Articole scrise de A. Th. C.


1 - 30 din 80 rezultate
1.Coronavirus: Suedia ia în considerare modificarea strategiei, autoritățile locale vor avea puteri sporite pentru combaterea pandemiei După ce a uimit lumea cu atitudinea relaxată în fața primului val de coronavirus, Suedia optează în tăcere pentru măsurile restrictive adoptate de vecini din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire.
2.Science Report: Piscurile de pe Pluto sunt înzăpezite, dar nu cu ceea ce credeți În 2015, sonda spațială New Horizons a descoperit piscuri înzăpezite spectaculoase pe Pluto, izbitor de similare cu cele de pe Pământ. Un asemenea peisaj nu mai fusese observat niciodată undeva în Sistemul Solar.
3.Showtime confirmă că „Billions”, marele succes de pe HBO GO, va avea și al șaselea sezon Chiar dacă mai sunt de turnat ultimele cinci episoade din sezonul curent, „Miliarde” (Billions) se va înnoi cu încă un sezon în care protagoniștii vor fi tot Damian Lewis și Paul Giamatti.
4.Guvernul american cheamă în judecată universitatea Yale cu acuzații de discriminare a candidaților asiatici și albi Ministerul american al justiției a dat în judecată universitatea Yale, acuzând instituția din Ivy League de discriminare împotriva aplicanților asiatici și albi în procesul de admitere a studenților, informează Reuters.
5.Corporate News: Profitul companiei Samsung decolează, propulsat de vânzările de smartphone-uri și de problemele Huawei Samsung anticipează un profit în ascensiune cu 60% în trimestrul trecut, indicând că și-ar putea relua în curând poziția de cel mai mare vânzător de telefoane inteligente pe plan mondial de la asediatul rival chinez Huawei.
6.Economia globală se confruntă cu „cea mai proastă situație” din ultima sută de ani și lideri de mari companii cer reforme urgente „Economia globală este în cea mai proastă situație din ultima sută de ani”, avertizează Yousef Al-Benyan, președintele lui Business Twenty (B20), un grup al directorilor generali (CEOs) de înalt nivel din toată lumea care vrea să reprezinte vocea comunității de afaceri din toate sectoarele economiei țărilor Grupului celor 20.
7.Mister în Scoția: o navă-spion fără echipaj a eșuat pe o insulă din regiunea bazei submarinelor nucleare britanice Săptămâna trecută un mic vas fără echipaj a eșuat pe insula stâncoasă Tiree a Scoției, la 100 de mile de baza submarinelor nucleare britanice de la Faslane, scrie Forbes.
8.Science Report: Cafeaua băută pe stomacul gol dăunează metabolismului Este cea mai populară băutură din lume, un elixir vital pentru cei cu ochii cârpiți încă de somn. Dar cafeaua băută îndată după trezirea dintr-un somn insuficient afectează metabolismul și nivelul zahărului din sânge, spun cercetătorii de la University of Bath citați de The Independent .
9.Cercetătorii spun că știu de ce balenele ucigașe atacă ambarcațiuni în largul coastelor Spaniei Informații despre balene ucigașe (cunoscute și ca „orce”) care atacă ambarcațiuni au apărut la începutul lui septembrie, inclusiv despre întâlniri survenite încă din iulie. Navigatorii au raportat că orcele au lovit bărci și iahturi. Un iaht spaniol a pierdut o parte din cârmă după ce a fost atacat de mai multe orce.VIDEO Balenele ucigașe au orchestrat atacuri asupra yacht-urilor, de-a lungul coastelor Spaniei și Portugaliei
10.Un anticorp care ar putea neutraliza coronavirusul a fost descoperit de Universitatea din Pittsburgh Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși, spun oamenii de știință de la University of Pittsburgh School of Medicine (UPMC). Ei au izolat „cea mai mică moleculă biologică”, aceasta „neutralizând complet și specific” SARS-CoV-2, provocată de noul coronavirus.
11.VIDEO Arbitrajul electronic a schimbat US Open. Cu excepția unui moment crucial Experimentul care ar putea schimba tenisul a fost bine primit în acest an la US Open, dar ar fi putut avea mult mai mult succes dacă Novak Djokovic și-ar fi pierdut cumpătul pe un teren care era inclus în experiment.
12.Bezos e tot primul pe lista celor mai bogați oameni, iar pandemia l-a lăsat pe Donald Trump mai „sărac” cu 600 de milioane de dolari Jeff Bezos, șeful lui Amazon, deschide lista Forbes a celor mai bogați americani pentru al treilea an consecutiv, în vreme ce președintele american Donald Trump a coborât multe locuri din cauză că pandemia a lovit în clădirile de birouri, hotelurile și complexurile sale turistice.
13.Ce spune un expert despre descalificarea lui Djokovic de la US Open. Și o poveste cu Ilie Năstase din 1975 „Felicitări arbitrului Soeren Friemel de la US Open. Novak Djokovic, jucătorul nr.1 din lume, l-a pus pe Friemel în fața unei decizii dificile după ce a aruncat o minge și a lovit neintenționat o arbitră de linie, dar oficialul a aplicat corect ce spune regulamentul, fără teamă sau vreun favor. La Roma, în 1975, eu n-am făcut-o. Să vă explic de ce.”
14.Oxford este pe primul loc în clasamentul mondial al universităților. Adevăratul câștigător este China, iar SUA sunt în declin Universitățile americane sunt în declin. Chiar dacă prezența lor în Top 10 crește, aceasta doar maschează un declin continuu al instituțiilor de la mijlocul clasamentului, care-și pierd repede avantajul în favoarea rivalelor – mai ales a celor din Asia.
