Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24989 rezultate
1.Noul spital din Fălticeni, a cărui construcție a început în 1991, ar urma să fie inaugurat în luna septembrie Ministerul Sănătății alocă bani pentru finalizarea construcției noului spital din Fălticeni, demarată acum 28 de ani, în 1991, a anunțat marți ministrul Sorina Pintea. Spitalul ar urma să fie inaugurat în luna septembrie, potrivit ministrului Sănătății.
2.Procesul lui Dragnea: Pronunțarea sentinței, pe 27 mai / Instanța a respins cererea de amânare formulată de avocații șefului PSD Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare va fi pronunțată în 27 mai, au anunțat luni judecătorii, după audieri care au durat șase ore. În aceeași zi, Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție formulată de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.
3.Povestea unei învingătoare în lupta cu leucemia: Un medic din Germania mi-a spus că mai am o săptămână de trăit. Au trecut 23 de ani și sunt în viață "Un medic foarte bun din Germania mi-a spus că mai am o săptămână de trăit. Au trecut 23 de ani și sunt în viață." Cinismul medicului german a mers până acolo încât a îndemnat-o pe tânăra în stare gravă pe care o avea în față să se întoarcă de urgență în țară, spunându-i că transportul ar costa foarte mult, dacă ar muri în străinătate. Monica Bunaciu avea 21 de ani când a fost diagnosticată cu leucemie. 23 de ani mai târziu, Monica Bunaciu nu numai că este în viață, dar a fondat o asociație care ajută și alți oameni în lupta cu boala din care ea a ieșit învingătoare.
4.Sorina Pintea: Numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă în spitale a scăzut Numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă în spitale a scăzut, arată statisticile centralizate la nivelul Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri ministrul Sorina Pintea. "Cu toate că acest fenomen este încă prezent, din statistici a scăzut numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă, plăţi informale, le spunem, asta din acel chestionar de feedback pe care noi îl avem şi pentru care facem rapoarte pe care le postăm pe site-ul ministerului", susține ministrul Sănătății.
5.Sorina Pintea: În maximum doi ani, acoperim posturile vacante din spitale cu medici specializaţi în medicina de urgenţă În maximum doi ani, posturile vacante din spitale ar urma să fie acoperite cu medici specializaţi în medicina de urgenţă, susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a fost întrebată vineri, în timpul unei vizite la Zalău, ce măsuri poate lua Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea crizei generate de lipsa medicilor specializaţi în medicină de urgenţă, problemă prezentă în multe spitale din țară.
6.Elevii unui liceu din Cluj și-au donat economiile primului spital de oncologie pediatrică, pe care Dăruiește Viață îl construiește în București Elevii clasei a XII-a de la liceul Șincai din Cluj și-au donat economiile pe cinci luni pentru primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, pe care ONG-ul Dăruiește Viață, fondat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, îl construiește în curtea spitalului de copii Marie Curie din București. Elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au ales drept "uniformă" tricourile asociației Dăruieste Viață pentru a-și arăta implicare socială.
7.Opriți războiul împotriva copiilor! Un raport Salvați Copiii arată că 3 din 4 copii uciși sau răniți grav în lume sunt victimele armelor explozibile Trei sferturi dintre decesele și vătămările în rândul copiilor în cele mai periculoase zone de război ale lumii sunt provocate de atentatele sinucigașe cu bombă, minele antipersonal, muniția neexplodată, raidurile aeriene sau alte forme de explozibili, arată un raport realizat de Salvați Copiii. Ucraina, Siria, Afganistan și Yemen sunt câteva dintre țările unde viețile copiilor sunt amenințate.
8.Învață să resuscitezi și poți salva viața cuiva drag! Prima ediție a Maratonului Resuscitarii, sâmbătă la București Învață să resuscitezi și vei putea salva viața cuiva drag! Prima ediție a Maratonului Resuscitarii are loc sâmbătă, între orele 11:00 și 21:00, în centrul comercial Sun Plaza din București, în fața hipermarketului Cora. Maratonul Resuscitarii oferă cursuri gratuite de prim ajutor și este organizat de Fundația pentru S.M.U.R.D.
