Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 6229 rezultate
1.Vodafone România: Suspendarea precomenzilor pentru smartphone-ul 5G al chinezilor de la Huawei este temporară și doar în Marea Britanie Prima rețea 5G din România, lansată săptămâna trecută de Vodafone în București, a fost construită cu tehnologia chinezilor de la Huawei, iar vitezele superioare de internet mobil au fost demonstrate în prezența ministrului Comunicațiilor, folosind terminalul Huawei Mate 20X (5G). Vodafone a anunțat miercuri că a suspendat temporar, în Marea Britanie, precomenzile pentru acest terminal pe fondul incertitudinilor legate de noile modele 5G ale Huawei. Vezi în articol ce spun oficialii Vodafone România despre această măsură.
2.Cazul ASF vs. fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a Pilonului II de pensii: Primul termen la Înalta Curte va fi abia în noiembrie 2020 Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fixat data de 12 noiembrie 2020 în procesul ASF versus Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II de pensii. Judecătorii Înaltei Curți vor analiza acest caz practic la 2 ani de la decizia în primă instanță, care a anulat sancțiunile ASF impuse fostei șefe a NN Pensii pentru că și-a informat clienții cu privire la discuțiile publice privind posibila naționalizare a fondurilor de pensii private.
3.​DOCUMENT Undă verde pentru raportarea situației românilor care renunță la Pilonul II de pensii Norma ASF privind modul de raportare a situației românilor care aleg să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta viitoarele contribuții exclusiv în sistemul public de pensii a fost publicată joi, 16 mai, în Monitorul Oficial. Actul va intra în vigoare de la 1 iulie 2019.
4.Câți români vor să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta contribuțiile exclusiv în sistemul public de pensii Evitarea unor pensii foarte mici a fost unul din motivele lansării în 2008 a unui sistem de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), aflat acum sub asediul modificărilor legislative ale Guvernării PSD-ALDE. Prin controversata Ordonanță a lăcomiei, li s-a dat românilor dreptul să renunțe la Pilonul II în favoarea sistemului public de pensii. Vezi în articol câți români vor să părăsească Pilonul II și ce spune ASF despre posibila retragere din piață a administratorilor de pensii private.
5.Românii au cumpărat mai multe abonamente TV și au vorbit mai puțin la telefon în 2018 Numărul de abonați la servicii TV a continuat să crească anul trecut, ajungându-se la 7,64 de milioane de abonamente, în creștere cu 3% față de anul anterior, arată datele publicate miercuri de arbitrul telecom (ANCOM). În aceeași perioadă de referință, erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă, în creștere ușoară de 1%, dar traficul total de voce în reţelele mobile a scăzut uşor (-1%), până la 68 de miliarde minute. Vezi în articol ce cote de piață au principalii furnizori de televiziune și telefonie fixă și mobilă din România.
6.Vodafone, atac în instanță împotriva ANPC după ce a fost amendată și i s-a interzis să crească prețurile abonamentelor Vodafone a făcut luni, 13 mai, o plângere contravențională împotriva Autorității naționale pentru protecția consumatorilor (ANPC) care i-a aplicat luna trecută o amendă de 70.000 de lei pentru practici comerciale incorecte față de consumatori, în scopul majorării prețurilor abonamentelor. Mai mult, la începutul acestei luni, președintele ANPC a dispus prin ordin ca operatorul să nu efectueze anunțata creștere a prețurilor începând din 6 mai, decizie executorie până la soluționarea definitivă în instanță.
7.​VIDEO Vodafone și-a lansat rețeaua 5G în România, folosind stații și terminale ale chinezilor de la Huawei Vodafone a anunțat miercuri lansarea în premieră a rețelei 5G în București, în prezența ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. Oficialii companiei au prezentat un test folosind un smartphone 5G al chinezilor de la Huawei, demonstrând cum utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download și 52,6 Mbps de upload. Vezi în articol ce spune Ministrul Comunicațiilor despre temerile la nivel european privind riscurile folosirii tehnologiei Huawei.
