Articole scrise de Alexandra Ciordas


1 - 30 din 343 rezultate
1.Centru de ecoturism cu tehnologie de ultim�� or�� "în cel mai frumos sat din România": Ne-am c��lit în tran��ee bucure��tene, pentru business în mun��i Povestea ORIGIN pare a-��i fi urmat cursul natural, îns�� o s�� descoperi��i în articolul de mai jos c�� a fost nevoie de mult�� munc��, pasiune, viziune ��i dorin��a de a construi ceva sustenabil, care “s�� capete aripi puternice în mai multe genera��ii”. Ideea unui centru de ecoturism, care s�� ofere o experien���� autentic��, dar adaptat�� nevoilor turistului de ast��zi, este a Monei, care la 6 ani s-a îndr��gostit de M��gura, iar 25 de ani mai târziu vrea s�� ofere celor care vor trece pragul ORIGIN o recep��ie virtual��, o aplica��ie care s�� îi pun�� în contact cu ghizii locali, jacuzzi exterior, alimentare gratuit�� a ma��inilor electrice, toate îmbinate cu o experien���� autentic�� în locul în care “soarele r��sare din Bucegi ��i adoarme în Crai”.
2.Infuzie de cartofi pr��ji��i, chips-uri de arpaca�� ��i zero food waste. Szikra, restaurantul dintr-o comunitate mic�� ce promite s�� aduc�� în farfurie tot ceea ce ofer�� natura S�� deschizi un restaurant nu-i treab�� u��oar��, cu atât mai mult cu cât promi��i clien��ilor c�� nu arunci nimic, c�� în fiecare anotimp oferi ceva nou, c�� pui sufletul t��u în fiecare farfurie ��i c�� tu ca manager e��ti prezent în fiecare moment pentru a te asigura c�� “scânteia” de la care a pornit business-ul va cre��te în jurul unei comunit����i ce are o abordare autentic�� în buc��t��rie. Aceasta este o mic�� parte din povestea M��d��linei, publicitarul care a studiat în Fran��a ��i s-a întors acas��, în Sfantu Gheorghe, ca s�� dea înapoi comunit����ii tot ce a primit “într-o copil��rie minunat��”.
3.[P] 500.000 de lei pentru proiecte de responsabilitate social��. Ultimele zile pentru înscrierile în programul Raiffeisen Comunit����i, edi��ia 2019 Un proiect de succes porne��te de la o idee bun��, munc�� mult�� ��i finan��are pe m��sur��. Zeci de proiecte vor intra ��i anul acesta în cursa pentru ob��inerea granturilor nerambursabile oferite de Raiffeisen Bank, în valoare total�� de 500.000 de lei. Pân�� la 1 august toate ONG-urile ��i institu��iile de înv������mânt interesate î��i pot înscrie proiectele pe platforma https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi.
4.webPR Ce citesc angaja��ii din automotive care au acces la Bookster – prima bibliotec�� modern�� din România? În 2018, industria auto a atins cea mai mare cifr�� de afaceri din ultimii zece ani, reprezentând în prezent 13% din produsul intern brut al României. Zilnic, o companie din industria de componente auto deschide noi posturi în România ��i extinderea activit����ilor companiilor duce la un deficit de personal ��i o cerere mare de for���� de munc��. În ultimii 5 ani, atragerea ��i men��inerea angaja��ilor performan��i a devenit un obiectiv important pentru juc��torii din industrie. În cele peste 600 de companii din industria auto din România lucreaz�� aproximativ 200.000 de angaja��i ��i potrivit unei cercet��ri realizate în vara anului 2018 de compania de consultan���� ��i executive research Korn Ferry, 19% dintre ace��tia î��i schimb�� postul în primele 12 luni de la angajare.
5.Cand este necesara artroscopia de sold si de umar? Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, a discutat online cu cititorii Cand este necesara artroscopia de sold si de umar, cum se efectueaza interventia, ce presupune perioada de recuperare si care sunt avantajele acestei proceduri? Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, a discutat online cu cititorii.Adreseaza-i o intrebare medicului pe MedLive.ro
6.���INTERVIU Nicoleta, Iutta: Nicio carte de dezvoltare personala nu te va ajuta la fel de mult ca un business propriu Iutta este un brand de genti, pantofi si accesorii din piele cu un design folk contemporan. Pe site veti gasi creatii care se inspira din cultura traditionala si care arata ca "atunci cand pui pasiune in ceea ce faci, se simte". Nicoleta de la Iutta este de parere ca antreprenoriatul este o mare provocare si ca fiecare etapa pe care a parcurs-o a avut farmecul, dar si dificultatile ei. In cadrul proiectului "10 ani vazuti prin ochii lor", Provident vrea sa arate cum se vede Romania ultimilor 10 ani, dar si Romania urmatorilor 10 ani, prin ochii unor oameni care au avut succes.
