Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 5910 rezultate
1.Schimbări în conducerea grupului Telekom Romania: Noi directori executivi pentru segmentul financiar și rezidențial Grupul Telekom Romania a anunțat marți numirea a doi noi directori executivi pe segmentul de marketing rezidențial și respectiv pe segmentul financiar. Astfel, Andreas Elsner va fi numit în funcţia de director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale, începând cu data de 1 septembrie 2018, înlocuindu-l pe František Mala. De asemenea, Nicolas Mahler va prelua funcţia de director executiv financiar, începând cu data de 1 august 2018, înlocuindu-l pe Anastasios Tzoulas, care va urma noi oportunităţi în carieră în afara grupului Deutsche Telekom.
2.APIA a atribuit fără licitație către Siveco un contract de peste 5,1 milioane de lei pentru mentenanța sistemului IT destinat plății subvențiilor către fermieri APIA a contractat în regim de urgență extremă servicii de mentenanță a sistemului IT destinat plății subvențiilor către fermieri de la Siveco România, companie cu care se judecă în prezent tocmai pentru excluderea acestei firme de la o licitație de peste 21,2 milioane euro aferentă dezvoltării acestui sistem IT. Urgența extremă, invocată de APIA pentru atribuirea acestui contract de peste 5,1 milioane lei pentru o perioadă de 6 luni, este determinată de pericolul iminent de compromitere a datelor stocate în bazele de date. Situația ar face imposibilă continuarea dezvoltării sistemului IT, iar activitatea APIA și plățile către fermieri ar putea fi blocate, menționează APIA în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).
3.Noi detalii despre eRomânia: Statul a cheltuit peste 19 milioane de lei pe 43 de studii pentru fundamentarea strategiei eRomânia, în urma căreia a rezultat un singur portal de 12 milioane de euro care nu este nici actualizat și nici folosit Ministerul Comunicațiilor a cumpărat din fonduri publice 43 de studii în valoare de peste 19 milioane lei pentru fundamentarea strategiei eRomânia, aprobată prin HG în anul 2010, strategie în urma căreia a fost realizat un singur proiect - portalul eRomania, pe care statul a cheltuit 12 milioane euro, care nu este nici actualizat și nici folosit, arată un raport publicat în această săptămână de Curtea de Conturi. Ministerul a cheltuit ineficient peste 31,3 milioane lei în perioada 2007-2016 pe astfel de studii, unele pentru strategii care nu există și programe care nu au mai fost implementate. Culmea este că inspectorii recomandă Ministerului să facă alte analize pentru a afla cum s-a ajuns aici și să ia măsuri ca astfel de situații să nu se mai repete.
4.Cum a fost depășit RCS&RDS de Orange la viteza medie de internet fix din 2017: Diferență uriașă între numărul de teste făcute de clienții celor doi operatori Orange, liderul pieței de comunicații mobile, s-a clasat pe primul loc la viteza medie de internet fix în 2017, depășind RCS&RDS, liderul pieței de comunicații fixe, conform testelor făcute de clienții celor doi operatori în Netograf.ro, aplicația gestionată de arbitrul telecom (ANCOM), unde utilizatorii pot testa și evalua gratuit performanța furnizorilor de internet. Orange furnizează internet fix cu viteze de până la 1Gbps în baza unui contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom România. ANCOM a publicat doar vitezele furnizorilor, fără să comunice un factor esențial: numărul de teste. Acesta poate fi văzut însă în aplicație și arată o diferență uriașă: 838 de teste pe fir la Orange, față de peste 52.000 de teste la RCS&RDS.
5.Prețurile RCA și daunele plătite în primele trei luni din 2018: Românii au încheiat aproape 140.000 de clauze de decontare directă, serviciu care permite ca reparația să fie plătită de către asiguratorul RCA al păgubitului Românii aleg tot mai mult decontarea directă în RCA, un serviciu introdus anul trecut, care presupune că reparația să fie plătită de către asigurătorul RCA al pagubitului, care își va recupera prejudiciul de la asigurătorul șoferului vinovat, arată datele ASF. În primele trei luni din acest an, românii au încheiat 93.478 clauze de decontare directă, care au generat venituri de peste 6,4 milioane lei pentru asiguratori, rezultând că asigurații au avut de plătit o primă medie anualizată de 84 de lei. În aceeași perioadă, asiguratorii RCA au plătit 259 dosare de daună aferente clauzei de decontare directă, în valoare totala de 1.175.905 lei, rezultând o dauna medie plătită de 4.540 lei.