8.Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: Prin achiziția UPC vom lansa un portofoliu competitiv de servicii mobile și fixe Veniturile Vodafone în România au ajuns la 715,3 milioane de euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2019, în scădere 1,1% din cauza impactului negativ al reducerii tarifelor de interconectare la apelurile de voce mobilă, a anunțat marți compania. Al doilea mare operator local de comunicații mobile anunță că prin achiziția UPC, în urma acordului așteptat din partea Comisiei Europene, va lansa un portofoliu complet și competitiv de servicii mobile și fixe pe piața locală de comunicații. Vezi în articol cum a evoluat numărul de clienți.
9.Un nou secretar de stat la Comunicații: Daniel Savu, un fost ofițer SRI, senator PSD de Prahova și apropiat al lui Sebastian Ghiță Guvernul Dăncilă a decis luni numirea lui Daniel Savu în funcția de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, în locul Manuelei-Catrina, arată o decizie publicată marți în Monitorul Oficial. Daniel Savu, fost ofițer SRI până în 1999 când a intrat în PSD, a fost sentator de Prahova, membru al Comisiei de control a SRI și un apropiat al lui Sebastian Ghiță, potrivit Rise Project. Și-a dat demisia din PSD în 2016, dar anul trecut a reintrat în partid, nu în Prahova, ci la Organizația PSD Sector 4.
10.Folosirea internetului în România: Decalajul dintre urban și rural a continuat să scadă anul trecut, iar consumul de internet mobil s-a dublat Decalajul dintre urban și rural în privința numărului de conexiuni de internet fix a continuat să scadă anul trecut și 40% din totalul conexiunilor din mediul rural permiteau viteze de peste 100 Mbps, arată datele publicate luni de arbitrul telecom (ANCOM). Prin internet fix a fost efectuat în 2018 un trafic de 25 GB/lună/locuitor, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, în timp ce traficul mediu de internet mobil s-a dublat pentru al doilea an consecutiv ajungând la 2,6 GB/lună/locuitor, a anunțat autoritatea.
11.​VIDEO Piața unică digitală: Apelurile din România către alte țări din UE vor fi mai ieftine, începând din 15 mai 2019 Tarifele percepute pentru apelurile pe care le efectuează utilizatorii europeni atunci când sună din țările lor de origine în alte țări UE (apeluri internaționale) vor fi limitate începând cu data de 15 mai, a anunțat luni Comisia Europeană. După eliminarea tarifelor de roaming în 2017, Executivul european introduce acum plafoane tarifare și la apelurile internaționale pentru a proteja consumatorii împotriva șocurilor unor facturi exorbitante atunci când efectuează un apel în Europa. Vezi în articol care vor fi noile tarife internaționale maxime în UE.
12.Orange cere în instanță anularea amenzii de 14 milioane de euro de la Consiliul Concurenței Orange a deschis joi, 9 mai, două procese în instanță prin care cere suspendarea și anularea amenzii de 14 milioane de euro impuse anul trecut de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă. Autoritatea susține că Orange ar fi limitat mai mulți ani accesul unei companii în propria rețea, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienţii săi, în timp ce Orange afirmă că tot ce a făcut a fost să stopeze practici comerciale înșelătoare ale respectivului furnizor de servicii.
13.RCS&RDS mută televiziunea Digi24 pe altă firmă din grupul DIGI RCS&RDS va transfera o parte din activele media și efectivele implicate în producția de programe TV și conținuturi online sub brandul Digi24 către Campus Media TV SRL, o altă companie din grup, ca parte a procesului de eficientizare a activității diviziei media inițiat în luna februarie din acest an, a anunțat vineri grupul DIGI. Transferul implică și cedarea licenței audiovizuale în baza căreia emite postul de știri Digi24 și va deveni efectiv după minimum 30 de zile. O astfel de operațiune necesită și acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).
