Articole scrise de Alexandra Zorila


1 - 26 din 26 rezultate
1.Cutremurul de 6,9 grade din Indonezia a provocat panic�� în rândul locuitorilor din Ternate Cutremurul de 6,9 grade din Indonezia, din cauza c��ruia a fost emis o alert�� de tsunami, anulat�� câteva zeci de minute mai târziu, a provocat panic�� în ora��ul Ternate, unde mii de persoane s-au refugiat în zone mai înalte, scrie Mediafax, citând postul Al Jazeera.
2.VIDEO Australianul eliberat din Coreea de Nord le mul��ume��te diploma��ilor din Suedia ��i Australia, f��r�� s�� dezv��luie motivul arest��rii sale Studentul australian care fusese re��inut de autorit����ile din Coreea de Nord a mul��umit vineri diploma��ilor din Suedia ��i din propria ��ar�� pentru eforturile care au dus la eliberarea sa, îns�� nu a oferit motivul arest��rii sale, scrie AP News.
3.Neam��: Patru tineri au murit dup�� ce ma��ina în care se aflau a intrat într-un tir Patru tineri au murit, în timpul nop��ii de mar��i spre miercuri, dup�� ce ma��ina în care se aflau a intrat sub un tir parcat, în localitatea Bistricioara, jude��ul Neam��, scrie Mediafax.
4.Jair Bolsonaro: Acordul de liber schimb UE-Mercosur va intra în vigoare în maximum trei ani Pre��edintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat duminic�� c�� ar putea dura pân�� la trei ani pentru intrarea în vigoare a acordului de liber schimb convenit între UE ��i blocul sud-american Mercosur, deoarece depinde de aprob��rile parlamentelor din toate ����rile implicate, scrie Mediafax, citând Reuters.
5.SUA: O femeie îns��rcinat�� care a fost împu��cat�� în abdomen, inculpat�� pentru moartea f��tului. Persoana acuzat�� c�� a împu��cat-o a sc��pat de acuza��ii O femeie din Alabama care a fost împu��cat�� în stomac în timp ce era îns��rcinat�� a fost acuzat�� de omor prin impruden���� din cauza faptului c�� f��tul a murit, în timp ce o alt�� femeie acuzat�� c�� a împu��cat-o a sc��pat de acuza��ii, scrie Guardian.
6.Alimenta��ia bogat�� în zah��r ar putea s�� modifice activitatea cerebral��, cauzând mâncatul în exces (Studiu) Un nou studiu realizat pe ��oareci arat�� c�� alimenta��ia bogat�� în gr��simi ��i zaharuri modific�� activitatea cerebral��, sl��bind mecanismele prin care organismul "stabile��te" dozele de hran�� necesare. Dac�� acela��i proces este valabil ��i pentru oameni, rezultatele ar putea s�� explice tendin��a de a mânca în exces, scrie Science Mag.
7.ONU accept�� un raport cheie referitor la problema schimb��rii climatice, dup�� s��pt��mâni de negocieri între statele lumii Dup�� dou�� s��pt��mâni de discu��ii purtate în Bonn, Germania, delega��ii ONU au ajuns la "compromis" legat de acceptarea unui raport ��tin��iific cheie referitor la schimbarea climatic��, scrie BBC News.
8.Huawei neag�� c�� ar fi colaborat cu armata chinez��, la scurt timp dup�� ce o serie de documente publice arat�� c�� angaja��ii companiei au lucrat cu armata în proiecte de cercetare ��eful departamentului juridic al companiei Huawei a declarat joi c�� firma de tehnologie nu de��ine proiecte în care coopereaz�� cu armata chinez�� ��i nu realizeaz�� produse la comand�� pentru a fi utilizate de c��tre for��ele armate ale ����rii, scrie CNBC.
9.Parlamentul va vota, miercuri, declara��ia privind sus��inerea noului Guvern de la Chi��in��u Plenul reunit al Camerei Deputa��ilor ��i Senatului va vota, miercuri, de la ora 14:00, un proiect de declara��ie a Parlamentului privind sus��inerea noului Guvern de la Chi��in��u ��i angajamentul pentru parcursul european al Republicii Moldova. Comisiile de politic�� extern�� au adoptat textul declara��iei, scrie Mediafax.
10.Posesorii de arme din California, obliga��i s�� treac�� printr-un proces de verificare înainte de a cump��ra muni��ie Datorit�� unei noi ini��iative, persoanele care vor dori s�� achizi��ioneze muni��ie în statul California vor trebui s�� treac�� mai întâi printr-un proces de verficare a antecedentelor, scrie AP News.
11.Instagram vrea s�� introduc�� func��ia de cump��r��turi direct de pe platform�� ��eful serviciului online Instagram, Adam Mosseri, a informat c�� platforma vrea s�� introduc�� noi func��ii pentru cump��r��turi, precum achizi��ionarea produselor f��r�� a p��r��si aplica��ia ��i ad��ugarea unui "co�� de cump��r��turi", scrie Mediafax, citând Financial Times.
12.Donald Trump va avea cel pu��in opt întâlniri bilaterale la Summitul G20 Pre��edintele american Donald Trump va efectua cel pu��in opt întâlniri bilaterale în cadrul Summitul Grupului Na��iunilor Dezvoltate ��i Emergente (G20) din Japonia, a transmis un oficial al Administra��iei de la Washington, scrie Mediafax, citând Reuters.
