Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 6035 rezultate
1.Vrei să returnezi produsele comandate de la eMag și FashionDays? Începând de luni, poți face asta și în peste 500 de oficii poștale Cei care doresc să returneze, în termen de 30 de zile de la achiziție, produsele comandate de pe eMag și FashionDays, vor putea face acest lucru, începând de luni, 12 noiembrie, și în peste 500 de oficii poștale din țară, a anunțat vineri Poșta Română. Clientul trebuie să vină cu produsul ambalat în condiţii aferente coletelor poştale și să prezinte oficiantului numărul AWB generat de site-ul retailerului după aprobarea cererii de retur.
2.Grupul american Liberty Global ar putea părăsi piața din România: După vânzarea UPC către Vodafone, ar pregăti și vânzarea Focus Sat Grupul american Liberty Global, care a semnat în acest an vânzarea UPC România către Vodafone, ar pregăti acum și vânzarea UPC Direct-to-Home (DTH), compania prin care furnizează servicii de televiziune prin satelit pentru 826.900 de abonați din Ungaria, Cehia, România și Slovacia, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată procesului. Acordul prin care Vodafone a anunțat preluarea UPC România nu include și operațiunile de televiziune prin satelit, Focus Sat. Vânzarea Focus Sat, care avea 356.500 de utilizatori în martie 2018, ar însemna ieșirea totală din România a grupului Liberty Global.
3.Legăturile lui Tăriceanu cu „afacerea Microsoft”. Cum se apără fostul premier și ce scrie în documentele oficiale trimise de Ministerul Comunicațiilor în Parlament "În timpul Guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în Guvernarea Tăriceanu. (..) În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, susține Tăriceanu, care a fost premier în perioada decembrie 2004-decembrie 2008. O situație prezentată în 2014 în Parlament de ministrul PSD al Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, arată însă că statul ar fi plătit către Fujitsu-Siemens aproape 74 milioane de dolari, începând cu anul 2005 până la data de 15 aprilie 2009.Tăriceanu acuză o campanie de "fake news" în cazul său, promovată de DNA. „Poate se dorește ruperea coaliției”
4.UPC avea peste 975.000 de abonați de internet, telefonie fixă și cablu TV în trimestrul trei din 2018, în scădere cu 3.300 de abonați față de trimestrul anterior UPC, al doilea mare operator local de comunicații prin cablu, a pierdut 3.300 de abonați în ultimele trei luni încheiate la data de 30 septembrie, ajungând la un număr total de 975.100 de abonați de internet, telefonie fixă și cablu TV, conform datelor grupului Liberty Global. Scăderea apare pe fondul pierderii abonaților la cablu TV analogic, în pofida creșterii numărului de abonați la televiziunea digitală, internet și telefonie fixă. Compania spune însă că față de aceeași perioadă a anului trecut a înregistrat 74.100 de noi abonamente, ajungând la peste 2,08 milioane de abonamente, iar veniturile au crescut cu 4% până la 164,2 milioane de lei.
5.Cât de eficientă este blocarea site-urilor cu filme piratate prin DNS / Măsura se aplică deja la peste 1.000 de site-uri din lista neagră a Oficiului Național al Jocurilor de Noroc Blocarea prin DNS a unor site-uri web poate fi evitată și în 20 de secunde de cineva care are ceva cunoștințe IT, dar pentru că cei mai mulți abonați nu știu sau nu vor să facă acest lucru, acestă metodă este un compromis agreat deja de furnizorii de internet din România, au precizat pentru HotNews.ro surse din industria IT. Metoda este aplicată din 2015 după un ordin al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc pentru evitarea accesării site-urilor de jocuri de noroc sau de pariuri care nu au licență de operare în România. Peste 1.000 de site-uri se află acum pe o listă neagră. Se va întâmpla la fel și cu site-urile de filme piratate?
6.România, aleasă pentru al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul ITU, cea mai importantă organizație internațională de standardizare în domeniul telecomunicațiilor România, reprezentată de oficiali ai ANCOM și ai Ministerului Comunicațiilor, a obținut luni al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU). "137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru țara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizației care dă direcția la nivel internațional în domeniul telecomunicațiilor”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
7.UPDATE Clienții din Romania ar putea fi blocați să acceseze site-uri cu filme piratate Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut luni, 5 noiembrie, în primă instanță, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de internet fix, respectiv RCS&RDS, Telekom România (fostul Romtelecom), UPC, Nextgen (firma de cablu a Telekom), DCS și AKTA la mai multe site-uri web cu filme piratate, pentru încălcarea drepturilor de autor. Decizia, despre care a scris inițial Profit.ro, poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti.UPDATE Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI): Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS. Soluția e una singura - învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii.
