Articole scrise de Adina Urcan


1 - 30 din 36 rezultate
1.Universitate de incredere Patru universitati, printre care si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, au fost cotate ca fiind cele mai performante institutii de invatamint superior din tara. Evaluarea a fost facuta la 11 dintre universitatile romanesti.
2.Saracii, asigurati dupa 6 luni de plata Legea asigurarilor sociale de sanatate a fost modificata, insa doar in favoarea persoanelor fara venituri sau cu venituri mici. Acestea vor fi asigurate daca platesc contributia la fondul asigurarilor de sanatate pentru 6 luni.
3.Nu mai vor la liceu! Prima etapa a repartizarii computerizate a absolventilor de gimnaziu in invatamintul liceal de stat a avut loc ieri.
4.Tot Clujul, la medic Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei a inceput „teoretic“.
5.Ansamblul "Arlechino" intoxicat la Navodari 17 dintre cei 22 de membri ai Ansamblului „Arlechino“ al Palatului Copiilor din Cluj-Napoca s-au imbolnavit in Tabara de la Navodari. Elevii, alaturi de profesoara lor, se aflau la mare, invitati la Festivalul Mamaia Copiilor.
6.Un singur clujean are media 10 la BAC In judetul Cluj, un singur absolvent de liceu a luat nota 10 la toate probele de examen.
7.Promovabilitate de 78% la BAC Un procent mai mare de 78% dintre cei peste 6.000 de absolventi de liceu care au sustinut BAC-ul la Cluj au promovat examenul.
8.Ambulanta isi schimba sistemul de comunicatii Licitatiile pentru ambulante si pentru echipamente pentru sistemul de comunicatii de urgenta, organizate de Ministerul Sanatatii Publice, s-au terminat. 1.000 de autosanitare de diferite tipuri si sisteme de comunicatii TETRA vor impinzi tara.
9.Totul despre admiterea la liceele clujene Notele obtinute de elevii clujeni la Testele Nationale din acest an sint mai mari decit cele de anul trecut.
10.Loviti de caldura! Ieri, de dimineata si pina la ora 15, ajutorul medicilor de la Ambulanta a fost solicitat pentru nu mai putin de noua persoane care au lesinat sau li s-a facut rau pe strada din cauza caldurii.
11.Primul transplant romanesc de hemi-rinichi, la Cluj O noua premiera mondiala in transplantul de rinichi a fost realizata de echipa de medici de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj.
12.11.120 de laptop-uri Procesul de informatizare a sistemului sanitar a inceput cu medicina primara si programul national de diabet.
13.Clujul are cea mai mica promovabilitate la teze Rezultatele elevilor clujeni la cea de a doua sesiune a tezelor nationale cu subiect unic pe tara au fost mai slabe decit la prima sesiune. 17,7% este procentul de promovabilitate a elevilor clujeni de clasa a VII-a, cel mai slab din tara.
14.Nokia isi recruteaza angajatii la Cluj Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj au anuntat ieri ca vor organiza, in data de 29 iunie, un tirg de locuri de munca in beneficiul companiei Nokia.
15.Asigurati dupa 6 luni de plata Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat ca va modifica Legea 95/2006, in sensul ca, pentru a beneficia de servicii medicale, o persoana va trebui sa faca dovada ca a contribuit 6 luni la fondul asigurarilor de sanatate, in loc de 5 ani cum era pina acum.
16.Dezastru la teza cu subiect unic la Matematica Putin peste jumatate dintre elevii clujeni de clasa a VII-a au obtinut note mai mari de 5 la prima teza cu subiect unic la nivel national. Inspectorul scolar general, Titiana Zlatior, considera ca, din cauza virstei, elevii de clasa a VII-a au o rezistenta mai scazuta la emotii.
17.Exclusi de pe listele medicilor de familie! Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Cluj a invalidat calitatea de asigurat pentru 50.000 de persoane. In urma actualizarii bazei de date a institutiei, s-a dovedit ca aceste persoane nu indeplinesc conditiile necesare dovedirii calitatii de asigurat.