13.Secretarul General al Na��iunilor Unite: Pe fundalul tensiunilor din Golf, "toat�� lumea trebuie s�� aib�� nervi de o��el" Duminic��, secretarul general ONU, Antonio Guterres, a declarat c�� este esen��ial s�� fie evitat�� "orice form�� de escaladare" în Golf, în contextul în care tensiunile continu�� s�� creasc�� dup�� doborârea unei drone americane de c��tre Iran, s��pt��mâna trecut��, scrie Times of India.
14.Deputa��ii conservatori organizeaz�� mar��i a doua rund�� pentru alegerea succesorului Theresei May Deputa��ii conservatori din Marea Britanie vor organiza mar��i a doua rund�� pentru a vota succesorul premierului britanic Theresa May pentru func��ia de pre��edinte al partidului, scrie Mediafax, citând site-ul agen��iei Dpa.
15.Cel pu��in 30 de imigran��i venezueleni au disp��rut dup�� ce ambarca��iunea lor s-a scufundat Cel pu��in 30 de imigran��i venezueleni au disp��rut dup�� ce ambarca��iunea cu care c��l��toreau s-a scufundat în timp ce se îndrepta spre Curacao, a informat mar��i un parlamanetar de opozi��ie din Venezuela, relateaz�� Meidafax, citând site-ul postului France 24.
16.California va deveni primul stat american care acord�� asigur��ri de s��n��tate celor care locuiesc ilegal în SUA California va deveni primul stat american care va acorda servicii de s��n��tate unor persoane aflate ilegal în ��ar��, scrie The Guardian.
17.Bilan��ul violen��elor din Sudan este de 46 de mor��i, nu 100- Ministerul S��n��t����ii Aproximativ 46 de persoane au murit în urma protestelor organizate în Khartoum, a transmis Ministerul S��n��t����ii sudanez, negând c�� bilan��ul ar fi atins 100 de mor��i, informa��ie comunicat�� de un grup medical, relateaz�� Mediafax, citând Reuters.
18.Ali Khamenei: Iranul nu va renun��a la programul s��u nuclear Ayatollahul Ali Khamenei a declarat mar��i c�� Teheranul nu va fi "am��git" de propunerea pre��edintelui american Donald Trump privind negocierile ��i nu va renun��a la programul s��u nuclear, relateaz�� Mediafax, citând cotidianul The New York Times.
19.Guaido promite continuarea protestelor deoarece negocierile de la Oslo nu au dus la niciun acord Liderul opozi��iei din Venezuela, Juan Guaido, a promis c�� va continua protestele de strad�� dup�� ce discu��iile dintre oficialii guvernamentali, g��zduite de Norvegia s-au încheiat miercuri f��r�� progrese în sensul solu��ion��rii crizei politice cu care se confrunt�� ��ara sud-american��, relateaz�� Mediafax, citând Reuters.
20.China îi cere guvernului american s�� rup�� leg��turile cu statul Taiwan Guvernul chinez a criticat dur Washington-ul pentru leg��tura pe care o consolideaz�� cu Taipei ��i a cerut administra��iei Trump s�� retrag�� angajamentele americane legate de statul insular, la scurt timp dup�� întâlnirea politic�� neobi��nuit�� dintre oficialii din SUA ��i Taiwan, potrivit CNN.
21.SUA: Un grup privat anun���� c�� a început construc��ia zidului de la grani��a cu Mexic, cu fonduri adunate printr-o campanie GoFundMe Un grup care a strâns milioane de dolari într-o campanie ini��iat�� cu ajutorul GoFundMe a anun��at c�� a început construc��iile zidului de la grani��a cu SUA, pe proprietate privat��, scrie CNN.
22.Prim ministrul Australiei va vizita Insulele Solomon pentru prima dat�� din anul 2008, în contextul tensiunilor dintre China ��i Vest Prim ministrul australian Scott Morrison a anun��at luni c�� va vizita insulele Solomon s��pt��mâna viitoare, pe fundalul luptelor de influen���� dintre China si statele vestice, la mijlocul c��rora este prins acest stat insular, scrie Reuters.
23.Un câine s��n��tos a fost eutanasiat pentru a putea fi îngropat împreun�� cu st��pâna lui O femeie din SUA ��i-a eutanasiat câinele s��n��tos pentru a fi îngropat împreun�� cu ea, potrivit BBC News.
24.O investiga��ie din China dezv��luie numele mai multor companii globale care au apelat la furnizori ce nu respect�� standardele de siguran���� Un grup de activism pentru protec��ia mediului din China solicit�� multina��ionalelor din domeniul chimic s�� nu mai "foloseasc�� scurt��turi", apelând la furnizori care nu respect�� standardele de siguran����, în urma investiga��iei unei explozii care a avut loc în martie, la o fabric�� chimic�� chinez��, scrie Reuters.
25.Primul transplant de organe cu donator HIV-pozitiv în via����, realizat în SUA O femeie de 35 de ani este primul donator de rinichi diagnosticat cu HIV din lume, în urma unei interven��ii care a avut loc la începutul s��pt��mânii în Baltimore, SUA. Succesul opera��iei a fost anun��at de chirurgii americani mar��i, generând noi speran��e pentru procedurile ��i limitele transplant��rii de organe, conform Medicalxpress.
26.Papa Francisc aprob�� o nou�� lege pentru protec��ia copiilor în institu��iile Vaticanului Vaticanul a adoptat vineri o nou�� legisla��ie, cu scopul de a preveni abuzurile sexuale împotriva minorilor sau a persoanelor vulnerabile, îndeplinind o promisiune f��cut�� Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului în 2013, conform Reuters.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version