8.FOTOGALERIE/Surpriză în Parlament: Audierea celor 33 de candidați ASF a fost amânată pentru marțea viitoare la solicitarea grupurilor PNL și UDMR, deși mulți candidați erau prezenți Audierea celor 33 de candidați ASF a fost amânată pentru marțea viitoare la solicitarea grupurilor PNL și UDMR, care au în această perioadă Congresul PPE, a anunțat marți Marius Budăi, președintele Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților, spre surprinderea unor parlamentari și a candidaților care veniseră la audieri. Actualul președinte ASF, Leonardo Badea, și vicepremierul Viorel Ștefan, principalii candidați susținuți de PSD pentru funcția de președinte, nu au fost prezenți. Grupurile parlamentare ale PSD vor decide tot săptămâna vitoare pe cine dintre cei doi vor susține pentru această funcție, a spus Marius Budăi.
9.LISTA FINALĂ 33 de candidați, în cursa pentru cele 9 posturi din Consiliul ASF, unde veniturile lunare ajung până la 14.000 de euro / Aceștia vor fi audiați mâine în Parlament 33 de persoane și-au depus candidaturile pentru cele 9 posturi din Consiliul ASF, autoritate care reglementează piețe de peste 20 miliarde de euro și în care șefii au salarii nete de până la 14.000 de euro, conform listei finale transmise HotNews.ro de Camera Deputaților. Până astăzi, când a fost termenul limită de depunere a candidaturilor, se știa numai de 28 de candidați. Călin Rangu, director în ASF,  Alin Iacob, președintele Asociației utilizatorilor români de servicii Financiare (AURSF), Alexandru Isar, economist în banca Națională, Dobrescu Clelia Daniela și Mancaș Cătălin sunt cei 5 noi candidați întrați în cursa pentru conducerea ASF.Leonardo Badea a primit votul social-democrațiilor și va fi susținut pentru șefia ASF, potrivit surselor Hotnews.roLiviu Dragnea: "Eu aseară le-am spus colegilor mei, că îl susțin pe Viorel Ștefan. Astăzi, colegii din Comitetul Executiv Național au ridicat o problemă destul de delicată (..). Vom mai avea o discuție mâine dimineață. Singurul reproș pe care i-l fac lui Viorel Ștefan este că nu a fost foarte hotărât în ultimul an pe ce drum sau cale să meargă în carieră."
10.​Conflict în ASF, cu o zi înainte de audieri: Sindicatul cere conducerii plata primei anuale care este 100% din salariu pentru cei peste 500 de angajați / În ASF salariu mediu net este de 9.730 lei Sindicatul ASF îi cere actualului președinte al autorității, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru toți angajații instituției și care potrivit unor documente verificate din mai multe surse de HotNews.ro este în cuantum de 100% din salariul brut lunar și/sau indemnizația brută lunară. Salariul mediu net de bază în ASF a fost de 9.730 de lei în primele nouă luni din acest an, autoritatea având peste 512 angajați la sfârșitul anului trecut. Conflictul are loc cu o zi înainte de audierile din Parlament privind noua conducere ASF.
11.​DOCUMENT Salariul mediu net de bază în ASF a fost de 9.730 de lei, în primele nouă luni din 2018/Cât au câștigat anul trecut actualii șefi din ASF, al căror mandat expiră azi Salariul mediu de bază al personalului angajat în ASF, calculat pe primele nouă luni ale anului 2018, este de 9.730 lei net, se arată într-un răspuns al Autorității de supraveghere financiară către un deputat PNL, care a încercat să afle și ce premii și bonificații au cei nouă membri ai conducerii ASF, al căror mandat expiră astăzi. Cum actualul președinte al ASF, Leonardo Badea, și prim-vicepreședintele, Ovidiu Wlassopol, au preluat aceste funcții abia în vara anului trecut, cele mai mari venituri pe tot anul 2017 le-a avut Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte, responsabil asigurări: 737.361 lei, echivalentul a 13.350 euro pe lună.Vezi în articol ce venituri au avut în 2017 fiecare din cei noua membri ai actualului Consiliu ASF
12.Ce salarii sunt în ANCOM: Președintele Sorin Grindeanu are un salariu net lunar de 8.892 lei, iar directorii câștigă în medie peste 16.200 lei Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM), autoritate care reglementează piața de 3,4 miliarde de euro a comunicațiilor electronice, are un salariu net lunar de 8.892 lei, iar cei doi vicepreședinți ai autorității au salarii de 7.780 lei, în timp ce salariile medii nete pentru directorii din instituție au fost de 16.225 lei, în primele nouă luni din acest an, se arată într-un răspuns transmis luna trecută de ANCOM la interpelarea unui deputat PNL. Salariul mediu net pe instituție a fost de 7.603 lei în primele nouă luni din acest an.Vezi în articol ce prime și vouchere s-au acordat și câte persoane au fost angajate în primele nouă luni ale acestui an.
