Articole scrise de Adrian Mitrea


1 - 30 din 3462 rezultate
1.VIDEO/FOTOGALERIE ���Test Drive cu Ford Puma, felina din inima Olteniei Ford Puma, fabricat exclusiv în Craiova, este un SUV (sau crossover) de segment B, la fel ca ��i „fratele de uzin��”, Ford EcoSport. Puma se remarc�� printr-un design neobi��nuit în gama curent�� a Ford ��i prin tehnologii moderne, incluzând aici ��i motorizare mild hybrid, instrumente de bord complet digitale, înc��rcare wireless pentru telefonul mobil ��i func��ii de asisten���� avansate pentru ��ofer. Am realizat un prim test drive cu Ford Puma în Spania, în zona Malaga-Marbella, cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, iar acest clip video extins ar trebui s�� v�� r��spund�� la majoritatea curiozit����ilor pe care le ave��i despre Puma, atât versiunea Titanium X, cât ��i ST Line X.
2.Dacia electric��, în 2021-2022. Anun�� oficial Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe pia���� în 2021-2022 ��i va fi o ma��in�� mic��, de ora��, reiese dintr-un anun�� oficial al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electric�� a lui Renault Twingo, numit�� Twingo Z.E., programat�� spre lansare în 2020 (o nou�� genera��ie). Cel mai probabil acest model Dacia Z.E. va fi prezentat la final de 2021, iar comercializarea efectiv�� va demara în 2022, dup�� cum reiese din anun��ul grupului auto francez (vezi foto).
3.Produc��ie record la Ford Craiova: 1.000 de ma��ini pe zi. Ford Puma ajunge ��i în Australia Produc��ia auto a uzinei Ford din Craiova a crescut semnificativ în ultimele luni ��i va ajunge în acest an la o caden���� maxim�� de 1.000 ma��ini pe zi, respectiv un automobil produs la fiecare 67 de secunde, a anun��at produc��torul auto american. Totodat��, uzina de motoare ajunge la o caden���� de 1.700 de motoare pe zi, respectiv un motor fabricat la fiecare 42 de secunde. Mul��umit�� celui de-al doilea model produs la Craiova, Puma, automobilele Ford produse în România vor fi livrate inclusiv în Australia. În total, 50 de ����ri vor primi automobile Ford fabricate la Craiova.
4.Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu ma��ini electrice ��i declan��at de fake news Un nou „scandal” planeaz�� în jurul m��rcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul ma��inilor electrice ��i pornit din fake news – ��tiri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizeaz�� modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat ��i 2) liv��rile c��tre clien��i ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jum��tate de an în plus fa���� de termenul de livrare anun��at anterior. Doar c�� aceste „informa��ii” sau „��tiri” sunt false. Internetului nu pare s��-i pese, iar setea de senza��ional a publicului nu face decât s�� propulseze în online, cu viteze ame��itoare, orice zvon neconfirmat.
5.���FOTOGALERIE La drum lung cu Nissan LEAF 62 kWh. Din nou la Sibiu cu o ma��in�� electric�� Nissan LEAF este una dintre ma��inile electrice aflate acum pe val în România (��i nu numai), iar bateria de 62 kWh mai nou ad��ugat�� în ofert�� vine la pachet ��i cu un motor electric mai puternic. A��adar, ingrediente suficiente pentru a-i testa promisiunile pe un traseu mai lung: Bucure��ti-Sibiu-Bucure��ti, un total de aproape 600 km. Cât consum�� LEAF? Ce autonomie real�� are LEAF? Ce plusuri ��i ce minusuri? Cum se comport��? – sunt doar câteva dintre întreb��rile la care încerc s�� v�� r��spund în acest articol-reportaj.
6.���VIDEO/FOTOGALERIE Test Drive cu Volkswagen Golf 8 - regele perfectibil al ma��inilor compacte Lansat ini��ial în 1974, Volkswagen Golf s-a impus, în timp, ca cel mai bine vândut automobil din Europa, iar acum a ajuns la a opta genera��ie. Stabile��te noi standarde când vine vorba de tehnologie, sistem multimedia ��i calitatea execu��iei oric��rui detaliu, dar are ��i minusuri: unele materiale plastice din interior par austere, iar versiunea electric�� dispare de tot. Am realizat acest test drive cu Volkswagen Golf 8 în Portugalia, lâng�� Porto, cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, iar acest clip video extins ar trebui s�� v�� r��spund�� la majoritatea curiozit����ilor pe care le ave��i despre Volkswagen Golf 8.
