Articole scrise de Alina Neagu, Adi Iacob


1 - 2 din 2 rezultate
1."Unii manageri nu știu dacă spitalul lor e pentru pacienți cronici sau acuți și nici câte paturi are". VIDEO INTERVIU cu omul care a condus controalele Ministerului Sănătății în spitale în ultimii 7 ani Spitalele românești au nevoie ca de aer de noi clădiri, multe dintre ele au autorizație sanitară de funcționare obținută doar în baza unui plan de conformare, termenul de confomare pentru a putea asigura un act medical în siguranță prelungindu-se la infinit, de la un an la altul, iar unii manageri nu știu căror pacienți se adresează unitatea medicală pe care o conduc - cronici sau acuți - și nici câte paturi are spitalul, declară, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Constantin Dina, omul care a condus în ultimii 7 ani controalele efectuate în spitalele din România, din poziția de șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății.
2.​VIDEOREPORTAJ "Am dovedit că în țara lui Nu se poate, acum se poate" Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România, construit exclusiv din donații de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului de copii Marie Curie din București, va fi gata anul viitor. La puțin peste 2 ani de la începerea construcției, clădirea este ridicată, iar în acest moment se mai lucrează doar la interioare. Partea de construcție efectivă ar urma să fie gata la jumătatea anului, undeva în vara lui 2021, iar după ce echipamentele medicale vor fi aduse și totul va fi testat, spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață, cu sprijinul a peste 350.000 de români și peste 4.000 de companii, va putea găzdui primii pacienți. Cel mai probabil, peste un an pe vremea aceasta, spitalul va fi deja funcțional. "Am dovedit că în țara lui Nu se poate, acum se poate", spun Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, într-un interviu acordat HotNews.ro.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by