13.CERT-RO avertizează că noi variante de vishing afectează utilizatori din România: Frauda ‘cont bancar blocat’ și metoda apelurilor false de suport În ultimele luni, utilizatorii din România sunt vizați de diverse campanii de phishing prin intermediul apelurilor telefonice, a avertizat din nou joi, CERT-RO. Prin acest tip de atac care poartă denumirea de vishing (voice + phishing), infractorii cibernetici vă pot fura date personale și financiare. O metodă nouă este frauda 'cont bancar blocat': "interlocutorii pot spune că sună din partea băncii al cărei client sunteți, pentru a vă notifica despre blocarea contului dvs. Pentru deblocare vi se recomandă să apelați un alt număr. Este foarte probabil ca numărul apelat ulterior să fie unul cu suprataxă.", atenționează CERT-RO.
14.ASF a afișat noile tarife de referință pentru polițele RCA: Pentru persoanele fizice, tariful mediu a crescut cu 4% până la 790 lei Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anunțat azi noile tarife de referință RCA, un reper pentru consumatori în ceea ce privește prețul RCA. Tariful de referință mediu ponderat, în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice, este de 790 lei, în creștere cu 4% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior, iar pentru persoane juridice este de 1.660 lei, în scădere cu 5% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior.
15.Ministrul Comunicațiilor, despre problemele cu aplicarea amenzilor în piața telecom: ANCOM are mai multe categorii de venituri. Nu cred că ar trebui încurajat celebrul “plan de amenzi” Orice amendă ar aplica arbitrul telecom (ANCOM) în piața de 15,6 miliarde lei a comunicațiilor electronice, operatorii sancționați pot plăti, începând din luna august, doar 2.500 de lei, din cauza modificărilor aduse de Legea 203/2018 privind regimul contravențiilor. Ce spune Ministrul Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, despre această problemă? "ANCOM are mai multe categorii de venituri. Nu doar din amenzi. Nu cred că ar trebui încurajat celebrul “plan de amenzi”. Când există neconformitati, amenda este o măsură, dar, pe lângă aceasta, mai există și prevenție, corecție etc.", spune acesta. Notă: Amenzile contravenționale aplicate de ANCOM se duc la Trezorerie, la bugetul statului, nu rămân la bugetul autorității, cum susține ministrul Comunicațiilor.
16.​EXCLUSIV Arbitrul telecom paralizat de noua lege a achitării amenzilor contravenționale: Am amendat luni Poșta cu 25.000 de lei, dar va plăti numai 2.500 lei. Orice amendă am da în piața telecom, situația e aceeași "Poșta Română a fost amendată luni, 29 octombrie, cu 25.000 de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru că nu a respectat parametrii minimi de calitate pentru trimiterile simple, dar compania va plăti de fapt numai 2.500 de lei", a declarat joi pentru HotNews.ro Cristin Popa, directorul executiv de control în ANCOM. De ce? "Din păcate, ultimile modificări legislative aduse prin Legea 203/2018 permit ca, în cel mult 15 zile, contravenientul să poată plăti jumătate din amenda minimă pe care autoritatea o putea da conform cu OUG 111/2011 privind comunicațiile electronice, respectiv 5.000 de lei. În aceeași situație ne aflăm și în cazurile mult mai grave", a spus acesta.
17.Reclamațiile românilor legate de serviciile poștale s-au înmulțit în 2017: Furnizorii au plătit despăgubiri de 6,2 milioane de lei în cazul a 32.000 de reclamații Furnizorii de servicii poștale au primit anul trecut peste 490.000 de reclamații, cu 16% mai multe decât în anul anterior, iar în cazul a 32.000 de reclamații au plătit clienților despăgubiri în valoare totală de 6,2 milioane de lei, a anunțat miercuri arbitrul telecom (ANCOM). "Veniturile din servicii poștale au crescut cu 8% în 2017, ajungând la 2,8 miliarde de lei, în timp ce traficul poștal total a înregistrat o scădere de 1%. Din cele aproximativ 500 de mii de reclamații depuse în 2017, pentru 32 de mii s-au acordat despăgubiri, în medie de 191 lei/reclamație", a declarat Eduard Lovin, vicepreședintele autorității.