6.Orange a depășit RCS&RDS la viteza medie a internetului fix în 2017, conform aplicației oficiale de măsurat calitatea serviciilor de internet / RCS&RDS: În cazul unui număr mic de teste nu putem vorbi de o relevanță statistică Orange, liderul pieței de comunicații mobile, s-a clasat anul trecut pe primul loc în topul furnizorilor cu cele mai mari viteze medii de internet fix, depășind RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicații fixe, arată statisticile Netograf, aplicația oficială unde utilizatorii pot testa și evalua performanța furnizorilor de internet. Contactați de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS au precizat că "în cazul unui număr mic de teste nu putem vorbi de o relevanță statistică a acestor teste, acestea putând fi influențate (în cazul rețelei Digi vorbim de zeci de mii de teste efectuate în 2017, în rețeaua de internet fix, față de câteva sute sau mii în cazul altor rețele".
7.Aplicarea Regulamentului UE privind protecția datelor: BCR, ING și Alpha Bank sunt primele bănci care au notificat incidente de încălcare a securității datelor cu caracter personal BCR, ING Bank și Alpha Bank sunt primele bănci din România care au notificat până acum autoritatea națională de supraveghere (ANSPDCP) privind incidente de încălcare a securității datelor cu caracter personal, după aplicarea din data de 25 mai 2018 a noului Regulament UE privind protecția datelor personale (GDPR), au transmis pentru HotNews.ro oficialii autorității, fără să ofere detalii despre incidente. Oficialii BCR au precizat că frecvența atacurilor informatice cu care se confruntă banca este în creștere, dar că banca are sisteme de blocare a atacurilor și că până acum nu au identificat un furt de date ale clienților și nici pierderi financiare. Oficialii ING Bank au spus că nu comentează pe marginea oricărei informații legate de clienți sau datele acestora.
8.Ministerul Educației va plăti 750 de euro unei firme din București pentru eliminarea virușilor și a spyware-ului din site-ul www.edu.ro Ministerul Educației va plăti 750 de euro firmei FluxIT Software & Consulting SRL-D din București pentru "servicii de întreținere, reparații și devirusare software ce au drept scop eliminarea virușilor și a spyware-ului din site-ul www.edu.ro", potrivit unui anunț de achiziție directă publicat marți, 3 iulie, în noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP). Ministerul a demarat această achiziție după ce HotNews.ro a semnalat că Edu.ro este vulnerabilă în continuare, iar MEN a negat, susținând că ar fi la noi o problemă de invalidare a memoriei cache a browser-ului de internet.
9.Curtea Constituțională a admis sesizarea președintelui Iohannis privind legea care modifică numirea și demiterea conducerii Arbitrului telecom Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu prevederi care vizează procedura de numire şi de demitere a conducerii ANCOM, informează Agerpres. Sesizarea se referă la Legea de aprobare a OUG 33/2017 pentru modificarea şi completarea art. 11 din OUG 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Şeful statului a invocat faptul că unele prevederi ale acestei legi care vizează procedura de numire şi de demitere a conducerii ANCOM încalcă dispoziţii ale Constituţiei.
10.După linkurile către site-uri de escorte din Turcia și minerul de criptomonedă, Ministerul Educației caută o firmă care să elimine virușii si spyware-ul din aplicatia www.edu.ro Ministerul Educației vrea să cumpere "servicii de întreținere, reparații și devirusare software ce au drept scop eliminarea virușilor și a spyware-ului din aplicatia www.edu.ro", potrivit unui anunț de cumpărare directă publicat în 26 iunie în noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP). Ministerul a estimat achiziția la 750 de euro, a primit și o ofertă, dar procedura a fost anulată în urmă cu o zi, explicația din SICAP fiind 'Oferta neacceptată în termen'. Interesant este că Ministerul a publicat acest anunț de achiziție la 3 zile după ce HotNews.ro a semnalat că Edu.ro este vulnerabilă în continuare, iar MEN a negat, susținând că ar fi la noi o problemă de invalidare a memoriei cache a browser-ului de internet.HotNews.ro a transmis mai multe întrebări pe acest subiect către Ministerul Educației și vom reveni cu răspunsurile imediat ce le vom primi.
