule, sub forma unui inel superconductor cu diametrul de 100 de kilometri, mai mare decât dispozitivul s��u actual, LHC, care este deja cel mai puternic din lume, au dezv��luit mar��i reprezentan��ii Organiza��iei Europene pentru Cercet��ri Nucleare, al c��rei sediu se afl�� în Geneva, informeaz�� Xinhua, potrivit Agerpres.
24.Ultimul lupt��tor evreu în revolta din ghetoul din Var��ovia a încetat din via���� Ultimul lupt��tor evreu în revolta împotriva nazi��tilor din ghetoul din Var��ovia din timpul celui de Al Doilea R��zboi Mondial, Simcha Rotem, a murit la vârsta de 94 de ani, anun��at pre��edintele israelian Reuven Rivlin într-un comunicat, informeaz�� Agerpres, citând AFP.
25.Porturile Italiei r��mân închise pentru ONG-ul spaniol cu circa 310 de migran��i salva��i de pe Marea Mediteran�� Porturile italiene vor fi închise pentru cei circa 310 de migran��i salva��i în Marea Mediteran�� de organiza��ia non-guvernamental�� spaniol�� Proactiva Open Arms, a declarat sâmb��t�� ministrul italian de interne Matteo Salvini, dup�� o prim�� respingere a acestora de c��tre autorit����ile malteze, informeaz�� AFP, potrivit Agerpres.
26.Brazilia: Viitorul ministru al mediului a fost condamnat pentru ”nereguli administrative” O instan���� din Brazilia l-a condamnat pe Ricardo Salles, numit de Jair Bolsonaro în func��ia de ministru al mediului de la preluarea mandatului de pre��edinte al ����rii, pentru ,,nereguli administrative” comise atunci când ocupa func��ia de ��ef al unei agen��ii de mediu din Sao Paulo în 2016, informeaz�� Reuters.
27.Simon Coveney: Irlanda ar putea cere derog��ri de la unele reguli UE în cazul unui Brexit f��r�� acord Irlanda nu exclude posibilitatea de a-i solicita Uniunii Europene s�� relaxeze sau chiar s�� renun��e la unele reguli ale pie��ei unice în cazul unui Brexit f��r�� acord pentru a evita instalarea unei frontiere dure pe insula Irlanda, a declarat miercuri ministrul de externe ��i vicepremierul irlandez Simon Coveney, citat de Reuters, conform Agerpres.
28.Turcia spune c�� Trump l-a informat pe Erdogan c�� SUA preg��tesc extr��darea lui Gulen Turcia sus��ine c�� pre��edintele SUA, Donald Trump, l-a informat pe omologul s��u turc, Recep Erdogan, c�� autorit����ile americane preg��tesc expulzarea clericului musulman Fethullah Gulen, îns�� un oficial de la Casa Alb�� a negat c�� Trump s-ar fi angajat s��-l extr��deze pe Gulen, transmite Mediafax.
29.Un membru al guvernului australian, nevoit s�� demisioneze dup�� ce s-ar fi întâlnit cu o tân��r�� cunoscut�� pe un site de dating Un membru al guvernului australian a fost nevoit s�� demisioneze luni dup�� ce o revist�� a relatat c�� acesta a folosit un site de dating pentru a g��si femei mai tinere în timpul unei c��l��torii în interes de serviciu în Hong Kong, relateaz�� dpa ��i Reuters, citate de Agerpres.
30.Ambasadorul României la Londra: Lucr��m la un nou document de parteneriat strategic cu Regatul Unit Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a afirmat miercuri sear�� c�� Brexitul nu se va constitui într-un impact semnificativ pentru România, parteneriatul strategic cu Marea Britanie urmând a fi regândit dintr-o alt�� perspectiv��, pentru a continua aceast�� rela��ie bilateral�� la parametri maximi, relateaz�� Agerpres.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 22 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by