Articole scrise de APD


1 - 9 din 9 rezultate
1.Euroalegeri: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (III) La alegerile din 7 iunie "se mai aplica regula de la alegerile parlamentare nationale in ceea ce priveste interpretarea votului alb ca un vot de blam?", intreaba Andrei, cititor HotNews.ro. Varianta votului in alb este comentata si de Ana Armanca Ardeleanu. je vrea sa stie in ce conditii se poate schimba buletinul de vot, iar andreeav vrea sa afle de ce "la sectia de votare unde merg eu de obicei am impresia ca sunt mereu cam aceiasi membri". Asociatia Pro Democratia a raspuns cititorilor HotNews.ro.
2.Euroalegeri: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (II) La alegerile europarlamentare din 7 iunie, "daca vad aberatii (nereguli la sectia de votare), cui ma adresez si ce sanse am sa verifice cineva ce se intampla?", a intrebat cartita, cititor HotNews.ro. d_gramada vrea sa afle ce influenta va avea prezenta redusa la vot asupra rezultatelor alegerilor, iar Axul - daca o prezenta slaba va influenta activitatea viitorilor europarlamentari romani. Asociatia Pro Democratia a raspuns cititorilor HotNews.ro. Ai vreo nelamurire privind alegerile europarlamentare din 7 iunie? Intreaba aici, iar APD iti va raspunde.
3.Euroalegeri: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (I) La alegerile din 7 iunie "votam partide sau persoane din partide?", a intrebat aici trecatoru, cititor HotNews.ro. "Trebuie sa mergem in localitatea de domiciliu sau putem vota si in alte localitati?" intreaba Dana. Iar nedumerita vrea sa stie: "daca eu traiesc in alta tara decat romania pot sa votez pt europarlamentare? sunt romanca dar traiesc in espania. pot vota la barcelona?" Asociatia Pro Democratia a raspuns cititorilor HotNews.ro. Ai vreo nelamurire privind alegerile europarlamentare din 7 iunie? Intreaba aici, iar APD iti va raspunde.
4.Euroalegeri 2009: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde Romanii isi desemneaza, in alegerile din 7 iunie 2009, reprezentantii in Parlamentul European. In mandatul 2009-2014, Romania va avea 33 de membri in PE, fata de 35 in prezent. Ai vreo nelamurire in privinta organizarii si procedurilor de vot la alegerile din 7 iunie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde.
5. Alegeri 2008: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (V) Cititorii HotNews.ro oprea si Paganel s-au interesat ce garantii exista ca, daca vor vota in alb, buletinele lor de vot nu vor fi ulterior stampilate in dreptul candidatului care "trebuie sa iasa". La randul ei, Geta intreaba: "In Vrancea, afisele electorale ale PSD si PC sunt insotite de un alt afis scris cu alb pe fond negru "Ei cu ei. PDl PNL". Este legal ca partidele sus amintite (PSD si PC) sa faca observatii cu privire la celelalte partide?" Iar Gimmy cere informatii suplimentare: "Ce inseamna roman cu domiciliul in strainatate? Eu sunt de doi ani afara pe un contract de cercetare, am inchiriat legal un apartament dar nu am trecut in pasaport ca as avea domiciliul in strainatate! Deci.. unde votez?" Asociatia Pro Democratia (APD) a raspuns cititorilor HotNews.ro.Ai vreo nelamurire in privinta votului din 30 noiembrie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde.
6.Alegeri 2008: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (IV) "Sunt la cursuri in Franta (Marseille). Pot vota la consulat sau nu? Ar fi pacat sa nu se poata", intreaba anca b., cititoare HotNews.ro. Adrian, cetatean roman rezident in Suedia, spune: "Locuiesc in Malmo, foarte aproape de Copenhaga, unde am votat la alegerile de pana acum si la referendum. Pot vota in Copenhaga si anul acesta?" Pe de alta parte, Crin vrea sa stie daca "pot sa fiu observator la alegeri, din partea unui ONG? Daca da, ce trebuie sa fac? Daca sunt platit, cu cat sunt platit?" Iar pelerin isi schimba buletinul si intreaba: "unde va trebui sa ma duc sa votez si ce candidati trebuie sa iau in considerare - de la adresa veche sau de la adresa noua"? Asociatia Pro Democratia (APD) a raspuns cititorilor HotNews.ro.Ai vreo nelamurire in privinta votului din 30 noiembrie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde.
7.Alegeri 2008: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (III) "Exista o limita inferioara a participarii la vot?" intreaba Cristi, cititor HotNews.ro. La randul sau, harap alb cere lamuriri in privinta votului alb: "ce se intampla cu votul alb, este el redistribuit, ajuta la alegerea celui care oricum are cele mai multe voturi? unde se calculeaza votul alb? care e diferenta cu votul anulat special, pe care se pun mai multe stampile? el unde conteaza?" Iar ina-eyre se intereseaza de masurile organizatorice si de reglementarile menite sa previna situatiile de fraudare a alegerilor. Asociatia Pro Democratia (APD) a raspuns cititorilor HotNews.ro. Ai vreo nelamurire in privinta votului din 30 noiembrie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde.
8.Alegeri 2008: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde (II) "Daca un candidat obtine 50%+1 si partidul sau trece de pragul de 5%, se mai face distributia pe circumscriptie sau i se atribuie mandatul inainte de distributie?" a intrebat un cititor HotNews.ro. "Am carte de identitate cu domiciliul in Bucuresti dar si flotant in Timisoara. Unde va trebui sa votez? Bucuresti sau Timisoara?", s-a interesat Lion. Iar Radu cere precizari: "La noi se ia in considerare votul alb - votul de blam sau cum se poate proceda pentru ceva asemanator, in afara de neparticipare?" Asociatia Pro Democratia (APD) a raspuns cititorilor HotNews.ro. Ai vreo nelamurire in privinta votului din 30 noiembrie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde.
9.Alegeri 2008: Cititorii HotNews.ro intreaba, APD raspunde "Daca nu am pasaport canadian nu pot sa votez? Nu se poate cu pasaport romanesc si card de rezidenta canadian?", a intrebat qwed, cititor HotNews.ro. La randul sau, blizz4rd a vrut sa afle daca "pot vota altundeva decat de 'acasa'?" Iar Robi, care a primit si carte de alegator atunci cand si-a schimbat, recent, buletinul, se intreaba: "Asta inseamna ca trebuie sa ma prezint cu cartea de alegator la vot?" Asociatia Pro Democratia (APD) a raspuns cititorilor HotNews.ro.Ai vreo nelamurire in privinta votului din 30 noiembrie? Intreaba aici, iar Asociatia Pro Democratia iti va raspunde


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by