14.Afacerile grupului Telekom în România, la care statul este acționar minoritar, au continuat să scadă și în primul trimestru din acest an Grupul Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote), la care statul este acționar minoritar, a raportat venituri în valoare de 216,6 milioane de euro în primele trei luni din acest an, în scădere cu 4,4% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele grupului elen OTE, acționarul majoritar. Telekom a continuat să piardă abonați la serviciile de internet, TV și telefonie mobilă, singura creștere fiind pe segmentul de telefonie fixă, datorită creşterii semnificative a bazei de clienţi pentru servicii integrate fix-mobil.
15.Licitația de peste 165 milioane de lei pentru internet wireless în 4.500 de școli a ajuns în faza contestațiilor Licitația de peste 165 milioane de lei pentru realizarea unei platforme naționale de internet wireless în 4.500 de școli, lansată în luna octombrie a anului trecut, nu și-a stabilit nici acum câștigătorii. După ce termenele procedurii au fost prelungite, acum s-a ajuns ca unul dintre cele trei consorții de firme care au depus oferte la această licitație să conteste procedura. Vezi în articol cum acuză Orange o denaturare a concurenței în fața Huawei și Telekom.
16.Atac cibernetic semnalat la numărul unic 1911: Un spital din județul Alba nu mai are acces la date din sistemul informatic "Reprezentanții unui spital din județul Alba au sunat recent la 1911 și au semnalat că se confruntă cu atac cibernetic. Este un ransomware, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Cătălin Aramă, directorul general al CERT-RO (Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică). Ransomware-ul este un software malițios care blochează accesul la fișierele stocate într-un sistem informatic, solicitând plata unei sume de bani în schimbul redobândirii accesului la acestea.
17.Românii au început să sune la 1911 pentru a raporta incidente de securitate cibernetică: Unul dintre apeluri a venit de la un spital O unitate spitalicească și mai multe persoane fizice au sunat recent la 1911 pentru a raporta incidente de securitate cibernetică, a anunțat miercuri Ministerul Comunicațiilor. La numai cinci zile de la operaționalizarea numărului unic 1911 apelabil din toate rețelele de telefonie la tarif normal, 87 de alerte unice de securitate cibernetică au fost raportate către CERT-RO, 25% dintre acestea fiind din București. Vezi în articol ce incidente de securitate au fost semnalate până acum.
18.Mike Fries, șeful Liberty Global: Suntem încrezători că tranzacția cu Vodafone se va finaliza cu succes în această vară Vânzarea operațiunilor Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă către Vodafone, cea mai mare din istoria grupului american, este în faza finală de analiză a Comisiei Europene și suntem încrezători că se va finaliza cu succes în această vară, a declarat marți Mike Fries, șeful Liberty Global. În România, compania a ajuns la 961.700 de abonați. Vezi în articol evoluția companiei în primele trei luni din 2019.
19.Ce se mai întâmplă cu tranzacția prin care Vodafone ar prelua UPC în România: Comisia Europeană a extins termenul până la care va lua o decizie Comisia Europeană a decis în data de 15 aprilie a acestui an să extindă termenul limită până la care va finaliza investigația aprofundată asupra tranzacției de peste 18,4 miliarde de euro prin care Vodafone ar urma să preia operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria. Vezi în articol care este noul termen limită stabilit de Bruxelles pentru luarea unei decizii asupra acestei tranzacții.
20.Sorin Grindeanu revine în disputa tăierii cablurilor de fibră optică din Sectorul 4: Legea infrastructurii trebuie aplicată coerent! Președintele Autorității naționale de reglementare în comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu, a revenit joi, într-un comunicat de presă, asupra incidentului din Sectorul 4, unde Primăria a dezafectat în ultimele zile mai multe rețele aeriene de fibră optică, fapt care a lăsat mai mulți bucureșteni fără internet și TV. “Este îngrijorător că, deși cu eforturi susținute a fost creat un instrument legislativ eficient pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicații, și anume Legea nr.159/2016, ne aflăm astăzi în situații critice în care utilizatorii nu mai beneficiază de servicii de telefonie sau internet din cauza unor intervenții în forță.", spune acesta.