7.IONITY bag�� spaima în fanii ma��inilor electrice cu noile tarife: 0,79 Euro/1 kWh IONITY, una dintre marile re��ele pan-europene de înc��rcare rapid�� pentru ma��ini electrice, a anun��at un nou plan tarifar, cu costuri care merg pân�� la 0,79 Euro/1 kWh (adic�� 3,76 Lei/1 kWh). Anun��ul a stârnit un val de critici ��i nemul��umiri, utilizatorii postând sute de mesaje critice în prima or�� de la publicarea noii politici privind tarifele. La un consum mediu extraurban de 20 kWh/100 km pentru o ma��in�� electric�� obi��nuit��, parcurgerea unei distan��e de 100 km ar costa 15,8 Euro (75,3 Lei), echivalentul unui consum de circa 10-12 litri de benzin�� sau motorin�� la o ma��in�� pe combustie.
8.Ce articole auto a��i citit ��i comentat în 2019, pe 0-100.ro Un scurt bilan�� pe 2019 arat�� ce ��tiri auto a��i preferat s�� citi��i ��i s�� comenta��i pe 0-100.ro. Reiese clar c�� interesul pentru solu��iile moderne de mobilitate este uria��, v�� intereseaz�� ma��inile hibride ��i electrice, schimb��rile legislative pe tema ITP, verificarea istoricului ma��inilor rulate ��i modelele noi de ma��ini produse în România. Iat��, mai jos, cele mai citite 15 articole din 2019, precum ��i cele mai comentate 10 articole.
9.���VIDEO Ford Puma de Craiova ��i Volkswagen Golf 8, 5 stele din 5 la Euro NCAP Dou�� ma��ini foarte relevante pentru pia��a din România ��i chiar ��i pentru cea european��, Ford Puma ��i Volkswagen Golf 8, au ob��inut 5 stele din 5 posibile la testele de siguran���� auto Euro NCAP – organismul european independent de certificare a siguran��ei automobilelor. Audi Q8, Nissan Juke, MG ZS (electric) ��i MG HS au ob��inut un rezultat similar, în timp ce tripleta Volkswagen e-up!, Skoda Citigo ��i SEAT Mii (versiuni restilizate) s-a ales cun un scor de 3 stele din 5. ��i modelul Aiways U5 s-a ales tot cu 3 stele din 5. Toate aceste rezultate au fost publicate de Euro NCAP în 18 Decembrie 2019.
10.���OPINIE Cum m-am transformat dintr-un admirator al tractoarelor diesel într-un fan al ma��inilor electrice De fiecare dat�� când trecea câte un tractor agricol diesel pe uli��ele copil��riei mele alergam prin curte mai-mai s��-mi rup gâtul ca s��-l v��d, s��-l ascult ��i s��-i miros fumul de motorin�� ars��. Sunt n��scut în 1985, iar admira��ia mea pentru tractoare se întâmpla prin 1990. Pe vremea aia tractoarele erau, oricum, singurele autovehicule care treceau pe lâng�� casa bunicii. 20 de ani mai târziu m-am îndr��gostit ireversibil de automobilul electric, dup�� ce am condus o Tesla, în Geneva. Este o evolu��ie spectaculoas�� de gusturi, preferin��e. În 2010 aveam aproape 25 de ani ��i deveneam primul jurnalist auto din România care conduce un automobil electric – ��i nu unul oarecare, ci „the (s)hit” al momentului: Tesla Roadster.
11.���VIDEO: Skoda Octavia, prim contact la premiera mondial�� O nou�� genera��ie Skoda Octavia este gata de lansare în primul trimestru din 2020, aceasta fiind a patra genera��ie Octavia din istoria recent�� a m��rcii cehe Skoda, respectiv a cincea genera��ie dac�� lu��m în calcul ��i ma��inile Octavia (sedan ��i break) lansate în urm�� cu 60 de ani. În func��ie de caroserie, Octavia concureaz�� pe pia���� cu ma��ini precum Ford Focus, Opel Astra, Volkswagen Golf, etc… Am fost la premiera mondial�� a noii Skoda Octavia, la Galeria Na��ional�� de Art�� din Praga, Cehia, ��i am preg��tit o prezentare video de acolo.
