Articole scrise de Aida Danaila


1 - 8 din 8 rezultate
1.Romania Libera: Studentii ameninta cu greva generala Anul universitar 2008-2009 ar putea incepe cu o greva generala a studentilor, daca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu le va  raspunde solicitarilor formulate. MEdCT are termen pana pe 1 octombrie sa rezolve solicitarile studentilor – dublarea burselor, rezolvarea problemei locurilor in camine si decontarea transportului. "Pentru a asigura subzistenta studentilor, o bursa de 600 de lei este suma minima pe care ar trebui sa o acorde ministerul. In prezent, primim in medie 250 de lei.
2.Romania Libera:  Haos in sistemul de educatie prescolara In plina criza de locuri in unitatile prescolare, Ministerul Educatiei si Cercetarii nu s-a interesat cate gradinite private noi si-ar putea incepe activitatea.  Din cele 9.000 de gradinite, 25% nu au aviz de functionare sau au doar aviz provizoriu. Solutia temporara gasita de autoritati la criza locurilor este suplimentarea numarului de copii la grupe, iar criza cadrelor calificate va fi rezolvata, deocamdata, prin extinderea activitatii unor educatoare.
3.Romania libera: Harta de risc a traficului de persoane Potrivit studiului realizat de World Vision Romania, nivelul scazut de educatie si saracia favorizeaza traficul de persoane, indeosebi al minorilor. Majoritatea copiilor traficati provin din mediul rural. Fara echivoc, s-a concluzionat ca exista o legatura foarte puternica intre victime si educatia insuficienta, indeosebi din cauza abandonului scolar cauzat de saracia familiilor.
4.Religia, obligatorie pana in clasa a XII-a Daca Parlamentul va aproba proiectul de lege a invatamantului preuniversitar cu toate propunerile adaugate, care in prezent este in dezbatere publica, fiind publicat pe site-ul www.edu.ro, religia ar putea deveni disciplina obligatorie. si nu doar pana in clasa a X-a, ci chiar pana la finele liceului.
5.Exodul creierelor, o pierdere nationala Daca ne raportam la Uniunea Europeana sau Statele Unite ale Americii, categoric ca avem prea putini absolventi cu studii superioare. Este vorba de doua cauze mai vechi, anume suma alocata pentru un student din Produsul Intern Brut, care este mult mai mica fata de cat ar fi nevoie, precum si calitatea scazuta a actului educational, Romania neavand nici o universitate clasata in top 500.
6.Romania - fabrica de doctorate de categoria a III-a Potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, anual se acorda mii de titluri de doctor, anume 5361 intre 2001 si 2003, 2817 in 2004 si 1631 in 2005, deci 9809 de titluri in total. La prima vedere, numarul de doctorate nu pare atat de mare, problema cea mai spinoasa fiind insa legata de calitate.
7.UNNPR va infiinta peste 800 de notariate satesti Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a decis infiintarea de sedii secundare notariale in mediul rural, in comunele cu peste 5.000 de locuitori
8."Jurnalist in Uniunea Europeana" - proiect pentru ziaristii romani Prin proiectul "Jurnalist in Uniunea Europeana", 60 de ziaristi romani vor beneficia de activitati de informare pe teme privind integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by