Articole scrise de A.R.


1 - 30 din 214 rezultate
1.Jurnal de medic infectat cu coronavirus Ziua a 4-a: Mai multă tuse și oboseală. Ecografic, se vede clar pneumonia Un medic spaniol diagnosticat cu coronavirus arată efectul infecției Covid-19 asupra plămânilor și progresul bolii printr-o serie de videoclipuri cu ecografiile sale pulmonare și descrie simptomele pe care le are, în postări pe Twitter.
2.Vremea caldă poate pune capăt pandemiei COVID-19? Marc Lipsitch, epidemiolog la Harvard: Probabil că nu Numeroase persoane influente, inclusiv Donald Trump, au sugerat că noul coronavirus, SARS COV 2, nu s-ar mai răspandi pe parcursul următoarelor luni, când va deveni din ce în ce mai cald. Deși ne putem aștepta la scăderi modeste ale contagiozității, o simplă creștere a temperaturii nu va stopa noul coronavirus, spune Marc Lipsitch, epidemiolog la școala de sănătate publică a Universității Harvard. Pentru a-și susține afirmațiile, Marc Lipsitch începe prin a vorbi despre câteva mituri care au circulat în ultima perioadă.
3.MedLife investește în cel mai mare proiect medical privat din România, MedLife Medical Park, care va include centre de inovație și cercetare, imagistică și radioterapie Noul proiect medical va fi construit lângă Spitalul MedLife Memorial. Amplasat în mijlocul unei zone verzi, acesta va avea la final 1000 paturi și va ocupa un număr de 8 clădiri în sistem pavilionar. Parcul va cuprinde două etape distincte de dezvoltare.
4.Noul coronavirus din China: Cât de îngrijorat ar trebui să fii? Virusul din China, cunoscut și sub denumirea de 2019-nCoV, este o nouă tulpină de coronavirus, care nu a fost identificată anterior la om. Se crede că provine de la animale infectate, dintr-o piață din orașul chinez Wuhan. Numărul deceselor a crescut la nouă si un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în SUA. Ce știm despre virus?
5.VIDEO Poveștile medicilor Alexandru Georgescu și Dana Ivan, care folosesc tehnologii ce păreau în urmă cu 20 de ani un vis, pentru a-i ajuta pe oameni să-și învingă teama de stomatolog În medie, românii merg la dentist o dată la doi ani, asistența stomatologică nu este acoperită în mod automat și avem cele mai ridicate niveluri de nevoi nesatisfăcute din UE în ceea ce privește asistența stomatologică. De când medicina a evoluat datorită tehnologiei, iar durerea aproape că a dispărut, pacienților le mai este teamă de vizitele la dentist? Cum este asociată sănătatea orală cu cea a întregului corp? Ce înseamnă prevenție în stomatologie? Care sunt cele mai răspândite mituri în stomatologia pediatrică? La acest întrebări răspund medicii Alexandru Georgescu și Dana Ivan.
6.Dr. Sofia Nistor, una dintre puținele femei neurochirurg din România: Pacienții nu sunt mașinării, sunt ființe vii cu diferite moduri de evoluție și răspuns diferit la tratament Într-o specialitate dominată de bărbați, dr. Sofia Nistor este una dintre puținele femei neurochirurg din România. S-a perfecționat în Franța, a lucrat în Elveția, unde a învățat că nu doar pacienții trebuie să aibă încredere în medici, ci și medicii în pacienți și s-a întors în România, unde există percepția că sistemul medical este ''îngrozitor''. Ce diferențe a observat între spitalele din vest și cele din România și care sunt noile tendințe în neurochirurgie?
7.Dr. Iasmina Dragomir, despre efectele discriminării: Oamenii vin ''pe ascuns'' la psihiatru și insistă ca cei din familie să nu afle. E trist În România, una din trei persoane va suferi de o boală psihică pe parcursul vieții, dar, ca într-o rețea de proscriși, acești pacienți află unii de alții pe ascuns, vorbind în șoaptă. Când marginalizezi un tânăr de 25 de ani, îi întărești convingerea că este incapabil și irecuperabil. Sunt vieți pierdute. Ne-am dori ca acest lucru să se schimbe și, în primul rând, schimbarea trebuie să vină în mintea și sufletul fiecăruia dintre noi, spune dr. Iasmina Dragomir.