12.���VIDEO #electRO ep.7: Fan ma��in�� electric�� din întâmplare Cristian Cristea este unul dintre oamenii care au descoperit automobilul electric din întâmplare, dup�� ce o firm�� de închirieri i-a oferit un Nissan LEAF în loc de ma��ina termic�� rezervat�� în avans. A��a a început totul. De atunci au trecut aproape cinci ani. ��i peste 230.000 km parcur��i electric. Cristian Cristea î��i folose��te ma��ina pentru a dezvolta ��i între��ine afacerea lui din domeniul apei, dar ��i pentru vacan��e ��i c��l��torii. A fost în Grecia cu LEAF-ul cu baterie de 24 kWh (autonomie real�� 100-130 km) ��i la Amsterdam cu LEAF-ul cu baterie de 30 kWh (autonomie real�� 160-200 km). A doua ma��in�� a plecat la cel mai bun prieten al lui Cristian, dup�� ce s-a convins singur c�� electric e mai bine.
13.Ford Puma de Craiova se lanseaz�� de la 16.500 Euro. Mai târziu pre��ul ar putea fi modificat Modelul Ford Puma, produs exclusiv în Craiova, se lanseaz�� pe pia��a din România de la 16.500 Euro cu TVA (13.865 Euro f��r�� TVA), îns�� ulterior va deveni mai scump, conform listei de pre��uri ��i ofertelor transmise presei, dealerilor ��i clien��ilor de c��tre Ford România. Acest pre�� s-ar putea modifica dup�� ce oferta de lansare va expira, configura��ia în cauz�� având un pre�� de list�� de 20.250 Euro cu TVA (17.016 Euro f��r�� TVA), cu aproape 23% mai mult. Versiunea de echipare ST Line va fi disponibil�� din Februarie 2020, iar cutia de viteze automat�� cu 7 trepte din Mai 2020.
14.���VIDEO Volkswagen ID.3. L-am rezervat. Cum? De ce? Cât cost��? Volkswagen ID.3 are, oficial, pre��uri pentru România, iar echiparea de baz�� include dot��ri nesperate pentru o versiune de intrare în gam��. Pre��ul? 36.000 Euro, cu tot cu TVA ��i f��r�� niciun fel de ecobonus sau reducere. Adic�� un pre�� aflat semnificativ sub pragul de 40.000 Euro, orientativ, anun��at de Volkswagen anterior. Am plasat precomanda pentru ID.3 înc�� din 8 Mai 2019, în primele ore ale startului precomenzilor. Iat�� cum am procedat, de ce am ales ID.3 ��i cât cost�� toate cele trei versiuni disponibile pe pia���� în primul an, sub numele 1ST Edition.
15.���VIDEO/FOTOGALERIE Mazda MX-30, 100% electric, porne��te de la 33.900 Euro în România Mazda MX-30, primul automobil 100% electric de serie lansat de produc��torul auto japonez Mazda, abia a fost dezv��luit la nivel mondial ��i au fost deja anun��ate pre��urile pentru România. Ma��ina are un pre�� de pornire de 28.487 Euro f��r�� TVA, respectiv 33.900 Euro cu TVA (f��r�� subven��ii). Ma��ina are o autonomie medie real�� de circa 200 km, asigurat�� de o baterie Litiu-ion de 35,5 kWh, r��cit�� cu lichid. Deocamdat�� acest model nu are un rival direct, îns�� ce este important ��ine de faptul c�� anul 2020 devine cel în care majoritatea produc��torilor auto mari ofer�� spre vânzare cel pu��in un model 100% electric.
16.FOTOGALERIE ���Noul Volkswagen Golf, dezv��luit. Are 5 versiuni hibride Volkswagen Golf VIII a fost dezv��luit oficial, ma��ina fiind disponibil�� pe pia���� din Decembrie 2019, iar 2020 va fi an complet de vânz��ri. O particularitate a Golf 8 ��ine de faptul c�� este disponibil cu cinci versiuni hibride (eTSI ��i plug-in hybrid). De asemenea, noul Volkswagen Golf este ��i primul model Volkswagen dotat înc�� din varianta standard cu tehnologia de comunicare Car2X (ma��ina poate comunica cu infrastructura ��i cu alte vehicule). De peste 40 de ani, Golf este cel mai de succes automobil european.
