Articole scrise de Adi Iacob


1 - 30 din 884 rezultate
1.Kia ��i Hyundai investesc 110 milioane dolari într-un startup care produce ma��ini electrice Produc��torii de automobile din Coreea de Sud ��� Hyundai ��i Kia ��� au anun��at o investi��ie de 110 milioane de dolari într-un startup britanic care produce ma��ini electrice.
2.Recunoa��tere facial�� în farmacii: Autorit����ile din Shanghai îi verific�� pe cei care cump��r�� substan��e controlate de lege Autorit����ile din Shanghai testeaz�� introducerea unor sisteme de recunoa��tere facial�� în farmacii pentru a-i prinde pe cei care încearc�� s�� cumpere substan��e controlate de lege în cantit����i substan��iale.
3.Topul celor mai c��utate joburi din 2019: ��oferi, contabili ��i locuri de munc�� part time Aproape 4 milioane de c��ut��ri au fost înregistrate, în 2019, pentru joburile de ��ofer, pe o platform�� de recrutare online din România. Urm��toarele cele mai c��utate joburi au fost cele de contabili ��i economi��ti, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de c��ut��ri. Foarte activi anul trecut au fost ��i inginerii, care au vrut s��-��i schimbe locul de munc�� ��� pentru aceast�� specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de c��ut��ri.
4.Electric Castle c�tig�� titlul de Cel mai bun festival european de dimensiuni medii European Festival Awards, una din cele mai importante competi��ii europene din domeniu, a desemnat c�tig��torii edi��iei 2019, iar festivalul din Cluj cu o istorie de 7 ani ��� Electric Castle ��� a fost desemnat Cel mai bun festival european de dimensiuni medii.
5.Amazon anun���� o investi��ie de 1 miliard de dolari în India ��eful Amazon ��� Jeff Bezos ��� a anun��at o investi��ie major�� în India, de 1 miliard de dolari, spunând c�� ��ara este o pia����-cheie pentru cre��tere. Firma va investi în digitalizarea întreprinderilor mici ��i mijlocii, permi��ându-le s�� vând�� ��i s�� opereze online, anun���� BBC.
6.Lime introduce un abonament s��pt��mânal pentru trotinetele electrice: Cât cost�� ��i cum func��ioneaz�� Lime anun���� lansarea unui nou serviciu de abonamente ��� LimePass ��� disponibil în Bucure��ti, prin care ofer�� utilizatorilor un num��r nelimitat de debloc��ri de trotinete electrice timp de 7 zile consecutive.
7.Aplica��ia româneasc�� care scap�� clien��ii de sp��latul rufelor La finalul anului 2019 a fost lansat�� aplica��ia drop&go, un produs care face leg��tura între clien��ii interesa��i, livratori ��i sp��l��torii. Lansat�� cu o investi��ie ini��ial�� de 300.000 de euro, aplica��ia permite utilizatorilor s�� comande trimiterea ��i ridicarea hainelor de la sp��l��torie. "În procesul de dezvoltare a produsului ne-am uitat cu aten��ie la ce se întâmpl�� ��i în zona de livrare a mânc��rii", explic�� cofondatorul startup-ului.
8.Kaspersky: Windows 7 va deveni un risc de securitate pentru firme. Câte IMM-uri mai folosesc sistemul de operare Întrucât suportul pentru Windows 7 expir�� mar��i, acest sistem de operare va deveni un risc de securitate pentru utilizatorii individuali ��i pentru firme, având în vedere c�� vulnerabilit����ile nu vor mai fi remediate, sus��in exper��ii Kaspersky.
9.Windows 7 r��mâne de azi f��r�� suport tehnic: Ce recomand�� CERT utilizatorilor Microsoft a anun��at utilizatorii de Windows 7 c�� sistemul de operare va r��mâne f��r�� suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020, ceea ce înseamn�� c�� utilizatorii nu vor mai primi actualiz��ri de securitate. Centrul Na��ional de R��spuns la Incidente de Securitate Cibernetic�� (CERT) recomand�� upgrade-ul la un sistem de operare actual ��i evitarea unui produs piratat.
10.Banca Transilvania mai face o achizi��ie în Republica Moldova: O companie specializat�� pe finan��area microîntreprinderilor Banca Transilvania inten��ioneaz�� s�� cumpere 100% din capitalul social al Microinvest, o companie specializat�� pe finan��area microîntreprinderilor, liderul pie��ei financiare non-bancare din Republica Moldova.
11.VIDEO Android Auto: Aplica��ia care folose��te telefoanele pietonilor pentru a evita accidente Serviciile precum Android Auto ��i Apple CarPlay au fost concepute pentru ca ��oferii s�� nu mai foloseasc�� telefoanele în timp ce conduc. Acum, o echip�� de IT-i��ti a dezvoltat un concept de aplica��ie care folose��te smartphone-urile pentru a detecta pietonii din apropiere în timpul mersului.
