Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 26088 rezultate
1.Institutul de Medicină Legală: Copilul de 4 ani din Piteşti a murit din cauza anesteziei făcute la stomatolog. El nu avea alte probleme de sănătate Copilul de 4 ani din Piteşti a murit din cauza anesteziei, arată primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legiști. Potrivit acestora, băiețelul nu avea alte probleme de sănătate. Substanțele folosite pentru anestezie la clinica privată din Piteşti i-ar fi provocat un stop cardio-respirator copilului de 4 ani.âCopilul de 4 ani din Pitești care intrase în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Activitatea clinicii, suspendată complet
2.Spitalul din Constanța, unde o femeie a murit după ce a așteptat 16 ore la Urgență, recidivează: Un bărbat a murit după ce a așteptat ore în șir la Urgență, a fost plimbat între spitale și i s-a reproșat că "nu are nimic" și "a venit degeaba" Cazul femeii care a murit la Spitalul Județean din Constanța după ce a așteptat 16 ore pe hol la Urgență nu este singular. După ce a aflat din presă despre cazul acestei femei, la începutul lunii februarie, un bărbat din Constanța a povestit pentru publicația locală InfoSud-Est cum tatăl său a murit în toamna trecută la același spital, după ce a așteptat ore în șir pe hol la Urgențe până să fie consultat de medici. Atunci când a fost consultat, într-un final, bărbatului care era în stare gravă și mai avea doar câteva ore de trăit i s-a reproșat, de către personalul medical, că "nu are nimic" și "a venit degeaba", a povestit fiul său.
3.Cum se vede Ordonanța privind spitalele private prin ochii lui Vlad Mixich: În majoritatea țărilor europene spitalele private nu pot accesa fondurile publice dedicate serviciilor medicale de urgență Pacienții care suferă de boli cronice - cancer, boli cardiovasculare, diabet, boli neurologice - și cei care reprezintă urgențe medicale ar urma să poată fi tratați gratuit și la spitale private, nu doar la cele de stat, prevede Ordonanța de Urgență care modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, publicată aseară în Monitorul Oficial. Vor putea măsurile prevăzute în această Ordonanță să funcționeze fără coplată? Câte țări europene au lăsat urgențele medicale "pe mâna" privaților? Citește în articol cum se văd noile reglementări prin ochii lui Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.
4.Prima reacție a clinicii stomatologice din Pitești unde un băiețel de 4 ani a murit după anestezie: Dezinformarea și goana după senzațional s-au dovedit mai importante decât căutarea adevărului Reprezentanții clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești, unde un băiețel de 4 ani a făcut stop cardio-respirator și a intrat în comă după anestezie acum 3 zile, au transmis prima reacție în acest caz, la o zi după moartea copilului. Reprezentanții clinicii arată că respectă durerea părinților și sunt "alături de ei cu tot sufletul", dar susțin că "dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit mai importante decât căutarea adevărului".
5.UPDATE Medic ginecolog din Târgoviște, prins în flagrant când primea 1.400 de lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere / Pacienta acuză că a fost înjurată și hărțuită de personalul medical, după ce a făcut denunțul Un medic ginecolog de la spitalul din Târgoviște a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție când primea 1.400 lei de la soțul unei femei pe care urma să o asiste la naștere. Denunțul a fost făcut chiar de femeia care urma să nască prin cezariană. Pacienta, care a născut între timp și este internată în spitalul din Târgoviște, acuză că a fost înjurată și hărțuită de personalul medical, după ce a făcut denunțul. De cealaltă parte, managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru HotNews.ro că s-a dus personal astăzi pe secție și a pus în vedere personalului medical să nu mai facă niciun fel de presiuni asupra femeii.
6.Percheziții la Spitalul Floreasca și la locuința medicului Mircea Beuran într-un dosar de luare de mită / Beuran, ridicat de acasă de procurori Procurorii DNA fac joi dimineață percheziții la Spitalul Floreasca, într-un dosar de luare de mită care îl vizează pe medicul Mircea Beuran. Potrivit unor surse judiciare, au loc percheziții atât în biroul lui Beuran de la Spitalul Floreasca, cât și în biroul acestuia de la Universitatea de Medicină și Farmacie și la locuința medicului. UPDATE 13:10: Mircea Beuran a fost ridicat de procurori de la locuința sa, cu mandat de aducere, și dus la audieri.
