Articole scrise de AO


1 - 11 din 11 rezultate
1.Definitivat 2019. Subiectele și baremele de la proba scrisă, publicate pe edu.ro Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele primite de candidații care au participat miercuri la proba scrisă a examenului. Peste7.400 de profesori au participat miercuri la examenul prin care capătă dreptul să-și ia gradele didactice.
2.Elevii români au obținut trei medalii la Olimpiada Internaţională de Biologie Echipa României a obţinut trei medalii la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care a avut loc în perioada 4-21 iulie, la Szeged - Ungaria. Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) a obținut o medalie de argint. Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) au obținut câte o medalie de bronz.
3.Rezultate titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat rezultatele la examen. HARTĂ Rezultate titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat astăzi pe edu.ro rezultatele de la proba scrisă de la titularizare. Cei 23.572 de candidaţi care s-au prezentat la examen au aflat ce note au obținut.
4.Evaluare națională 2019 Profesor de matematică: Subiectele au o dificultate medie Subiectele la matematică primite de elevii clasei a VIII-a care susțin Evaluarea națională au o dificultate medie și sunt mai ușor de rezolvat decât cele pe care le-au primit la simularea examenului, consideră ​profesoara de matematică Roxana Goga de la Colegiul "Sfântul Sava".
5.Revista Nature: ELI, cel mai mare laborator laser din lume, a stârnit o serie de dispute Revista Nature publică un articol critic despre situația Laserului de la Măgurele. Autorul articolului vorbește despre problemele din două țări gazde ale ansamblului ELI (România și Ungaria), care ar putea să pună în pericol ultima etapă a proiectului în valoare de 850 de milioane de euro. În România, proiectul este afectat de disputa dintre partea română și consorțiul EuroGammaS care au ajuns în instanță pentru neînțelegerea privind amplasarea sistemul de fascicul gamma.
6.Patru universități se desființează/ Guvernul le-a exclus din nomenclatorul domeniilor și programelor de studii universitare Patru universități nu mai apar în Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020, aprobat în sedința de Guvern de joi. Vezi care sunt cele patru universități.
7.​VIDEO Ce spun elevii de liceu despre mersul la vot: Imaginea de ansamblu legată de o majoritate nu se poate forma doar cu un sfert de populație care își exprimă părerea Mai mulți elevi de liceu au fost premiați, joi, de Ambasada SUA la București, pentru clipurile video pe care le-au realizat în cadrul concursului pentru elevi “De ce fiecare vot contează”, lansat pe lansat pe 13 februarie 2019. ”Votul decide viitorul țării”, ”Prin a vota arătăm că suntem interesați de comunitatea noastră” sau ”Votul întărește democrația”, sunt câteva din răspunsurile pe care elevii le-au oferit la întrebarea de ce este important să mergi la vot.
8.Învățământul profesional din București, în următorul an școlar: De ce va fi dublat numărul claselor și care sunt elevii vizați să le ocupe Liceele din București își vor dubla numărul de clase de la învățământul profesional și profesional-dual în anul școlar 2019-2020, a anunțat Ioana Neacșu, inspector general școlar București. În prezent sunt 34 de astfel de clase, dar în anul școlar următor numărul lor va ajunge la 78, conform unei solicitări a inspectoratului. Vezi de ce consideră Inspectoratul să fie dublat numărul de clase profesionale în București.
9.Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Ce subiecte au primit elevii la proba de matematică și științele naturii Ministerul Educației a publicat subiectele de la proba de la matematică și științele naturii la Evaluare Națională. Elevii au primit 15 exerciții cu caracter transdisciplinar din disciplinele „Matematică”, „Fizică” şi „Biologie”.
10.VIDEO Protest al profesorilor și studenților de la Universitatea București/ Gabriel Liiceanu: Le datorăm foarte mult magistraților Câteva sute de profesori și studenți de la mai multe facultăți ale Universității București au protestat joi în fața facultăților, solidarizându-se cu magistrații. La protest iau parte și Gabriel Liiceanu, Andrei Oișteanu, Andrei Cornea, Ioana Pârvulescu, Liviu Papadima sau Carmen Mușat.
11.Luni, prima zi de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare. Calendarul înscrierilor și actele necesare Luni, 4 martie, va fi prima zi de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare. Părinţii pot completa online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererilor-tip de înscriere, până în 22 martie. Până în 9 martie, fiecare școală va organiza o zi în care părinții și copiii pot vizita clasele pregătitoare şi pot obţine informaţii despre şcoală.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by