11.Arbitrul telecom a aprobat, pentru al doilea an, cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienți suprataxe la serviciile de roaming în UE / Suprataxele sunt mai mici decât cele de anul trecut ANCOM (arbitrul telecom) a aprobat, pentru al doilea an, cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienți anumite suprataxe, în plus față de tarifele naționale, pentru serviciile de roaming în UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE), a anunțat autoritatea. Suprataxele maxime de roaming care pot fi aplicate de RCS & RDS sunt mai mici decât cele de anul trecut. Conform reglementarilor UE, operatorii mobili care nu sunt în masură să susțină comercial „Roam like at home” pot solicita și pot fi autorizati de autoritatea de reglementare, în urma unei analize, sa perceapa clienților astfel de suprataxe.
12.Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața imunoglobulinelor / Inspecţii simultane au avut loc în România, Belgia şi Italia Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind o posibilă înţelegere între unele companii producătoare şi deţinătoare ale autorizaţiilor de punere pe piaţă a imunoglobulinelor normale umane: Biotest Pharma GmbH Germania, Octapharma Pharmazeutika Produktionsges Mbh Austria, Octapharma S.A.S. Franţa, Octapharma AB Suedia, Octapharma (IP) Limited Marea Britanie, CSL Behring Gmbh Germania, Kedrion Spa Italia, Baxter SA Belgia, Baxalta Belgium Manufacturing SA Belgia, Baxter AG Austria, a anunțat luni autoritatea. În cadrul investigaţiei, au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Belgia şi în Italia.
13.Proiect de OUG: Arbitrul telecom va putea aloca până la 500 milioane de lei din excedentul din 2017 pentru proiecte care să dezvolte comunicațiile electronice din România Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) va putea aloca cel mult 500 milioane de lei din excedentul bugetar al instituției, disponibil la finalul anului 2017, pentru finanțarea, în întregime sau parțial, a unuia ori mai multor noi proiecte care ar putea contribui, direct sau indirect, la dezvoltarea comunicațiilor electronice în România, inclusiv la nivel local, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Comunicațiilor. Sorin Grindeanu, președintele acestei autorități, a declarat în luna mai din acest an că nu-și dorește ca din acești bani să se facă centura la Brăila, ci să fie întorși în industrie, în proiecte care să crească accesibilitatea și calitatea serviciilor.
14.Vot final pe inițiativa care prevede ce amenzi ar putea primi autoritățile publice care încalcă Regulamentul UE privind protecția datelor: Maxim 200.000 de lei / Prelucrarea automatizată a datelor privind sănătatea va fi permisă operatorilor privați Plenul Senatului a adoptat, miercuri, în calitate de Cameră decizională, cu 83 de voturi "pentru", 17 abţineri şi 13 "împotrivă", propunerea legislativă care stabilește măsurile necesare punerii în aplicare la nivel naţional a unor prevederi din Regulamentul UE privind protecția datelor personale, așa numitul GDPR. IT-știi și asiguratorii pot răsufla ușurați, deoarece senatorii au votat ca 'prelucrarea datelor genetice, biometrice sau a datelor privind sănătatea, în scopul realizării unui proces decizional automatizat sau pentru crearea de profiluri, este permisă cu consimţământul explicit al persoanei vizate'. Instituțiile publice pot primi amenzi de până la 200.000 de lei. Spre comparație, firmele pot fi amendate cu până la 20 milioane de euro.
15.Numărul și durata incidentelor de securitate în rețelele telecom au crescut în 2017: Constanța și Vaslui au fost județele cu cele mai multe incidente / Giurgiu și Covasna, cel mai puțin afectate 334 de incidente de securitate cu impact semnificativ asupra rețelelor și serviciilor de comunicatii electronice au avut loc anul trecut, în creștere cu 20% față de 2016, afectând în total peste 10 milioane de conexiuni, a anunțat miercuri arbitrul telecom (ANCOM). Durata medie a unui incident a crescut de la 7 ore și 31 minute în 2016, la 8 ore și 49 minute în 2017. Județele cu cele mai multe incidente au fost Constanța (40 incidente), Vaslui (35 incidente), Timiș (32 incidente) și Buzău (31 incidente), și cel mai puțin afectate au fost Giurgiu și Covasna, cu 11 incidente.