7.​DOCUMENT Spitalul Marius Nasta, care funcționează într-o clădire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea o clădire nouă, construită de la zero Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", cel mai mare spital de boli pulmonare din România, care funcționează în prezent într-o clădire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea un nou sediu - o clădire de 6 etaje, construită de la zero. Noua clădire a spitalului va fi construită în locul sediului din Calea Șerban Vodă, unul dintre actualele sedii ale spitalului, cunoscut ca "Zerlendi". Anunțul a fost făcut de managerul Institutului "Marius Nasta", medicul Beatrice Mahler.
8.UPDATE Copilul de 4 ani din Pitești care intrase în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Activitatea clinicii, suspendată complet Copilul de 4 ani care intrase în comă după ce i s-a făcut anestezie totală la o clinică stomatologică din Pitești a murit, a anunțat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din București. Băiețelul de 4 ani a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat, a declarat medicul Raluca Alexandru pentru HotNews.ro. Ministerul Sănătății anunțase ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie generală cu propofol, deși clinica stomatologică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.
9.Un bărbat din Maramureș, care s-a întors din China, s-a autoizolat la domiciliu și este monitorizat de autoritățile medicale Un bărbat din judeţul Maramureş care a revenit recent din China s-a autoizolat la domiciliu şi este monitorizat de autorităţile medicale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Maramureș, Rareş Pop.
10.UPDATE Cazul copilului de 4 ani intrat în comă după o anestezie la stomatolog: Anesteziile generale, interzise la clinica din Pitești Direcția de Sănătate Publică a decis interzicerea anesteziilor generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, unde un copil de 4 ani a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie totală, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.
11.UPDATE Victor Costache: Ordonanța de Urgență privind spitalele private a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA - dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial, a anuntat ministrul Sănătății, Victor Costache. După anunțul ministrului, ordonanța nu era însă disponibilă în forma electronică pe care o publică Monitorul Oficial. Aceasta a fost publicată în cursul serii de miercuri.Cum vei putea să te tratezi la spital privat fără să scoți bani din buzunar. Tot ce trebuie să știi despre tratamentele pe care statul promite că le va plăti integral la privat
12.Copilul de 4 ani din Pitești care a intrat în comă după o vizită la stomatolog este în moarte cerebrală și respiră doar cu ajutorul aparatelor Copilul de 4 ani din Pitești care a intrat în comă după o vizită la stomatolog este în moarte cerebrală (nu mai are activitate cerebrală) și respiră doar cu ajutorul aparatelor, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, pentru HotNews.ro. Ministerul Sănătății a anunțat ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie totală la clinica stomatologică, deși această clinică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.
13.Victor Costache: Cabinetele stomatologice folosesc anestezia generală fără autorizație, e o practică. Vom merge până la suprimarea autorizațiilor de funcționare Cabinetele stomatologice din România folosesc pe scară largă anestezia generală intravenoasă cu propofol, fără să aibă autorizații pentru a folosi anestezia generală, iar aceasta reprezintă o practică, nu un fenomen punctual, a afirmat marți ministrul Sănătății. Victor Costache a adăugat că "se va acţiona ferm şi se va merge până la închiderea totală a autorizaţiei şi suprimarea acestor autorizaţii de funcţionare a acestor instituţii". Ministerul Sănătății: Copilul de 4 ani din Pitești a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie totală. Cabinetul stomatologic nu are autorizație să facă anestezii totale
14.Ministrul Sănătății explică de ce a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar: Acolo apar evenimente în cascadă Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a explicat, marţi, că a decis să trimită Corpul de control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti deoarece acolo "apar evenimente în cascadă". Controlul la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București și din țară, a început astăzi.
