Articole scrise de Adrian Ilincescu


1 - 30 din 6380 rezultate
1.VIDEO WTA Adelaide: Simona Halep, eliminat�� în sferturi (4-6, 2-6 cu Aryna Sabalenka) - Recitalul ofensiv al adversarei Meciul Simonei cu Aryna s-a "încheiat" practic la 4-4 în primul set. Din acel moment a urmat o serie de ��apte game-uri consecutive câ��tigate de sportiva din Belarus. Cu un apetit agresiv impresionant, a reu��it 33(!) de lovituri câ��tig��toare, Aryna s-a distan��at f��r�� mari b��t��i de cap pân�� la 5-0 în man��a a doua. Num��rul 12 WTA a speculat din plin vulnerabilit����ile ar��tate de Simona pe serviciul al doilea, iar partida a durat doar o or�� ��i 9 minute. A fost 6-4, 6-2 pentru Sabalenka, sportiv�� care a ob��inut prima victorie în fa��a Simonei ��i calificarea în semifinalele turneului de la Adelaide.
2.VIDEO WTA Adelaide: Simona Halep, în sferturi (6-4, 7-5 cu Ajla Tomljanovic)/ Sfaturile lui Darren Simona Halep a debutat cu dreptul în noul sezon, victoria fiind prima ob��inut�� f��r�� set cedat în confrunt��rile cu Ajla Tomljanovic (6-4, 7-5). A fost nevoie de câte un on-court coaching în fiecare set pentru ca Simona s�� fac�� pasul decisiv. Dup�� un meci de o or�� ��i 36 de minute, Halep a ob��inut biletul care s�� o duc�� în sferturile turneului Premier de la Adelaide.
3.Cum crede Rafael Nadal c�� poate fi stabilit cine este cel mai bun juc��tor din lume Ajuns la 33 de ani, Rafael Nadal continu�� s�� aib�� un cuvânt greu de spus la vârful ierarhiei ATP, ibericul reu��ind s�� cucereasc�� dou�� Grand Slam-uri în 2019 (Roland Garros ��i US Open). Cu toate c�� s-a apropiat la un singur titlu major de Roger Federer (20 de Grand Slam-uri, recordman absolut), Rafa consider�� c�� nu turneele câ��tigate te fac cel mai bun din lume, ci doar iubirea fanilor.
4.���INTERACTIV 30 de ani dup��: România la Jocurile Olimpice - Sacul, fundul ��i peticul - Sportul românesc ��i moartea lent�� Au trecut 30 de ani de la Revolu��ie, iar sportul românesc a ajuns s�� tr��iasc�� doar din amintiri. Jocurile Olimpice de la Tokyo bat la u����, dar nu prea mai are cine s�� le deschid��. A fost atins fundul sacului (��i a��a peticit), iar ultimele redute din sporturile de echip�� (gimnastica ��i handbalul) au c��zut ��i ele sub puterea indiferen��ei ��i a lipsei de strategie. Intr�� în material pentru a vedea o radiografie a sportului românesc la trei decenii distan���� de la ceea ce p��rea un nou început str��lucitor: decembrie 1989.
5.Europa League: CFR Cluj, duel cu Sevilla în 16-imile competi��iei Calificat�� în primavara european��, CFR Cluj se va duela cu 16-imile Europa League cu Sevilla, una dintre cele mai puternice echipe care se aflau în urne. Partida tur va avea loc la 20 februarie 2020, iar returul la 27 februarie 2020.
6.���Champions League: Real Madrid vs Manchester City, duelul de cinci stele din optimi Luni a avut loc la Nyon (Elve��ia) tragerea la sor��i a meciurilor din optimile Champions League, iar capul de afi�� al acestei faze a competi��iei este meciul dintre Real Madrid ��i Manchester City.
7.John McEnroe ��i cel mai frumos meci de tenis pe care l-a v��zut vreodat�� A impresionat prin tenisul s��u, dar a ��i stârnit multe controverse prin agresivitatea pe care o ar��ta fa���� de arbitri. John McEnroe este una dintre figurile emblematice ale tenisului mondial, un fost campion care ��tie cu siguran���� care este cel mai frumos meci din sportul alb pe care l-a v��zut vreodat�� (��i nu, nu este din perioada în care împ��r��ea o mare rivalitate cu Bjorn Borg).