18.Vicepremierul Viorel Ștefan, întrebat dacă va rămâne în Guvern: Mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte ASF și merg pe proiectul ăsta "Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) şi urmează acest proiect", a spus miercuri în Parlament vicepremierul Viorel Ştefan, întrebat dacă va rămâne în Guvern, informează Agerpres. El a menţionat că dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar. Întrebat dacă a vorbit cu Liviu Dragnea despre această funcţie şi dacă acesta îl susţine, Ştefan a spus că are votul organizaţiei PSD din care face parte pentru candidatura de președinte al ASF.
19.Palatul Parlamentului și parcajul subteran al acestei clădiri nu au aviz de securitate la incendiu. Camera Deputaților a demarat o licitație pentru a rezolva problema Camera Deputaților vrea să obțină în sfârșit avizul de securitate la incendiu ISU pentru clădirea Palatul Parlamentului și parcajul subteran al Parlamentului, o problemă care datează încă din 2015. Acesta este motivul pentru care săptămâna trecută a lansat o licitație deschisă pentru achiziția unor "servicii de expertizare tehnică a spaţiilor clădirii Palatul Parlamentului, pentru cerinţa esenţială de securitate la incendii”, potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Contractul multianual (2018-2019) are o valoare estimată la peste 1,42 milioane de lei (fără TVA).
20.Poșta caută pe Facebook noi angajați, la o zi după ce Ministrul Comunicațiilor a anunțat majorări salariale: În București, salariile brute sunt între 2.700 lei și 5.100 lei "Vrei să fii oficiant, casier, factor poștal, mânuitor valori, șofer, agent transport valori, diriginte, agent curier sau muncitor necalificat? Vino alături de noi!", a anunțat marți pe Facebook Poșta Română care are scoase la concurs sute de posturi în țară.  Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au transmis o listă cu 'salarii maxime aproximative, brute, pentru fiecare post scos la concurs în București', salarii care variază între 2700 de lei și 5.100 de lei, plus bonuri de masă. Anunțul vine la o zi după ce Ministrul Comunicațiilor a anunțat majorări salariale în contextul în care concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.
21.Președintele Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților: Toți candidații la conducerea ASF vor fi cunoscuți luni, 5 noiembrie. Până acum, în cursă, au rămas aceiași 28 de candidați Cei interesați să-și depună candidatura pentru conducerea ASF o pot face până luni, 5 noiembrie, inclusiv, când este data limită, iar până la acest moment în cursă au rămas înscriși cei 28 de candidați, a declarat marți pentru HotNews.ro, Marius Budăi (PSD), președintele Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților. Actualul președinte al ASF, Leonardo Badea, și vicepremierul Viorel Ștefan, sunt principalii candidați susținuți de PSD, pentru funcția de președinte al ASF. În afară de funcția de președinte mai sunt alte 8 posturi în Consiliul ASF, autoritate care reglementează piețe de peste 20 de miliarde de euro și în care șefii au venituri lunare de până la 14.000 de euro.
22.Ministrul Comunicațiilor: Salariile a 13.261 de angajați ai Poștei vor crește, în medie, cu 337 lei, de la 1 noiembrie 2018 / Concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, pentru că nu se prezintă nimeni "Această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.", a precizat luni pe Facebook Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor. Compania de stat Poșta Română, cel mai mare operator local de servicii poștale, are peste 24.000 de angajați.
23.Unicredit Bank și Allianz-Țiriac Asigurări au încheiat un parteneriat pentru distribuția de asigurări pe piața din România Clienţii persoane fizice ai UniCredit Bank vor putea achiziţiona, prin intermediul băncii, asigurări de locuinţă, de sănătate şi alte tipuri de asigurări generale, precum şi asigurări de viaţă de tip exclusiv protecţie sau protecţie şi investiţie furnizate de către Allianz-Ţiriac Asigurări, au anunțat luni cele două companii.
24.IBM, aproape de cea mai mare achiziție din istoria sa: Va prelua producătorul de soft open source Red Hat cu aproximativ 34 miliarde de dolari IBM și Red Hat, lider mondial în furnizarea de software cloud open source, au anunțat duminică faptul că au ajuns la un acord definitiv conform căruia IBM va achiziționa toate acțiunile Red Hat pentru 190 dolari pe acțiune în numerar, reprezentând aproximativ 34 miliarde de dolari. Aceasta este de departe cea mai mare achiziție a gigantului american IBM, scrie Reuters.
