Articole scrise de Adrian Vasilache, Victor Cozmei


1 - 3 din 3 rezultate
1.​​HARTA INTERACTIVA Ce primarii permit plata online a amenzilor, taxelor si impozitelor locale prin Ghiseul.ro / Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Arad si Sibiu tin la propriile sisteme IT de plata online Circa 3.200 de primarii sunt obligate de cativa ani sa se interconecteze cu Ghiseul.ro pentru a le face cetatenilor viata mai usoara: sa plateasca cu cardul pe internet amenzile, taxele si impozitele locale in loc sa stea la cozile interminabile. Doar 236 de primarii s-au inrolat sau sunt in proces de inrolare in sistem pana acum, si numai 83 dintre ele permit efectiv contribuabililor persoane fizice plata online, inclusiv din afara tarii. Cifrele nu sunt mici daca tinem cont ca aproape 9,8 milioane de romani detin un card bancar, iar in cele 236 de localitati traiesc 6,3 milioane de persoane. Problema este ca primarii mari,  precum Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Arad si Sibiu au propriile sisteme de plata online si fie nu s-au inrolat deloc in Ghiseul.ro, fie s-au inrolat, dar nu vor sa incarce datele contribuabililor astfel incat acestia sa vada in timp real ce au de platit.
2.HARTA INTERACTIVA Ce succes a avut plata prin SMS a intrarii la metrou in cinci luni de la lansare In sapte statii de metrou se poate intra incepand din luna februarie a acestui an pe baza telefonului mobil prin simpla transmitere a unui SMS si apropierea terminalului de un dispozitiv special. Este vorba de statiile: Gara de Nord 1, Grozăveşti, Petrache Poenaru, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Politehnica, Timpuri Noi si Universitate, iar de la lansarea acestui proiect si pana la sfarsitul lunii iunie s-au efectuat 6.782 de validari prin telefonul mobil, arata datele furnizate pentru HotNews.ro de catre Metrorex. Vezi in text harta statiilor cu cele mai multe validari si asteptarile oficialilor Metrorex fata de acest experiment.
3.VIDEO Virgil Spiridon, Inspectoratul General al Politiei: Numarul de cazuri de criminalitate informatica din Romania creste anual cu 5-10 procente/Anul trecut s-au inregistrat 2000 de cazuri, iar valoarea prejudiciilor se ridica la circa 20 de milioane de euro Desi se observa o scadere a numarului de atacuri de tip phishing asupra clientilor din Romania si a numarului de bancomate compromise la noi, numarul de cazuri de criminalitate informatica, generic vorbind, creste anual cu 5-10 procente, a declarat miercuri Virgil Spiridon, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Politiei. Criminalitatea informatica implica fraude informatice si cu carti de credit, atacuri informatice si pornografia infantila pe internet, iar anul trecut Politia a inregistrat peste 2000 de cazuri, valoarea prejudiciilor ridicandu-se la circa 20 de milioane de euro.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by