8.CM Handbal (f): România vs Suedia 22-34/ Greu de privit Sigur, România nu a fost niciodat�� o echip�� cu preten��iile Norvegiei la turneele finale, dar au fost pasaje în timpul meciului cu Suedia în care jocul tricolorele a fost greu de privit. Erori de curtea ��colii, nesincroniz��ri, cadouri peste cadouri, iar rezultatul final a reflectat perfect realitatea crud�� din teren. Nordicele s-au impus la 12 goluri avantaj (34-22), iar echipa lui Tomas Ryde r��mâne la borna zero puncte în Grupa II Principal�� de la Mondialul de handbal feminin din Japonia...
9.VIDEO CM Handbal (f): România vs Ungaria 28-27/ Calificare dramatic�� la ultima faz��! România nu a existat practic în debutul meciului (5-0 ��i 7-1 pentru adversare), iar înainte de pauz�� au fost 7 goluri avans pentru Ungaria. Fetele noastre au strâns rândurile, s-au apropiat treptat de adversare, iar destinul le-a scos în cale o lovitur�� de la 7 metri în ultimele secunde, la 27-27. Cristina Neagu a luat pe umerii ei presiunea unei ����ri întregi, a înscris la vinclu ��i a trimis România dramatic în Grupele Principale ale CM de handbal feminin din Japonia. Ce meci, ce desf����urare, ce victorie pentru o echip�� oricum v��duvit�� de prezen��a unor nume importante...
10.CM Handbal (f): România vs Muntenegru 26-27/ Minutele de r��t��cire A fost nevoie de doar câteva minute pentru ca România s�� piard�� controlul partidei cu Muntenegru. De la 4 goluri avantaj pentru tricolore (21-17), a urmat o serie de ��apte reu��ite consecutive ale adversarelor (24-21), iar avantajul luat s-a dovedit a fi decisiv. Cristina Neagu (11 goluri) a f��cut de toate pe teren: a marcat, s-a luptat în defensiv��, a fost liderul echipei ��i a fost chiar ��i antrenoare (a oferit indica��ii tactice în time-out-uri). Confruntarea cu Ungaria (6 decembrie, ora 12:00) va fi decisiv�� pentru calificarea în Grupele Principale ale CM de handbal feminin.
11.CM Handbal (f): România vs Kazahstan 22-20 / Marele chin Meciul cu Kazahstan ar fi trebuit s�� fie o adev��rat�� plimbare prin parc pentru fetele noastre. F��r�� Cristina Neagu (nu a jucat deloc) ��i cu multe rezerve, România a tremurat serios pentru a învinge o adversar�� din lumea a treia a handbalului mondial, scor 22-20. Urmeaz�� dou�� "finale" cu Muntenegru ��i Ungaria, în tentativa fetelelor lui Tomas Ryde de a ajunge în Grupele Principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.
12.CM Handbal (f): România vs Senegal 29-24/ Gura de oxigen necesar�� România a interpretat o alt�� partitur�� împotriva Senegalului, Cristina Neagu dând semnalul trezirii fetelor noastre. Victoria (29-24) le p��streaz�� pe elevele lui Tomas Ryde în cursa pentru calificarea în Grupele Principale de la CM de handbal feminin. Urm��toarea oprire: Kazakhstan, pe 3 decembrie, de la ora 12:00.
13.CM Handbal (f): România vs Spania 16-31/ F��r�� nicio reac��ie Cu multe debutante, cu absen��e notabile ��i cu o Cristina Neagu care nu avea cum s�� duc�� un meci întreg (neref��cut�� dup�� accidentare), na��ionala de handbal feminin a României s-a prezentat lamentabil în fa��a Spaniei, ibericele dând senza��ia în multe momente c�� se afl�� într-un meci de preg��tire. Fetele lui Tomas Ryde au pierdut categoric, scor 31-16, partida de debut de la CM, iar duelul cu Senegalul de duminic�� devine decisiv în perspectiva unei eventuale calific��ri în Grupele Principale.
14.CM Handbal (f): Scandalul de dopaj, marile absen��e, plus Cristina Neagu neref��cut�� complet - Obiectiv: Supravie��uirea Cristina Neagu (neref��cut�� complet) p��rea s�� fie singura problem�� din desenul tactic gândit de Tomas Ryde. A ap��rut îns�� scandalul de dopaj de la Corona Bra��ov, iar nume importante din lotul tricolor au c��zut de pe foaia oficial�� precum spicele în b��taia vântului (Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi). În aceste condi��ii, obiectivul anun��at de selec��ioner este supravie��uirea. Intr�� în material pentru a vedea o ampl�� prezentare a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia (30 noiembrie - 15 decembrie).