17.���VIDEO/FOTOGALERIE Noul Nissan Juke: mai mare, la fel de „nebun”, o singur�� motorizare Nissan Juke, a doua genera��ie, a crescut în dimensiuni, s-a maturizat, dar continu�� s�� fie un „nebun” al industriei auto – prin designul îndr��zne��, combina��iile de culori vii ��i materialele variate ca textur�� ��i culoare. Nivelul calit����ii percepute a crescut, materiale sunt mai bune, ergonomia sporit��, iar gama de motoriz��ri simplificat��: un singur propulsor – 1.0 turbo pe benzin��, 3 cilindri, cuplat fie la o cutie de viteze manual�� cu ��ase trepte, fie la o transmisie automat�� cu dublu ambreiaj (DCT) ce reprezint�� un mare pas înainte fa���� de automata cu varia��ie continu�� (CVT) de pe prima genera��ie. Am testat noul Juke în Spania ��i am preg��tit acest review extins.
18.���VIDEO Opel Astra facelift 2019 - acum exclusiv cu motoare în trei cilindri ��i cu trei tipuri de cutii de viteze Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, s�� fie proasp��t în tot anul 2020, când vine pe pia���� cel mai redutabil rival al s��u, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra prime��te, odat�� cu acest facelift, o gam�� de motoriz��ri complet nou��, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. ��i cutiile de viteze sunt noi, remarcându-se o transmisie Stepless (CVT), disponibil�� doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, ��i una automat�� (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibil�� doar pe motorul 1.5D. Desigur, op��iunea unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte r��mâne în continuare în gam��. Am f��cut test drive cu Opel Astra K cu facelift în Germania, lâng�� Frankfurt, ��i am preg��tit acest review video detaliat.
19.VIDEO Un tur prin Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019. Premiere: Ford Puma, KIA xCeed, Mercedes EQC, noul BMW Seria 1 Noul Ford Puma, a c��rui produc��ie abia ce a demarat la Craiova, KIA xCeed, modelul 100% electric Mercedes-Benz EQC ��i noul BMW Seria 1 se num��r�� printre premierele na��ionale pe care le prezint�� expozan��ii la Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019. Iat�� un tur video de la eveniment în care am eviden��iat cele mai importante standuri ��i apari��ii.
20.Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019 e gata de start: 400 de ma��ini expuse Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii e gata de start, cu 400 de ma��ini, unele fiind premiere na��ionale, au anun��at organizatorii. Prezen��a automobilelor hibride ��i electrice este mai numeroas�� ca niciodat��, fiind vorba de zeci de modele. Evenimentul are loc în pavilionul B2 al Romexpo, precum ��i în zona exterioar�� adiacent��, pe o suprafa���� total�� de 25.000 metri p��tra��i.
21.Ford a început produc��ia SUV-ului Puma la Craiova Ford Puma, SUV-ul de ora�� al Ford care vine s�� completeze segmentul B al��turi de Ford EcoSport, a intrat oficial în produc��ia de serie, la Craiova, uzina care astfel s��rb��tore��te fabrica��ia simultan�� a dou�� modele. Acest lucru se întâmpl�� pentru prima dat�� sub conducerea Ford, iar în trecut produc��ia simultan�� a dou�� modele a mai fost posibil�� doar în perioada în care Daewoo de��inea uzina.
22.���VIDEO/FOTOGALERIE Mazda CX-30, review complet cu motorizarea G122 ��i impresii la cald despre SKYACTIV-X Mazda CX-30 este un SUV/crossover compact, creat pe platforma Mazda3 (model 2019) ��i umple locul dintre modelele CX-3 ��i CX-5. Probabil c�� alegerea natural�� ar fi fost denumirea CX-4, îns�� Mazda a ales o alt�� cale – probabil un prim indiciu despre cum va fi „��lefuit��” gama sa în viitor la capitolul denumiri. CX-30 vine cu palet�� larg�� de motoriz��ri, culminând cu aclamatul propulsor SKYACTIV-X (motorul pe benzin�� cu aprindere prin compresie – ca un motor diesel). În acest review extins, realizat cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, organizate în zona Girona, Spania, v�� prezint versiunea SKIACTIV-G de 122 Cai Putere ��i v�� împ��rt����esc impresii ��i despre motorizarea SKYACTIV-X.
23.Vitesco Technologies s-a lansat oficial. Are peste 3.000 angaja��i în România Vitesco Technologies este o nou�� companie auto din zona furnizorilor, fiind specializat�� în produc��ie, cercetare ��i dezvoltare, cu focus pe electromobilitate. Procesul prin care a luat na��tere Vitesco Technologies, desprins din Continental, a durat circa un an ��i a presupus împ��r��irea echipelor din toat�� lumea astfel încât divizia Powertrain a Continental s�� devin�� Vitesco Technologies. Prin noua companie grupul-mam�� promite s�� r��spund�� ��i mai prompt la schimb��rile pe care le presupune electromobilitatea.