21.​VIDEO Românii vor avea un număr unic de telefon la care vor putea suna în cazul incidentelor de securitate cibernetică Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat miercuri, într-o conferință la Palatul Victoria, lansarea unui nou număr unic. 'Din data de 2 mai vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) un număr unic - 1911, apelabil din toate rețelele, la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice, juridice și instituții publice, oferindu-li-se prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru diagnosticare și remediere.", a spus acesta. Vezi în articol cum motivează ministrul lansarea acestui număr unic.
22.Mi-am pierdut rucsacul în autobuzul 137 și mai târziu am primit un telefon: „Ne vedem în Militari”. O întâmplare despre ce înveți și poate să ajute Știi cum este să cobori în grabă cu copilul din autobuz, să urci repede în altul pentru câteva stații, iar la coborâre să-ți dai seama că ți-ai uitat rucsacul cu laptop-ul și un telefon de serviciu în primul autobuz pe care l-ai luat? Sper să nu știi! Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva. Eram deja resemnat, când m-a sunat soția să-mi spună că a fost apelată de cineva care mi-a găsit rucsacul. Incredibil, mi-am zis, dar cum a făcut rost de numărul soției?
23.Întreruperea serviciilor de internet și TV în Sectorul 4: Primăria susține că vina este exclusiv a furnizorilor care nu și-au coborât cablurile în subteran, deși au fost informați Primăria Sectorului 4, condusă de PSD-istul Daniel Băluță, și Netcity Telecom, compania care gestionează rețeaua subterană de fibră optică din București, au respins miercuri acuzațiile Asociației furnizorilor de internet (ANISP), care a susținut că tăierile de cabluri din ultimele zile au fost făcute fără preaviz generând întreruperea serviciilor de voce, internet și TV către o parte din cetățenii din acest sector. Primăria susține că a informat direct toți operatorii încă de anul trecut și că vina pentru întreruperea serviciilor le aparține operatorilor care nu au coborât cablurile în subteran, așa cum cere legea. Vezi în articol cum răspunde Primăria și propunerii lui Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, în acest caz.
24.Cum rămân unii bucureșteni fără internet și TV: Furnizorii de internet acuză că Primăria condusă de Daniel Băluță taie fără preaviz cablurile de pe stâlpi Mai mulți operatori de telecomunicații s-au confruntat în ultimele zile cu disfuncționalități semnificative în propriile rețelele din cauza faptului că Primăria sectorului 4 a inițiat o operațiune de îndepărtare a rețelelor aeriene pe anumite străzi, a anunțat marți Asociația furnizorilor de internet (ANISP). Oficialii asociației spun că tăierile de cabluri au fost făcute fără preaviz și au dus la întreruperea serviciilor de voce, internet și TV către consumatori. Vezi în articol zonele în care au fost tăiate cablurile de fibră optică.UPDATE (21:20) Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom: "Mi se pare foarte grav că transformăm piața de comunicații într-un câmp de bătălie. E un război în care ambele tabere, autorități locale și operatori, au partea lor de dreptate, dar din care singurii care vor pierde cu adevărat vor fi utilizatorii". Vezi în articol ce soluție propune acesta.
25.Start la achiziții STS de peste 13 milioane de euro pentru echipamente de tip firewall și routere pentru infrastructuri critice ale statului Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat vineri două proceduri de achiziții prin negociere pentru cumpărarea de echipamente de tip firewall și echipamente securizate de tip router pentru telecomunicatii speciale/infrastructuri critice, arată datele publicate în Sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată cumulată a celor două contracte depășește 13 milioane de euro pentru o perioadă de 2 ani. Achizițiile au loc în contextul în care STS testează în prezent propria aplicație de mesagerie instant pentru instituțiile publice din România.
