Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 27204 rezultate
1.Cum au scăzut programările în platformă după introducerea posibilității vaccinării fără programare: Doar 67 de mii de persoane mai sunt programate în platformă pentru prima doză 1.265.000 de persoane sunt programate în acest moment în platformă pentru vaccinare, pentru toate cele 3 tipuri de vaccin, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Dintre acestea, marea majoritate sunt însă programate pentru rapel și doar puțin peste 67.000 pentru prima doză. Începând din 7 mai, vaccinarea este posibilă direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea prealabilă în platformă să mai fie obligatorie.
2.Valeriu Gheorghiță: Nu cred că vom avea 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze la 1 iunie. Ne referim la persoane vaccinate cu cel puțin o doză "Nu cred că vom reuși să avem 5 milioane de persoane vaccinate cu două doze" la data de 1 iunie, a afirmat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță a precizat că prin 5 milioane de vaccinați la 1 iunie "Ne referim la persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Vorbim despre persoane care vor avea cel puțin o doză de vaccin și evident, își vor completa ulterior schema de vaccinare."
3.Peste 33% din populația Bucureștiului s-a vaccinat împotriva COVID-19. Județele unde s-au vaccinat cei mai mulți români Peste 33% din populația rezidentă în București s-a vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Pe locul al doilea este județul Cluj, unde 30,2% dintre rezidenți s-au vaccinat. "Cel puțin parțial, acest lucru explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național", spune Valeriu Gheorghiță.
4.VIDEO Valeriu Gheorghiță: Numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după ce s-a introdus posibilitatea vaccinării fără programare Numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai, când s-a introdus posibilitatea ca vaccinarea să se facă direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea prealabilă în platformă să mai fie obligatorie, a declarat marți dimineață medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a subliniat că este vorba doar de câteva zile și poate fi devreme pentru a trage concluzii, însă cifrele arată o creștere de 30%.
5."Enumerați documentele care atestă calitatea de asigurat și criteriile de internare în spital." Subiectele de la concursul pentru directorii caselor județene de asigurări de sănătate, picat de 28 din 33 de candidați "Enumerați documentele prin care se atestă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări de sănătate din România", "enumerați criteriile de internare pentru asistența medicală spitalicească" sau "prezentați serviciile medicale care nu sunt decontate din fondul unic de asigurări de sănătate". Sunt 3 dintre cele 10 întrebări la care au avut de răspuns candidații la concursul pentru șefia caselor județene de asigurări de sănătate. Doar 5 dintre cei 33 de candidați au promovat examenul. De asemenea, alți 21 de candidați înscriși nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși, dar și dintre cei care nu s-au prezentat, sunt directori interimari în funcție de case județene de asigurări de sănătate.
6.Doar 5 din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, chiar dacă unii dintre ei sunt actuali directori interimari / Vlad Voiculescu: Concursurile pe bune sunt un început bun Doar 5 dintre cei 33 de candidați care au participat la concursul de ieri pentru conducerile caselor de asigurări de sănătate din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate în această seară pe site-ul CNAS. Cele 5 case județene care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Toți ceilalți 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate. "Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun", a reacționat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul căruia s-a decis și demarat organizarea concursului.
7.Platformă online care își propune să reunească cea mai mare comunitate a pacienților cu afecțiuni cronice respiratorii din România, lansată de Ziua mondială a astmului Casapneumologilor.ro, o platformă care își propune să reunească cea mai mare comunitate a pacienților cu afecțiuni cronice respiratorii din România, a fost lansată de Societatea Română de Pneumologie cu ocazia Zilei mondiale a astmului.
8.Emanuel Ungureanu: Pericol de explozie la Spitalul Județean Mureș. Tuburi de oxigen la intrarea în spital, pe calea de acces a pacienților și a personalului medical Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, avertizează că este "pericol de explozie" la Secția Infecțioase 2 a Spitalului Județean Mureș, unde la intrarea în spital, pe calea de acces a pacienților și a personalului medical, conducerea a mutat câteva tuburi de oxigen.
9.Primele 3 cazuri de infectare cu tulpini de coronavirus posibil rezistente la vaccin, confirmate în România. 1.128 de îmbolnăviri cu tulpini noi și 30 de decese 1.128 de cazuri de îmbolnăvire cu variante ale SARS-CoV-2 (tulpini noi) "care determină îngrijorare" au fost confirmate până acum în România, iar 30 dintre ele s-au soldat cu decese - 27 cu tulpina britanică și 3 cu tulpina braziliană - arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Niciun deces cauzat de tulpina sud-africană nu a fost confirmat până acum în țara noastră. Autoritățile au identificat de asemenea 3 cazuri de infectare - în București, Ilfov și Suceava - cu tulpini cu mutație ce "pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia".