7.Cum tratam infectiile de cai respiratorii in sezonul rece? Dr. Maria Dede, medic specialist pneumologie, a discutat online cu cititorii Care sunt primele simptome ale unei infectii de cai respiratorii, cand trebuie sa mergem la medicul specialist, care sunt semnalele de alarma si ce optiuni de tratament exista? Dr. Maria Dede, medic specialist pneumologie, a discutat online cu cititorii miercuri de la ora 11.00.Cititi raspunsurile medicului la intrebarile adresate de catre cititori
8.���INTERVIU Andrei Cretu, Benefit Seven: Sportul pentru angajati nu este un cost, ci o investitie Andrei Cretu a fondat, in urma cu cinci ani, impreuna cu Iulian Circiumaru, Benefit Seven, o companie care a avut ca scop schimbarea stilului sedentar al angajatilor din corporatii. Astazi, serviciile de carduri le ofera angajatilor din companii acces la 360 de sali din 29 de orase. „Nu multi oameni de HR intelegeau cu adevarat beneficiile pe care le are o companie cu angajati care practica sport in mod regulat – mai mult tonus, mai putine zile de concediu medical si lista poate continua. Si cea mai mare provocare a fost sa-i convingem ca sportul pentru angajati nu este un cost, ci o investitie”, spune Andrei.  In cadrul proiectului "10 ani vazuti prin ochii lor", Provident vrea sa arate cum se vede Romania ultimilor 10 ani, dar si Romania urmatorilor 10 ani, prin ochii unor oameni care au avut succes.
9.INTERVIU Nicoleta, Iutta: Nicio carte de dezvoltare personala nu te va ajuta la fel de mult ca a avea un business propriu Iutta este un brand de genti, pantofi si accesorii din piele cu un design folk contemporan. Pe site veti gasi creatii care se inspira din cultura traditionala si care arata ca "atunci cand pui pasiune in ceea ce faci, se simte". Nicoleta de la Iutta este de parere ca antreprenoriatul este o mare provocare si ca fiecare etapa pe care a parcurs-o a avut farmecul, dar si dificultatile ei. In cadrul proiectului "10 ani vazuti prin ochii lor", Provident vrea sa arate cum se vede Romania ultimilor 10 ani, dar si Romania urmatorilor 10 ani, prin ochii unor oameni care au avut succes.
10.Importanta preventiei in sanatate: 4 pasi simpli prin care poti afla ca esti bine Pe parcursul ultimelor 3 saptamani, MedLive a prezentat un program ce a avut ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea preventiei in sanatate. In tot acest timp, medici specialisti au vorbit despre cele mai comune afectiuni la femei, barbati si copii, precizand care pot fi consecintele in cazul in care ignoram screeningurile ce trebuie realizate in fiecare an. Care sunt cei 4 pasi simpli prin intermediul carora poti afla ca esti bine?
11.VIDEO De ce este importanta preventia in sanatatea copilului? Copilul este si va fi intotdeauna o prioritate. Va place sa il vedeti activ si vesel si uneori va intrebati de unde isi gaseste energia. Pentru a va asigura ca va fi mereu la fel este esential sa ii monitorizati constant starea de sanatate.In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
12.VIDEO Programul importanta preventiei. De ce este necesar controlul de rutina la chirurgie pediatrica? Vizita constanta la chirurgie pediatrica are rolul de a scuti copilul de o suferinta indelungata, daca se descopera o anumita problema din timp. Dr. Avram Popa Mihaela, medic specialist chirurgie pediatrica la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat de ce au nevoie copiii de un consult la aceasta specialitate, ce probleme pot fi descoperite si ce risca parintii care ignora recomandarile de screening?In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
13.VIDEO Cum recunoastem cardiopatia ischemica si infarctul miocardic acut? Dr. Florina Pinte: In infarctul miocardic acut tratamentul chirurgical nu reprezinta o optiune decat daca sunt complicatii majore Infarctul miocardic acut reprezinta prelungirea evolutiva a cardiopatiei ischemice, la ambele afectiuni fiind predispusi pacientii hipertensivi, diabeticii, persoanele care au un colesterol ridicat, persoanele obeze sau cele care duc un stil de viata sedentar. Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie, cu competenta in cardiologie interventionala, a explicat pentru cititorii MedLive.ro care sunt cauzele acestor afectiuni, cum recunoastem principalele simptome si ce optiuni de tratament exista. “Durerea apare de obicei cand pacientul face eforturi fizice mari, cand este frig afara, iar cu cat boala evolueaza va aparea aceasta durere si la repaus, la stres prelungit”, a precizat Dr. Florina Pinte.