15.MotoGP: Marc Marquez a fost operat cu succes la um��r Echipa Honda a anun��at, miercuri, c�� Marc Marquez a fost supus unei interven��ii chirurgicale la um��rul drept.
16.A plecat Contra, dar ne-au r��mas problemele - Cine vine în locul lui? România a încheiat în genunchi preliminariile pentru Euro 2020, tricolorii pierzând cu 5-0 meciul de la Madrid cu Spania. Cosmin Contra ��i-a încheiat mandatul, le-a cerut scuze fanilor, îns�� problema primei reprezentative este departe de a fi rezolvat�� odat�� cu debarcarea lui Guri����. Cu cine vom aborda barajul din Liga Na��iunilor?
17.
România vs Suedia 0-2 / Neputin����
F��r�� s�� înving�� vreuna dintre forma��iile cu preten��ii din grupa preliminar��, na��ionala României nu putea spera s�� ajung�� direct la turneul final la care va g��zdui patru meciuri. Dup�� 0-2 cu Suedia, tricolorii lui Cosmin Contra î��i leag�� ultimele speran��e de barajul din Liga Na��iunilor. La cum s-a prezentat îns�� prima reprezentativ�� în Grupa F, numele adversarului nu pare s�� conteze prea mult...
18.Turneul Campionilor: Novak Djokovic vs Roger Federer - A fi sau a nu fi în semifinalele din O2 Arena S-au duelat pân�� acum de 48 de ori, iar ultimul loc meci a fost unul greu de uitat. Roger a avut dou�� mingi de meci în finala din acest an de la Wimbledon, dar pân�� la urm�� cumva Nole a reu��it s�� scape din situa��ie ��i s�� câ��tige trofeul. Roger Federer vs Novak Djokovic va fi meciul care va decide cine va merge în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra.
19.Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie cu Matteo Berrettini Roger Federer r��mâne în cursa pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor dup�� ce a trecut, scor 7-6(2), 6-3, de Matteo Berrettini. Dup�� un prim set câ��tigat cu dificultate în tiebreak, elve��ianul a reu��it break-ul în al doilea ��i a f��cut lucrurile s�� par�� mai u��oare. De cealalt�� parte, italianul a fost eliminat din competi��ie dup�� ce a suferit a doua înfrângere f��r�� set câ��tigat.
20.���Turneul Campionilor: Roger Federer, învins în dou�� seturi de Dominic Thiem (7-5, 7-5) Roger Federer a debutat cu stângul la Turneul Campionilor de la Londra, marele campion elve��ian fiind învins în dou�� seturi, scor 7-5, 7-5, de Dominic Thiem. Fedex a pl��tit scump factura pentru game-urile de serviciu slabe din finalurile de set, iar Dominic a profitat ��i s-a impus dup�� un meci de o or�� ��i 40 de minute.
21.���Turneul Campionilor: Novak Djokovic, victorie lejer�� la debut (6-2, 6-1 cu Matteo Berrettini) Novak Djokovic a început cursa de câ��tigare a Turneului Campionilor cu o victorie categoric�� în fa��a surprinz��torului Matteo Berrettini (6-2, 6-1). Sârbul a etalat un joc solid: serviciu bun, deplasare la un nivel înalt, defensiv�� ermetic��. De cealalt�� parte, italianul a ar��tat din plin emo��iile debutului la o asemenea competi��ie, iar atunci când serviciului nu i-a func��ionat, Nole a f��cut diferen��a la retur. Partida a f��cut parte din Grupa Bjorn Borg, una în care se mai afl�� Roger Federer ��i Dominic Thiem.
22.Barcelona, pierderea str��lucirii, Ernesto Valverde ��i p��l��ria catalan�� Ernesto Valverde s-a întors în lumina reflectoarelor, dar nu a��a cum ��i-ar fi dorit. Jurnali��tii de la Marca scriu despre inten��ia conducerii catalanilor de a-l înlocui pe tehnicianul care pare s�� se afle în cel mai slab sezon al s��u pe banca Barcelonei.
23.Lewis Hamilton, al ��aselea titlu mondial ��i Scuderia Ferrari (soarele din Formula 1) Tocmai a ob��inut al ��aselea titlu mondial (la doar unul singur în urma legendarului Michael Schumacher), scriind o nou�� pagin�� în istoria Formulei 1. Lewis Hamilton este omul momentului în sporturile cu motor, iar specula��iile din jurul viitorului s��u sunt alimentate acum chiar de Toto Wolff, conduc��torul celor de la Mercedes. "Ferrari este precum soarele în Formula 1", a precizat austriacul, l��sând loc multor interpret��ri cu aceast�� declara��ie.