16.SNR a dat în judecată TVR pentru a recupera peste 9,2 milioane de euro, contravaloarea serviciilor prestate pentru televiziunea publică în a doua jumătate a anului trecut Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) a dat în judecata TVR, în această lună, pentru a recupera suma de 42,6 milioane lei (peste 9,2 milioane euro), contravaloarea serviciilor prestate și neachitate în perioada august-decembrie 2017, plus penalități de întârziere. SNR somase deja TVR în data de 3 mai pentru plata acestei sume, informație prezentată în exclusivitate de HotNews.ro. Pe de altă parte, datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, arată că SNR a încheiat cu Televiziunea publică contractele aferente difuzării programelor TVR pentru acest, contracte în valoare de peste 61,06 milioane lei (fără TVA).
17.Edu.ro trimite din nou către site-uri de escorte din Turcia, deși Ministerul Educației susține că ar fi doar o problemă de invalidare a memoriei cache a browser-ului de internet Edu.ro, pagina oficială a Ministerului Educației, trimite din nou astăzi către site-uri de escorte din Turcia, prin intermediul unor linkuri inserate în codul sursă al paginii, semn că pagina este o țintă vie pentru atacurile informatice. La câteva ore după ce HotNews.ro a semnalat ieri acest lucru, linkurile dispăruseră, iar seara Ministerul Educației a transmis că informațiile nu s-ar verifica, sugerând că ar fi o problemă de invalidare a memoriei cache a browserul-ui de internet. Specialiștii Bitdefender, care au făcut propriile verificări, au confirmat informațiile HotNews.ro avertizând că problema afectează Edu.ro, care poate fi clasificat de Google ca potențial site de "soft porn".
18.UPDATE2 Un nou incident de securitate la Edu.ro: Pagina Ministerului Educației trimite din nou la site-uri de escorte din Turcia / Expert BitDefender: Google poate la un moment dat să clasifice Edu.ro ca potențial site de "soft porn" Edu.ro, pagina oficială a Ministerului Educației, trimite din nou la site-uri de escorte din Turcia, prin intermediul unor linkuri inserate în codul sursă al paginii. Aceasta la 3 săptămâni după ce experții CERT-RO au anunțat că au eliminat liniile de cod inserate abuziv și că au propus măsuri pe care Ministerul Educației, ca administrator al site-ului, trebuie să le aplice. "Fiind vorba de câteva linkuri care nu se afișează, utilizatorii nu sunt afectați. Cine pierde aici este site-ul edu.ro care în momentul de față este oarecum afiliat cu respectivele site-uri din cauza faptului că trimite către ele, iar Google poate la un moment dat să clasifice Edu.ro ca potențial site de "soft porn" sau site afiliat cu site-uri de escorte.", a explicat pentru HotNews.ro Bogdan Botezatu, expert în securitate la BitDefender.HotNews.ro a solicitat puncte de vedere și de la Ministerul Educației și CERT-RO și vom publica răspunsurile acestora imediat ce le vom primi.Mulțumim cititorilor HotNews.ro care au semnalat acest nou incident!UPDATE1 Ministerul Educației și CERT-RO nu au transmis încă explicații privind acest incident, însă din codul sursă al edu.ro au dispărut între timp linkurile la site-urile cu escorte din Turcia, semn că se lucrează la remedierea problemelor.UPDATE2 (19:05) Ministerul Educației a transmis către HotNews.ro că informațiile din articol nu s-ar verifica, susținând că "pentru a putea vedea modificările făcute pe site, utilizatorul trebuie să-și golească cache-ul local". Vezi în articol și răspunsurile CERT-RO.
19.Cazul Edu.ro: Peste 60 de instituții, în afară de Ministerul Educației, folosesc o infrastructură IT gigant de tip cloud, implementată cu fonduri UE, dar numele acestora rămân secrete Cazul Edu.ro, pagina oficială a Ministerului Educației care era folosită pentru minerit criptomonedă, a scos la iveală că acest site era găzduit pe ICI PRO, o infrastructura de tip cloud pentru institutiile publice, implementată cu fonduri UE de peste 17 milioane de euro, care este gestionată de Institutul Național de informatică (ICI). Ce alte instituții publice folosesc în mod gratuit servere virtualizate pe această platformă? ICI, institut care trăiește din gestionarea domeniilor .ro, o resursă limitată a statului, nu vrea să spună, iar Ministerul Comunicațiilor, care coordonează Institutul, transmite doar un număr: 66 de instituții publice, subliniind că nu poate da mai multe informații fără acordul explicit al acestora.
