Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 25255 rezultate
1.Plângere la DNA privind posibile nereguli la achiziția vaccinului anti-gripal: A fost achiziționat un vaccin pentru persoane peste 3 ani, deși caietul de sarcini solicita ca acesta să poată fi administrat de la 6 luni O plângere ce vizează posibile nereguli la achiziția de vaccin anti-gripal din acest an a fost depusă marți la DNA de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. "A fost achiziționat un vaccin care se poate administra persoanelor peste 3 ani, deși caietul de sarcini și clarificările ministerului solicitau ca acesta să poată fi administrat persoanelor de la 6 luni în sus", acuză deputatul USR. De cealaltă parte, Sorina Pintea susține că nu au existat nereguli la această achiziție, iar Ministerul Sănătății ar fi făcut o economie de 3 milioane de euro.
2.Vlad Voiculescu după ce Sorina Pintea a acuzat că în 2016 s-ar fi întocmit un caiet de sarcini "cu dedicație" pentru achiziționarea de incubatoare: Doamna ministru nu și-a făcut treaba și nu înțelege ce ar fi trebuit să facă "La trei ani de guvernare PSD și după aproape doi ani de mandat al Sorinei Pintea, aceasta justifică astăzi întârzierile achizițiilor din neonatologie… aruncând vina pe - cine credeți? - da, pe tehnocrați. Fără să rostească nume" -este reacția lui Vlad Voiculescu la acuzațiile Sorinei Pintea, potrivit căreia Ministerul Sănătății a cumpărat cu întârziere peste 1.000 de incubatoare din cauză că, în 2016, s-ar fi întocmit caietul de sarcini "în așa fel încât să fie favorizat un singur producător și a trebuit refăcut".
3.Nereguli grave constatate după controalele la spitalele de psihiatrie: La Săpoca numărul pacienților internați depășește numărul de paturi, iar spitalul nu are contract cu o firmă de pază Ministerul Sănătății a dat 115 sancţiuni contravenţionale - 48 de amenzi și 67 de avertismente - în urma controalelor la spitalele de psihiatrie, iar în unele cazuri s-a dat termen de remediere a problemelor până pe 31 decembrie, a anunțat marți ministrul Sănătății. În ceea ce privește spitalul din Săpoca - unde un pacient a atacat 13 bolnavi în luna august, iar 7 dintre ei au murit - numărul pacienților internați depășea, în unele compartimente, numărul de paturi, iar spitalul nu avea contract cu o firmă de pază, paza fiind asigurată tot de angajații unității medicale. Acolo unde a fost cazul, neregulile au fost semnalate Parchetelor.
4.Peste 1.000 de incubatoare cumpărate pentru maternități vin cu întârziere de un an. Sorina Pintea: Caietul de sarcini a fost întocmit în 2016 în așa fel încât să fie favorizat un singur producător, a trebuit refăcut Ministerul Sănătății a demarat procedura de achiziție pentru 1.117 incubatoare cu care urmează a fi dotate 140 de maternități din țară. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că aceste incubatoare ar fi trebuit, în mod normal, să ajungă în maternități în februarie-martie anul acesta, însă caietul de sarcini a trebuit refăcut și procedura reluată, după ce, în anul 2016, "caietul de sarcini a fost întocmit în așa fel încât să fie favorizat un singur producător. Acest caiet de sarcini a fost făcut cu dedicație, o spune Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor".
5.17 medicamente inovative, introduse pe lista medicamentelor compensate și gratuite 17 medicamente inovative au fost introduse, luni, prin Hotărâre de Guvern, pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, la solicitarea Ministerului Sănătății.
6.Spitalul regional din Craiova va costa peste 600 de milioane de euro și va avea 7 etaje, 807 paturi, 19 săli de operație și heliport Spitalul Regional din Craiova va avea un total de 807 paturi și 19 săli de operație și va dispune inclusiv de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea S-V. Valoarea investiției ar urma să se ridice la 2.850.507.547,41 lei - echivalentul a peste 600 de milioane de euro. Guvernul Dăncilă a aprobat luni, în probabil ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Craiova. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, spitalele regionale ar putea fi gata cel mai curând peste 7 ani.
7.Protest al bolnavilor de amiotrofie musculară spinală în fața CNAS. Pacienții cer să aibă acces la tratament Câteva zeci de bolnavi amiotrofie musculară spinală, părinți și membri ai asociațiilor care îi reprezintă, au protestat în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, solicitând să aibă acces la tratament, atât pentru copii cât și pentru adulți, deoarece, spun aceștia, sunt pacienți care nu primesc în acest moment tratament. De cealaltă parte, președintele CNAS, Vasile Ciurchea, susține că tratamentul este egal pentru toți.
