Articole scrise de A.T.


1 - 30 din 301 rezultate
1.​VIDEO Interviu cu Prof. Dr. Paulo Malo, creatorul sistemului All-on-4®, care a revoluționat implantologia mondială: “Această tehnică oferă pacienților edentați dinți frumoși într-o singură zi” Pentru o persoană care se confruntă cu pierderea dinților, tehnica All-on-4® este cea mai eficientă soluție de reabilitare orală cu implanturi dentare. Conceptul All-on-4® a revoluționat implantologia mondială, deoarece permite obținerea unui zâmbet complet, funcțional și estetic într-o singură zi. Această tehnică înseamnă inserarea a doar 4 implanturi pentru întreaga arcadă dentară care susțin o lucrare protetică finală, fără a fi necesară adiția osoasă.
2.Vrei să afli dacă ai anticorpi specifici SARS-CoV-2? Dr. Stratomir, medic primar medicină de laborator, îți explică ce tip de test să faci Testele de tip antigen-anticorpi, efectuate în laboratoarele medicale în urma recoltării unei probe de sânge, arată dacă organismul tău a dezvoltat anticorpi specifici SARS-CoV-2, fie că ai avut sau nu simptome de boală. Important de precizat este faptul că testele pentru anticorpi nu se folosesc în scop diagnostic, în timpul infecției acute, respectiv atunci când o persoană prezintă simptome specifice de boală. În cazul în care suspectezi că ai intrat în contact cu virusul, testul RT-PCR îți confirmă sau infirmă prezența virusului în organism.
3.Studiu MedLife privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19: “Riscul de infectare după vaccinare este foarte mic. Persoanele care manifestă reacții după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi” MedLife anunță finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. Concluziile au la bază un eșantion de 889 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 70 ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei, din toate regiunile țării. Rezultatele sunt reprezentantive pentru segmentul de populație din România, rezidentă în mediul urban, care s-a vaccinat cu Pfizer BioNTech.
4.Explicațiile specialiștilor despre răspunsul imun al organismului în infecția cu SARS-CoV-2: tipuri de anticorpi, când apar și cum se detectează Odată pătruns în celula gazdă, SARS-CoV-2 declanșează un răspuns imun extrem de complex din partea organismului infectat. O componentă importantă a acestui răspuns imun este producerea de anticorpi anti-virus, respectiv anticorpi îndreptați specific asupra proteinelor structurale ale virusului, explică specialiștii MedLife. Ce sunt acești anticorpi? Ca structură, sunt imunoglobuline aparținând claselor A, M, G, D, E, iar ca țintă, sunt îndreptați asupra proteinelor N, M, E si S.
5.Când este recomandat testul PCR și când facem testul pentru depistarea anticorpilor? Explicațiile specialiștilor MedLife De la debutul pandemiei, testarea pentru COVID a evoluat rapid, având un rol cheie în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Testarea rămâne esențială, chiar și în contextul campaniei de vaccinare, aflată în plină desfășurare în întreaga lume. În prezent, există două categorii de teste de laborator, fiecare dintre ele având un scop precis: Real Time PCR pentru diagnosticul infecției COVID-19 și testele serologice pentru depistarea anticorpilor pe care organismul îi produce în urma contactului cu virusul.
6.Un an de pandemie. Interviu Mihai Marcu, CEO MedLife: Dacă reușim să avem 11-12 milioane de vaccinați până în septembrie, vom avea turiști, investiții străine, oameni care vin să se facă bine în România “Am prins revoluția în armată, am prins criza băncilor din România ca director de credit într-o bancă, am plecat pe mări cu barca și am prins furtuni, dar să mă prindă pandemia ca șef al celei mai mari companii private medicale din România a fost cireașa de pe tort. Cred că după ce trecem prin revoluții, prin furtuni bancare sau pandemie, ce nu te omoara, te întărește”, spune Mihai Marcu, CEO MedLife, într-un interviu care marchează un an de pandemie în România, în care vorbește despre adaptarea la noile nevoi medicale ale oamenilor și cum va arăta pacientul următorilor doi ani, post COVID -19.
