Articole scrise de A.O.


1 - 30 din 730 rezultate
1.Titularizare 2020: Ce prevede ordonanța privind unele măsuri din învățământ, care a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul aduce clarificări în privința titularizării, examenelor pentru gradele didactice și a definitivatului.
2.Raport UNICEF: Educația online aduce și mai multe inegalități pentru copiii din familii defavorizate Educația online adâncește inegalitățile de acces la educație al copiilor din familii defavorizate, care nu reușesc întotdeauna să asigure nici necesarul de echipamente tehnologice, nici nu au acces la internet, arată un raport UNICEF privind evaluarea rapidă a situației copiilor și familiilor.
3.Anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, măsurile propuse de Institutul pentru Calitatea Vieții pentru anul școlar în curs Anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului sunt două dintre măsurile pe termen scurt propuse de cercetorii de la Institutul pentru Calitatea Vieții, în studiul despre educația în timpul pandemiei de coronavirus. Același document arată că lipsa unui computer/tabletă/telefon mobil, lipsa competențelor digitale și lipsa de acces la internet sunt principalele obstacole pe care le întâmpină elevii în perioada în care învață de acasă.
4.Studiu: Ce probleme ridică predarea online/ Care sunt obstacolele pe care elevii le întâmpină când învață de acasă Trecerea la predarea exclusiv online ridică unele probleme, arată un studiu al Institutul pentru Calitatea Vieții despre educația în timpul pandemiei de coronavirus. Cercetătorii analizează mai multe studii privind competențele profesorilor în domeniul online și accesul elevilor la internet și ajung la concluzia că există gospodării care nu au acces la internet sau semnal la telefon, ori nu au un computer/laptop/tabletă/telefon mobil, iar nivelul competențelor digitale este destul de scăzut.
5.DOCUMENT Cum se încheie mediile elevilor. Măsurile prevăzute de Ministerul Educației pentru reluarea cursurilor Ministerul Educației a aprobat măsurile cu privire la reluarea cursurilor după încheierea stării de urgență. Așa cum a declarat ministrul Educației, vor veni la școală numai elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, începând cu 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Vor fi maximum 10 elevi într-o clasă, cu mască și mănuși, iar clasele vor fi dezinfectate după fiecare grupă. Vezi în text cum se vor încheia mediile elevilor.
6.Consiliul Național al Elevilor cheamă Ministerul Educației în judecată pentru ordinul privind obligativitatea cursurilor online Consiliul Național al Elevilor anunță că a depus o plângere prealabilă în contenciosul administrativ prin care cere Ministerului Educației abrogarea ordinului privind obligativitatea cursurilor online. Elevii spun că ministerul obligă elevii să participe la cursurile online, dar nu le pune la dispoziție și calculatoare, iar sute de mii de elevi din România se află în imposibilitatea de a accesa resurse educaționale online, fiind lăsați în afara sistemului de învățământ.
7.Patriarhia Română: Obligativitatea educaţiei sexuale, un atentat asupra inocenței copiilor Patriarhia Română susține că orele de educație pentru sănătate, inclusiv de educație sexuală pentru copii, ar trebui să fie opționale, potrivit basilica.ro. ”Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață”, arată Patriarhia Română într-un document trimis către Președintele României, Primul-ministru și Ministrul Educației și Cercetării.
8.DOCUMENT Propuneri pentru întoarcerea la școală: În primele două săptămâni revin doar cei de la clasele a VIII-a și a XII-a/ Se formează grupe de câte maxim 15 Inspectoratul General Școlar a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea în unitățile de învățământ și încheierea anului școlar, potrivit unui document care a ajuns și în atenția părinților. O propunere este ca în primele două săptămâni să revină doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maxim 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. Vezi care sunt propunerile pentru elevii de la celelalte clase.
9.Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Redeschiderea şcolilor şi universităţilor pe 16 mai este un scenariu nerealist Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, consideră că redeschiderea şcolilor şi universităţilor pe 16 mai şi organizarea examenelor de final de an în sistem clasic reprezintă un scenariu nerealist, apreciind că Ministerul Educaţiei şi Cercetării ar trebui să elaboreze şi un "plan B".