8.Sorina Pintea revine în funcția de manager al spitalului din Baia Mare și își dorește ca viitorul ministru să continue proiectele pe care le-a început Sorina Pintea a anunțat, vineri, că se va întoarce în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, pe care a ocupat-o și înainte de a fi ministrul Sănătății, după ce mandatul său de un an și 8 luni la conducerea ministerului ia sfârșit odată cu adoptarea moțiunii de cenzură de către Parlament. Sorina Pintea își dorește ca cel care va prelua portofoliul Sănătății să continue programele din sistem pe care ea le-a început și să-și dorească să "schimbe mentalități". Sorina Pintea mai spune că ar fi vrut să viziteze mai multe spitale, în timpul mandatului său.
9.Spitalul Județean din Alba, dotat cu aparate prin care pacienții pot anunța dacă li s-a cerut mită Zece secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost dotate cu aparate prin care pacienții pot anunța dacă personalul medical le-a cerut mită și dacă au fost mulțumiți de serviciile primite în timpul internării. Potrivit managerului spitalului din Alba Iulia, instalarea aparatelor în cele zece secții ale unității medicale face parte din procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mită.
10."Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!" - campanie împotriva cancerului la sân: O boală tratabilă și chiar curabilă, dacă este depistată la timp "În ultimii ani, cancerul de sân a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsura în care acesta este depistat la timp", dă asigurări medicul Dragoș Median, oncolog la Compartimentul de Oncologie Ginecologică din cadrul Spitalului Clinic Filantropia din București. Unul dintre primii pași este, potrivit lui Dragoș Median, "efortul de educare în privința depistării precoce, pentru toate femeile. Autopalparea poate fi un prim pas în direcția unei diagnosticări timpurii a cancerului de sân".
11.​SĂNĂTATEA - Ce rămâne după guvernarea PSD: S-a ratat construirea spitalelor regionale, dar au crescut substanțial salariile medicilor. Plusurile Sorinei Pintea, umbrite de uriașele probleme din sistem Ratarea promisiunii privind cele 8 spitale regionale, a căror construcție ar fi trebuit să înceapă în 2017, este de departe cea mai mare bilă neagră a celor 3 ani de guvernare PSD în sănătate. În schimb, PSD a crescut substanțial (a dublat și chiar triplat) salariile medicilor, în încercarea de a stopa exodul lor și a reușit, la 4 ani după Colectiv, să inaugureze primele două secții pentru pacienții mari arși din România, dar și un spital nou, construit de la zero, la Mioveni. În domeniul sănătății, guvernarea PSD a avut, poate surprinzător, câteva plusuri (în special în mandatul de ministru al Sorinei Pintea). Puținele plusuri au fost însă, cel mai adesea, umbrite de uriașele probleme ale sistemului sanitar, care se încăpățânează să nu își găsească rezolvarea de cel puțin 30 de ani.
12.4 judecători CCR, opinii separate la motivarea privind completurile de 3: Înființarea completurilor specializate este facultativă, nu obligatorie "Înființarea completurilor specializate de către Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție este facultativă, iar nu obligatorie", iar "prin dispozițiile art.19 alin.(3) din Legea nr.304/2004 nu instituie obligația Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a înființa complete specializate în nicio materie și, implicit, nici în materia infracțiunilor de corupție", arată judecătoarele Livia Stanciu și Simina Tănăsescu într-o opinie separată la motivarea deciziei din 3 iulie prin care Curtea Constituțională a constatat că completurile de 3 de la instanța supremă au fost constituite nelegal, motivare publicată astăzi.
13.Motivarea deciziei CCR privind completurile de 3: Legea a instituit că judecătorii trebuie să fie specializaţi. CSM și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze reguli care să garanteze specializarea acestor completuri Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli care să garanteze specializarea completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte care judecă dosare de corupție, atâta timp cât în România "legea a instituit completuri specializate", ceea ce înseamnă că "judecătorii sunt şi trebuie să fie specializaţi". Curtea Constituțională a publicat astăzi motivarea deciziei din 3 iulie prin care a constatat că completurile de 3 de la instanța supremă au fost constituite nelegal.