24.Turneul Campionilor: Roger Federer ��i Novak Djokovic, în aceea��i grup�� Mar��i a avut loc, la Londra, tragerea la sor��i a grupelor pentru Turneul Campionilor. Roger Federer ��i Novak Djokovic se vor duela în faza grupelor, ei f��când parte din Grupa "Bjorn Borg" al��turi de Dominic Thiem ��i Matteo Berrettini.
25.Serena Williams, detalii despre o eventual�� retragere ��i leg��tura cu Roger Federer A împlinit 38 de ani pe 26 septembrie, dar nu are de gând s�� renun��e la sportul care i-a adus atâtea bucurii de-a lungul vie��ii. Serena Williams a discutat recent despre ce o motiveaz��, despre retragere ��i l-a inclus în ecua��ie pe Roger Federer. "Atâta timp cât el va mai juca, o voi face ��i eu", a precizat Serena.
26.Simona Halep vs Karolina Pliskova 0-6, 6-2, 4-6/ Halep, eliminat�� de la Turneul Campioanelor - R��t��cirile decisive 0-6 dup�� 20 de minute, apoi 6-2 în favoarea ei ��i o serie de ��ase game-uri la rând câ��tigate pân�� la 2-0 în decisiv de c��tre Halep. Nu a fost îns�� cu final fericit, Simona pierzând calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor dup�� ce a cedat cu 6-4 (a revenit de la 2-5, dar nu a putut duce treaba pân�� la cap��t) împotriva Karolinei Pliskova. Halep nu reu��e��te nici de aceast�� dat�� s�� ias�� din grupe, meciul de vineri fiind un adev��rat roller coaster din toate punctele de vedere.
27.���Turneul Campioanelor: Simona Halep, meciul decisiv cu Karolina Pliskova ��i tactica d��t��toare de speran��e împotriva cehoaicei de 1.86 metri Lucrurile s-au simplificat într-atât în Grupa Violet încât victoria (nu conteaz�� în câte seturi sau la ce scor) aduce calificarea în semifinale. A��a cum spunea ��i Simona: are deja patru ani f��r�� s�� ias�� din grupe, poate se va întâmpla de aceast�� dat��. Un succes cu Karolina Pliskova îi aduce Simonei Halep îndeplinirea obiectivului. Halep vs Pliskova va începe undeva în jurul orei 14:00, urmând s�� fie în direct pe Digisport 2 ��i LiveText pe HotNews.ro.
28.Turneul Campioanelor: Ziua decisiv�� în Grupa Ro��ie - Toate juc��toarele au ��ansa lor s�� ajung�� în semifinale Mai mari sau mai mici, dar toate juc��toarele din Grupa Ro��ie au o ��ans�� s�� prind�� semifinalele Turneului Campioanelor. Meciurile zilei vor fi Barty vs Kvitova (de la 12:30) ��i Bertens vs Bencic (nu înainte de ora 14:00).
29.Turneul Campioanelor: Bianca Andreescu, eliminat�� dup�� un abandon în meciul cu Karolina Pliskova Cu genunchiul stâng bandajat de la primele game-uri ��i cu mari probleme în deplasare, Bianca Andreescu a abandonat dup�� ce a pierdut primul set al partidei cu Karolina Pliskova, scor 6-3. În urma acestui forfait, Andreescu a fost eliminat�� de la Turneul Campioanelor (asta în cazul în care va mai putea fi pe teren contra Elinei Svitolina în ultimul meci al Grupei Violet). Halep vs Pliskova va stabili a doua calificat�� în semifinale.
30.Turneul Campioanelor: Simona Halep, învins�� în dou�� seturi de Svitolina - Maratonista Elina este în semifinale Peretele Elina - Programat�� parc�� s�� returneze aproape tot, Svitolina a avut de partea ei o defensiv�� incredibil�� (lucru cunoscut deja) ��i o prospe��ime fizic�� care a ajutat-o în momentele importante. Simona Halep a luptat, a încercat s�� întoarc�� soarta partidei, dar r��spunsurile au venit greu în fa��a unei adversare de un asemenea nivel. A fost 7-5, 6-3 pentru Svitolina, sportiva din Ucraina ob��inând calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Shenzhen.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 213 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by