10.Concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, "cele mai mari portofele" din județe, a început: 60 de candidați, dintre care 24 sunt directori interimari în funcție 60 de candidați participă la concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, care a început astăzi, 24 dintre ei fiind directori interimari în funcție, iar 15 dintre cei 24 fiind candidați unici, arată datele furnizate de CNAS, la solicitarea HotNews.ro. CNAS este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele Județene de Asigurări de Sănătate reprezintă, în multe cazuri, "cel mai mare portofel" dintr-un județ, așa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
11.Ministrul Sănătății vorbește despre erori de raportare în cazul a 1.000 de decese de COVID-19. Raportul final, așteptat vineri Erori de raportare descoperite în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, arată raportul preliminar primit de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor. Un raport final pe această temă ar urma să ajungă vineri pe biroul ministrului Sănătății, a declarat miercuri seară Ioana Mihăilă la TVR.
12.Maratonul vaccinării din București începe vineri la ora 17:00 la Sala Palatului și Biblioteca Națională: Vor fi și mici momente muzicale, de vioară și pian Scopul maratonului vaccinării din București, care începe vineri, la ora 17:00, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, "este să fie cât mai mulți vaccinați, nu ne-am propus un target", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga. Maratonul vaccinării de la București are loc în perioada 7-9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vaccinul folosit va fi Pfizer, cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare și vor fi deschise și noaptea.
13.​VIDEO Răzvan Cherecheș: Nu este niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricții pentru populația vaccinată. Toată discuția despre discriminare, o discuție falsă Nu există "niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricții pentru populația vaccinată", iar Guvernul și Parlamentul trebuie să se mobilizeze și să ajusteze legislația, "pentru că în acest moment avem un vid legislativ", afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE.
14.​VIDEO Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea un val 4, mai mic decât valul 3 / Ritmul de vaccinare va scădea. Sper ca în primăvara viitoare să ajungem la 70% din populație vaccinată și să putem reveni la normal Ritmul de vaccinare a început și va continua să scadă, "începem să ne apropiem de punctul în care se termină entuziaștii care vor să se vaccineze și deja intrăm către coada lungă a vaccinării, care merge pe o formulă inversă, în care oamenii au nevoie de informații suplimentare, au nevoie de modele", declară Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE. În aceste condiții, "sunt sceptic că vom ajunge la cei 5 milioane de vaccinați (anunțați de Guvern la 1 iunie - n.red.)", spune Răzvan Cherecheș.
15.Răzvan Cherecheș, la HotNews LIVE: Faptul că din toamnă nu s-au deschis clasele I-IV a fost o eroare / Întreb Guvernul de ce nu se face testare în masă a elevilor și profesorilor Testarea în masă, o dată pe săptămână, a elevilor și a profesorilor ar fi soluția optimă pentru a identifica rapid cazurile de COVID-19 și pentru a putea "să continuăm activitatea fără să fim nevoiți să închidem clase, școli și așa mai departe", profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE. "Întreb Guvernul de ce nu se face testare în masă", este mesajul lui Răzvan Cherecheș. În ceea ce privește decizia României de a fi una dintre țările europene care au ținut cel mai mult școlile închise în primul an al pandemiei, Răzvan Cherecheș spune că aceasta nu a fost una corectă, ci "varianta cea mai simplă pentru politicieni".