26.Dragon by STS: De ce își face Serviciul de Telecomunicații Speciale propria aplicație de mesagerie instant Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis, în această lună, mai multor utilizatori invitație prin e-mail pentru a testa o nouă aplicație, au sesizat către HotNews.ro unii cititori. Denumită Dragon, aplicația de mesagerie instant are o identitate vizuală apropiată de browser-ul web Mozilla Firefox și poate fi testată de cei care dețin terminale cu sistem de operare Android. Vezi în articol cum explică STS de ce a dezvoltat această aplicație.
27.Val de anunțuri de vânzare pe OLX cu "cenușă și lemn ars de la Catedrala Notre-Dame": Postările sunt dezactivate rapid, dar reapar cu prețuri mărite Mai mulți români au postat joi pe OLX anunțuri în care susțineau că ar vinde cenușă sau lemn ars de la Catedrala Notre Dame din Paris la prețuri cuprinse între 400 și 500 de lei. Anunțurile au fost rapid dezactivate, dar reapar cu prețuri tot mai mari - chiar 5.000 de lei. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții OLX România, compania care gestionează platforma de vânzări online olx.ro, au precizat că fac tot posibilul pentru a dezactiva rapid toate aceste anunțuri. Vezi în articol cum se luptă angajații OLX să șteargă aceste anunțuri.
28.Detalii în Monitorul Oficial despre omul care l-a înlocuit pe Ioan Bendei în conducerea RCS&RDS: Cu cât este plătit și când îi expiră mandatul Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al RCS&RDS, a fost ales în data de 11 martie administrator, membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei pentru o durată care va expira la data de 4 mai 2019, se arată într-o hotărâre a acționarilor RCS&RDS, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei. Vezi în articol la cât a fost fixată remunerația netă lunară noului om din conducerea RCS&RDS.
29.Dezbaterea din Senat privind creșterea prețurilor din telecom: Doar DIGI a venit la audieri/Șeful ANPC a spus că a deschis o investigație Doar conducerea DIGI/RCS&RDS a venit marți la ședința convocată de senatorul ALDE, Daniel Zamfir, pentru a da clarificări legate de creșterea prețurilor din telecom. Orange și Telekom au transmis pe mail că nu pot veni, iar Vodafone nu a răspuns deloc, atitudine catalogată de Zamfir drept "arogantă și nepotrivită". Prezent la audieri, președintele ANPC, Marius Pîrvu, a anunțat că a deschis o investigație împotriva unei companii de telefonie, în urma reclamațiilor de la clienți privind creșterea prețurilor, o decizie urmând să fie luată în perioada următoare. UPDATE (21:25) Oficialii Vodafone au precizat pentru HotNews.ro că au răspuns astăzi prin e-mail acestei invitații, înainte de începerea dezbaterii, declinând participarea din cauza unui eveniment intern.
30.Poșta respinge acuzațiile Alianței 2020 USR PLUS că ar fi refuzat distribuirea pliantelor în Giurgiu / Cum explică Alianța de ce nu mai dă în judecată compania Alianța 2020 USR PLUS a acuzat duminică, pe Facebook, că Poșta ar fi refuzat, la comanda PSD, să trimită pliantele sale în județul Giurgiu, și a anunțat că peste 200 de oameni - candidați și voluntari - vor merge din casă în casă în acest județ pentru a distribui pliantele. În replică, Poșta a precizat luni că astfel de acuzații reprezintă o denaturare a realității, în condițiile în care reprezentanții USR au primit încă de joia trecută drafturile de contract, fără să transmită un răspuns. Vezi în articol și cum explică oficialii Alianței de ce nu mai dau în judecată Poșta, așa cum au spus săptămâna trecută.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 208 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version