14.Cum arată noul mecanism de transfer al marilor arși în centre din străinătate, elaborat după un an de negocieri între supraviețuitorii din Colectiv și Ministerul Sănătății Un nou mecanism de transfer al pacienților mari arși în centre din străinătate a fost pus la punct după un an de discuții în cadrul unui grup de lucru la Ministerul Sănătății, care îi cuprinde și pe supraviețuitorii de la Colectiv. După luni de dezbateri, a rezultat un proiect de ordin de ministru care precizează pașii pe care instituțiile abilitate din sistemul public de sănătate trebuie să-i facă pentru ca pacienții din țară care au suferit arsuri grave – pacienții mari arși – să ajungă cât mai rapid în unități spitalicești capabile să-i trateze în condiții de maximă siguranță și să le ofere șanse cât mai bune de supraviețuire.
15.Protest anunțat de pacienți luni dimineață, în fața Casei de Asigurări de Sănătate. Conducerea CNAS i-a invitat la o întâlnire înaintea protestului O parte dintre pacienții cu amiotrofie musculară spinală din România intenționează să organizeze, luni dimineață, la ora 10:00, un protest în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În paralel, conducerea CNAS a transmis o invitație către toate asociațiile care reprezintă pacienții cu amiotrofie spinală să participe tot luni, la ora 9:00, la o întâlnire pe tema accesului acestora la tratamentul cu medicamentul Nusinersen.
16.Simona Carmen Hîrțea este noul manager al Spitalului de Arși din București. Ea a condus și Institutul Parhon Simona Carmen Hîrțea, fost manager al Institutului Parhon din București, a fost numită de Sorina Pintea manager al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală. Numirea s-a făcut începând cu data de 7 octombrie, a declarat Carmen Hîrțea pentru HotNews.ro.
17.FOTOGALERIE Prima clinică pentru mari arși din România a fost inaugurată la Timișoara: Este o zi istorică Centrul de Mari Arşi (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, primul din România care are condiții de maximă siguranță pentru tratarea pacienților mari arși, a fost inaugurat miercuri. "Este foarte important că începând de joi acest centru va putea să primească pacienţi. Este o zi istorică", spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
18.Vlad Mixich, votat membru în board-ul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă de comisia de specialitate din PE Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a fost votat membru în board-ul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă de comisia de specialitate din Parlamentul European (Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale - EMPL) cu majoritate covârșitoare. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Dragoș Pîslaru.
19.Sorina Pintea despre "plicul" din spitale: Nu va dispărea dintr-odată, a fost prea încetățenit Fenomenul mitei din spitale "nu va dispărea dintr-odată", din cauză că "a fost prea încetățenit în conștiința tuturor", a afirmat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, răspunzând întrebării unui jurnalist pe tema "pacienților sub acoperire" pe care a anunțat că îi va trimite în spitale pentru a identifica angajații care condiționează actul medical. Ministrul Sănătății le recomandă pacienților cărora li se cere șpagă în spitale să anunțe imediat conducerea unității medicale.
20.Doctorița de la spitalul din Oradea acuzată că și-a ucis bebelușul s-a întors la lucru Doctorița rezidentă de la Spitalul Județean Oradea acuzată că și-a ucis în urmă cu 4 ani bebelușul și urmărită penal s-a întors la lucru, ea fiind cercetată în stare de libertate. Doctorița are interdicție de a opera, nu și de a profesa.
21.Marii arși vor putea fi îngrijiți în premieră în România, la 4 ani de la Colectiv: primele două centre se deschid săptămâna aceasta la Timișoara și Iași Primele două centre din România care întrunesc toate condițiile pentru îngrijirea pacienților mari arși vor fi inaugurate săptămâna aceasta, în cadrul spitalelor județene de la Timișoara și Iași. Inaugurarea centrului de la Iași a fost anunțată astăzi de ministrul Sănătății, după ce managerul spitalului din Timișoara anunțase, ieri, că centrul din Timișoara urmează să fie inaugurat miercuri. Centrul de la Timișoara va avea 5 locuri, iar cel de la Iași 6 paturi. Inaugurarea celor două centre vine la 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv.
22.Soluție pe termen lung pentru evitarea crizelor de imunoglobulină: România va colecta în premieră plasmă umană în două centre pilot Soluție pe termen lung pentru evitarea crizelor de imunoglobulină, anunțată marți de ministrul Sănătății, Sorina Pintea: România va colecta în premieră plasmă umană, din care se fabrică imunoglobulina, medicament care îi ține în viață pe pacienții cu boli rare, în două centre pilot ce urmează a fi replicate apoi în țară.