24.���FOTOGALERIE Ghid de închiriere BMW i3 ��i achizi��ie Închirierea unui BMW i3 pe termen scurt sau lung este atractiv�� în dou�� scenarii majore: în cazul în care achizi��ia este neatractiv��; respectiv în cazul în care achizi��ia este totu��i de preferat, iar un test drive mai extins – pe câteva zile sau o s��pt��mân�� – este imposibil de ob��inut de la un dealer BMW. Am creat, a��adar, un scurt ghid de inchirieri masini BMW i3 ��i/sau achizi��ie, cu diferen��e între versiuni, ani ��i echip��ri.
25.Discu��ie cu Jürgen Stackmann (Volkswagen) despre ID.3 ��i soarta ma��inilor pe combustie în epoca electromobilit����ii În doar zece ani, gama de ma��ini a Volkswagen se va schimba radical, ceea ce presupune inclusiv trecerea la vatr�� a unor modele legendare, cum este Golf, a declarat Jürgen Stackmann, executiv Volkswagen responsabil de de vânz��ri, marketing ��i servicii post-vânzare. Direc��ia nou�� a m��rcii germane este dat�� de ID.3, iar strategia pentru electromobilitate a intrat pe o cale f��r�� întoarcere: cu putere maxim�� înainte. Totodat��, soarta ma��inilor pe combustie pare pecetuit�� ��i, cel pu��in în Europa, e greu de crezut c�� modelele actuale vor avea mai mult de 1-2 genera��ii cu motoare termice sub capot��.
26.VIDEO/FOTOGALERIE ���Primul MINI electric a venit pe Transf��g��r����an imediat dup�� premiera de la Frankfurt Primul MINI 100% electric – ma��in�� de serie mare – a venit pe Transf��g��r����an imediat dup�� premiera de la Salonul Auto de la Frankfurt (12-22 Septembrie). În acest mod a fost marcat�� aniversarea de 45 de ani a celebrului drum Transf��g��r����an (20 Septembrie) cu o ma��in�� creat�� pentru pl��cerea de a conduce – MINI Cooper SE (electric). Totodat��, MINI a avut recent (26 August) aniversarea de 60 de ani. Precomenzile pentru MINI Cooper SE au început s�� fie preluate din mai multe pie��e, inclusiv din România, contra sumei de 1.500 Euro, ma��inile urmând s�� fie livrate în câteva luni (T1 2020).
27.#RomanianRoads: Ford Fiesta ST, americanul de bani gata Am petrecut ziua a cincea din #RomanianRoads al��turi de Ford Fiesta ST ��i Cristiana Oprea. Dac�� Fiesta ST ar fi un personaj… l-a�� descrie precum un american de bani gata, tân��r, ambi��ios, provenit din familie bun�� de peste Ocean, dar crescut ��i educat în Europa. ��i cu o condi��ie fizic�� de invidiat.
28.#RomanianRoads: BMW Z4 M40i, avocatul BMW Z4 M40i este precum un avocat neam�� uns cu toate alifiile, pasionat de sport ��i lux. Se trage dintr-o familie bun��, iar în urma c��l��toriilor sale prin lume personalitatea sa a c��p��tat unele valen��e asiatice. Ceea ce-i define��te stilul este în continuare rigoarea, dar gustul vestimentar a început s�� fie un pic mai colorat ��i îndr��zne��.
29.#RomanianRoads: Skoda Kodiaq RS, notarul erudit Skoda Kodiaq RS e precum un notar respectabil, venit dintr-un mare neam de notari care, în urm�� cu mai bine de treizeci de ani, s-au împr����tiat peste tot prin Europa. Înc�� e neclar dac�� se trag din Germania sau Austria, cert e c�� Europa întreag�� a auzit de neamul lor.
30.#RomanianRoads: Mazda MX-5, japonezul sex-simbol Mazda MX-5 e un fel japonez sex-simbol care ��i-a construit o carier�� interna��ional�� în arte mar��iale. E apreciat nu doar pentru performan��ele sportive pe care le-a dovedit mai întâi în Japonia, apoi în SUA ��i ulterior în lumea larg��, ci ��i pentru modul deosebit în care arat�� ca b��rbat, fiind apreciat atât de femei, cât ��i de b��rba��i. E un japonez la 35 de ani c��ruia îi e greu s��-i atribui, de fapt, o vârst�� sau un statul social.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 116 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by