Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 26397 rezultate
1.Indemnizație lunară acordată urmașilor personalului medical decedat după infectarea cu coronavirus - proiect USR Indemnizație lunară acordată de statul român urmașilor personalului medical decedat ca urmare a infectării cu coronavirus - soț supraviețuitor, părinte sau copil (până la majorat sau până la momentul terminării studiilor, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani). Măsura este prevăzută într-un proiect de lege depus de USR la Parlament. Până acum, numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus în România este de ordinul sutelor, dar în rândul lor nu s-a înregistrat niciun deces.
2.Peste un milion de măști de protecție, distribuite medicilor de familie Peste 1,1 milioane de măști de protecție vor fi distribuite medicilor de familie începând de astăzi, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au atras atenția în ultimele săptămâni că, deși se află și ei în prima linie în lupta cu coronavirusul - mulți pacienți li se adresează mai întâi lor și apoi spitalelor - nu au beneficiat până acum de niciun fel de echipamente de protecție din partea statului român.
3.Lista materialelor de protecție care au ajuns în țară în ultimele două zile și vor fi distribuite spitalelor Peste 4 milioane de măști, 300 de mii de combinezoane, 36 de mii de tone de dezinfectant și peste un milion de mănuși vor fi distribuite în spitalele care tratează pacienți infectați cu coronavirus, începând din această noapte, după ce au fost aduse în țară în ultimele două zile, anunță Ministerul Sănătății.
4.VIDEO/FOTO Spital modular pentru bolnavii de cancer suspecți de coronavirus, construit în curtea Institutului Fundeni din donații strânse de medici Un mini-spital construit din 5 containere în curtea Institutului Clinic Fundeni din București, destinat pacienților cu cancer suspecți de infecție cu coronavirus, este aproape gata, la doar 4 zile de la lansarea strângerii de fonduri de către un ONG înființat chiar de medicii de la Fundeni.
5.Mesajul lui Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății: Cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă. Împreună vom trece peste această provocare "Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie", este mesajul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de Ziua Mondială a Sănătății.
6.Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus: Orice om este potențial infectat, orice suprafață posibil contaminată/ Ritualul de decontaminare recomandat de fiecare dată când intrăm în casă Fiecare om cu care intrăm în contact trebuie considerat ca fiind potențial infectat cu coronavirus, iar orice suprafață pe care o atingem este potențial contaminată, avertizează medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, într-un interviu acordat HotNews.ro. Chiar dacă mulți dintre noi sunt izolați în această perioadă la domiciliu, riscul infectării rămâne valabil pentru fiecare ieșire din casă, oricât de scurtă. Medicul timișorean ne recomandă "un ritual de decontaminare" de fiecare dată când intrăm înapoi în casă.
7.Măștile textile reduc transmiterea coronavirusului către ceilalți, dar NU oferă protecție purtătorului / Măștile chirurgicale simple oferă protecție net superioară Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului, arată Ministerul Sănătății. Măștile chirurgicale simple oferă o protecție net superioară celor textile, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei de coronavirus.
8.Bolnavii de cancer, în situație disperată după ce în spitale se mai operează doar urgențele. Avertismentul unui medic oncolog: Intervențiile chirurgicale pentru cancer au un timing precis Bolnavii de cancer sunt bolnavi cronici, nu urgențe, dar multe dintre intervențiile chirurgicale oncologice au un timing precis în raport cu restul tratamentelor, avertizează Bogdan Tănase, medic chirurg la Institutul Oncologic din București (Fundeni) și președintele Alianței Medicilor. "Mă întreb și eu, ca medic care tratează pacienți oncologici, decidenții înțeleg oare că trebuie găsită o soluție pentru acești bolnavi?", adaugă Bogdan Tănase.
9.Viziere printate la imprimante 3D, produse de studenții la Medicină. Primele 5.000 au fost donate spitalelor din București Studenții Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București produc zilnic câte 1.000 de viziere printate la imprimante 3D, în cadrul unui parteneriat cu Asociația Medicală Română de Biomodelare 3D. Primele 5.000 de astfel de viziere au fost deja donate către 15 spitale din București.
10.Avertisment al sindicatelor: Toți angajații din sistemul sanitar din România ar putea fi infectați cu coronavirus în 30 de zile Una din 5 persoane infectate cu coronavirus în țara noastră este angajat din domeniul sănătății, iar în cazul în care ritmul actual se va menține, în 30 de zile de acum încolo ar urma să fie infectați toți salariații din sănătate, susține Solidaritatea Sanitară, una dintre cele mai mari federații sindicale din sistemul sanitar.
11.Cum te îngrijești acasă dacă ești suspect sau bolnav de coronavirus România se află de o săptămână în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Scenariul 4 înseamnă, printre altele, că o parte dintre pacienții infectați cu coronavirus - cei asimptomatici și cei care au forme ușoare ale bolii - ar putea fi tratați la domiciliu, în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită. Organizația Mondială a Sănătății a elaborat o serie de recomandări pentru cei infectați cu coronavirus care trebuie să se trateze acasă sau pentru cei care sunt suspecți de infectarea cu virusul și se află la domiciliu.