12.Utilizatorii Samsung pot câ��tiga criptomonede Elrond într-un joc lansat de startup-ul din Sibiu Dup�� ce anul trecut Samsung a integrat criptomoneda românesc�� Elrond în portofelul s��u virtual, startup-ul de blockchain din Sibiu a anun��at ast��zi lansarea unui joc pentru mobil disponibil exclusiv pe telefoanele Samsung, a confirmat Beniamin Mincu, CEO-ul Elrond, pentru StartupCafe.ro. Construind pe integrarea tehnologiei Elrond în ecosistemul blockchain al Samsung, jocul Battle of Elrond va permite jucatorilor s�� ca��tige criptomonede ERD. Acestea pot fi apoi cheltuite în joc sau schimbate pe alte monede, precum lei, euro, dolari sau bitcoin.
13.Lime se retrage de pe 12 pie��e ��i concediaz�� 14% din angaja��i Compania care închiriaz�� trotinete electrice - Lime, prezent�� ��i în Romania, a anun��at c�� se va retrage din 12 pie��e de pe glob, iar 100 de angaja��i vor fi restructura��i. "Independen��a financiar�� este obiectivul nostru pentru 2020", a explicat Brad Bao, CEO-ul Lime.
14.O or�� f��r�� internet ar face pagube de 7,8 milioane dolari în România ��� Studiu O or�� de întrerupere a internetului ar cauza în România pagube de 7,8 milioane dolari (33,7 milioane lei) iar pentru o zi valoarea urc�� la 187,9 milioane dolari (811 milioane lei), arat�� datele netblocks.org ��i ale Internet Society.
15.Cineva a calculat cât ar dura ��i cât ar costa s�� descarci tot con��inutul de pe The Pirate Bay The Pirate Bay este cel mai cunoscut portal de torrenturi ��i probabil cel mai urât co��mar al de��in��torilor de drepturi de autor. Te-ai întrebat vreodat�� cât ar dura ��i cât ar costa s�� descarci tot con��inutul site-ului? Ei bine, cineva a f��cut acest calcul.
16.Turcan: Se lucreaz�� la un proiect pentru cre��terea op��ional�� a vârstei de pensionare la 70 de ani Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, c�� Guvernul nu exclude introducerea posibilit����ii ca angaja��ii s�� opteze pentru a lucra pân�� la vârsta de 70 de ani, îns�� sus��ine c�� România nu este preg��tit�� pentru acest lucru.
17.Ministrul fondurilor UE: 1,3 milioane de români vor beneficia de cursuri de recalificare ��i reintegrare în câmpul muncii Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolo��, a anun��at ast��zi c�� 1,3 milioane de persoane din zone dezavantajate vor beneficia de cursuri de recalificare ��i reintegrare în câmpul muncii. Partenerii eligibili din acest apel pot fi Camerele de Comer�� ��i Industrie, organiza��ii patronale, organiza��ii sindicale, asocia��ii ��i funda��ii, furnizorii acredita��i de servicii specializate, furnizorii autoriza��i de cursuri de formare profesional�� ��i universit����ile, îns�� beneficiarii fondurilor europene au obliga��ia s�� integreze în câmpul muncii cel pu��in 30% dintre cursan��i.
18.Turcan: Dorim identificarea unei majorit����i care s�� conduc�� la eliminarea pensiilor speciale. F��r��, nu convoc��m sesiune extraordinar�� Vicepremierul Raluca Turcan sus��ine c�� dac�� nu se contureaz�� o majoritate parlamentar�� care s�� doreasc�� eliminarea pensiilor speciale, nu este oportun�� convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Declara��ia vine în contextul în care la începutul s��pt��mânii, premierul Ludovic Orban spunea c�� dore��te convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru adoptarea proiectului de lege privind desfiin��area pensiilor speciale.
19.Frauda TVA cost�� ����rile UE între 30 ��i 60 de miliarde de euro în fiecare an ��� Analiz�� Frauda masiv�� cu TVA cost�� ����rile UE între 30 ��i 60 de miliarde de euro în fiecare an, arat�� o analiz�� empiric�� realizat�� în comun de Institutul Kiel pentru Economia Mondial�� (IfW Kiel) ��i Institutul ifo din Munchen.
20.Fotbal ��i antreprenoriat: Messi ��i-a deschis magazin online, în colaborare cu sora lui Tommy Hilfiger Contractele de milioane de euro ��i acordurile cu marile branduri reprezint�� o bun�� parte din câ��tigurile sportivilor de elit�� din lume. Înainte de începerea ultimului deceniu, Tiger Woods a fost singurul sportiv de pe planet�� care a câ��tigat peste 80 de milioane de dolari pe parcursul unui an. Din 2010, zeci de sportivi ar putea face aceast�� afirma��ie. Juc��torul cu num��rul 10 în echipa Barcelonei ��� Lionel Messi ��� nu face excep��ie ��i chiar conduce topul celor mai bine pl��ti��i fotbali��ti, îns�� veniturile argentinianului nu provin doar din sport. Messi poate fi considerat ��i antreprenor dup�� ce anul trecut ��i-a lansat propriul magazin online de îmbr��c��minte.
