Articole scrise de A.Pora


1 - 11 din 11 rezultate
1.Oprescu tot mai vrea sa candideze ca independent Desi candidatura lui Miron Mitrea este data ca "certa" de unii lideri PSD, Sorin Oprescu ia in considerare "foarte serios" intrarea in cursa pentru primaria Capitalei ca independent. Dupa cum relateaza "Gindul", Oprescu are deja "oameni in transee" si a inceput pregatirile pentru propria campanie. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Oprescu are sustinerea unei parti a partidului pentru aceasta candidatura, fiind considerata o strategie buna, dar ca Mircea Geoana va insista sa renunte, urmind sa aiba, miercuri, o discutie in acest sens.
2.Prezenta la referendum 52%. DA: 71% Prezenta la vot 52%, iar procentul celor care vor spune DA este de 71%. Procentul celor care nu inteleg ce este un vot uninominal in doua tururi de scrutin este foarte ridicat- 71%. Populatia este impartita egal intre varianta care favorizeaza partidele mici si cea care favorizeaza partidele mari. 37% afirma ca referendumul era necesar chiar daca guvernul si-a asumat deja raspunderea pe o lege a votului uninominal.Update: Potrivit unui sondaj CSOP, realizat la comanda Realitatea TV, se estimeaza o prezenta de 40,3% la referendum, din care 80% sunt de acord cu votul uninominal propus de Traian Basescu.
3.Piatra de temelie la Catedrala Neamului, asezata pe terenuri ce ar trebui retrocedate Saptamina viitoare, PF Daniel si membri ai BOR vor sfinti piatra temelie a Catedralei Neamului, care se va ridica pe terenul de 11 ha din Parcul Izvor. La inceputul anului 2005, Parlamentul a votat o lege pentru aprobarea constructiei catedralei pe amplasamentul din Dealul Arsenalului, iar pe baza unui proces-verbal trerenul a fost trecut in proprietatea Patriarhiei. Din cele 11 ha de teren, 3,8 apartin fostilor proprietari si ar trebui retrocedate, lucru cunoscut in momentul votarii legii.
4.Basescu se bate pentru referendum la GDS Prezent la o intilnire cu membrii GDS, Traian Basescu a dat asigurari ca nu se va produce „ o dubla invalidare a votului uninominal”, dar nu a putut sa ofere aceleasi garantii si in ce priveste introducerea acestuia, indiferent de formula, la urmatoarele alegeri. S-a plins de boicotul celor doua posturi publice de radio si televiziune, care nu i-au oferit spatiu pentru a-si expune argumentele in favoarea uninominalului majoritar in doua tururi de scrutin si a declarat ca miza referendumului este reformarea clasei politice. In acelasi timp, a admis faptul ca si formula Pro Democratia constituie un pas inainte prin comparatie cu ceea ce este acum.
5.Cadou pentru Mazare de la juristii din Senat Comisia juridica a Senatului a aprobat transferarea a 20% din actiunile detinute de Ministerul Transporturilor la Compania Nationala a Porturilor Maritime catre Consiliul Local Constanta. Proiectul legislativ apartine deputatilor PSD Alexandru Mazare, fratele lui Radu Mazare, primarul Constantei, Corneliu Dida si Eduard Stelian Martin. In urma acestui transfer, Ministerul Transporturilor ramine proprietarul a doar 60% din actiuni, alte 20% fiind deja date catre Fondul Proprietatea.
6.Curtea Constitutionala: Numai presedintele are dreptul sa decida data si obiectul unui referendum Curtea Constitutionala sustine ca doar presedintele este cel care are dreptul de a fixa obiectul si data unui referedum. In motivatia la decizia de miercuri prin care Curtea Constitutionala a respins contestatia PRM privind decretul prezidential privind organizarea refendumului pentru introducerea votului uninominal, se precizeaza ca dreptul de a stabili care sint problemele de interes national revine exclusiv presedintelui.
7.Razboi pe bitumul cu polimeri De la 1 ianurie 2008 toate drumurile nationale se vor construi cu bitum polimerizat, este decizia luata de Ministerul Transporturilor . Cum singura firma, rafinaria Vega, care produce un astfel de bitum ii apartine omului de afaceri Dinu Patriciu, acuzele de favoritism politic nu au intirziat sa apara. Fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, spune ca este vorba de „o smecherie prin care banii bugetului de stat vor ajunge in buzunarele lui Patriciu” Berceanu acuza ca nu au fost date normele de utilizare si ca masura nu a fost anuntata din timp. In schimb, Patriciu pune la zid „:mafia drumurilor” care nu are interesul sa introduca bitumul cu polimeri si careia ii declara razboi. Marile firme de constructii, cum ar fi Euroconstruct, sustin insa ca masura este buna si ca pina acum bitumul cu polimeri trebuia importat. Ele atrag insa atentia ca preturile vor creste simtitor, cu cel putin 20%.
8.Doru Giugula a primit decizie de politie politica. El isi urmarea si turna colegii de la USLA Doru Giugula, fostul sef al consilierilor PSD din Primaria Captialei, a primit decizie de politie politica din partea CNSAS. Potrivit unor surse din Colegiu, Giugula a fost ofiter al Securitatii la contrainformatii, calitate din care isi turna colegii de la USLA. El semna notele si rapoartele de urmarire.
9.Parlamentarii codasi la declaratiile de avere Demnitarii sint obligati sa-si reactualizeze declaratiile de avere si interese pina in 25 noiembrie, datorita intrarii in vigoare a unor articole din Legea ANI. Cu toate ca pina la expirarea termenului mai sint doar 9 zile, niciun parlamentar nu si-a depus declaratia de avere. Asta n-ar fi nimic prin comparatie cu faptul ca mai sint parlamentari care nu si-au actualizat declaratiile din 2005.
10.CNSAS: episcopul Laszlo Tokes nu a facut politie politica Colegiul CNSAS a decis marti cu majoritate de voturi ca episcopul reformat Laszlo Tokes nu a colaborat cu Securitatea ca politie poltica. Surse din CNSAS spun ca exista un angajament, dar care este nesemnat, urmat de nota ofiterului de Securitate care precizeaza ca Tokes a refuzat sa semneze angajamentul.
11.Referendumul dureaza cu doua ore mai putin decit europarlamentarele Potrivit legislatiei in vigoare, alegerile europarlamentare dureaza cu doua ore mai mult decit referendumul pentru votul uninominal. Pentru europarlamentare sectiile de votare se deschid la ora 7.00 si se inchid la ora 21.00, iar pentru referednum sectiile se deschid la ora 8.00 si se inchid la ora 20.00. Aceste intervale orare sint stabilite prin diferite legi, ordonante de urgenta si hotariri de guvern, unele caduce. Daca Executivul nu va interveni si nu va unifica intervalele de vot, cetatenii vor avea la dispozitie pentru referendum doua ore in minus fata de europarlamentare


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by