8.Medicina de familie în România prin ochii dr. Sandra Mureșan: Chiar dacă există probleme, nu aș vrea să plec în străinătate. Contează atât de mult un mesaj de tipul "mulțumesc, fetița mea se simte mai bine" Ce înseamnă medicina de familie în România, dincolo de ce auzim cel mai des despre medicii de familie, că doar trimit pacienții la medicii specialiști, scriu rețete îngropați în hârtii, paralizați de un sistem informatic care funcționează foarte prost? ''Care dintre noi nu a fost cel puțin odată la medicul de familie și nu i s-a putut elibera o rețetă, un bilet de internare sau s-a blocat cardul de sănătate, s-a enervat, s-a certat?'' se întreabă dr. Sandra Mureșan.
9.VIDEO Dr. Mihai Olteanu, medicul care ajută oamenii să lupte împotriva cancerului: Cancerul pulmonar este supranumit împăratul împăraților bolilor, ratele de mortalitate și incidență sunt foarte mari Are una dintre cele mai grele meserii posibile și anume să lupte, alături de pacienți, împotriva unui inamic tăcut, silențios, care de cele mai multe ori își face apariția când este deja prea târziu. ”În spatele oricărui simptom minor se poate ascunde o tumoră pulmonară și știți cum se spune, cancerul nu doare, așa este și la plămâni”, spune Dr. Mihai Olteanu.
10.Dr. Elena Copaciu: Nimic nu este simplu în materie de durere, de la definiție, la experiența personală, subiectivă a durerii și până la tratament. Pacientul trebuie crezut! ''Te doare? Iei un calmant și gata! Ce atâta filosofie!?'' De fapt, despre durere se învață în universități, sunt legi care reglementează terapia durerii, clinici multidisciplinare de durere, discuții politice despre drepturile pacientului cu durere. Totuși, mulți dintre noi credem în continuare că la fotbal și la medicină, dar mai ales la terapia durerii se pricepe toată lumea, în timp ce în țară mor zilnic oameni cu dureri severe, fără să primească un minim de medicație, spune dr. Elena Copaciu.
11.VIDEO Dr. Monica Stoian, diabetologul artist care inspiră optimism. ”Nu vreau să transmit frică, nu ameninț niciodată pacientul că, dacă nu mă ascultă, o să ajungă la insulină sau o să își piardă vederea Viața nu se oprește acolo unde începe diagnosticul de diabet. Orice medic specialist poate prescrie un tratament, dar adevărata provocare este să ajungi la o comunicare cu pacientul cu diabet, astfel încât să își accepte noua situație, pentru ca trebuie să facă unul dintre cele mai grele lucruri: să își schimbe stilul de viață. Trebuie să realizezi că este un om fix ca tine, are o viață, o familie, o muncă, activități, boli cu care o să se întâlnească, supărări, bucurii, spune dr. Monica Stoian.
12.Dr. Mădălin Margan, medicul care revoluționează abordarea cancerului prin Blockchain și AI într-o Românie în care bolnavii sunt plimbați de la un medic la altul În România, situația cancerului este alarmantă. Numărul de cazuri noi estimate în 2018 este de 83461, iar numărul deceselor este în creștere. Una dintre cauzele acestei situații dramatice este și lipsa programelor de screening și de informare a populației, care duc la depistarea cancerului în stadii avansate. În realitate, mulți pacienți sunt plimbați de la un medic la altul, de la un spital la altul. Dr. Mădălin Margan a găsit o soluție.
13.Dr. Viorel Dejeu, medicul care s-a întors în România să lupte împotriva obezității: Specialiștii în nutriție nu ar trebui să se ocupe cu ‘diete minune’, ci să învețe oamenii să facă alegeri sănătoase A profesat în străinătate în spitale de top, dar s-a întors în țară să practice tot ce a văzut și a învățat despre obezitate. "Dacă nu cunoști decât colțul tău de lume, o să crezi că ceea ce faci este grozav și este unica soluție de a rezolva o problemă. Când călătorești și schimbi decorul, îți dai seama că ai multe de învățat", spune Dr. Viorel Dejeu.
14.VIDEO Dr. Sorin Pletea, despre anxietatea singurătății în fața bolii: Când se întâmplă ceva despre care nu ai niciun fel de informație, te gândești la ce e mai rău. Asta este firea umană Încă există prejudecăți, multe persoane nu vor să accepte ca au o problemă sau pot crede că ''uite, eu sunt o persoană tare, sunt o persoană puternică, pot să trec peste asta''. Din păcate, bolile psihiatrice nu au simptome fizice sau analize de laborator, ca la anemie. Ai o anemie, ți-ai făcut hemoleucograma, asta e, nu ai ce să mai discuți. Aici sunt lucruri ceva mai greu obiectivabile și atunci sunt foarte mulți cu ideea că treci printr-o perioadă dificilă, te aduni și te concentrezi și o să poți să treci peste, spune dr. Sorin Pletea.
