Articole scrise de Adrian Dita


1 - 22 din 22 rezultate
1.Spitalul lui Nicolaescu. La Sighisoara Vizita la Sighisoara a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, de vineri, 14 septembrie, si declaratiile facute de el in cadrul acesteia, au avut scopul de a risipi orice umbra de indoiala cu privire certitudinea realizarii celei mai mari investitii guvernamentale de aici din ultimii 30 de ani: construirea de la zero a unui nou spital municipal.
2.Sighisoara in circuitul de prestari de servicii de medicale de hemodializa Incepand de vineri, 14 septembrie, bolnavii de insuficienta renala din Sighisoara si zona arondata nu mai trebuie sa se deplaseze pana la Tirgu Mures pentru efectuarea acestui tratament.
3.Re-discover Sighisoara... Sa zicem ca maine s-ar incheia toate lucrarile la infrastructura, totul ar fi astupat la loc si n-ati mai fi nevoiti sa dati in gropi si santuri la tot pasul, sa va umpleti de noroaie cand ploua si sa inghititi tone de praf cand da caldura. Imaginati-va ca toate astea vor inceta de maine.
4.Complex sportiv si de agrement modern in "Baragan" In termen de 6 luni, incepand cu luna octombrie, noul Stadion municipal Sighisoara ar trebui sa fie finalizat. Acesta va fi parte a unui vast complex sportiv si de agrement intins pe 9 hectare de teren din cartierul Tarnava II (Baragan) prevazut a se realiza in trei etape.
5.Sa vina fondurile! Studiul de fezabilitate pentru restaurarea Cetatii Sighisoara a fost finalizat. Aproape 50 milioane euro sunt necesari pentru restaurarea completa a Cetatii medievale Sighisoara.
6.Noul Spital municipal Sighisoara - proiect resuscitat... Directorul Oficiului prefectural Sighisoara, Adrian Gherca a confirmat faptul ca Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta prin care se stabilesc indicatorii tehnico-economici pentru constructia noului Spital municipal din Sighisoara.
7.Ministrul Sanatatii promite sighisorenilor un spital demn de mileniul trei Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a aflat sambata la Sighisoara intr-o vizita de lucru in cadrul careia a studiat impreuna cu factorii de decizie din oras amplasamentul pe care urmeaza sa se construiasca noul Spital municipal.
8.Sighisoara Blues Festival la a III-a editie Primul mare festival al anului 2007 debuteaza joi, 15 februarie, la sala Mihai Eminescu din care trei seri la rand se vor revarsa ritmurile taraganate ale blues-ului.
9.Stadionul din Sighisoara scos la mezat 68 de euro pe metrul patrat. Acesta va fi pretul de incepere al licitatiei pentru vanzarea actualei baze sportive, cunoscuta si sub numele de Stadion.
10.Comisia consultativa propune stadion cu 5.000 de locuri in tribune la Sighisoara Noua baza sportiva, care ar trebui sa fie construita dupa scoaterea la vanzare a actualului Stadion municipal, ar trebui sa cuprinda un teren de fotbal cu tribuna de 5.000 de locuri si pista de atletism dotata pentru competitii internationale, teren de atrenament cu posibilitati de folosire pentru spectacole in aer liber.
11.300.000 euro la groapa de gunoi Groapa de gunoi ecologica de la Sighisoara risca sa fie inchisa dupa 31 decembrie 2006 intrucat nu respecta ultimul punct al programului de conformare pentru prelungirea autorizatiei integrate de mediu. Anume, realizarea unei statii de epurare pentru rampa.
12.Reabilitarea termica a blocurilor - intre interesul si scepticismul beneficiarilor Presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari din Sighisoara au participat in numar destul de mare la intalnirea informativa cu privire la programul national de reabilitare termica a blocurilor de locuinte construite intre anii 1950-1990, intalnire organizata luni seara la sediul Primariei Sighisoara.
13.Autobuzele sighisorene monitorizate de sateliti americani SC ATT SA Sighisoara are planuri mari pentru anul 2007. Lista de investitii pentru anul viitor este una destul de ampla la toate sectoarele societatii, cea mai spectaculoasa fiind insa la sectorul transport:
14.Cladirea "Clubul Tineretului" inca nefunctionala Desi saptamana trecuta intr-o conferita de presa primarul Dorin Danesan anunta sigur pe sine ca incepand de miercuri, 29 noiembrie, Serviciul Comunitar de Evidenta a Populatiei si Starea Civila si punctul de lucru Sighisoara al Inspectoratului Teritorial de Munca se vor muta in casa noua, acest lucru nu se va intampla.
15.Preluarea Parat-Ro de catre ASCI inca invaluita in ceata Firma Parat-Ro Sighisoara a fost preluata de concernul american ASCI (Auto-motive Safety Components International). Insa n-am reusit sa aflam mare lucru despre cauzele si implicatiile ulterioare ale acestei preluari.
16.Criza cronica de locuinte la Sighisoara 1.400 de cereri pentru locuinte sunt inregistrate la biroul de asistenta sociala al Primariei municipiului Sighisoara in conditiile in care autoritatile nu au nici o locuinta disponibila din fondul locativ de stat. Dintre acestea, peste 500 de solicitari sunt pentru obtinerea de locuinte ANL.
17.Sighisoara - groapa de gunoi a judetului Mures? In numarul de joi al cotidianului 24 ore muresene a fost redata o declaratie a presedintei Consiliului judetean Mures, Lokodi Edita, potrivit careia incepand din ianuarie 2007 deseurile menajere din orasele Tarnaveni, Ludus si Iernut ar putea fi depozitate la groapa de gunoi ecologica de la Sighisoara.
18.Aductiunea de apa de la Zetea - un proiect reactivat? O comisie senatoriala a a efectuat o vizita luni la acumularea de la Zetea (pe Tarnava Mare, jud. Harghita) pentru a se informa la fata locului si a analiza variante de punere in practica a unui proiect mai vechi, anume realizarea unei aductiuni de apa de la barajul de la Zetea pana la Copsa Mica.
19.Puternic incendiu in centrul istoric al Sighisoarei Acoperisul unui imobil cu doua etaje din centrul istoric al Sighisoarei a ars in intregime in urma unui incendiu izbucnit azi-dimineata in jurul orei 8. Nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale se ridica la peste 100.000 lei noi.
20.Florian Coman iese la atac: "PNL Sighisoara a colaborat cu PSD in campania electorala pentru alegerile locale din 2004" Ca urmare a declaratiilor din presa judeteana a vicepresedintelului PNL Mures, Teodor Giurgea care acuza PD-ul ca a constituit echipe de racolare care au facut presiuni asupra unor primari, vice-primari si consilieri din judet pentru a trece la PD, presedintele executiv al organizatiei judetene a acestui partid, Florian Coman a declarat:
21.Primarul Danesan la tranta cu UNESCO Primarul municipiului Dorin Danesan a declarat marti intr-o conferinta de presa ca se gandeste serios sa scoata orasul Sighisoara din Organizatia oraselor aflate in lista Patrimoniului UNESCO pentru ca s-a saturat de pretentiile acestei organizatii.
22.Banii pentru noul Spital de la Sighisoara 700.000 lei noi vor fi alocati Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Mures la rectificarea bugetului de stat din aceasta saptamana, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru constructia unor noi spitale in patru orase din judet si reorganizarea si restructurarea de Spitalului Judetean Mures.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by