Articole scrise de Alina Dobre


1 - 7 din 7 rezultate
1.Cum arat�� campania electoral�� pentru alegerile europarlamentare în Germania ��i cum arat�� la noi în România În vreme ce România se zbate mai departe în programa na��ional��, în certuri, conflicte, mitinguri e��uate ��i huiduite, prezentând astfel imaginea unei ����ri divizate, r��zvr��tite, obosite de manipul��rile ��i subcultura, pe care nici oamenii simpli de la ��ar�� nu o mai accept��, în Europa occidental�� campania pentru alegerile europarlamentare este una decent��, f��r�� atacuri infantile sau închipuite la persoan��, ci cu programe serioase, argumentate, explicate, mai ales în conceptele partidelor germane serioase.
2.Congresul WeEuropeans din Parlamentul European-22 martie 2019 Vineri, 22 martie, a avut loc, la Parlamentul European din Bruxelles, un congres al cet����enilor europeni, care au propus idei de reînnoire a politicilor europene. La acest congres al europenilor au participat atât ini��iatorii celor mai votate propuneri, dar ��i o parte dintre cei care au votat aceste idei ��i au fost selecta��i aleatoriu pentru a sus��ine sau discuta în plen respectivele idei.
3.Ideea European�� La nivelul fiec��rei ����ri, Uniunea European�� se vede altfel, Europa îns����i supravie��uie��te cu greu tendin��elor de discriminare ale vreunui ��ef mic de clinic��, de depozit, de firm��, de tot ce vre��i. ��tirile la nivel na��ional de acest fel (cel pu��in în Germania) aproape c�� nu exist��. Nu sunt date exemple, de��i acestea sunt în fiecare firm��, pe fiecare strad��, în fiecare institu��ie. Din ce motive nu exist��? Pentru c��: fie oamenii nu au curajul s�� se impun�� ��i s��-��i câ��tige drepturile, s�� î��i fac�� pove��tile cunoscute, fie pentru c�� este o politic�� de stat ”ascunderea sub pre��” a formelor de discriminare, mass media nefiind ”interesat��” în aceste ”m��run��i��uri”.
4.Ultima redut�� In România la începutul lui 2019 Parlamentul, institu��iile cheie din administra��ia local�� ��i central��, Guvernul, Biserica, autoritatea electoral��, Curtea Constitu��ional��, CSM, justi��ia, CNA, societatea civil��, autorit����ile economice de execu��ie ��i control, pia��a liber��, toate sunt controlate, ��antajate sau intimidate, astfel încât nu mai func��ioneaz�� nimic din toate acestea, decât numai dup�� cum dore��te o anumit�� entitate diabolic��, care nici m��car nu ��tim dac�� este o persoan��, dac�� sunt mai multe persoane, un popor, o ��ar��, dac�� este de pe la noi, dac�� este din alte p��r��i.
5.Încotro ne duce acest Referendum? M�� num��r printre cele 3 milioane de persoane care au semnat ini��iativa civic�� legat�� de revizuirea Constitu��iei pe tema redefinirii c��s��toriei. Am semnat aceast�� ini��iativ�� într-o zi din primavara lui 2016 gândindu-m�� la o Românie modern��, cu valori îns�� clar definite, unde aveau un loc ��i persoanele cu alte op��iuni sexuale, minorit����i religioase sau etnice. În acel timp în care am semnat aceast�� peti��ie, animalul juridic din mine excludea, neavând vreun precedent concret atunci, vreo manipulare a Constitu��iei prin intermediul Cur��ii Constitu��ionale, de��i ��tia c�� teoretic ar exista posibilitatea.
6.Genera��ia ”Fugi��i, terori��tii sunt la Babadag” versus Familia ”Rezist” Cu câteva s��pt��mâni în urm��, tat��l meu îmi povestea cum a tr��it el momentul Revolu��iei din 1989 în Tulcea. În acest ora�� nu prea s-a întâmplat mare lucru în vremurile Revolu��iei, s-au strâns doar câ��iva ”curajo��i”/”curio��i” în Pia��a Civic�� pentru a cere demisia Prefectului. În timp ce oamenii scandau înfl��c��ra��i sloganurile arhicunoscute cineva se pare c�� a anun��at la o portavoce c�� terori��tii sunt la Babadag : ”Oameni buni, terori��tii sunt la Babadag în drum spre Tulcea. Fugi��i!”. În câteva minute pia��a s-a golit.
7.Lupta pentru Drept Rudolf von Jhering spunea, în lucrarea sa ”Der Kampf ums Rechts” (Lupta pentru ceea ce este drept), c�� ”scopul Dreptului este Pacea, iar mijlocul este Lupta. Atâta vreme cât dreptul este nevoit s�� lupte cu nedrept-ul -��i aceasta va dura atâta vreme cât exist�� omenirea-, lupta nu va fi exclus��. Via��a dreptului este lupt��, o lupt�� a popoarelor, a puterii statului, a lucrurilor, a individului.”


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version