14.VIDEO Programul importanta preventiei. Cand trebuie sa ii facem o ecografie copilului? Preventia in sanatatea copilului este extrem de importanta. Controlul de rutina la medicul pediatru este absolut necesar pentru a evita situatiile neplacute si pentru a diagnostica din timp orice eventuala problema a celui mic. Dr. Antoniu Cerasela, medic specialist pediatrie la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat la ce interval de timp trebuie realizat controlul de rutina, cand trebuie sa facem o ecografie copilului si ce afectiuni poate descoperi aceasta. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
15.VIDEO Programul importanta preventiei. Cand trebuie dus copilul la un consult ORL? Controlul ORL de rutina la copii este o necesitate, mai ales in contextul in care copii, stand mult timp in colectivitate, au tendinta de a raci foarte des. Dr. Leoveanu Agapia, medic primar ORL pediatrie la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat de ce este necesar acest tip de control de rutina, care sunt semnalele de alarma la care trebuie sa fie atenti parintii si ce se poate intampla daca acestia ignora recomandarile de screening.In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
16.VIDEO De ce este importanta preventia in sanatatea barbatului? Presiunea si stresul vietii cotidiene isi pot lasa, la un moment dat, amprenta asupra vietii tale. Este foarte important pentru un barbat sa stie ca poate avea grija de cei din jurul lui, dar este la fel de important sa se protejeze si pe el. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
17.Optiuni terapeutice in infarctul miocardic acut si cardiopatia ischemica. Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie, a discutat online cu cititorii Care sunt optiunile de tratament in infarctul miocardic acut si in cardiopatia ischemica? Ce prespun acestea si ce trebuie sa stie pacientul inainte si dupa interventie? Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie, a discutat online cu cititorii.Adreseaza-i o intrebare medicului pe MedLive.ro
18.VIDEO Programul importanta preventiei. Ce ne poate arata consultul cardiologic? Dupa varsta de 40 de ani medicii recomanda un screening cardiologic de rutina pentru a stabili daca exista factori de risc cardiovasculari si daca este nevoie de interventia specialistului. Dr. Petre Mirela, medic primar cardiologie, explica in ce conditii devin palpitatiile periculoase si la ce riscuri se expun pacientii care nu au grija de sanatatea inimii.In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
19.VIDEO Programul importanta preventiei. De ce este esential consultul de rutina la medicul gastroenterolog? Bolile de ficat sunt in general foarte periculoase deoarece evolueaza pentru perioade indelungate fara a da simptome. Pentru a evita depistarea unor boli hepatice in stadiu trebuie sa realizam consulturile de rutina. Dr. Teohari Marinescu, medic primar gastroenterologie la Hyperclinica MedLife Unirii explica de ce este esential consultul de rutina la medicul gastroenterolog si ce simptome ar trebui sa alerteze pacientii. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
20.VIDEO Programul importanta preventiei. Cand trebuie sa mearga barbatii la medicul internist? Pentru o monitorizare atenta a starii de sanatate, fiecare barbat trebuie sa mearga la screeninguri de rutina la medicul internist. Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de ce nu trebuie ca nici barbatii si nici femeile sa ignore recomandarile de screening. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
21.VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa fim atenti la sanatatea ochilor? Majoritatea persoanelor merg la medicul oftalmolog de abia atunci cand incep sa apara simptomele: vedere incetosata, ochi rosii, durere de cap. Cu toate acestea, recomandarile spun ca un adult sanatos trebuie sa faca consulturi oftalmologice de rutina pentru a se asigura ca nu apar probleme. Dr. Chifor Eriola, medic specialist oftalmologie la Hyperclinica MedLife Unirii, precizeaza care sunt simptomele ce ar trebui sa ne trimita la medicul oftalmolog si la ce riscuri se expun pacientii care ignora recomandarile de screening.In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
22.VIDEO De ce este importanta preventia in sanatatea femeii? O femeie moderna trebuie sa jongleze cu foarte multe responsabilitati, incepand cu familia si terminand cu micile placeri nevinovate. O viata dinamica este benefica pentru un psihic mereu tanar, dar nu trebuie niciodata sa uiti de tine. Verifica-ti starea de sanatate anual cu pachetul medical Lady pentru a te putea bucura in fiecare zi de tot ce e mai bun in viata ta. Acum, poti afla intr-o singura zi care este starea ta de sanatate. Pentru a intelege mai bine de ce este important sa ai grija de tine si sa faci screeningurile anuale, saptamana aceasta ti-am prezentat o serie de interviuri cu medici specialisti care au explicat principalele afectiuni la care trebuie sa fie atente femeile si cum pot fi acestea prevenite.
