Articole scrise de Adi Iacob


1 - 30 din 982 rezultate
1.Platforma gratuită care pune în legatură directă spitalele cu donatorii /furnizorii de echipamente de protecție Un antreprenor român a lansat o platformă gratuită — NecesarSpital — care pune în legatură directă spitalele cu donatorii/furnizorii de echipamente de protecție Covid-19.
2.O companie de securitate IT caută startup-uri pentru a dezvolta noi produse împreună Startup-urile de tehnologie se pot înscrie în cadrul programului Open Innovation, lansat de Kaspersky Innovation Hub. Cele mai bune inițiative bazate pe tehnologie vor fi invitate să ia parte la proiecte pilot, unde startup-urile și compania de securitate cibernetică vor lucra în comun la dezvoltarea de produse, cu posibilitatea promovării globale.
3.Un startup care vrea să înlocuiască ambalajele de plastic cu produse pe bază de plante a obținut 19 milioane de dolari Startup-ul Vericool — care vrea să înlocuiască ambalajele de plastic și recipientele termoizolante cu produse pe bază de plante — a obținut investiții în valoare de 19 milioane de dolari.
4.Airbnb extinde perioada de anulări și lansează un fond pentru a ajuta gazdele să recupereze din banii pierduți Platforma online de rezervări de cazare la gazde individuale — Airbnb — extinde perioada în care utilizatorii pot anula rezervările fără nicio plată, în conextul situației actuale legate de pandemia COVID-19 și anunță lansarea unui fond de 250 de milioane de dolari pentru plata gazdelor — pentru rezervările ratate sau anulate.
5.Un startup care face legătura între cei care călătoresc și medici locali a obținut 7,8 milioane de dolari Un startup care face legătura între cei care călătoresc în diferite țări și medici locali — Air Doctor — a obținut investiții în valoare de 7,8 milioane de dolari. Runda de finanțare (serie A) a fost condusă de fondul de investiții Kamet Ventures și de compania de asigurări Phoenix.
6.Sporturile se mută în online cu ajutorul jocurilor video în timpul pandemiei Covid-19: Fotbal, box, Formula 1, baschet Odată cu anularea evenimentelor sportive din cauza pandemiei Covid-19, sportivii care nu mai pot ajunge pe teren, ring sau pistă recurg la simulări în jocuri video. Astfel, fanii sportului își urmăresc acum fotbaliștii, boxerii, baschetbaliștii sau piloții de Formula 1 preferați în competiții virtuale.
7.Curse gratuite pentru personalul medical printr-o aplicație de taxi și ridesharing Aplicația de taxi și ridesharing FREE NOW (Clever) a creat o secțiune dedicată personalului medical care luptă împotriva coronavirusului și personalului din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență prin care pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.
8.Google lasă antreprenorii să-și marcheze afacerea ca “închisă temporar” în Search și Maps Google oferă antreprenorilor opțiunea de a-și marca afacerea ca “închisă temporar” în Google My Business (Compania mea pe Google). În acest fel, oamenii pot vedea direct în Google Search sau Maps (Hărți) care sunt afacerile locale deschise și între ce ore funcționează, astfel încât să nu rătăcească afară mai mult decât ar trebui.
9.Cum se descurcă afacerile cu mâncare din mall-uri în criza Covid-19: Dan Isai, CEO Salad Box, în dialog #deladistanță, joi 26 martie 2020, de la 12.00 Dan Isai, CEO-ul lanțului de restaurante Salad Box, participă joi 26 martie 2020, de la 12.00, la un dialog #deladistanță, unde va discuta despre efectele crizei coronavirus asupra afacerilor sale, asupra economiei în general și despre posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.
10.VIDEO Cum să-şi gestioneze antreprenorii capitalul în perioade de criză Sergiu Neguț, consultant specializat în creștere antreprenorială, a participat la o întâlnire online #deladistanță, unde a explicat efectele crizei coronavirus asupra afacerilor sale, asupra economiei în general și posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți gestioneazi capitalul în perioade de criză.
