Articole scrise de Alina Dobre


1 - 14 din 14 rezultate
1.Românii de la Tönnies suntem noi toți Tönnies este un lanț de abatoare, care livrează carne ieftină de porc în supermarketurile germane și în unele măcelării. Românii s-au îmbolnăvit la Tönnies. De covid19. Temperaturile scăzute la care lucrau și 13 ore pe zi au permis răspândirea virusului mai rapid decât și-ar fi dorit relaxatul domn Armin Laschet. Nu se vorbește desigur despre faptul că, în acel land al Germaniei, oamenii nu au avut restricții la timp și virusul s-a transmis intracomunitar, ci se spune că românii au adus virusul din România. Adică am putea chiar deduce faptul că românii sunt fabricanții virusului la abatorul Tönnies și cam atât despre logica relaxatului și, mai nou, speriatului domn Laschet.
2.Câteva considerații asupra discriminării Evrei, indieni americani, țigani, turci, arabi, kurzi, armeni, tibetani, maori, afro-americani, vietnamezi, musulmanii uiguri, negri, albi, galbeni, latino-americani….și lista ar putea continua, până când vom epuiza probabil mai mult de jumătate dintre națiile și rasele umane de pe Terra. Majoritatea popoarelor au trecut prin discriminarea etnică sau rasială, cu sau fără substrat religios, cel puțin într-o perioadă istorică a existenței lor.
3.Prioritatea dreptului european sau al celui național? Controverse constituționale în Germania În data de 5 mai 2020, Curtea Constituțională Federală a Germaniei (păstrăm prescurtarea germană, fiind de notorietate, astfel BVerfG) a venit cu o decizie care, aparent, a surprins instituțiile Uniunii Europene (în special Banca Centrală Europeană și Curtea de Justiție a EU), dar și lumea politică și juridică din Uniune.
4.Sfânta Aroganță și prietenele ei, în vremea Coronavirusului Statele europene, panicate, nu au reușit să se organizeze pentru a lua decizii împreună. Exportul de medicamente și echipamente medicale sau închiderea granițelor au rămas hotărârile exclusive ale fiecărui stat, anulându-se astfel o parte din tratate. Conceptul de ”piață comună” a dispărut de pe o zi pe alta, la fel ca alte reglementări și principii. A lipsit clar o mână forte la conducerea Comisiei Europene.
5.Germania în vremea coronavirusului și o rugăminte pentru conaționalii care trăiesc în diaspora Vă scriu de la Nürnberg. Numărul cazurilor testate pozitiv în preajma orașului este de 40 azi, acestea au crescut de cel puțin două ori față de cazurile raportate acum 3 zile și desigur continuă să crească. Pentru cei care au studiat sau care fac statistică cred că se înțelege că situația devine destul de gravă.
6.România, Pasăre Phoenix În preajma lui 17 decembrie 1989 îmi aniversam ziua de naștere. Tocmai împlinisem 14 ani, cu o lună în urmă primisem primul meu act de identitate și aveam impresia că intrasem deja în rândul adulților. În acea seară am auzit pentru prima oară despre situația încordată de la Timișoara, deoarece adulții adevărați din casă discutau în șoaptă despre asta. În câteva zile au început transmisiunile directe la TV. Stăteam împreună cu tata până seara târziu, plini de emoție, pe scaune, în fața televizorului alb negru, care, uneori, își pierdea semnalul.
7.De ce nu au încredere românii în sistemul de vot prin corespondență pus la dispoziție de autorități Cine citește ”Informarea privind preluarea datelor cu caracter personal de către Autoritatea Electorală Permanentă”, nu poate rămâne atât de naiv în a considera că această instituție, care declară că realizează ”obligaţiile noastre ( ale AEP) legale faţă de statul român şi cetăţeni” nu va putea da, așa cum ea însăși afirmă, datele personale altor instituții, tocmai ca ”obligată fiind” față de ”statul român”. Am analizat această ”Informare” și iată care sunt amănuntele pe care le consider nepotrivite pentru o autoritate electorală...