10.Consiliul Național al Elevilor cere retragerea ordinului privind obligativitatea cursurilor online/ Ce scenarii propun elevii Consiliul Național al Elevilor cere ministrului Educației și Cercetării retragerea ordinului de ministru care impune obligativitatea desfășurării cursurilor online. Elevii spun că Ministerul Educației ar trebui să-și ceară scuze publice pentru elevii, părinții și profesorii care au fost dezavantajați de această măsură nefundamentată.
11.De ce ordinul de ministru privind obligativitatea cursurilor în online poate fi discriminatoriu/ Explicațiile lui Asztalos Csaba, președintele CNCD Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, arată într-o postare pe Facebook că ordinul Ministerului Educației prin care elevii sunt ogligați să participe la cursurile online poate fi discriminatoriu. Dar pentru evitarea discriminării, Asztalos Csaba spune că se poate solicita verificarea prezenței la predările online, doar în cazul acelor elevi care dispun de resursele necesare învățării online.
12.DOCUMENT Cum se va realiza învățarea online/ Ghid practic privind folosirea resurselor educaționale de la Ministerul Educației Ministerul Educației a emis ordinul de ministru privind instrucțiunile pentru crearea și /sau întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line. Documentul precizează care sunt măsurile specifice pentru desfășurarea procesului de învățare on-line din învățământul preuniversitar. În document se arată că Ministerul Educației adoptă Planul național de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar.
13.Ce se întâmplă cu anul școlar în țările europene/ Până când sunt închise școlile și când au loc examenele naționale Pandemia de coronavirus a afectat sistemele de educație și formare din întreaga lume prin schimbarea modalităților de învățare și predare. Elevii, profesorii, dar și părinții au fost nevoiți să se adapteze și să învețe din mers noi modalități de colaborare și comunicare pentru a învăța și în timpul cât stau acasă. Recent miniștrii educației din Uniunea Europeană, dar și cei din Norvegia, Elveția și Islanda au avut o videoconferință în care au vorbit despre măsurile luate în țările lor. Majoritatea statelor membre ale UE au decis să închidă instituțiile de educație și formare.
14.Noile programe pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, publicate în Monitorul Oficial Noile programe pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul care se vor desfăşura în acest an au fost publicate vineri în Monitorul Oficial. Acestea sunt prevăzute în ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea programelor pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi pentru probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019 - 2020.
15.Ministerul Educației primește 576 milioane lei în urma rectificării bugetare ​Bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost suplimentat cu suma de 576 milioane lei, în urma rectificării bugetare adoptate de Guvern în ultima şedinţă.
16.Directoarea Școlii nr 150 din Capitală, reținută de procurorii DNA în urma unui flagrant Carmen Elena Zanfir, director al Școlii nr 150 din Capitală, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.
17.Sondaj: Jumătate dintre părinți susțin că anul școlar poate fi încheiat pe baza notelor primite de elevi până acum Un procent de peste 50% dintre părinți consideră că anul școlar 2019-2020 poate fi încheiat pe baza notelor primite de elevi până în acest moment, iar materia care nu a fost predată poate fi recuperată în anul școlar următor, arată un sondaj online, realizat de Federația Asociațiilor de Părinți și Inspectoratul Școlar Brașov, la care au participat 12.000 de părinți din toată țara.
18.Oficial: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a nu vor da examen din ce nu s-a predat pe semestrul al II-lea Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat, prin ordin, revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și examenul național de Bacalaureat, fără conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Documentul a fost aprobat la o săptămână după ce ministrul a anunțat că programa de examen va cuprinde numai materia predată până la 11 martie, atunci când au fost închise școlile.
