Articole scrise de Al.C.


1 - 7 din 7 rezultate
1.Romanii din strainatate si iubirea de tara Aseară am vorbit cu soacra mea la telefon. Înainte de discuția mea cu ea a avut loc discuția ei cu fiul său. S-au contrazis din ”considerente” politice și eu mă întrebam cum de putea susține că românii din străinătate nu iubesc deloc România când fiul ei încă se află pe meleaguri străine și știe foarte bine că el conduce o mașină românească, merge la proteste când e cazul, stă și el în frig, merge la vot de fiecare dată, trimite bani acasă, semnează petiții și vrea să se întoarcă acolo, mai ales că eu, soția lui, am un job în România și nu am de gând să emigrez.
2.Despre puterea democratiei Din 11 decembrie 2016 încerc să-mi păstrez optimismul cu privire la situația României și nu aud decât că țara asta va cădea tot mai mult și mai mult, tot mai mulți tinerii vor pleca din țară și România va rămâne un morman de gunoi și excremente ale acestor comuniști de care nu mai scăpăm din 1989 încoace.
3.''In mintea stramba si lucrul drept se stramba'' Nici portarii, nici muncitorii necalificați, nici taximetriștii nu se pot angaja dacă nu prezintă cazierul, ce să mai vorbim de funcționarii publici. Nu este totuși ciudat ca funcționarii să prezinte la angajare cazierele fiscale și judiciare și ei să fie coordonați și conduși de unul care are un astfel de cazier? Tocmai demnitarii ar trebui să fie scutiți de această condiție? Tocmai ei care exercită puterea executivă a unui stat?
4.Romania, incotro Fără nici o legătură cu proveniența politică a marelui Ion I. C. Brătianu, care iată cum se adresa parlamentarilor, în decembrie 1919: „Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi.”
5.Sacrificii ''de dragul copiilor'' si o imensa nefericire Vorbim însă despre familia adevărată, nu despre relații dintre oameni unde există falsele și incontestabilele sacrificii ”de dragul copiilor”, deși în realitate în aceste cupluri planează o imensă nefericire și ei se ascund în spatele bietelor ființe umane care nu au nici o vină. Și ei se ascund fiindcă există comoditatea de a schimba ceva, de a-și lua viața în mâini și de a lupta pentru propria ta existență în loc să stai pe canapea și să butonezi programele firmelor de cabluri, antenele și telenovelele.
6.Medii sociale noi in societatea germana Institutul de cercetare SINUS din Germania a publicat o statistică a mediilor de la nivelul societății germane contemporane. Institutul a creat în realitate categoriile sociale - pe care le denumește ”mediile sociale Sinus”, având chiar pe această categorie o marcă înregistrată.
7.Burnout Atunci când mi s-a întâmplat mie acest lucru în urmă cu un an am știut ce va urma, teoretic eram pregătită pentru că aveam prieteni care suferiseră de acest tip de epuizare. Dar fiecare suferă altfel. Când apare soarele și nu ai închis nici un ochi, ba dimpotrivă, te-ai luptat toată noaptea ca să supraviețuiești, tu trebuie să funcționezi, să mergi la muncă, să ai grijă de casă, de copil, de necazurile tatălui bolnav de cancer, de tot ceea ce e în jurul tău și nu mai poți înțelege. Și într-o zi cedezi, clachezi, intri în colaps.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by