Articole scrise de Alexandru Gabor


1 - 5 din 5 rezultate
1.De la partidul de cadre la partidul-digital Hyper-conectivitatea digitală și proliferarea noilor social media au schimbat lumea politicii. Partidul-digital folosește cyber-spațiul pentru a transfera aici activitățile sale, inclusiv lansarea candidaților prin holograme, însă instituționalizarea acestor modele rămâne fragilă.
2.Ce putem învața din cazul Coreei de Sud pe tema #Coronavirus? Coreea de Sud e a doua tara dupa China care reuseste sa reduca numarul noilor pacienti infectati, adica sa aplatizeze curba clasica de contaminare, potrivit NY Times. China și Corea de Sud sunt foarte diferite ca sisteme politice-culturale, însă au aplicat seturi relativ similare de acțiuni pentru a doua etapa a epidemiei. Întrebarea presanta este ce factori de succes intervin în strategia Coreei de Sud de a opri raspandirea coronavirusului și care dintre aceștia pot fi adaptati la nivel național de fiecare stat?
3.Tehnocrația - mantaua de vreme rea a democrației Guvernarile tehnocrate constituie un intermezzo salutar in mersul obisnuit al democratiilor constitutionale. Tehnocratiile apar in vremuri de restriste, de suspendare a politicii traditionale si au menirea de a rostui o ordine politica incercata fie de crize politice, fie de acutizarea unor probleme economice. In sistemele constitutionale europene guvernele tehnocrate pot readuce germenii firavi ai sperantei ca politica poate fi altfel. Paradoxul unui astfel de guvern este tocmai faptul ca serviciul intru savarsirea binelui public nu este conditionat de accesul privilegiat la resurse si de interese electorale, ci de o loialitate personala pentru comunitatea in care traiesti.
4.O prioritate in educatie - 7 argumente pentru dizolvarea Consiliului National de Etica Cand un student intalneste la catedra un profesor plagiator, de buna seama ca educatia oferita va fi mult sub orice limita rezonabila. Cand un pacient are de-a faceun doctor cu un plagiat, riscul de a nu beneficia de serviciile cele mai competente de ingijire creste necontrolabil. Cand tema sigurantei nationale este tratata fara criterii de integritate a cercetarii, riscul se transfera, desigur, asupra problemelor de siguranta nationala.
5.X versus Cartelul Politic - semnaturile noi ale imparatului Primul paradox al alegerilor prezidentiale trece aproape neobservat - avem nu mai putin de 14 candidati inscrisi la Biroul Electoral Central, care au depus aproximativ opt milioane de semnaturi. Ne apropiem de numarul maxim de candidati inregistrati in alegerile prezidentiale (16 in 1996), dar si de un raport neasteptat intre prezenta estimata la vot si numarul de semnaturi. Asa-zisa inflatie de prezidentiabili nu e insa nici noua, nici specifica Romaniei, asa cum se bombane destul de des. Ceva e insa putred in aceasta poveste.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by