12.O altă perspectivă asupra crizei de materiale pentru coronavirus: Am plătit 25.000 de teste, apoi ne-au anunțat că au încheiat contract cu Franța și nu ni le mai pot da, ne trimit banii înapoi Cererea pentru materiale sanitare necesare în timpul pandemiei de coronavirus a crescut brusc pentru produse care nu erau neapărat stocabile, nefiind atât de solicitate până acum, iar producătorii din întreaga lume fac eforturi disperate pentru a își crește capacitatea de producție, lucru care nu se poate întâmpla însă de pe o zi pe alta, a explicat Codrin Bernevig, reprezentantul unei firme care furnizează echipamente medicale, într-un interviu acordat HotNews.ro.
13.Cum au murit din cauza coronavirusului primii 116 români: Peste jumătate dintre ei au fost diagnosticați cu COVID-19 abia în ziua decesului sau la câteva zile după deces ​42 dintre cei 116 români uciși de coronavirus au fost confirmați cu COVID-19 după data decesului, uneori chiar și câteva zile mai târziu, iar alți 20 au fost confirmați cu infecția cu temutul virus în aceeași zi în care au murit. Județul "campion" la aceste cazuri este Suceava, urmat de Hunedoara, Ialomița și Arad. HotNews.ro a pus cap la cap datele oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, din care rezultă, practic, că mai puțin de jumătate dintre victimele virusului din țara noastră au fost diagnosticate la timp cu infecția cu COVID-19.
14.Președintele Colegiului Medicilor le cere doctorilor din spitalele românești "să nu abandoneze lupta" Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, le cere medicilor din spitalele din România "să nu răspundă primului impuls de a abandona lupta dar, totodată, să lupte pentru sănătatea lor la fel cum luptă pentru sănătatea pacienților lor", în timpul epidemiei de coronavirus. Apelul lui Gheorghe Borcean vine într-un moment în care mulți medici acuză lipsa echipamentelor de protecție pentru coronavirus, iar câțiva medici din țară au demisionat sau au intrat în concediu în această perioadă.
15.Eliberarea de rețete online și acordarea de consultații medicale la distanță intră în linie dreaptă: CNAS anunță că normele de aplicare au intrat în vigoare Renunțarea temporară la obligativitatea utilizării cardului național de sănătate, pe durata stării de urgență, eliberarea de rețete medicale online și acordarea de consultații medicale la distanță (prin telefon sau online) intră în linie dreaptă. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că Normele de aplicare ale Hotărârii de Guvern prin care este reglementat modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență au intrat în vigoare începând din 1 aprilie.
16.Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru pacienții cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, anunță că începe construcția unui spital modular unde vor fi tratați pacienți infectați cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias din București. Spitalul modular ar urma să fie gata în 4 săptămâni.
17.5 cadre medicale de la Spitalul Matei Balș, infectate cu coronavirus 5 cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București sunt infectate cu coronavirus - doi medici, o asistentă și doi infirmieri, a declarat medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru HotNews.ro.
18.Președintele asociației bolnavilor de cancer: Riscul ca ei să moară s-a triplat în această pandemie. Au fost externați peste noapte și trimiși acasă, la sute de kilometri, să aștepte Riscul ca cei 400.000 de pacienți oncologici din România să moară s-a triplat în timpul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care cei mai mulți dintre aceștia "au fost externați peste noapte și trimiși acasă, la sute de kilometri, să aștepte", atrage atenția Cezar Irimia, președintele celei mai mari asociații care reprezintă bolnavii de cancer din România. Cezar Irimia acuză faptul că "sistemul de sănătate lasă fără tratament sau diagnostic cert în această perioadă foarte mulți pacienți".
19.Cât timp rezistă coronavirusul pe suprafețe? COVID 19 se transmite prin alimente? Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe plastic și inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei. Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.
20.357 de cadre medicale din România, infectate cu coronavirus. 200 sunt din Suceava 357 de cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus, potrivit datelor anunțate miercuri seară de Grupul de Comunicare Strategică. Peste jumătate dintre ele - 200 - sunt cadre medicale din Suceava.
21.Farmaciile din România, sfătuite să nu vândă mai mult de o cutie-două de Paracetamol fiecărei persoane: Toată lumea a dat năvală Farmaciille din România nu ar trebui să mai vândă mai mult de una-două cutii de Paracetamol unei persoane, recomandă Colegiul Farmaciștilor. Cum Paracetamolul este folosit la tratarea formelor ușoare de coronavirus, vânzarea medicamentului în farmacii a explodat în această perioadă, unele persoane cumpărând cantități mari. "Nu trebuie să depozităm acasă medicamente pe care nu știm dacă le vom folosi sau nu. Mai bine să fie acolo, într-un spațiu public la care să aibă acces cei care într-adevăr vor avea nevoie", a explicat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, pentru HotNews.ro.