9.Plângere la Parchet depusă de Emanuel Ungureanu: Doi medici, acuzați că operează ilegal la Cluj și că ar încărca pe foile pacienților materiale pe care le folosesc la clinici private Doi medici care figurează ca angajați ai Spitalului din Blaj - Raul Șandor și Mihai Nemeți - operează ilegal la secția de Chirurgie II a Spitalului Județean din Cluj, fără să aibă contract cu spitalul, acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-o plângere penală depusă astăzi la Parchet. Emanuel Ungureanu acuză, de asemenea, în textul plângerii penale, că cei doi medici ar încărca "materiale sau dispozitive medicale în surplus, pe foile de observație ale altor pacienți, îngrijiți de alți medici, cu scopul de a le sustrage și de a le folosi" la clinici private, "pe modelul patentat de Mihai Lucan".
10.Sorina Pintea: Meningita meningococică din cazul fetei de la Pitești, diferită de cea din cazul elevei de la Lazăr "Meningita meningococică depistată la pacienta din Argeş nu este acelaşi lucru cu menigita menigococică pe care a contactat-o fata care a decedat de la Liceul Lazăr", a declarat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. O tânără de 16 ani bolnavă de meningită este internată de ieri la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.
11.Concluziile controlului la Maternitatea Giulești: 4 angajați ai spitalului sunt purtători de stafilococ, dar este alt tip de bacterie decât cea găsită la bebeluși Patru angajați ai Maternității Giulești - o moașă care lucrează în blocul operator, două asistente și o infirmieră de la salon nou-născuți - sunt purtători ai stafilococului coagulazo-pozitiv, arată raportul preliminar realizat după controlul la maternitate. Nu este clar dacă angajații purtători ai bacteriei sunt vinovați pentru infectarea celor doi bebeluși confirmați oficial, săptămâna trecută, cu stafilococ auriu meticilino-rezistent. Probele pozitive de la personalul medical au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a se stabili clar dacă există o legătură.
12.Încă un bebeluș născut la Maternitatea Giulești, suspect de infecție cu stafilococ auriu Încă un bebeluș născut la Maternitatea Giulești, suspect de infecție cu stafilococ auriu, este internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru.
13.Încă un caz de meningită: O tânără de 16 ani din Pitești este internată la Institutul Matei Balș O tânără bolnavă de meningită este internată la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Cătălin Apostolescu. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o tânără de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, internată inițial la Spitalul de Pediatrie din Pitești și transferată miercuri dimineață la Institutul "Matei Balș" din Capitală.
14.Sorina Pintea despre proiectul legii vaccinării, blocat de aproape 2 ani în Parlament: Am vorbit cu colegii de la PSD. Fiind o lege cu impact atât de mare, cred că se procedează corect "Am vorbit cu colegii de la PSD, dar, fiind o lege cu impact atât de mare, cred că se procedează corect. Pentru a se putea adopta o astfel de lege, e nevoie de un consens", a afirmat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, întrebată, într-o conferință de presă la Guvern, despre proiectul legii vaccinării, blocat de aproape 2 ani în Parlament. Sorina Pintea a subliniat însă că "părerea mea personală, și mi-o voi exprima public peste tot, este că e nevoie să avem în lege cuvântul 'obligativitate'. Pentru că dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolvat problema".
15.Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iași. Sorina Pintea: Nu putem spune că acest Guvern a blocat construcția spitalelor Executivul a aprobat, marți, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional din Iași, care ar urma să aibă 850 de paturi și 19 săli de operații. Pașii următori sunt depunerea cererii de finanțare la Bruxelles, licitația și demararea construcției spitalului, afirmă ministrul Sănătății. Sorina Pintea a ținut să sublinieze că "Nu putem spune că acest Guvern, PSD-ALDE, a blocat construcția spitalelor regionale."