16.Cealaltă campanie de vaccinare: Câte doze de vaccin anti-HPV vin în România în 2021. Medicii și societatea civilă cer extinderea vaccinării și la tinerele între 15 și 25 de ani, precum și la băieți Ministerul Sănătății a bugetat, pentru acest an, 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, ce previne cancerul de col uterin, precum și alte câteva tipuri de cancer, după ce anul trecut, în primul an al campaniei de vaccinare, au fost imunizate 28.689 de adolescente cu vârsta între 11-14 ani, arată datele obținute în exclusivitate de HotNews.ro. Campania de vaccinare anti-HPV din România se adresează fetelor între 11 și 14 ani, însă medicii și societatea civilă spun că ea ar trebui extinsă și la fetele cu vârsta între 15 și 25 de ani, dar și la băieți.EXCLUSIV Cealaltă campanie de vaccinare, despre care nu vorbește (aproape) nimeni
17.Costurile pentru tratamentul și recuperarea medicală în străinătate a pacienților cu arsuri grave, dar și costurile de transport și cazare pentru însoțitorii lor vor fi suportate în premieră de Ministerul Sănătății Costurile pentru tratamentul, dar și pentru recuperarea medicală în străinătate a pacienților cu arsuri grave, precum și costurile de transport și cazare pentru însoțitorii lor vor fi suportate în premieră de Ministerul Sănătății, prevede un Ordin de modificare și completare a Ordinului ministrului Sănătății nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, semnat astăzi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
18.EXCLUSIV Cealaltă campanie de vaccinare, despre care nu vorbește (aproape) nimeni 28.689 de adolescente din România, țara europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, s-au vaccinat împotriva virusului HPV, care provoacă boala, în ultimul an, arată datele obținute în exclusivitate de HotNews.ro. Este prima campanie de vaccinare anti-HPV derulată în țara noastră după mai bine de 10 ani și după un eșec total al primei campanii. Cifrele sunt peste așteptări, iar faptul că "am format un bulgăre de zăpadă numit încredere, care se rostogolește și crește, este extraordinar", explică, pentru HotNews.ro, medicul Gindrovel Dumitra, unul dintre oamenii care s-au zbătut cel mai mult, în ultimul deceniu, pentru ca vaccinarea cu vaccinul ce previne îmbolnăvirea de câteva tipuri de cancer să fie din nou posibilă.
19.Săptămâna Mondială a Imunizării: 78,6% din populația României s-ar vaccina cu vaccinurile de rutină, dacă acestea ar fi compensate 78,6% dintre români s-ar vaccina cu vaccinurile de rutină, dacă acestea ar fi compensate, iar procentul celor care au răspuns că nu s-ar vaccina este de 21,4%, arată o cercetare derulată la inițiativa Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, una dintre cele mai mari organizații de pacienți din România.
20.Suma primită de medicii de familie pentru fiecare persoană vaccinată împotriva COVID-19 crește de la 30 la 40 de lei Suma pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete crește de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Guvernul a aprobat în sedința de astăzi creșterea tarifului, la solicitarea Ministerului Sănătății.
21.CNAS pregătește concursuri pentru directorii Caselor județene: Am primit asigurări de la reprezentanții tuturor partidelor din coaliție că se dorește un concurs transparent și obiectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregătește concursul pentru directorii generali ai Caselor județene de asigurări de sănătate, a anunțat astăzi președintele CNAS, Adrian Gheorghe. El a explicat că CNAS nu are niciun contract cu niciun furnizor de servicii medicale, toate contractele fiind încheiate între CASMB/casele județene și furnizori. "La nivelul caselor județene sunt gestionate, de facto, resursele Casei de Asigurări de Sănătate. De aceea trebuie să ne asigurăm că managementul lor este eficient", a afirmat Adrian Gheorghe. Președintele CNAS mai spune că "nu am primit direct sau indirect niciun fel de aluzie sau presiune" după anunțarea acestor concursuri.
22.Emanuel Ungureanu, mesaj pentru șefii DSP-urilor și Raed Arafat: Deschideți spitalele COVID către toți pacienții! Dacă nu sunteți în stare, plecați! Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, cere redeschiderea Spitalului Colentina și a altor spitale din țară și pentru pacienții non-COVID, care nu mai au acces la tratament. Emanuel Ungureanu, care a fost marți în vizită la Spitalul Colentina pentru o discuție cu managerul Victor Cauni, cere public Direcției de Sănătate Publică București și secretarului de stat Raed Arafat redeschiderea Spitalului Colentina pentru toți pacienții.
23.VIDEO Autoritățile iau în calcul vaccinarea prin prezentare directă la centru, fără programare / Primul centru drive-through din București, de joi în Piața Constituției Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Această modalitate este luată în calcul pentru centre de vaccinare din mai multe orașe.
