Articole scrise de Alexandru Cristorian


1 - 6 din 6 rezultate
1.Academia Catavencu: Noua lista a deputatilor care iau bani de la Parlament pentru chirii fictive In urma cu un an de zile, Academia Catavencu dezvaluia ca parlamentarilor nu le mai ajungeau doar Casa Poporului si propriile case din Bucuresti, asa ca mai cereau si bani de chirie - de la stat - pentru a locui in Capitala. A fost un intreg scandal, asa ca toti liderii partidelor parlamentare sau membrii conducerii Camerei Deputatilor s-au grabit sa faca propuneri de schimbare a legii sau sa condamne public mirlania imobiliara.
2.Academia Catavencu: Angajatii de la Mediu sint total deplasati. In strainatate Nu ne e foarte clar daca nu cumva, de fapt, ministrul mediului are grija si de portofoliul de la Transporturi (sau de cel care exista odata si acum nu mai e, al Turismului). Pentru ca, numai in primele sase luni ale lui 2008, Attila Korodi a semnat 211 ordine prin care aproba deplasari in strainatate ale subordonatilor. Care, in total, s-au plimbat, in zile insumate, cam doi ani si jumatate.
3.Cum sa faci bani la Parlament lucrind in ture: (semna)tura intii, (semna)tura a doua si tot asa In­demnizatia bruta a unui deputat, de 6.343 RON. In conditiile in care din cei peste 300 de deputati de la sedinte lipsesc, sa zicem, aproximativ o suta, in locul carora semneaza colegii, rezulta o gaura de peste 12.000 RON pe sedinta. Or, in conditiile in care in fiecare saptamina ar avea loc doua se­dinte de plen, valoarea totala a banilor extrasi, pe baza de semnatura, din bugetul Camerei Deputatilor, ar putea ajunge la 50.000 RON lunar. In total, 450.000 RON pe noua luni de sesiune parlamentara.
4.Academia Catavencu: Deputatii isi plimba nevestele cu avionul pe banii Parlamentului Zboruri gratuite pe cursele Tarom spre destinatii turistice ori zboruri interne gratuite pentru sotii, fiice sau prieteni. De toate acestea au beneficiat mai multi deputati in 2007. Pentru simplul motiv ca au fost foarte activi in cheltuirea banului public pentru zborurile interne in interes de serviciu.
5.Parlamentul le plateste chiria in Bucuresti parlamentarilor care au case in Bucuresti Zeci de parlamentari au declarat, pe propria raspundere, ca locuiesc cu chirie in Bucuresti. Prin urmare, la ce mare raspundere presupune demnitatea de parlamentar, statul le ofera cite o mie de dolari, pe luna, ca sa nu achite chiria din propriul buzunar. O suma pentru care nu raspund, in fapt, nimanui. E adevarat, nici nu au la ce sa raspunda, pentru ca nu i-a intrebat nimeni de la Parlament daca ei chiar stau in chirie. I-am intrebat noi.
6.Deputatii trimit la razboi agronomi, profesoare si juristi Putem dormi linistiti: in caz de forta majora, Camera Deputa¬tilor va raspunde unui eventual atac armat asupra Romaniei prin¬tr-un escadron de profesoare, un batalion de juristi si o companie mixta de ingineri agronomi si contabili care, dupa cum am in¬vatat si la istorie, vor folosi renu¬mita tactica de ardere a holdelor si otravire a fintinilor, imbuna¬ta¬tita in urma delegatiilor si intru¬nirilor pe teme de securitate si aparare la care au participat de¬putatii aiurea prin lume.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by