8.Cum arată campania electorală pentru alegerile europarlamentare în Germania și cum arată la noi în România În vreme ce România se zbate mai departe în programa națională, în certuri, conflicte, mitinguri eșuate și huiduite, prezentând astfel imaginea unei țări divizate, răzvrătite, obosite de manipulările și subcultura, pe care nici oamenii simpli de la țară nu o mai acceptă, în Europa occidentală campania pentru alegerile europarlamentare este una decentă, fără atacuri infantile sau închipuite la persoană, ci cu programe serioase, argumentate, explicate, mai ales în conceptele partidelor germane serioase.
9.Congresul WeEuropeans din Parlamentul European-22 martie 2019 Vineri, 22 martie, a avut loc, la Parlamentul European din Bruxelles, un congres al cetățenilor europeni, care au propus idei de reînnoire a politicilor europene. La acest congres al europenilor au participat atât inițiatorii celor mai votate propuneri, dar și o parte dintre cei care au votat aceste idei și au fost selectați aleatoriu pentru a susține sau discuta în plen respectivele idei.
10.Ideea Europeană La nivelul fiecărei țări, Uniunea Europeană se vede altfel, Europa însăși supraviețuiește cu greu tendințelor de discriminare ale vreunui șef mic de clinică, de depozit, de firmă, de tot ce vreți. Știrile la nivel național de acest fel (cel puțin în Germania) aproape că nu există. Nu sunt date exemple, deși acestea sunt în fiecare firmă, pe fiecare stradă, în fiecare instituție. Din ce motive nu există? Pentru că: fie oamenii nu au curajul să se impună și să-și câștige drepturile, să își facă poveștile cunoscute, fie pentru că este o politică de stat ”ascunderea sub preș” a formelor de discriminare, mass media nefiind ”interesată” în aceste ”mărunțișuri”.
11.Ultima redută In România la începutul lui 2019 Parlamentul, instituțiile cheie din administrația locală și centrală, Guvernul, Biserica, autoritatea electorală, Curtea Constituțională, CSM, justiția, CNA, societatea civilă, autoritățile economice de execuție și control, piața liberă, toate sunt controlate, șantajate sau intimidate, astfel încât nu mai funcționează nimic din toate acestea, decât numai după cum dorește o anumită entitate diabolică, care nici măcar nu știm dacă este o persoană, dacă sunt mai multe persoane, un popor, o țară, dacă este de pe la noi, dacă este din alte părți.
12.Încotro ne duce acest Referendum? Mă număr printre cele 3 milioane de persoane care au semnat inițiativa civică legată de revizuirea Constituției pe tema redefinirii căsătoriei. Am semnat această inițiativă într-o zi din primavara lui 2016 gândindu-mă la o Românie modernă, cu valori însă clar definite, unde aveau un loc și persoanele cu alte opțiuni sexuale, minorități religioase sau etnice. În acel timp în care am semnat această petiție, animalul juridic din mine excludea, neavând vreun precedent concret atunci, vreo manipulare a Constituției prin intermediul Curții Constituționale, deși știa că teoretic ar exista posibilitatea.
13.Generația ”Fugiți, teroriștii sunt la Babadag” versus Familia ”Rezist” Cu câteva săptămâni în urmă, tatăl meu îmi povestea cum a trăit el momentul Revoluției din 1989 în Tulcea. În acest oraș nu prea s-a întâmplat mare lucru în vremurile Revoluției, s-au strâns doar câțiva ”curajoși”/”curioși” în Piața Civică pentru a cere demisia Prefectului. În timp ce oamenii scandau înflăcărați sloganurile arhicunoscute cineva se pare că a anunțat la o portavoce că teroriștii sunt la Babadag : ”Oameni buni, teroriștii sunt la Babadag în drum spre Tulcea. Fugiți!”. În câteva minute piața s-a golit.
14.Lupta pentru Drept Rudolf von Jhering spunea, în lucrarea sa ”Der Kampf ums Rechts” (Lupta pentru ceea ce este drept), că ”scopul Dreptului este Pacea, iar mijlocul este Lupta. Atâta vreme cât dreptul este nevoit să lupte cu nedrept-ul -și aceasta va dura atâta vreme cât există omenirea-, lupta nu va fi exclusă. Viața dreptului este luptă, o luptă a popoarelor, a puterii statului, a lucrurilor, a individului.”


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by