25.​DOCUMENTE 28 de candidați în cursa pentru cele 9 posturi din Consiliul ASF unde veniturile lunare ajung până la 14.000 de euro: 28 de candidați s-au înscris în cursa pentru cele 9 posturi din Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), autoritate care reglementează piețe de zeci de miliarde de euro și în care șefii au venituri lunare de până la 14.000 de euro. Actualul președinte al ASF, Leonardo Badea, și vicepremierul Viorel Ștefan, sunt principalii candidați susținuți de PSD, pentru funcția de președinte al ASF, pentru care s-au înscris alți cinci candidați. Au însă toți aceștia experiența profesională de minim 9 ani în domeniul financiar așa cum a fost definită de Curtea Constituțională în 2014, când numirile lui Victor Ciorbea și a lui Marian Sârbu în cadrul ASF au fost declarate neconstituționale?Leonardo Badea, actualul președinte ASF, se laudă cu activitatea didactică, de cercetare și cu cărțile publicate pe teme financiare: 238 de citări în Google Scholar
26.Ce viteze la internet fix și mobil au experimentat românii în prima jumătate din acest an în marile rețele de comunicații Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a furnizat cele mai mari viteze de internet fix și în prima jumătate din acest an: viteză medie de download de 276,98 Mbps și 233,04 Mbps - viteză medie de upload, conform testelor făcute de clienții acestui operator pe Netograf, aplicația oficială de măsurare a calității serviciilor de internet. Pe locul secund la viteza medie de download s-a situat UPC, cu 145,89 Mbps, urmat de RCS&RDS, cu o viteză medie de download de 142,5 Mbps, în timp ce la viteza medie de upload RCS&RDS a fost cu mult peste UPC, operator care va fi preluat de Vodafone. Atenție! Cifrele trebuie raportate la numărul de teste făcute de clienți, precum și la acoperirea și tehnologia rețelelor.
27.Afacerile Orange au crescut cu 3,5% până la 287 milioane euro în trimestrul trei din 2018 Orange România, liderul pieței locale de comunicații mobile, a realizat o cifră de afaceri în valoare de 287 milioane de euro, în trimestrul trei din acest an (perioada iulie-septembrie), în creștere cu 3.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunțat joi compania. La 30 septembrie 2018, operatorul furniza servicii mobile, fixe și TV pentru 10.900.000 de clienți, în creștere cu 1,8% față de perioada similară din 2017.
28.Start în mega-licitația de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în 4.500 de școli: 50 de experți IT din Inspectorate și Ministerul Educației și 26 de experți STS vor coordona platforma "Proiectul va permite școlii românești să valorifice oportunitatea de a folosi asigurarea accesului protejat la rețele deschise de comunicații, cu precădere de pe terminale mobile inteligente, atât pentru a spori atractivitatea procesului educațional și motivația elevilor, cât și pentru diversificarea și eficientizarea metodelor de interacțiune între elevi, între elevi și profesori și, nu în ultimul rând, a interacțiunii cu părinții elevilor", se arată în caietul de sarcini al licitației demarate în această săptămână de Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC).
29.​AUDIO Varujan Pambuccian, despre cum ar putea investi cabliștii în agricultură și despre impactul Inteligenței Artificale: Contabilul, programatorul, meserii întregi vor dispărea, probabil, în 10 ani "Nu vreau să vorbesc despre impactul Inteligenței Artificiale, care probabil că în 10 ani va încheia meserii întregi: contabilul, programatorul... o grămadă de meserii o să se ducă. India are deja un plan de tranziție de la outsourcingul de programare, adică ce facem și noi în programare, către Inteligența Artificială. Forța de muncă  umană va dispărea complet în 50 de ani în toate domeniile care presupun activități repetitive și bazate pe reguli", a declarat marți Varujan Pambuccian, membru în Comisia IT din Camera Deputaților. Acesta i-a sfătuit pe furnizorii mici de internet și cablu TV să vadă oportunitățile care apar, inclusiv în România, în agricultura de precizie.
30.Consiliul Concurenței investighează din nou posibile înțelegeri anticoncurențiale pe piața cimentului / Amenzi de aproape 30 milioane de euro au mai fost aplicate pe piața cimentului în 2005 Holcim România, CRH Ciment (n.a fosta Lafarge) și Heidelbergcement România sunt investigate în prezent de Consiliul Concurenței cu privire la o posibilă înţelegere anticoncurenţială, realizată prin împărţirea pieţei producţiei şi comercializării cimentului din România, din perspectiva cotelor de piaţă şi/sau produselor oferite pe piaţă, limitarea sau controlul producţiei, comercializării, dezvoltării tehnice sau investiţiilor, corelate cu posibila coordonare a politicii de formare a preţurilor practicate de întreprinderile implicate, începând cu anul 2010, a anunțat miercuri autoritatea. Dacă vor fi găsite vinovate, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 202 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version