15.FOTOGALERIE Imagini de coșmar din policlinica din Slatina. Medicii se plâng că autoritățile locale amână renovarea și nu îi lasă nici pe ei să schimbe starea clădirii Imagini dezastruoase din policlinica din Slatina, trimise de o cititoare HotNews.ro. "Ne tot mint că o renovează și nu o mai fac. Nici pe noi nu ne lasă să ne organizăm și să o renovăm noi, zic că o fac ei", a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre medicii care își desfășoară activitatea în clădire, pentru HotNews.ro. De cealaltă parte, președintele CJ Olt a declarat pentru HotNews.ro că instituția pe care o conduce ar urma să lanseze în această primăvară licitația pentru reabilitarea clădirii.
16.4 noi decese din cauza gripei. Numărul total al deceselor provocate de virus a urcat la 29 4 noi decese provocate de gripă au fost confirmate oficial în ultimele 24 de ore, urcând numărul total al deceselor înregistrate în acest sezon la 29. Toate cele 4 victime erau nevaccinate și sufereau și de alte afecțiuni.
17.Ministerul Sănătății: Copilul de 4 ani din Pitești a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie totală. Cabinetul stomatologic nu are autorizație să facă anestezii totale Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău și a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), a anunțat Ministerul Sănătății. Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezie totală. UPDATE Starea copilului este extrem de gravă, este internat la reanimare, intubat și ventilat mecanic. El fost resuscitat după un stop cardio-respirator, au declarat reprezentanții Spitalului Grigore Alexandrescu pentru HotNews.ro.
18.DOCUMENT Programul de guvernare pe Sănătate: O nouă formulă de calcul a taxei clawback, după ce 3.000 de medicamente au fost retrase, și investiții urgente în spitalele unde "condițiile insalubre pun în pericol siguranța pacienților" Casa de Asigurări de Sănătate ar urma să adopte o nouă formulă de calcul a taxei clawback, în încercarea de a stopa retragerea de pe piața din România a unor medicamente generice esențiale pentru tratamentul multor afecțiuni, dar și de a reduce timpul pentru introducerea unor terapii noi, inovatoare. Măsura este prevăzută în programul de guvernare al Guvernului Orban II. În ultimii 4 ani, 3.000 de medicamente au fost retrase de pe piața din România.
19.Corpul de Control al Ministerului Sănătății, trimis la Spitalul Universitar, afectat în ultima perioadă de mai multe scandaluri Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis, luni, să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgență din București, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Sănătății. Spitalul Universitar a fost afectat de câteva scandaluri în ultima perioadă.
20.​INTERVIU Cum a ajuns România să declare epidemie de gripă în anul în care s-au vaccinat cei mai mulți români din ultimii 10 ani Numărul românilor care s-au vaccinat anul acesta împotriva gripei este cel mai mare din ultimii 10 ani (după pandemia din 2009). Cu toate acestea, abia s-a apropiat de jumătate din numărul celor care ar trebui să se vaccineze anual, explică, într-un interviu acordat HotNews.ro, Gindrovel Dumitra, medic de familie și coordonatorul Grupului Național de Vaccinologie. Este unul dintre factorii care au dus la declanșarea epidemiei, dar nu singurul, spune Gindrovel Dumitra. El subliniază că "nu putem spune că s-au făcut neapărat greșeli care au dus la declararea epidemiei", mai ales că virusul gripal este unul capricios - poate suferi modificări importante de la an la an.
21.27 de medici au fost sancționați anul trecut de Colegiul Medicilor. Un medic ORL a primit interdicție de a mai profesa 27 de medici au fost sancţionaţi anul trecut, unul primind interdicţia de a mai profesa, arată un raport al Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, prezentat vineri în cadrul Adunării Generale a organizaţiei.
22.UPDATE O nouă suspiciune de coronavirus în România: O profesoară de 32 de ani din Suceava, care predă în China și s-a întors în țară acum o săptămână O nouă suspiciune de coronavirus în România: o profesoară de 32 de ani din Suceava, care predă în China și a revenit în țară la începutul lunii. Pacienta a fost transferată vineri de la Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde a fost izolată.
