Articole scrise de Alexandru Manucu


1 - 6 din 6 rezultate
1.Ne-am asezat la masa celor care stiu sa impoziteze veniturile din jocuri de noroc online - Intram all-in? Gratie eforturilor de reconfigurare a legislatiei privind organizarea si impozitarea jocurilor de noroc din perioada 2015-2016, Romania a devenit o jurisdictie atractiva atat pentru operatori, cat si pentru participantii la asemenea activitati. Probabil cel mai notabil rezultat al acestor eforturi il reprezinta crearea unui cadru legislativ functional pentru activitatea de jocuri de noroc la distanta, care permite statului roman sa capitalizeze popularitatea crescanda a jocurilor de noroc online.
2.BREXIT si cateva posibile consecinte fiscale Una dintre cele mai importante implicatii fiscale ale BREXIT-ului poate fi reprezentata de impactul asupra impozitului pe veniturile obtinute de rezidentii britanici din Romania. In absenta unor date certe cu privire la arhitectura viitorului acord dintre Regatul Unit si UE, o analiza simplista indica faptul ca nivelul impovarator al taxelor si impozitelor post-BREXIT i-ar putea tine pe investitorii britanici foarte departe de Romania.
3.Cine indeplineste obligatiile de natura fiscala in cazul vanzarii de actiuni/parti sociale? Pe masura ce avansam in anul fiscal 2016, termenele pentru indeplinirea obligatiilor declarative aduc rand pe rand in atentia contribuabililor elemente de noutate din noul Cod Fiscal adoptat prin Legea 227/2015. Daca ianuarie s-a aflat sub semnul TVA-ului si al ajustarilor impuse de diminuarea cotei standard de la 24% la 20%, luna februarie s-a remarcat prin declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate (si anume D205, un element de noutate fiind reprezentat de informatiile solicitate organizatorilor de jocuri de noroc) iar martie a pus in prim plan discutiile privind impozitul pe cladiri si terenuri.
4.Stock option plans in 2016 - beneficii sau riscuri fiscale? Prin intrarea in vigoare a Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, programele de tip "stock option plan" sunt, pentru prima data, definite de legislatia fiscala. Astfel, se ofera un raspuns la numeroasele semne de intrebare ridicate de interpretarile privind tratamentul fiscal in cazul acestor planuri de fidelizare a angajatilor, date in trecut atat de catre reprezentantii autoritatilor fiscale, cat si de consultanti.
5.Urmeaza sa avem un cadru legal cu adevarat aplicabil pentru impozitarea veniturilor din jocuri de noroc? In urma repetatelor semnale venite din partea consultantilor fiscali si a organizatorilor de jocuri de noroc privind necesitatea unui sistem care sa permita impozitarea efectiva a veniturilor obtinute din acest tip de activitate, Guvernul a raspuns prin publicarea Ordonantei de urgenta nr. 92/2014. Actul normativ modifica in mod substantial sistemul de impozitare a veniturilor din jocuri de noroc.
6.Se justifica aplicarea impozitului cu retinere la sursa pe veniturile nerezidentilor in Romania? Impozitarea veniturilor nerezidentilor prin retinere la sursa pare a nu se mai justifica, fie si numai pentru faptul ca traducerea tratatelor care reglementeaza mecanismul de impozitare este una deficitara, aspect confirmat, de altfel, si de jurisprudenta interna. Traducerile defectuoase preluate in forma conventiilor semnate de Romania au condus la o paradigma fiscala, complet ignorata pana de curand.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by