Articole scrise de Ana Popescu


1 - 3 din 3 rezultate
1.Conflictul de interese si protectia de care (chiar) nu aveam nevoie Una dintre inovatiile Noului Cod Penal vizeaza conflictul de interese, infractiune careia modificarile legislative de data recenta tind sa-i atribuie o relevanta tot mai mare, cu impact deopotriva asupra activitatii functionarilor publici si a operatorilor din mediul privat.
2.Cand martorul pe limba lui piere Cum reactionam atunci cand, primind corespondenta, gasim o citatie emisa pe numele nostru de catre un organ de cercetare penala? Si suntem chemati la o audiere in calitate de martor? Oare, in urma declaratiei date, vom ramane in anticamera procesului penal sau vom fi poftiti la masa suspectilor?
3.Doua fete ale raspunderii, o singura persoana Raspunderea persoanei juridice in cadrul procesului penal reprezinta un subiect de maxim interes pentru mediul de afaceri, pana recent legislatia romana fiind oarecum lipsita de previzibilitate in acest domeniu. In conditiile noilor reglementari in materie penala, se impun anumite observatii cu privire la modul in care se impletesc cele doua tipuri de raspundere a persoanei juridice: cea penala si cea civila delictuala.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by