23.Directorul Unifarm: România are stocuri de imunoglobulină suficiente pentru 3-4 luni Stocurile de imunoglobulină aflate în acest moment în țară ajung pentru următoarele 3-4 luni, a anunțat marți directorul Unifarm, Adrian Ionel, în cadrul unei dezbateri pe tema înființării de centre de colectare de plasmă în România. Adrian Ionel a dat asigurări că "avem contracte pentru aprovizionare fermă, lunară, nu trebuie să ne îngrijorăm".
24.Accidentul din Ialomița: Cele 6 rănite internate în spitale din București sunt în stare stabilă Cele 6 femei angajate la magazine Mega Image din București și rănite în accidentul grav produs sâmbătă dimineață în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița, internate la spitalele Floreasca și Bagdasar Arseni din Capitală, sunt în stare stabilă, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
25.Inițiativa 2035 - Prima Generație Fără Tutun, formată din 350 de ONG-uri, apel pentru înăsprirea legislației anti-tutun: "36.800 de români mor anual din cauza fumatului" Inițiativa 2035-Prima Generație Fără Tutun a României, formată din 350 de organizații non-guvernamentale, lansează un nou apel către autorități să modifice și să completeze legislația pentru controlul fumatului. Potrivit membrilor Inițiativei, în România se produc anual 36.800 de decese asociate consumului de tutun, iar fumatul "consumă" 24 de miliarde de lei, reprezentând 4.2% din PIB-ul României și 5% din cheltuielile totale ale sistemului de sănătate.
26.Prima secție de spital din România care are toate condițiile pentru pacienții mari arși, inaugurată la 4 ani după Colectiv: secția are deocamdată doar 3 paturi Prima secție de spital din România care va avea toate condițiile și dotările necesare pentru a îngriji pacienți mari arși urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta la Timișoara, în cadrul Spitalului Județean, și va avea, pentru început, doar 3 paturi pentru astfel de pacienți. Până la finalul lunii octombrie ar urma să fie date în folosință încă două boxe pentru pacienții mari arși (două paturi), capacitatea totală a clinicii urmând să fie de 5 locuri.
27.Medicamentele importate paralel vor putea fi decontate în premieră în România Medicamentele ajunse în țară prin import paralel ar urma să fie decontate în premieră în România. Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Ordin de ministru în acest sens, ce ar urma să fie publicat în dezbatere publică în perioada următoare. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
28.Examenul de rezidențiat a mai fost amânat și în anul 2004, dar la cererea candidaților. În 1996, examenul s-a repetat după ce a fost fraudat Examenul de rezidențiat a mai fost amânat o singură dată în România, în anul 2004, însă atunci, amânarea a fost solicitată atât de o parte dintre candidati, cât și de Comisia Națională de Rezidențiat. Candidații au motivat atunci ca nu au avut timp suficient să se pregatească, din cauză că ultimele volume cu teste fuseseră tipărite cu puțin timp în urmă. De asemenea, examenul de rezidențiat din toamna anului 1996 s-a repetat în primăvara din 1997, după ce s-a dovedit ca examenul a fost fraudat - o parte dintre candidați au știut dinainte subiectele.
29.Cum s-a schimbat calendarul concursului de rezidențiat: Se amână înscrierea și examenul în sine, se decalează ușor și perioada repartizării rezidenților în spitale ​Examenul de rezidențiat se amână pentru 3 săptămâni, de pe 17 noiembrie până pe 8 decembrie, perioada înscrierilor va fi și ea întârziată (înscrierile încep la finalul lunii octombrie, nu la începutul lunii, cum se obișnuia),iar perioada de semnare a contractelor individuale de muncă a rezidenților cu spitalele se decalează și ea ușor: 6-14 ianuarie 2020.Decizie fără precedent: Examenul de rezidențiat se amână pentru 8 decembrie. Sorina Pintea: Suntem în imposibilitatea de a susține rezidențiatul pe 17 noiembrie
30.Răniții din Colectiv vor beneficia de tratament decontat de stat "atâta timp cât au nevoie". Guvernul va emite Ordonanță de Urgență Supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv, răniți grav în incendiul de acum 4 ani, vor beneficia de îngrijire medicală decontată de statul român "atâta timp cât au nevoie", Guvernul urmând să emită o Ordonanță de Urgență de modificare a legii sănătății în acest sens, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Răniții din Colectiv beneficiază, în acest moment, de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020. Sorina Pintea spune că acesta va fi prelungit "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 842 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version