15.Dr. Silvia Bărbulescu, chirurgul care pune pe primul loc prevenția, pentru că autoexaminarea sânilor este încă o rușine ''vai de mine, eu singură să mă pipăi?'' În general, medicii chirurgi folosesc operația ca metoda principală de a rezolva cazurile cu care se confruntă. Dr. Silvia Bărbulescu este chirurg, cel care taie și scoate tumora, însă a înțeles un lucru simplu: nu poate să fie chirurg, dacă nu se asigură că aduce un beneficiu real pacientului.
16.VIDEO Dr. Bogdan Florea, inițiatorul "Telemedicina în Epilepsie" din România: Epilepsia n-are chip, până când cineva drag o pățește. Cum se poate? În neamul nostru, în familia noastră, vai, cum? Atunci devii sensibil Foarte multe boli par a fi la limita imaginarului, departe de noi, inexistente, iar printre acestea se numără și epilepsia. Totul devine cât se poate de real atunci când această afecțiune are chipul nostru sau al unei persoane dragi nouă. Cât de frecventă este epilepsia în România? Ce se întâmplă în creier în timpul unei crize? Cât de puternică este discriminarea acestor pacienți? Cum putem ajuta un om în timpul unei crize de epilepsie? La aceste întrebări ne răspunde dr. Bogdan Florea.
17.Dr. Dumitru Jardan: Genomul nostru este de vină pentru apariția tuturor bolilor, însă nu e fatalitate, ca și cum nu există nici o scăpare. Nu este doar genetică, ci și interacțiune cu mediul Sănătatea noastră este înscrisă în gene, însă nu înseamnă fatalitate. Alegerile pe care le faci, ce mănânci, dacă fumezi și dormi bine, cât de activ ești, toate îți afectează sănătatea. Cum trăiești influențează modul în care funcționează genomul tău. Cât este genetic și cât este influențat de mediu? Ce se întâmplă la nivel molecular când avem cancer? De ce sistemul imunitar nu ne poate ajuta? La aceste întrebări ne răspunde dr. Dumitru Jardan.
18.Primul caz de Milium Coloid Juvenil diagnosticat în România și al unsprezecelea din lume O echipă de specialiști din cadrul MedLife a diagnosticat primul caz de Milium Coloid Juvenil din România. Potrivit datelor publice de specialitate, la nivel mondial au fost diagnosticate doar 11 astfel de cazuri până în prezent.
19.VIDEO Bogdan Pană, medicul care a găsit o soluție științifică la o problemă reală - prevenția în România: Este important să ți se aplice ție, pentru că unii suntem mai grași, alții mai slabi, avem comportamente diferite Prin prevenție, 80% dintre bolile cardiovasculare și 40% dintre cancere ar putea fi evitate. Un cancer depistat în stadiu incipient are aproape 90-100% supraviețuire în 5 ani. Cu toate acestea, când vorbim de prevenție, "pacientul e de vină, nu e informat, nu știe, nu face, nu drege. Ei bine, toți suntem în paradigma aceasta, în aceeași situație și atunci ar trebui făcute lucruri pozitive", spune dr. Bogdan Pană.
20.MedLife anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, achiziționează pachetul majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova. Odată cu această achiziție, MedLife devine prima alternativă privată de diagnostic și tratament cu o infrastructură medicală națională.
21.Dr. Ruxandra Jurcuț: A trecut vremea în care doctorul era un mic Dumnezeu care îți spune "asta trebuie să faci", acum este partener cu pacientul ȋn ȋngrijirea lui Toți pacienții au nevoie de sprijin din partea medicilor, familiei sau prietenilor. Cum poți să faci asta practic? Dr. Ruxandra Jurcuț organizează întâlniri unde pacienților li se explică, pe înțelesul lor, boala de care suferă, li se oferă sprijin medical și psihologic și descoperă că nu sunt singuri.
22.Ștefăniță Dima, medicul care răspunde la urgențe în cazul unui accident vascular cerebral 24 din 24: Facem asta benevol, prietenii zic că suntem prea puțini, dar trebuie să începem de undeva La țară, când un om obișnuit trecut de 70 de ani are un accident vascular cerebral, primul lucru pe care îl fac rudele este să îi aprindă lumânarea, ca să se prăpădească cu lumină, spune dr. Ștefăniță Dima. E creștinesc, cred în Dumnezeu, dar primul lucru pe care ar trebui să îl facă e să pună mana pe telefon, să sune la ambulanță. Dacă ambulanța știe să pună diagnosticul, are un loc dedicat unde să ducă pacientul, sunt șanse de 60 - 70 la suta să îl salvăm.