22."Un conglomerat de nereguli". Cum s-a transformat Suceava în Lombardia României Primul oraș din România în carantină totală, cu 31 de decese provocate de coronavirus (multe dintre victime confirmate cu virusul chiar și la zile întregi după deces) și 638 de îmbolnăviri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se teme că 1.000 de purtători ai coronavirusului umblă în acest moment prin Suceava, fără ca nimeni să știe exact cine sunt și cui transmit mai departe virusul. Suceava s-a transformat, în doar 9 zile de la primul deces înregistrat acolo, în Lombardia României. Totul în urma unui "conglomerat de nereguli", așa cum a admis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu acordat HotNews.ro.
23.Spitalul din Suceava primește un ventilator de terapie intensivă și echipamente de protecție donate de Salvați Copiii Spitalul Județean din Suceava va primi, începând de astăzi, un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși si 375 de kilograme de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră - donație din partea Organizației Salvați Copiii.
24.Emanuel Ungureanu: Spitalele au primit abia ieri primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție pentru coronavirus Spitalele din România nu au primit până ieri "nici măcar un leu de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție și materiale sanitare în vederea combaterii epidemiei de COVID 19", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. El adaugă că "abia ieri, mi-au spus mai mulți manageri de spitale, au fost trimiși primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente. Vă dați seama cât o să dureze până se achiziționează echipamentele vitale?"
25.Cum se transmite coronavirusul de la o persoană la alta? Coronavirusul COVID-19 se transmite de la o persoană la alta, de obicei prin contact apropiat cu o persoană infectată din familie, de la serviciu sau într-o unitate sanitară, arată Organizația Mondială a Sănătății.
26.Numărul bolnavilor de coronavirus din Suceava a urcat la 638 - peste un sfert din totalul cazurilor din România Numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate la Suceava a urcat marți la 638, au anunșat reprezentanții Grupului de comunicare strategică, la solicitarea HotNews.ro. Practic, din cele 2.245 de cazuri confirmate în România, mai mult de un sfert sunt în județul Suceava. Tot la Suceava s-au înregistrat și cele mai multe decese din România - 31.
27.Lista spitalelor care vor trata pacienți cu coronavirus în Scenariul 4 și lista spitalelor suport Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus s-a extins cu alte unități medicale, după intrarea în Scenariul 4 al epidemiei, declarat aseară, odată cu depășirea pragului de 2.000 de cazuri (2.245 în prezent). Lista noilor unități Covid-19 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Pe listă apar spitalele care vor prelua pacieți cu forme grave de infecție cu coronavirus. De asemenea, a fost aprobată și o listă a spitalelor suport pentru cele de pe lista inițială.
28.​Scenariul 4 explicat de un medic: Pacienții cu forme ușoare, tratați acasă sau la hotel. Medicii se deplasează la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul este asigurat de spital România se află, de aseară, în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu COVID 19 confirmate (2.109). Din acest punct încolo, o parte dintre pacienți - cei cu forme ușoare și asimptomatici - pot fi tratați acasă sau la hotel, atunci când există riscul ca acasă să transmită virusul. Medicii se vor deplasa la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul va fi asigurat de către spital, a explicat medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru HotNews.ro.
29.Medicii pot elibera rețete online și pot da consultații la distanță, prin telefon sau online. Se renunță la cardul de sănătate pe perioada stării de urgență Medicii de familie le vor putea trimite pacienților rețetele pe mail sau prin alte mijloace electronice și îi vor putea consulta prin telefon sau online, iar pacienții vor putea merge cu rețetele la farmacie, fără să mai stea la cozi la cabinetul medicului. În plus, obligativitatea utilizării cardului de sănătate se suspendă pe perioada stării de urgență. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, o Hotărâre de Guvern în acest sens. Măsura era cerută insistent de medici de cel puțin 3 săptămâni.
30.Situație suprarealistă la un centru unde 200 de pacienți fac dializă, în București: În aceeași clădire a fost deschis un centru de carantină pentru suspecți de coronavirus Un centru de carantină și izolare pentru români care se întorc din zone ale lumii unde sunt focare de coronavirus a fost înființat de autorități în aceeași clădire în care 200 de pacienți cu insuficiență renală fac dializă, în zona Răcari din București, semnalează Emanuel Ungureanu, deputat USR și fondatorul unui ONG care sprijină bolnavii dependenți de dializă. Pacienții cu boli cronice - precum cei cu insuficiență renală, dependenți de dializă, dar și cei cu cancer, diabet sau boli cardiovasculare - sunt cei mai expuși la a dezvolta forme grave ale bolii și la deces, în cazul în care se infectează cu coronavirus.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 880 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by