7.Discriminarea la locul de muncă a persoanelor care au avut COVID-19. Laura Neguț: Niciun pacient nu are nicio vină pentru ca a avut o afecțiune medicală, are aceleași drepturi ca orice angajat Despre discriminare se vorbește de mult timp, însă discriminarea persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus a intrat de curând în atenția omenirii. Nu puțini sunt cei care au trecut prin boală și au avut parte de acțiuni ce au presupus un tratament diferit, nedrept, implicând o anumită formă de excludere sau de respingere. De unde vine acest comportament, impuls de catalogare, ce ascunde, dar și cum putem acționa și reacționa la el, ne explică psihologii Laura Neguț și Adrian Calomfirescu, de la MindCare, parte din Sistemul Medical MedLife.
8.DENT ESTET este lider detașat în stomatologie, cu o cifră de afaceri de 67 milioane lei în 2020 “Am ieșit mai puternici din această perioadă de pandemie și suntem pregătiți să ne continuăm planurile de extindere și dezvoltare la nivel național” Grupul de clinici DENT ESTET, lider consacrat de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară în România, anunță o cifră de afaceri de 67 milioane lei înregistrată în 2020 în creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului anterior.
9.MM Express - fișa de aptitudini pentru medicina muncii disponibilă în 24 de ore direct în aplicație, program lansat de MedLife pentru companii în context pandemic Anul trecut, 20% din numărul total de angajați din România și-au mutat activitatea în regim de telemuncă, obiectivul angajatorilor fiind de a-i proteja pe angajați de infectare și de a nu favoriza răspândirea virusului. Adoptând această schimbare, companiile și-au dorit să limiteze pe cât posibil orice expunere între colegi și să nu-i supună niciunui fel de risc pe noii angajați.
10.Abonamentul medical și importanța prevenției în pandemie. Dr. Violeta Diaconita: Teoretic, orice boală care nu este genetică se poate preveni “Cu ajutorul abonamentelor MedLife poți beneficia post COVID-19 de o evaluare completă a stării de sănătate prin consulturi multidisciplinare (infecțioase, pneumologie, cardiologie, neurologie, psihiatrie) dar și de programe de prevenție pentru a-ți păstra starea de sănătate și a identifica precoce afecțiunile grave”, spune Dr. Violeta Diaconita, Manager Național Medicina Muncii și Suport Medical, MedLife Group.
11.Sport în pandemie prin HomeClass MedLife. Sfaturi practice pentru cei care lucrează de acasă și stau mult la birou Sportul și mișcarea ajută tot timpul, de ce să renunțăm la acestea când le putem face de acasă? Ora de Sport (HomeClass) a pornit în aprilie 2020 în perioada de lockdown și a avut ca principal scop diminuarea efectelor izolării, pentru că izolarea, lipsa interacțiunii și sedentarismul au efecte dintre cele mai neplăcute. Fiecare putea face sport în confortul căminului, fără aparatură dedicată și sub supravegherea unui specialist care îl putea îndruma, corecta și consilia, spune Mugur Balan, Business Development Manager MedLife.
12.Grupul MedLife încheie anul 2020 cu o creștere de 25,5% față de anul trecut. Planurile de dezvoltare pentru anul acesta vor cuprinde și dezvoltarea graduală a proiectului MedPark
 Sistemul Medical MedLife anunță încheierea anului 2020 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 1,214 milioane RON (251 milioane euro), înregistrând astfel o creștere de 25,5% față de 2019.
13.Studiu privind imunizarea post-vaccin: Persoanele care nu au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 dezvoltă mai puțini anticopi anti-Spike, față de cele care au fost infectate și s-au vaccinat cu prima doză MedLife anunță noi concluzii în primul studiu privind imunizarea post-vaccin. Pentru că răspunsul imun după prima doză de vaccin este scăzut la persoanele care nu au trecut anterior prin boală, MedLife recomandă autorităților să reevalueze cu atenție posibilitatea administrării unei singure doze persoanelor care au trecut prin boală concomitent cu eventuala optimizare a dozelor disponibile.
14.45 de cazuri noi de COVID cu tulpina britanică, depistate într-un studiu MedLife: "A devenit deja dominantă în marile orașe din România" Alte 45 de cazuri de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie au fost confirmate în România, după ce au fost analizate 90 de probe. Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a coronavirusului identificate de MedLife ajunge la 79, în mai puțin de două luni. Conform specialiștilor, cel mai probabil această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării și ar urma să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național.
15.Cand este recomandată examinarea Computer Tomograf (CT) in cazul pacienților COVID? Persoanele care au trecut prin infecția COVID-19 și au avut afectare pulmonară, mai ales dacă a fost una medie sau severă, cer ajutorul medicilor pneumologi. Cei mai mulți dintre ei dezvoltă un grad de insuficiență respiratorie și au nevoie de monitorizare și tratament.