11.Ai primit un email de la șeful OMS? Atenție, s-ar putea să fie un malware Hackerii folosesc actuala pandemie de coronavirus pentru a obține informații de pe dispozitivele potențialelor victime. Un e-mail care pare a fi din partea directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ― Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ― conține o nouă variantă a malware-ului HawkEye, concepută pentru a fura informații de pe computerele infectate, avertizează specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender.
12.Cum supraviețuiesc cafenelele din Iași în timpul crizei Covid-19: Livrează cafea pentru medici Mai multe cafenele din Iași primesc comenzi online și livrează cafea, în fiecare zi, în perioada stării de urgență pentru medici. Opt cafenele din Iași, alături de un ONG au lansat luni proiectul „Cafea pentru medici”, o metodă prin care vor să le mulțumească cadrelor medicale din capitala Moldovei pentru eforturile depuse în aceste zile, în criza de coronavirus, dar este și o metodă prin care cafenelele pot depăși această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.
13.Un startup care construiește mașini zburătoare a obținut investiții de 240 milioane dolari Un startup german care produce mașini zburătoare ― Lilium ― a anunțat finalizarea unei runde de finanțare în valoare de peste 240 milioane dolari. Noile fonduri aduc investițiile totale obținute de Lilium până în prezent la peste 340 milioane dolari.
14.Tinder oferă gratuit funcția Passport, pentru ca utilizatorii din toată lumea să-și găsească amici în carantina Tinder, aplicaţia prin care utilizatorii cunosc oameni noi și își dau întâlniri, va oferi gratuit funcția Passport ― "astfel încât să te poți conecta și vorbi cu persoane de oriunde din lume" ― începând de săptămâna viitoare, până pe 30 aprilie.
15.VIDEO Cum se descurcă antreprenorii 5 to Go în criza coronavirus: Radu Savopol, fondatorul francizei, interviu #deladistanță Radu Savopol, fondatorul lanțului de cafenele 5 to Go, va participa luni 23 martie 2020, de la ora 14.00, la un interviu online realizat la distanță și va răspunde întrebărilor despre efectele crizei coronavirus asupra afacerilor și despre posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.
16.Un startup IT românesc oferă sprijin gratuit IMM-urilor pentru implementarea procedurilor de telemuncă Startup-up IT Tknos vine în sprijinul firmelor mici și mijlocii din România care au nevoie de acces rapid la un mediu de lucru de acasă pentru angajați în contextul epidemiei de coronavirus, oferind consultanță gratuită pentru stabilirea sistemului și procedurilor aferente. Soluţiile propuse se vor concentra fie pe tehnologii puse la dispoziţie gratuit de către marii producători, fie pe soluţii de tip open-source.
17.Platforma de crowdfunding Kickstarter le oferă antreprenorilor 7 zile în plus pentru a-și finanța proiectele Platforma de crowdfunding (multifinanțare) Kickstarter permite celor care caută să obțină investiții pentru ideile lor de afaceri timp suplimentar pentru a-și îndeplini obiectivele, în contextul pandemiei de COVID-19.
18.Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut Noul context economic și social schimbă și raportarea angajaților și angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu. Astfel, numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de poziții, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă.
19.Angajații români se tem mai degrabă de recesiune decât de infectarea cu COVID-19: Sondaj Angajații români se tem că urmează o criză economică declanșată de efectele coronavirusului, arată datele unui sondaj efectuat de o platformă online de recrutare. Aceasta este principala îngrijorare pentru unul din doi respondenți, urmată de temerea că ar putea contacta virusul (31,1%) sau că ar putea să-și piardă locul de muncă în perioada următoare (11,2%).
20.Starea de urgență: Micii comercianți cer autorităților ca magazinele de cartier să rămână deschise Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) solicită autorităților ca micile magazine să rămână deschise și să nu le fie restricționată activitatea, în contextul instituirii stării de urgență, deoarece "magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerările". ANCMMR cere și măsuri de sprijin pentru comercianții afectați de COVID-19.