21.VIDEO Lionel Messi apare într-o reclam�� pentru Banca Transilvania Juc��torul Barcelonei ��� Lionel Messi ��� a filmat un spot publicitar în care promoveaz�� Banca Transilvania ��i Mastercard. În spotul publicitar, de��in��torul a ��ase Baloane de Aur face cump��r��turi, online ��i offline, pe care le pl��te��te cu un card al b��ncii române��ti.
22.YouTube schimb�� regulile pentru videoclipurile destinate copiilor YouTube schimb�� regulile pentru videoclipurile de pe platform�� destinate copiilor. Compania nu va mai difuza anun��uri personalizate, iar unele func��ii - printre care comentariile - nu vor fi disponibile în materialele video clasificate ca fiind destinate copiilor.
23.Prima zi la CES 2020: Televizor flexibil, tig��i inteligente, robo��i care fac pizza Mar��i se deschide oficial târgul Consumer Electronic Show, ce are loc în Las Vegas, în perioada 7 -10 ianuarie ���inteligen��a artificial��, 5G, dispozitive pliabile, tehnologie de supraveghere, rezolu��ii 8K ��i robotica fiind cuvintele cheie ale edi��iei din acest an.
24.VIDEO Startup-ul care plaseaz�� reclame în spa��iile goale din filmele de pe Netflix sau HBO Go Serviciile de streaming video precum HBO Go, Netflix sau Amazon Prime Video au date despre preferin��ele ��i brandurile favorite ale utilizatorilor s��i ��i caut�� noi modalit����i de a le utiliza pentru a ob��ine venituri. Startup-ul Mirriad a dezvoltat o modalitate prin care aceste platforme pot plasa reclame în filme ��i emisiuni TV. Mirriad folose��te inteligen��a artificial�� pentru a recunoa��te obiectele dintr-o scen�� pentru a face loc reclamelor acolo unde exist�� spa��ii care nu afecteaz�� experien��a spectatorilor — precum pere��i, autobuze sau cl��diri.
25.Samsung Galaxy S11 sau S20? Compania schimb�� numele urm��torului model de smartphone În ciuda zvonurilor cu privire la urm��torul model de telefon din gama Galaxy S, presa interna��ional�� scrie c�� Samsung va numi noul smartphone Galaxy S20 — pentru a marca anul 2020. Noul model va fi lansat pe 11 februarie, la San Fracisco, odat�� cu un nou model de smartphone pliabil.
26.CES 2020: Ce vor prezenta marile companii de tehnologie la cel mai mare eveniment tech din SUA Ca în fiecare început de an, ne preg��tim pentru una dintre cele mai mari conven��ii de startup-uri ��i companii din domeniul tehnologiei din lume: CES 2020. Evenimentul ajuns la a 53-a edi��ie este o adunare anual�� a celor mai recente gadgeturi, juc��rii, tehnologii auto ��i multe altele. Iat�� la ce s�� ne a��tept��m în 2020 de la marile companii de tehnologie prezente la International Consumer Electronics Show (CES).
27.Google folose��te inteligen��a artificial�� în depistarea cancerului la sân La nivel mondial, aproximativ 1,7 milioane de femei sunt diagnosticate anual cu cancer mamar, potrivit unei estim��ri din 2012 a World Cancer Research Fund International. Google dezvolt�� un program de inteligen���� artificial�� (AI) capabil s�� detecteze cancerul de sân ��i a reu��it s�� aib�� rezultate mai bune decât medicii.
28.Topul celor mai desc��rcate aplica��ii din ultimii 10 ani Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp ��i Instagram sunt aplica��iile mobile care s-au clasat pe primele locuri în topul desc��rc��rilor în ultimii zece ani ��i toate acestea sunt de��inute de Facebook, scrie BBC.
29.���VIDEO Anul 2019, în 5 minute. De la c��derea lui Dragnea, la primele sentin��e în dosarul Colectiv România a început anul 2019 cu un guvern D��ncil�� sl��bit dup�� protestele din 10 august, dar cu un control puternic pe aproape toate institu��iile statului ��i cu un Liviu Dragnea care se prezen��a deja preziden��iabil. Au fost suficiente câteva luni, alegerile europarlamentare ��i condamnarea lui Dragnea, care a plecat din pozi��ia de num��rul 3 în stat direct în pu��c��rie, pentru ca e��afodajul s�� se pr��bu��easc��.
30.Escrocheriile cu criptomonede ��i cre��terile din pia���� care au marcat anul 2019 În 2019, prima criptomoned�� ��� bitcoin ��� a împlinit 10 ani de la prima tranzac��ie. De��i pia��a monedelor digitale este înc�� una destul de tân��r��, a cunoscut deja cre��teri ��i sc��deri spectaculoase. Astfel, criptomonedele au atras pe lâng�� aten��ia investitorilor ��i pe cea a infractorilor. Iat�� câteva dintre cele mai performante monede digitale, dar ��i unele dintre cele mari escrocherii din industria criptomonedelor, din 2019.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 30 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by