16.MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19 În contextul pandemiei, românii sunt mult mai reticenți în ceea ce privește vizita la medic, atunci când vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice. De aceea, MedLife, liderul pieței de servicii medicale private, vine în întâmpinarea acestei probleme și oferă gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 tuturor pacienților care le trec pragul pentru control, consultație sau o investigație medicală, în perioada 7 februarie- 7 martie 2021.
17.MedLife anunță rezultatele preliminare ale primului studiu din România cu privire la evoluția anticorpilor post-vaccinare împotriva COVID-19 Sistemul Medical MedLife anunță rezultatele preliminare ale primului studiu din România în ceea ce privește evoluția în dinamică a titrului de anticorpi în urma vaccinării împotriva COVID-19. Scopul acestei cercetări este de a compara titrurile de anticorpi după prima și a două doză de vaccin, în raport cu studiile efectuate în alte țări, precum și stabilirea statistică a unui titru de anticorpi neutralizanți, raportat la lotul prelucrat.
18.Medic radiolog: Examinarea Computer Tomograf a toracelui este net superioară radiografiei pulmonare în stabilirea diagnosticului de afectare pulmonară Investigațiile imagistice sunt esențiale în urmărirea evoluției persoanelor infectate cu noul coronavirus și în monitorizarea acestora după vindecare. Tomografia computerizată reprezintă analiza de primă intenție în depistarea și evaluarea leziunilor pulmonare în cazul COVID-19. Unii specialiști spun că pentru monitorizarea pacienților vindecați se folosește radiografia pulmonară, însă această investigație nu are sensibilitatea tomografiei computerizate (CT).
19.Efectele pe termen lung ale COVID-19: pacienții vindecați trebuie monitorizați pentru că pot rămâne cu sechele pulmonare O mare parte dintre oamenii care ies învingători după infectarea cu noul coronavirus rămân cu sechele pulmonare. Studiile arată că sunt pacienți care, chiar și la trei luni de la vindecare, încă acuză oboseală, dificultăți de respirație și dureri în piept. Totodată, sunt persoane vindecate care își pot pierde până la 30% din funcția pulmonară.
20.Studiu de secvențiere SARS CoV2: Numărul pacienților identificați cu noua tulpină din Marea Britanie este în creștere. Există riscul ca această tulpină să devină dominantă și în România În urma unei analize efectuată de către specialiștii MedLife parte a diviziei de cercetare din cadrul grupului, din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării (București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași), s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii.
21.Dr. Adrian Marinescu răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de vaccinarea împotriva COVID-19. De ce imunitatea naturală nu îmi dă perioada de protecție pe care mi-o dă un vaccin realizat în laborator? De ce este important să ne vaccinăm? Cum funcționează un vaccin? Există vreun risc de alterare al ADN-ului uman? Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de vaccinarea împotriva COVID-19, explicând contraindicațiile și reacțiile adverse și ce diferențe există între imunitatea naturală și cea obținută prin vaccin, în cadrul webinarului MedLife despre vaccinare.
22.WEBINAR MEDLIFE: Despre vaccinarea COVID-19 cu dr. Adrian Marinescu, luni, de la 13:30 Vaccinarea împotriva COVID19 aduce cu ea o serie de întrebări și nelămuriri din partea pacienților, așa că MedLife vine cu mai multe informații esențiale într-un webinar cu dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase. Se vor aborda subiecte precum importanța vaccinării împotriva COVID-19, despre cum funcționează, în general, un vaccin, ce categorii de vaccinuri sunt în curs de evaluare și autorizare, dar și cât de sigure sunt acestea, despre reacțiile adverse ale vaccinurilor autorizate, persoanele care nu se pot vaccina și multe alte detalii.
23.Ce efecte persistente are COVID-19 asupra inimii și cum pot fi detectate Virusul SARS-COV2, prin modificările inflamatorii pe care le induce, poate afecta atât mușchiul cardiac, cât și endoteliul vascular (peretele intern al vasului). Și cum vasele sunt prezente în toate organele, afectarea acestora poate avea multiple localizări: inimă, plămâni, rinichi, creier, spune dr. Lăcrămioara Petrescu, medic primar cardiolog, MedLife Grivița.