21.TransferWise colaborează cu platforma de plăți a Alibaba pentru transferuri de bani Startup-ul TransferWise, folosit de mulți români plecați la lucru în străinătate să transfere bani rudelor rămase acasă, cu costuri mici, colaborează cu platforma de plăți deținută de compania chineză de comerț online Alibaba ― Alipay, pentru transferurile internaționale.
22.Peste 450 de lideri din afaceri și investitori au semnat un angajament împotriva răspândirii COVID-19 Peste 450 de lideri din afaceri, investitori şi persoane publice au semnat o scrisoare deschisă în care se angajează să facă tot posibilul pentru a stopa răspândirea pandemiei COVID-19 în Statele Unite.
23.Apple interzice jocurile și unele aplicații legate de coronavirus pe App Store Apple a anunțat că nu va permite publicarea jocurilor și a unor aplicații legate de COVID-19 în magazinul său de aplicații ― App Store.
24.Ce măsuri cer antreprenorii români pentru a ieși cu bine din criza COVID-19 Peste 98% dintre 8374 antreprenori care au participat la un sondaj realizat de CNIPMMR au spus că îi afectează sau urmează să îi afecteze măsurile adoptate în contextul limitării infecţiei cu COVID-19. Printre principalele efecte pe care antreprenorii le-au menționat în contextul COVID– 19, se numără scăderea vânzărilor, scăderea cifrei de afaceri și suspendarea temporară a activităţii.
25.6 startup-uri europene care luptă cu știrile false și dezinformarea Folosirea știrilor false (fake news) pentru a dezinforma publicul a devenit o preocupare majoră pentru oamenii din întreaga lume. Vedem cum pe internet se răspândesc informații "senzaționale" care produc panică și uneori chiar noi ajutăm la propagarea acestor știri false ― nu ne deranjăm să verificăm autenticitatea și veridicitatea informațiilor înainte de a apăsa pe butonul de "share". Iată câteva startup-uri care luptă cu știrile false și dezinformarea.
26.Startup-ul care a făcut criptomoneda romanească Elrond vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții Startup-ul din Sibiu Elrond, care a dezvoltat criptomoneda românească ERD, și “Facebook-ul medical” FEEEEL.Health au anunțat un parteneriat pentru a echipa cu tehnologie blockchain platforma online care conectează pacienții cu ofertanții de servicii medicale, clinici, spitale, laboratoare, farmacii, medici și dentiști.
27.Uber introduce noi funcții în România: Cod PIN pentru curse și traduceri în timp real Uber introduce noi funcții în aplicație, prin care își propune să asigure o comunicare mai eficientă între șoferi și pasageri și să contribuie la îmbarcări mai sigure. Utilizatorii aplicației de ridesharing din România vor avea opțiunea de a primi un cod PIN format din 4 cifre pe care să îl comunice șoferilor înainte de a începe cursa.
28.Prețul Bitcoin s-a prăbușit cu 2.000 de dolari într-o oră, pe fondul crizei coronavirus COVID-19 Bitcoin trece printr-o zi remarcabil de dură. Se pare că toate activele au o lună proastă ― inclusiv criptomonedele. Cu câteva ore în urmă, prețul mediu al unui bitcoin a scăzut cu 2.000 de dolari în mai puțin de o oră.
29.VIDEO Ghidul instrumentelor pentru lucru de acasă în criza coronavirus COVID-19 Firmele pot folosi soluții digitale pentru a facilita lucrul angajaților de acasă, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului COVID-19. Iată un ghid de instrumente pentru lucru de acasă.
30.Coronavirus COVID-19: Patronii IMM au cerut Guvernului amânarea plății unor taxe Întreprinderile mici şi mijlocii ar putea să beneficieze de o amânare pentru plata contribuţiilor datorate bugetului, a spus Florin Jianu, președintele CNIPMMR, după prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic al epidemiei de coronavirus (COVID-19).

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 33 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by