23.Cand trebuie sa ducem copilul la medicul oftalmolog? Dr. Marioara Pop, medic specialist oftalmologie pediatrica, a discutat online cu cititorii Care sunt principalele simptome ce ar trebui sa ne indrepte cu copilul la medicul specialist oftalmolog? Ce afectiuni apar cel mai des la copii si cum pot fi acestea tratate? Dr. Marioara Pop, medic specialist oftalmologie pediatrica, a discutat online cu cititorii.Adreseaza-i o intrebare medicului pe MedLive.ro
24.VIDEO Programul importanta preventiei. La ce interval de timp trebuie sa repetam analizele de sange? Un consult anual la medicul internist este recomandat fiecarei femei. Este primul pas pe care trebuie sa il facem pentru a putea urmari un traseu in cazul in care investigatiile trebuie continuate. Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat care sunt principalele teste pe care ni le face un medic internist, de ce tinerii nu ar trebui sa ignore necesitatea controalelor in ciuda varstei si la ce riscuri se expun pacientii care ignora recomandarile de screening? In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
25.VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa facem anumite ecografii anual? Femeile trebuie sa realizeze anumite ecografii de rutina in fiecare an pentru a evita dezvoltarea unor patologii mamare, ovariene sau chiar ale sistemmului digestiv. Dr. Stoian Paula, medic specialist ecografie la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat care sunt cele 4 ecografii esentiale pe care orice femeie trebuie sa le realizeze anual si ce afectiuni pot fi depistate prin intermediul acestora. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
26.VIDEO Programul importanta preventiei. Ce analize ginecologice trebuie repetate anual? Analizele ginecologice de rutina sunt foarte importante in preventia cancerului de col uterin, a carui frecventa este destul de mare in Romania. Realizarea unui consult ginecologic si a testului Papanicolau constant ne poate ajuta sa prevenim si aparitia alor patologii uterine si ovariene. Dr. Alexandrescu Catalina, medic specialist ginecologie la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de la ce varsta trebuie incepute controalele de rutina, ce afectiuni pot fi depistate la o ecografie transvaginala si la ce riscuri se expun femeile care ignora recomandarile de screening. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
27.VIDEO De ce apar si cum se trateaza tumorile hepatice? Dr. Radu Dumitru: Cand regenerarea ficatului devine anarhica, apare cancerul Tumorile hepatice au indicatii diferite in functie de natura lor. Foarte important in procesul stabilirii tratamentului adecvat este diagnosticul. Dr. Radu Dumitru, medic primar radiologie interventionala, a explicat care sunt cauzele aparitiei tumorilor hepatice, ce inseamna chemoembolizarea si radiofrecventa si ce presupune perioada de recuperare. “Diagnosticul este foarte important. Trebuie sa pornim de la un diagnostic corect al leziunilor, imagistic si histologic. Tratamentul lor depinde foarte mult de natura tumorii: benigna sau maligna”, a precizat Dr. Radu Dumitru.
28.VIDEO Programul importanta preventiei. Cum recunoastem alunitele periculoase? Nu foarte multe persoane stiu ca un control dermatologic anual este necesar pentru urmarirea atenta a alunitelor si a modificarilor pielii, dar si pentru preventia aparitiei unui melanom. Dr. Enescu Cecilia, medic specialist dermatovenerologie la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de ce este esential controlul dermatologic periodic, la ce interval de timp trebuie acesta realizat si care sunt cele 2 reguli care ne ajuta sa identificam alunitele suspecte. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
29.VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa avem grija de tiroida Problemele endocrinologice sunt mai comune la femei, insa acestea nu trebuie ignorate indiferent de sex. Screeningul endocrinologic anual este esential in prevenirea bolilor tiroidei si nu numai. Dr. Dragutescu Anca, medic specialist endocrinologie Hyperclinica MedLife Unirii, explica care sunt semnalele de alarma ce ar putea indica o problema a tiroidei. In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
30.Importanta preventiei in sanatate Impactul stresului asupra starii noastre de sanatate a devenit deja foarte bine cunoscut, dar cu toate acestea este un factor mai mereu ignorat. In zilele noastre, stresul a devenit o constanta, fie ca este cauzat de rutina zilnica de la locul de munca sau de problemele familiale, iar simptomele acestuia pot afecta corpul, dar si gandurile unei persoane. De parca nu ar fi suficient, de multe ori nici mediul in care ne petrecem mare parte a zilei, nici sedentarismul vietii de la birou si nici micile vicii nu fac misiunea pastrarii unui organism sanatos prea usoara. Fiind constienti de efectele negative ale unui stil de viata defectuos, dar care a devenit norma in zilele noastre si recunoscand impactul negativ si bolile la care suntem expusi din aceasta cauza, ne ramane o singura intrebare “Ce putem face pentru a avea mai multa grija de noi?”In perioada 3-21 octombrie, MedLive.ro va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune boli care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by