Articole scrise de Adina Vizoli


1 - 2 din 2 rezultate
1.Pachetul de TVA pentru comerțul electronic: Ce implicații au modificările aduse Codului fiscal pentru companii ​ Pachetul cuprinde o serie de modificări ale legislației europene obligatorie în privința regimului TVA pentru vânzările de bunuri și servicii către consumatorii finali din UE, urmare a comenzilor plasate preponderent online. În prezent, furnizorul datorează TVA pentru vânzările la distanță efectuate în UE, iar cota aplicabilă este determinată de încadrarea în plafoanele stabilite individual de fiecare stat membru unde se livrează bunuri destinate consumatorilor finali. Astfel, când plafoanele sunt depășite, furnizorii trebuie să se înregistreze în scopuri de TVA în acele state membre și să raporteze și să plătească TVA pentru vânzările efectuate.
2.Noile reguli de TVA se vor aplica de la 1 ianuarie 2020. Ce au de făcut operatorii economici în timpul rămas? Operatorii economici români ar trebui să își reanalizeze relațiile cu furnizorii și clienții din Uniunea Europeană pentru categoriile de operațiuni al căror regim de TVA va fi modificat începând cu 1 ianuarie 2020, ca urmare a aplicării directivei europene privind "remediile rapide".


ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by