24.Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu a fost identificată, deocamdată, pe teritoriul României - raport preliminar MedLife În urma unei analize, efectuată de către specialiștii MedLife, a peste 60 de genomuri SARS-CoV-2, provenite din Brașov, Cluj, Timișoara, Sibiu și București, s-a constatat că noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu a fost identificată, deocamdată, pe teritoriul României. Raportul, o inițiativă socială, a fost derulat integral de către specialiști MedLife, cu resursele materiale proprii ale companiei.
25.Efecte pe termen lung ale COVID-19. Ce ar trebui să facă cineva care se confruntă cu sindromul post-COVID? În timp ce majoritatea persoanelor cu COVID-19 se recuperează, unii pacienți au simptome care pot dura săptămâni sau chiar luni. Știm că virusul poate afecta organe, cum ar fi plămânii, inima și creierul, ceea ce crește riscul apariției problemelor de sănătate pe termen lung. Persoanele în vârstă și cele cu multe afecțiuni medicale grave sunt mai susceptibile de a avea simptome persistente ale COVID-19, dar sunt și persoane tinere, altfel sănătoase, care se pot simți rău mult timp după infecție.
26.Dr. Vlad Stroescu: Ne-am obișnuit întrucâtva cu ideea bolii și riscul morții și asta nu e neapărat bine “Deși anxietatea legată de sănătate rămâne campioana greu de detronat a anxietăților, ne-am obișnuit întrucâtva cu ideea bolii și riscul morții și asta nu e neapărat bine, pentru că poate însemna reziliență, dar și oboseală sau, mai rău, negare sau alte mecanisme de apărare. Dacă nu mai putem să ne dezlănțuim pe stadioane, putem redescoperi puterea de vindecare a lucrurilor mici și delicate”, spune Vlad Stroescu, psihiatru la MindCare.
27.Sistemul Medical MedLife anunță prima achiziție în sectorul pharma: a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Pharmachem ​Sistemul Medical MedLife anunță semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de 75% din acțiunile companiei de distribuție Pharmachem Distribuție SRL. Este cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma.
28.Florentina Niculescu, psihoterapeut: În mod cert sărbătorile acestui an nu vor fi la fel ca în anii precedenți. Am fost forțați să ne schimbăm viața, e o traumă colectivă Trăim o luna decembrie atipică, fără prea multe vizite, fără călătorii, fără petreceri. Ne putem bucura de sărbători chiar și în aceste condiții? Cum a fost afectată sănătatea noastra mintală, după atatea luni de pandemie? "În mod cert sărbătorile acestui an nu vor fi la fel ca în anii precedenți. Vor avea ingrediente rafinate: grijă pentru cei dragi, conexiune emoțională, comunicare sinceră și deschisă, creativitate, recunoștință", spune Florentina Niculescu, psihoterapeut de orientare integrativă în Centrul MindCare.
29.Cum recunoaștem simptomele infarctului miocardic acut. Dr. Florin Purcărea: SARS-COV2 nu cauzează doar pneumonia virală, ci are implicații majore asupra sistemului cardiovascular "Pe lângă campaniile media de conștientizare a riscului asociat infecției SARS-COV2, este necesară și o campanie de informare a populației asupra riscului de boli cardiovasculare asociat acestei perioade dificile din punct de vedere social", spune dr. Purcărea Florin, medic primar cardiolog, cardiologie intervențională. "Oamenii trebuie încurajați să renunțe la fumat, să facă sport pentru menținerea unei greutăți corporale optime și ameliorarea stărilor de anxietate și depresie, să mănânce sănătos, să comunice cu medicii curanți și să monitorizeze starea de sănătate și evoluția bolilor cronice, fiind conștienți de faptul că această pandemie este tranzitorie și odată cu imunizarea prin vaccinare se va reveni la o viață socială normală, iar pentru acel moment așteptat va trebui să fim sănătoși atât fizic, cât și psihic".
30.MedLife va emite primul certificat digital cu timbru securizat care va atesta în cazul persoanelor care au trecut prin boală faptul că au dobândit anticorpi pentru COVID 19 În contextul restricțiilor impuse de către autorități, pentru a evita infectările în masă cu COVID-19, pneumonia virală cauzată de virusul SARS-CoV-2, precum şi a numărului tot mai mare de persoane considerate vindecate, Sistemul Medical MedLife va emite, în premieră, prin intermediul Imprimeriei Naționale, un certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2. Aceste certificate vor atesta existența anticorpilor ce protejează pentru o anumită perioadă persoanele vindecate de COVID-19.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 11 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by