16.Boala silențioasă care ucide într-o secundă: Testări gratuite de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale la Spitalul Colțea din București Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, boala silențioasă care ucide într-o secundă, este marcată în întreaga lume pe 17 mai. În București, de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune. Testările gratuite vor avea loc vineri, 17 mai, la Spitalul Colţea din Capitală, între orele 09.00 și 17.00.
17.Sorina Pintea: Proiectele spitalelor regionale, pe ultima sută de metri. Se discută că PSD ar fi blocat realizarea lor, nu mi-a venit să cred Ministerul Sănătăţii este "pe ultima sută de metri" cu demararea proiectelor spitalelor regionale, în şedinţa de Guvern de marţi urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru primul dintre ele - cel de la Iaşi, a declarat luni ministrul Sorina Pintea. "Am înţeles că în spaţiul public se discută că PSD ar fi blocat realizarea acestor spitale. Mie nu mi-a venit să cred", a adăugat ministrul Sănătății.
18.Ție ce îți taie respirația? Respir - o campanie de informare despre astm, boala cronică mult sub-diagnosticată ce afectează un milion de români Cu peste un milion de pacienți în România, astmul ar trebui să fie o prioritate pentru sănătatea publică. În România trăiesc aproximativ un milion de pacienți cu astm, însă boala este mult sub-diagnosticată. Campania Respir, lansată astăzi de Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice este un demers de informare și educare cu privire la astm ca o prioritate pentru agenda de politici publice.
19.Proiect: Medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu vor mai putea face parte din conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Medicii stomatologi care au împlinit vârsta de pensionare prevăzută de lege (65 de ani) ar urma să nu mai poată deține funcții de conducere în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi, prevede un proiect de lege inițiat de USR. Proiectul de act normativ prevede, de asemenea, că votul pentru alegerea conducerii CMS "se exprimă electronic", iar "la alegeri participă observatori independenți".
20.Proiect: Facilități pentru medicii de familie care deschid cabinete în provincie. Peste 700 de localități din România nu au medic Autoritățile locale ar urma să acorde facilități și stimulente medicilor de familie care deschid cabinete în provincie, prevede un proiect de lege inițiat de USR, depus săptămâna aceasta la Parlament. Peste 700 de localități nu au medic de familie, iar în următorii 10 ani, se estimează că 30% dintre medicii de familie din România vor pleca din sistem, prin pensionare.
21.Ziua mondială de luptă împotriva astmului: Un milion de bolnavi în România. Campanie de testare gratuită în weekend Pacienții diagnosticați cu astm, persoanele cu risc, dar și simplii trecători vor beneficia, în acest weekend, de spirometrii gratuite în curtea Spitalului Colțea din Capitală, cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva astmului. Campania de testare gratuită are o tradiție de 11 ani. În România se estimează că numărul cazurilor de bolnavi de astm este de aproximativ un milion, însă autoritățile nu au o statistică exactă.
22.Semnal de alarmă tras de producătorii români: Medicamentele accesibile ca preț dispar de pe piață din cauza taxei clawback Medicamentele accesibile ca preț sunt cele mai vulnerabile la taxa clawback, iar efectul, în cazul unora dintre ele, este dispariția de pe piață, afirmă reprezentanții Asociației Române a Producătorilor de Medicamente Generice. Producătorii români de medicamente generice atrăgeau atenția, la finalul anului trecut, că alte 2.300 de medicamente ieftine, majoritatea produse în România, riscă să dispară de pe piață "în perioada imediat următoare", după ce 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în ultimii doi ani.