24.Comisia de Sănătate, condusă de Nelu Tătaru, singura comisie parlamentară care nu s-a reunit în nicio ședință fizică sau online în acest an. Explicațiile fostului ministru Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Locul unde se face și se desface tot ce înseamnă modificare legislativă în domeniul sănătății. Comisia de Sănătate este condusă, de 4 luni, de Nelu Tătaru (PNL), medic și fost ministru al Sănătății. Ce a făcut însă Nelu Tătaru ca președinte al Comisiei de Sănătate, în cele 4 luni de când ocupă această funcție? A reușit performanța să fie singurul președinte de comisie parlamentară care nu a convocat nicio ședință cu prezență fizică sau măcar pe Zoom, au declarat câțiva membri ai comisiei, pentru HotNews.ro. "Se fac ședinte în plen cu sute de oameni și nu faci ședință la comisie cu 15-20 de oameni", acuză un membru al comisiei.
25.​VIDEO Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții vor evalua riscul seismic și riscul de incendiu al clădirilor în care funcționează 400 de spitale Clădirile a 400 de spitale urmează să fie evaluate în ceea ce privește riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, în urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții București. "Am identificat peste 400 de unități sanitare cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. 302 clădiri de spitale funcționează fără autorizație de securitate la incendiu", a afirmat luni ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
26.Este sau nu campania de vaccinare anti COVID-19 în impas? / Ce arată cifrele A ajuns sau nu campania de vaccinare împotriva COVID-19 într-un moment de cotitură? Ce arată concret datele privind numărul românilor programați la vaccinare, al celor aflați pe lista de așteptare și numărul de locuri disponibile în platforma de programare? La o primă vedere, în platforma de programare, numărul total al locurilor disponibile pentru vaccinarea cu toate cele 3 tipuri de vaccinuri este mai mult decât dublu față de numărul celor înscriși pe lista de așteptare. Datele obținute de la STS la solicitarea HotNews.ro arată însă că, în afara acestora, peste 1,5 milioane de români au, în acest moment, o programare activă la vaccinare.
27.Pacienții români vindecați de COVID-19 vor avea la dispoziție, pentru prima dată după un an de pandemie, un protocol de recuperare și reabilitare post-COVID Pacienții români vindecați de COVID-19 vor avea la dispoziție, pentru prima dată după peste un an de pandemie, un protocol de recuperare și reabilitare post-COVID-19. Pe tot parcursul anului 2020, Ministerul Sănătății nu a lucrat la un astfel de protocol. Protocolul, la care s-a început să se lucreze, în comisiile de specialitate din minister, în mandatul lui Vlad Voiculescu, a fost aprobat astăzi, prin Ordin de ministru, de Ioana Mihăilă. Practic, pacienții români vindecați de COVID-19, care ar trebui să meargă la evaluări periodice, nu știau până acum unde să se adreseze și nu exista un set standard de analize și proceduri de recuperare.
28.Românii care au cont în platforma de vaccinare pot programa alte 1.000 de persoane. Anterior exista un prag de maximum 9 persoane Românii care au cont în platforma de vaccinare pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 alte 1.000 de persoane. Autoritățile au luat decizia de a desființa pragul de maximum 9 oameni ce puteau fi programați de o persoană în platformă, într-un moment în care numărul românilor care se înscriu pe lista de așteptare pentru vaccinare este în continuă scădere. Anunțul a fost făcut astăzi de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea.
29.Criza de citostatice de la Institutul Oncologic. Medicii fac scut în jurul managerului Bogdan Tănase, numit acum o lună de Vlad Voiculescu: Problema există de 3-4 ani, fără a fi rezolvată Medicii de la Institutul Oncologic din București fac scut în jurul managerului Bogdan Tănase, proaspăt numit de Vlad Voiculescu interimar la conducerea spitalului, în urmă cu o lună, după ce ocupase, anterior, funcția de director medical. Medicii de la Institutul Oncologic afirmă, cu referire la criza de citostatice din spital, că "această stare de fapt există de peste 3-4 ani, fără a fi rezolvată radical în această perioadă, cu disfuncții în toate serviciile - chirurgie, oncologie și radioterapie - în ciuda repetatelor demersuri ale corpului medical".
30.Ministerul Sănătății: 16 citostatice și alte 3 medicamente pentru tratarea cancerului lipsesc de la Institutul Oncologic. Medicamentele vor fi disponibile săptămâna viitoare 16 citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienţilor care suferă de cancer au discontinuități de aprovizionare la Institutul Oncologic din București, anunță Ministerul Sănătății, în subordinea căruia se află spitalul. Conducerea Institutului Oncologic a luat măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților, iar astăzi a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă. Începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile, dă asigurări Ministerul Sănătății.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 907 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by