Articole scrise de Alexandru Moldoveanu


1 - 2 din 2 rezultate
1.Cauze de nepedepsire in materia infractiunilor de coruptie prevazute de Codul Penal Cauzele de nepedepsire sau de impunitate constituie, în materia dreptului penal, circumstanțe prevăzute în mod expres de legiuitor. Ele reprezintă niște veritabile acte de clemență anticipată acordate de lege făptuitorului, în situația în care acesta a avut o anumită conduită ori în ipoteza în care are o anumită calitate care justifică indulgența.
2.Riscurile meseriei: abuzul in serviciu Dispozitiile Codului penal referitoare la abuzul in serviciu (art. 297) sunt de natura sa protejeze valorile sociale care se refera la asigurarea bunului mers al activitatii oricaror institutii, servicii de utilitate publica, societati etc. si presupun indeplinirea cu corectitudine a atributiilor profesionale, precum si asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor persoanelor. In acest sens, sunt reglementate doua variante ale abuzului in serviciu.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by