20.Cum a ajuns Brașov pe primul loc în topul municipiilor cu cei mai mulți proprietari care și-au asigurat obligatoriu locuințele Doar 19,10% din totalul de peste 8,9 milioane de locuințe din România sunt asigurate obligatoriu împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor, de la lansarea acestui sistem în urmă cu 8 ani. În lipsa poliței, primarii pot amenda proprietarii cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei, dar nimeni nu a aplicat până acum o astfel de măsură, recurgând la alte metode. Ocolit de astfel de dezastre naturale, Brașov-ul a urcat recent pe primul loc în topul celor mai asigurate municipii, după ce primăria a transmis mesaje în mass-media și 100.765 de înștiințări în care proprietarii sunt atenționați că pot primi amenzi.
21.Procesul dintre fosta șefă NN Pensii și ASF în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II de pensii: Noi probe solicitate și contre între avocați legate de prejudiciile de imagine aduse șefei NN de mediatizarea sancțiunii Avocatul fostei șefe NN Pensii a cerut marți instanței ca ASF să depună la dosar Convocatorul și materialele din care a rezultat necesitatea convocării unei ședințe extraordinare a Consiliului ASF pentru aplicarea amenzii istorice împotriva NN Pensii și a sancționării Ralucăi Țintoiu, șefa acestei companii. Acesta a spus că ASF a depus la dosar acte care arată că la acea ședință au fost prezenți 5 membri ai Consiliului, dar că există o dispoziție legală într-un act ASF care nu este public, din care ar rezulta că pentru cvorum ar fi nevoie de 6 membri. De cealaltă parte, avocata ASF a ridicat o excepție potrivit căreia nu ASF ar trebui să restituie cei 100.000 de lei plătiți ca amendă de Țintoiu, deoarece suma a intrat la bugetul de stat.
22.Curtea de Apel judecă din nou marți cererea fostei șefe a NN Pensii de anulare a sancțiunii primite de la ASF în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II de pensii Curtea de Apel București va judeca din nou astăzi cazul în care Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii, cere anularea sancțiunii drastice primite de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru că și-a informat clienții cu privire la discuțiile din spațiul public pe tema unei posibile naționalizări a pilonului II de pensii. Instanța a cerut luna trecută ASF să demonstreze, până astăzi, că decizia sancționării Ralucăi Țintoiu a fost luată prin cvorum de Consiliul ASF și că a existat un control anterior acestei sancțiuni, aspecte care nu rezultă în prezent din documentele depuse la dosar.
23.Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut amenda de peste 1,4 milioane lei primită de firma Gemini SP pentru înțelegeri anticoncurențiale la comercializarea de echipamente electrice Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către firma Gemini SP SRL prin participarea la o înţelegere anticoncurenţială pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi a gestionării deşeurilor acestora (DEEE) și a menținut amenda de 1.437.556 lei primită de această firmă, a anunțat luni Consiliul Concurenței. Firma a fost amendată în 2014, când autoritatea de concurență a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 12,7 milioane euro către 14 companii membre ale asociaţiilor ROREC şi ECOTIC pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale ăn campaniile de tip buy-back.
24.IT-știi și asiguratorii sunt cu ochii pe Senat: A revenit propunerea care interzice operatorilor privați prelucrarea automatizată a datelor privind sănătatea Senatorii din Comisia de Sănătate au depus un amendament la proiectul de lege inițiat de ministrul de Interne Carmen Dan și de senatorul PSD Șerban Nicolae, care reintroduce propunerea care ar interzice operatorilor privați prelucrarea datelor genetice, biometrice sau a datelor privind sănătatea, în scopul realizării unui proces decizional automatizat sau pentru crearea de profiluri. Amintim că deputații au aprobat acest proiect de lege, corectând paragraful mai sus amintit, după ce Consiliul Economic și Social și reprezentanții industriei IT și a asigurărilor au avertizat că o astfel de prevedere ar bloca firmele care activează în aceste domenii.