19.Irlanda amână examenele naționale pentru finalul lui iulie/începutul lui august După Franța și Olanda, Irlanda anunță că examenele de la finalul liceului se vor ține la sfârșitul lui iulie / august, și nu în luna mai cum aveau loc până acum. La finalul liceului, când ajung la vârsta de 17 sau 18 ani, elevii obțin diploma de absolvire (Leaving Certificate), care necesită 2 sau 3 ani de studii
20.Ordinul pentru anularea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru prin care sunt anulate evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, a fost publicat în Monitorul Oficial. Același document cuprinde și anularea simulărilor de la Bacalaureat și de la Evaluare Națională.
21.DOCUMENT/ Examenul de licență poate fi organizat online/ Care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească universitatea Studenții din ultimul an de studiu își vor susține lucrările de licență, masterat sau doctorat online pe perioada stării de urgență, arată un ordin al ministrului Educației publicat în Monitorul Oficial. Documentul arată că universitatea care decide ca lucrările de disertație să se susțină online trebuie să dețină o platformă pe care se poate face evaluarea online a candidaților. Proba trebuie înregistrată integral pentru fiecare candidat în parte, iar înregistrarea trebuie arhivată la nivelul facultății, mai precizează actul normativ.
22.Simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se anulează/ BAC-ul special și olimpiadele nu mai au loc Simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se anulează în acest an școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație privind măsurile pentru anul școlar în curs. La fel se întâmplă și cu olimpiadele și concursurile școlare, care nu vor mai avea loc în acest an, în condițiile stării de urgență. Se anulează și sesiunea specială de Bacalaureat, organizată de obicei în luna mai pentru olimpici.
23.Ministerul Educației: ​Examenele naționale ar putea fi date în luna iulie Elevii de clasa a VIII-a și cei din clasa a XII-a ar putea să susțină examenele naționale în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că elevii ar putea relua cursurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Cu toate că nu a precizat o dată clară pentru începerea cursurilor, Anisie a spus că probele scrise de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. ”Materia din semestrul al doilea nu va fi cuprinsă în examen”, a spus Anisie.
24.Monica Anisie anunță la ora 14.00 măsurile cu privire la reluarea cursurilor Ministrul Educației, Monica Ansie, va susține marți, de la ora 14.00, declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor. Declarațiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării.
25.Ministerul Educației va reglementa prin lege școala online Cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi reglementate printr-un act normativ, convenit de către Ministerul Educației cu profesorii, părinții și elevii. Precizările au venit din partea ministrului Educației, Monica Anisie, care a declarat într-o emisiune tv că face apel la profesori să țină legătura cu elevii și după vacanța de primăvară.
26.Salariile profesorilor se plătesc integral - ministrul Educației Salariile profesorilor se plătesc integral, iar dascălii din România nu sunt în pericol să intre în șomaj tehnic, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la o emisiune la Realitatea Plus. Declarația a fost făcută în contextul în care tot mai mulți profesori întreabă ce se va întâmpla cu plata salariilor în condițiile în care starea de urgență a fost prelungită cu o lună de zile.
27.Monica Anisie: Am prelungit anul de rezidențiat până la data de 31 octombrie Rezidențiatul a fost prelungit până la data de 31 octombrie 2020, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, ministrul Educației, Monica Anisie.
28.Monica Anisie, după prelungirea stării de urgență în România: ​Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai / Sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar

​Elevii vor rămâne acasă până la finalul stării de urgență, adică până la jumătatea lunii mai, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.
29.Franța renunță în acest an la bacalaureat/ Se va opta pentru evaluarea continuă Elevii din Franța nu vor mai da bacalaureatul în acest an. Ministrul Educației Jean- Michel Blanquer a anunțat vineri că elevii care ar fi trebuit să dea bacalaureatul general, tehnologic și vocațional vor fi verificați în acest an doar prin evaluare continuă, din cauza epidemiei de coronavirus, scrie RFI.
30.Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a au fost publicate Baremele pentru testele de antrenament pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a au fost publicate pe site-ul Centrului de Evaluare și Examinare. Cu ajutorul acestor bareme elevii se pot autoevalua în privința modului în care au redactat răspunsurile. Descarcă din articol baremele pentru matematică și limba română

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 25 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by