23.Mesajul opoziției pentru Sorina Pintea: Nu cumva sunteți un complice al sistemului putred, un infractor moral care ne ține lecții despre etică și moralitate? Deputata PNL Antoneta Ioniță și deputatul USR Tudor Pop, ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, au reacționat la afirmația Sorinei Pintea - "Cred că suntem un popor de infractori". Tudor Pop îi transmite ministrului Sănătății următorul mesaj: "Nu cumva sunteți la rândul dumneavoastră un complice de la vârful politicii al acestui sistem putred, un infractor moral care ne ține nouă, celorlalți, lecții prețioase despre etică și moralitate?"
24.Secția de Urgență a spitalului din Alba Iulia, extinsă şi dotată cu aparatură performantă, printr-un proiect cu fonduri europene Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unde ajung anual de peste 50.000 de pacienţi, va fi extinsă şi dotată cu aparatură performantă printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, ce va fi finalizat până la sfârşitul lunii februarie 2022.
25.Proiect unic în România: Un centru de excelență pentru tratarea Alzheimer va fi construit la Iași cu bani europeni Un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea bolii Alzheimer și un 'Sat Alzheimer' vor fi construite la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi cu fonduri europene, proiectul fiind declarat eligibil. Proiectul, unic în România, are o valoare de 1,4 milioane de euro și va intra în următoarea etapă a procesului de evaluare şi selecţie, cea tehnică şi financiară, a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Gabriel Oprişanu.
26.Sorina Pintea: Declaraţia referitoare la faptul că românii ar fi un popor de infractori a fost scoasă din context Declarația "Cred că suntem un popor de infractori", făcută de Sorina Pintea marți, la o dezbatere privind șpaga dată de pacienți în spitalele de stat, a fost "scoasă din context", a afirmat ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern de astăzi.
27.Sorina Pintea: Pachetul de servicii medicale de bază de care beneficiază gratuit plătitorii asigurării medicale obligatorii ar putea fi redus Pachetul de servicii medicale de bază - de care beneficiază gratuit plătitorii asigurării medicale obligatorii - ar putea fi redus, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-un interviu la Radio Europa Liberă. În acest moment nu se știe ce servicii ar putea ieși din acest pachet și vor fi plătite de asigurați din buzunar - noul pachet de bază ar urma să fie definit în urma negocierilor pentru normele de aplicare a contractului cadru cu Casa de Asigurări.
28.Declarație controversată a ministrului Sănătății: Cred că suntem un popor de infractori Declarație controversată a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a afirmat, în cadrul unui eveniment: "Cred că suntem un popor de infractori." Sorina Pintea a făcut această afirmație în contextul unei discuții mai ample despre şpaga pe care o dau pacienţii în spitalele de stat.
29.Proiect pentru stimularea natalității: Companiile care investesc în creșe și grădinițe pentru copiii angajaților vor fi scutite de plata impozitului pe profit / Vouchere pentru plata creșei sau bonei copiilor până la 3 ani Părinții care au în întreținere copii de până la 3 ani ar urma să beneficieze de vouchere în valoare de 150 de euro lunar pentru fiecare copil, destinate achiziționării de servicii de asistență și îngrijire a acestuia - plata creșei, grădiniței sau a bonei. De asemenea, companiile cu minimum 30 de angajați care investesc în creșe și grădinițe pentru copiii angajaților ar urma să fie scutite de plata impozitului pe profit. Cele două proiecte de lege fac parte dintr-un pachet legislativ pentru stimularea natalității, lansat marți în dezbatere publică.
30.Decizie istorică a Comisiei Europene: Statele membre, obligate să limiteze acizii trans din alimente - cele mai nocive grăsimi, responsabile de zeci de mii de decese anual Toate statele membre UE vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, potrivit unui regulament adoptat de Comisia Europeană. Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, considerate responsabile pentru declanșarea unor afecțiuni (boli cardiovasculare, accident vascular, cancer, Alzheimer) ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa. Produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea fi introduse pe piață după 1 aprilie 2021.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 833 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version