23.Zaki Milhem, un medic care face inovație: Oricum, oriunde am merge, undeva discret o să apară un detaliu - Proudly invented and developed in Romania România este pe ultimul loc în UE la inovație. Am încercat să aflu de la un medic cum a reușit să dezvolte o aplicație de sănătate în România. A descoperit o problemă: dormim prost și insuficient, ne trezim obosiți și tulburările de somn ajung să fie o problemă de sănătate publică. Apoi, a venit cu o soluție: WakeZ, o aplicație care are la bază cercetări, prin care telefonul poate să #hackyoursleep. În același timp, în cadrul UMF Cluj, încearcă să ofere un ajutor concret studenților cu inițiative de inovație în medicină.
24.Viitorul anesteziei. Dr. Rely Manolescu: Deși folosim roboti și monitoare sofisticate, anestezia este încă un mister. Există oameni care se trezesc din anestezie în timpul operației ​ Din 1990 pana în 2019 a existat o evoluție spectaculoasă în anestezie, însă, în momentul de față, folosind roboți, monitoare super sofisticate, noi nu știm mecanismul de acțiune al drogurilor, nu cunoaștem cum acționează drogul anestezic pe celula nervoasă, a declarat dr. Rely Manolescu, medic coordonator ATI MedLife Grup, în cadrul atelierului Realități și tendințe, la Conferința Națională MedLife.
25.Game-boy spine, boala copiilor născuți în era digitală. Dr. Claudiu Matei: Deformările coloanei copiilor sunt echivalente cu cele ale persoanelor de peste 50 de ani Copiii născuți după anul 2010 sunt considerați generația Alpha sau nativi digitali, fiind de mici obișnuiți cu telefoanele, tabletele sau orice alte dispozitive și, în general, dependenți de tehnologie. 2,5 milioane de copii se nasc săptămânal, iar generația Alpha va atinge miliarde de persoane până în anul 2025. Cu alte cuvinte, ei sunt generația viitorului.
26.Sistemul Medical MedLife se pregătește de noi achiziții naționale. Mihai Marcu: Continuăm și investițiile în proiectele de tip green field, de digitalizare și tehnologizare Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, semnează o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea și majorarea facilităților existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziții, atât la nivel național, cât și internațional.
27.Zece inimi sănătoase de copii: un nou maraton de operații cardiace s-a încheiat la Sibiu Antonia, 4 ani, o fetiță veselă, a fost diagnosticată cu defect septal ventricular la naștere, fiind născută prematur. Patrick, 11 ani, energic și pasionat de fotbal, are și el același diagnostic. David, 1 an, din Republica Moldova, este un băiețel puternic, iar diagnosticul lui poartă numele de canal atrio-ventricular comun. Pe fișa curajoasei Natalia, 7 luni, a fost trecut diagnosticul tetralogia Fallot, în timp ce pe fișa lui Ionuț-Florin, 9 ani, un viteaz, medicii au scris defect septal atrial cu insuficiență cardiacă.
28.Iată ce au căutat online oamenii de știință în 2018: Inteligenţă artificială, cancer, big data. Plus: Ce termeni științifici au căutat oamenii din întreaga lume Te-ai întrebat vreodată ce caută oamenii de știință online? "Cancer", "blockchain" și "big data" au fost printre primii termeni de căutare în baza de date științifice Scopus în 2018. Ce termeni științifici au căutat oamenii din întreaga lume in 2018, conform Google? Pe primul loc este ''aria cercului''.
29.FEDRA sesizează autoritătile cu privire la materiale publicate pe un site care are sigla Ministerului Educației: Tratamente inumane și degradante aplicate copiilor diagnosticați cu autism sunt prezentate ca metode terapeutice ”inovatoare” FEDRA sesizează autoritătile cu privire la materiale publicate pe www.cursuriautism.ro, care sunt de natură să îngrijoreze deoarece relevă că trainerul Tudor Mitasov, care susține în toată țara cursuri de specializare în domeniul autismului cu avizul Ministerului Educației, predă cursanților practici abuzive, cu încălcarea dreptului la demnitate umană și viață privată.
30.Premieră mondială: malformație congenitală cardiacă complexă rezolvată endoscopic de către echipa Polisano-MedLife / ''Mulți mi-au spus că șansele mele de a face handbal sunt spulberate. Domnul doctor îmi spune că am o inimă turbo acum'' O echipă medicală din cadrul spitalului Polisano – MedLife, coordonată de conf. dr. Victor Costache, a gestionat cu succes și în premieră mondială cazul unei tinere de 21 de ani, sportiv de performanță, care suferea de o malformație congenitală complexă.

1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by