18.Guvernul Roman, pirit la Consiliul Economic si Social European Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), din care face parte si Sindicatul Liber al Invatamintului Preuniversitar Cluj (SLIPC), acuza Guvernul ca incalca, inca o data, cele mai elementare reguli ale dialogului social. Este vorba de hotarirea Guvernului de a infiinta o comisie fara consularea partenerilor sociali.
19.Sapun lichid, nu suc! Inspectorii OPC Cluj au depistat, in urma unui control de rutina, un produs cosmetic ambalat in PET-uri de 3 litri care seamana izbitor cu o sticla de suc de fructe. Produsul a fost retras de pe piata, iar cei care il vindeau au fost amendati.
20.Operatii de cancer, in premiera la Cluj Dupa aplicarea cu succes a crioterapiei ca tratament minim invaziv in cancerul de prostata, la Institutul Clinic de Urologie Si Transplant Renal din Cluj-Napoca se va folosi aceeaSi metoda Si pentru tratamentul cancerului la rinichi.
21.Postasii, in strada Peste 50 de angajati ai Postei Romane Cluj au pichetat ieri sediul Prefecturii, cerind scoaterea companiei de pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International. Postasii cer o salarizare decenta si conditii de munca demne de o tara membra a Uniunii Europene.
22.Postasii s-au saturat de conditiile de munca Angajatii Postei Romane cer scoaterea companiei de pe lista societatilor monitorizate pentru ca acest lucru nu permite negocierea salariului si nici angajarea de personal. Din cauza monitorizarii, angajatii Postei Romane Cluj sint nevoiti sa lucreze ore suplimentare care nu sint platite si cei mai multi nu pot primi mai mult decit salariul minim pe economie
23.Triaj epidemiologic zilnic in scolile si gradinitele clujene Avind in vedere incidenta gripei si a infectiilor respiratorii acute la nivel national, Autoritatea de Sanatate Publica Cluj va lua o serie de masuri pentru prevenirea imbolnavirilor. Astazi medicii scolari vor fi instruiti cu privire la efectuarea triajului epidemiologic zilnic in scolile si gradinitele din judet.
24.Prestatiile medicale pentru posesorii Cardului european de asigurat Potrivit normelor in vigoare, furnizorul de servicii de sanatate la care apeleaza posesorii Cardului european de asigurari sociale de sanatate (CEASS) trebuie sa aiba fata de acesta aceeasi abordare ca in cazul in care are un pacient nou care nu este pe lista sa de asigurati
25.3 milioane de lei vechi pentru medicamente In aceasta luna, farmaciile din judetul Cluj au primit 3 milioane de lei noi pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite. Suma va fi suplimentata imediat ce Casa de Asigurari de Sanatate Cluj va primi bugetul pe anul 2007.
26.Asistenta medicala numai cu banii jos Legea nr. 95/2006 obliga persoanele asigurate sa faca dovada contributiei la fondul asigurarilor sociale de sanatate pe 5 ani. In cazul in care asiguratii nu pot dovedi acest lucru, fie platesc restanta de pina la 5 ani, fie platesc actul medical.
27.Pensii mai mari Ieri a inceput plata pensiilor majorate prin cresterea valorii punctului de pensie de la 339,3 lei la 396,2 lei. In judetul Cluj, din cei peste 180.000 de pensionari, 150.000 beneficiaza de majorarea pensiei.
28.Ingrijiri medicale made in UE Incepind cu anul 2007, clujenii care calatoresc in statele Uniunii Europene vor putea beneficia, in caz de necesitate, de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate.
29.Guvernul, pirit la Comitetul Sindical Pan-European Cele patru confederatii sindicale din invatamintul romanesc au adresat o scrisoare membrilor Comitetului Sindical Pan-European, care se intrunesc azi in Luxemburg.
30.Spitalul Clinic Judetean a ramas fara manager! Unul din cele 17 posturi de manager de spital scoase la concurs in judetul Cluj a ramas neocupat. Singurul candidat ramas in concurs pentru functia de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca nu a obtinut media 8.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by