23.5 noi decese provocate de gripă, printre care un bărbat de 26 de ani și o femeie de 38 de ani 5 noi decese provocate de gripă au fost confirmate astăzi, printre victime aflându-se un bărbat de 26 de ani din Prahova, o femeie de 38 de ani din Sibiu și un bărbat de 41 de ani din Constanța, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Toți sufereau și de alte afecțiuni și nu erau vaccinați împotriva gripei. Numărul total de decese cauzate de gripă în acest sezon a urcat la 23.Cum recunoști simptomele gripei și cum te ferești de virus în timpul epidemiei. Măsurile recomandate de medici și autorități
24.Alexandru Rafila: Trendul crescător al îmbolnăvirilor de gripă se va păstra în săptămânile următoare Trendul crescător al îmbolnăvirilor de gripă se va păstra şi în săptămânile viitoare, afirmă Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. El mai spune că acest lucru nu este unul neaşteptat, având în vedere acoperirea vaccinală scăzută.
25.​VIDEO Gândac care se plimbă pe farfuria cu mâncare la spitalul din Deva, filmat de un pacient / Managerul spitalului: E posibil ca bolnavii să aducă gândacii de acasă Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva a filmat un gândac plimbându-se pe farfuria cu mâncare oferită de spital. Filmarea a fost publicată de ziarul local Glasul Hunedoarei. Managerul spitalului, Lidia Daniela Roșca, susține însă că dezinsecțiile au fost făcute la timp și că e posibil ca gândacii să fie aduși de pacienți de acasă: "E suficient să aducă un puiuț care se înmulțește", afirmă managerul spitalului.
26.Cum recunoști simptomele gripei și cum te ferești de virus în timpul epidemiei. Măsurile recomandate de medici și autorități Cum recunoști simptomele gripei și cum te poți feri de virus în timpul epidemiei? Gripa se diferențiază clar de alte afecțiuni respiratorii prin simptome: febră mare (39-40 de grade), dureri de cap și dureri musculare puternice, explică Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș. Principalele măsuri recomandate de medici sunt consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă, nu prezentarea la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, izolarea voluntară la domiciliu a personelor cu simptomatologie asemănătoare gripei, evitarea aglomerațiilor și o igienă corectă.
27.​Epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv. 18 decese și peste 7.000 de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat Autoritățile au declarat epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv. Motivul este că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat. În țara noastră s-au înregistrat în ultima săptămână peste 7.000 de cazuri de gripă, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. 18 români au murit din cauza gripei în acest sezon. În urmă cu un an, România a fost afectată de o epidemie de gripă soldată cu aproape 200 de decese.Cum recunoști simptomele gripei și cum să te ferești de virus în timpul epidemiei. Ce măsuri recomandă medicii și autoritățileAlexandru Rafila: Trendul crescător al îmbolnăvirilor de gripă se va păstra în săptămânile următoare
28.Primul mare semnal de alarmă că pacienții cronici și urgențele NU se vor putea trata gratuit la privat: Spitalele private iau în calcul să nu mai semneze contracte cu CNAS care permit decontarea serviciilor în privat Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo etc. - a anunțat joi că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat. Spitalele și clinicile private sunt nemulțumite că li se interzice să perceapă coplată de la pacienți și că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, mai mică decât cea de la privat, aceasta nefiind calculată la valoarea reală, lucru recunoscut public inclusiv de ministrul Sănătății și de CNAS.
29.Cum vei putea să te tratezi la spital privat fără să scoți bani din buzunar. Tot ce trebuie să știi despre tratamentele pe care statul promite că le va plăti integral la privat Bolnavii cronici - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA, boli rare etc - dar și pacienții care reprezintă urgențe medicale, ar urma să fie tratați în spitale private, fără să scoată niciun ban din buzunar. Statul promite că va deconta integral tratamentul lor, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate marți seară.Cine va beneficia de măsură, de când s-ar putea aplica, ce pași trebuie urmați de pacienți, de unde vin banii, care sunt controversele din jurul măsurii? Vezi în articol un GHID COMPLET.
30.Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Franța, după un acord între Victor Costache și omologul său francez Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar și nu pot fi operați în România vor putea fi primiți pentru astfel de intervenții complexe în Franța, după un acord între ministrul Sănătății, Victor Costache, și omologul său francez. În România, primul transplant pulmonar a fost realizat în anul 2018. În ultimii 2 ani, în țara noastră au avut loc doar 8 astfel de intervenții, cu toate că lista de așteptare pentru pacienți este lungă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 870 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by