25.Numire în cadrul Grupului Digi: Luiza Domnișoru este noul director de comunicare și responsabilitate socială Luiza Domnișoru (40 ani) a preluat din această lună funcția de director al Departamentului de Comunicare și CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) al grupului Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a anunțat joi operatorul local de comunicații fixe prin cablu. Licențiată în jurnalism din 2001, Luiza Domnișoru a lucrat în presa la Curentul, Mediafax și TVR. Din 2008 până în 2017, a fost șef serviciu relații publice în cadrul Grupului Renault în România și, înainte de a veni la Digi, a fost director al agenției Rogalski Damaschin PR, gestionând conturi și proiecte din domeniul energiei și infrastructurii, FMCG, transporturi și asigurări.
26.Ministerul Comunicațiilor anunță al șaselea director general interimar la Poștă în ultimele 15 luni Ministerul Comunicațiilor a anunțat vineri că, în ședința de astăzi a Consiliului de Administraţie al Poștei Române, 's-a hotărât numirea ca director general provizoriu a domnului Mircea Tudosie', fără alte detalii legate de acesta. Poșta Română, companie la care statul prin Ministerul Comunicațiilor deține 75% din acțiuni, a afișat pe site-ul propriu CV-ul noului director general interimar. Acesta este angajat din 2009 în companie, iar din 2013 până în prezent a coordonat structura operațională a Poștei în tot Municipiul București, având în subordine 2000 de angajați.
27.GDPR: Ministerul Educației nu a notificat incidentul de securitate de la Edu.ro la Autoritatea pentru protecția datelor / Juristul Bogdan Manolea: Autoritatea are toate instrumentele pentru a sancționa încălcarea Regulamentului UE Ministerul Educației nu a notificat încă Autoritatea pentru protecția datelor (ANSPDCP) privind incidentul de securitate de la Edu.ro, deși noul Regulament UE privind protecția datelor (GDPR) prevede obligația raportării incidentului într-un termen de 72 de ore de la momentul descoperirii acestuia, se arată într-un răspuns al Autorității, la solicitarea HotNews.ro. 'Situația a fost reținută în vederea efectuării demersurilor legale potrivit competenţelor instituţiei noastre', mai spune autoritatea. Juristul Bogdan Manolea susține că, odată cu intrarea în vigoare a GDPR, Autoritatea pentru protecția datelor are toate instrumentele necesare pentru a sancționa orice încălcare a Regulamentului UE, inclusiv în cazul instituțiilor publice.
28.FMI a recomandat României să clarifice potențialele schimbări la Pilonul II de pensii pentru eliminarea incertitudinii și să evalueze durabilitatea sistemului de pensii Fondul Monetar Internațional (FMI) a recomandat României să clarifice potențialele modificări asupra pilonului II de pensii pentru înlăturarea incertitudinii asociate și să evalueze durabilitatea sistemului de pensii, continuând să se asigure că obiectivele sale de protecție socială sunt îndeplinite, se arată într-un raport publicat miercuri de experții FMI. Bugetul pe 2018 include creșteri de pensii și salarii, cu un impact estimat la 2% din PIB, măsuri costisitoare și care pun presiune pe finanțele publice, spun directorii FMI.
29.Costin Tudor, directorul general interimar al Poștei Române, și-a dat demisia din funcție și va părăsi compania Poşta Română a anunțat miercuri că directorul general interimar, Costin Tudor, şi-a înaintat demisia de la conducerea operatorului naţional de servicii poştale. Contactați de HotNews.ro, oficialii operatorului poștal au precizat că acesta va părăsi compania. Costin Tudor a preluat conducerea interimară a Poștei în luna aprilie 2018, după ce anterior a fost director în Secretariatul general al Guvernului.
30.Până la preluarea UPC, Vodafone a semnat un acord cu Telekom pe baza căruia va furniza rapid servicii TV și internet fix în orașe Vodafone și Telekom Romania au anunțat marți încheierea unui acord pe baza căruia al doilea mare operator local de comunicații mobile va putea lansa servicii de internet fix și TV, folosind rețeaua de fibră optică a Telekom Romania din zonele urbane. Acordul va permite Telekom să își exploateze mai bine infrastructura fixă. "După implementarea acordului, abonații Vodafone vor putea beneficia de pachete convergente, care vor include servicii mobile, servicii fixe în bandă largă și de televiziune, însoțite de aceeași calitate a serviciilor de care se bucură deja în relația cu noi”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 197 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version