15.Pentru amatorii genului: cele mai bune 12 filme western din toate timpurile Înainte să existe Hollywoodul a existat Vestul Sălbatic. O frontieră cu aventuri la alegere, unde cei puternici și îndrăzneți au bătătorit pistele și cei slabi au stat acasă.
16.Cunoașteți diferențele dintre whiskey, scotch și bourbon? Whisky, băutură alcoolică distilată din terci fermentat de cereale (orz, porumb, secară sau grâu) este tradițional îmbătrânită în butoaie de stejar arse și înnegrite la interior, care-i dau culoarea maro distinctă. Spre deosebire de bere, este atâta seriozitate înglobată în acest alcool încât mulți sunt intimidați de navigarea pe undele lui. Imaginea învechită a licorii băute de bărbați în vârstă nu ajută nici ea prea mult. Acesta este doar un ghid de inițiere.
17.Interdicțiile de călătorie spre Europa: încă prea multe cazuri de Covid în SUA. Ce trebuie știut Noile restricții de călătorie în Europa se modifică de la o zi la alta în interiorul continentului, iar ratele de infectări din SUA fac improbabilă ridicarea interdicțiilor pentru americani. Oficialii europeni se pregătesc să aducă la zi lista țărilor acceptate, dar sunt puține șanse ca SUA, Brazilia și Argentina să fie incluse pe baza datelor recente.
18.Petiție cu 2.000 de semnături pentru concedierea unei profesoare din New York, acuzată că ar fi adormit în timpul unei reuniuni antirasiste online Patricia Simon, conferențiară de arte teatrale la Marymount Manhattan College, se confruntă cu cereri de concediere a ei după o întâlnire pe Zoom din 29 iunie în care se discuta adoptarea unui „cadru de lucru antirasist”. Petiția de pe Change.org a întrunit 1.902 de susținători înainte să fie închisă, scrie Newsweek.
19.De ce hidrogenul nu va reprezenta niciodată viitorul mașinilor electrice Acum un deceniu se părea că sunt doi concurenți potențiali pentru înlocuirea combustibililor fosili în transportul individual – electricitatea și hidrogenul. Opțiunea pentru hidrogen avea multe argumente. Se poate umple rezervorul ca și cu combustibil fosil, dar în locul gazelor toxice eliminate prin eșapament emisiile ar fi doar vapori de apă. În comparație cu așteptarea pentru a se încărca bateria unui vehicul electric, hidrogenul părea o opțiune convenabilă.
20.Astronomii au identificat sursa vieții în Univers: acum știm că ne-am născut din praf de stele În fiecare secundă, o stea moare în Univers. Dar aceste corpuri stelare nu dispar cu totul, ci lasă ceva în urmă. Unele stele explodează în supernove, transformându-se în găuri negre sau stele neutronice, în vreme ce majoritatea devin pitice albe, un miez al stelei care era odată. Iar un nou studiu dezvăluie că aceste pitice albe contribuie la viață mai mult decât se credea.
21.Kazahstanul neagă un raport guvernamental chinez despre epidemia de „pneumonie necunoscută” din țară, care este mai ucigătoare decât noul coronavirus Autoritățile din Kazahstan au negat un raport publicat de oficiali chinezi despre existența unei epidemii de „pneumonie necunoscută” potențial mai mortală decât noul coronavirus.
22.Factorii care aduc riscul cel mai ridicat de deces provocat de covid-19 Un studiu efectuat pe 17 milioane de subiecți din Anglia a confirmat factorii care sunt asociați cu cel mai mare risc de deces provocat de covid-19: vârsta; sex masculin; persoană de culoare sau dintr-o minoritate etnică; afecțiuni cronice asociate. Confirmă multe cercetări anterioare, dar este de departe cel mai vast studiu cunoscut. A fost publicat în prestigioasa revisă Nature și citat de la fel de prestigioasa MIT Technology Review.
23.De ce dau studenții în judecată universitățile americane – ne explică și o pretinsă scrisoare plină de un umor amar... Dragi studenți, profesori și angajați, După deliberări prudente, suntem bucuroși să vă anunțăm în sfârșit că intenționăm să redeschidem campusul la toamnă. Dar cu limitări. Sau nu o vom face. Depinde de îndrumări, pe care nu le-am primit încă. Columbia, Cornell, Brown și altele - Tot mai multe universități americane prestigioase sunt date în judecată de studenți
24.În Regatul Unit s-au fabricat doar 197 automobile luna trecută, o scădere de 99,7% din cauza coronavirusului care a închis uzinele Asociația producătorilor de vehicule cu motor din UK, The Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), a anunțat vineri: „Producția britanică de automobile a scăzut cu 99,7% în aprilie, cu 197 de vehicule fabricate, din cauza pandemiei coronavirus care a provocat închiderea fabricilor. Doar 197 de mașini de lux, premium și sport au ieșit pe porțile uzinelor, modele care fuseseră asamblate în luna anterioară și care au mai necesitat doar unele operațiuni de finisaj”.
25.Oameni care ne vor obliga (din nefericire, nu chiar pe toți) să conviețuim multă vreme cu coronavirusul Casieră la supermarket mare, 30+ ani, mască și mănuși. Zic: - Doamnă, vă rog frumos, schimbați-vă mănușile. - Nu pot, domnuʼ, nu am decât două perechi pe tot schimbul.- Atunci vă rog să vă dezinfectați mănușile. Vizibil intrigată: - Bine, dar am mănuși, tocmai ca să vă protejez....
26.Distanțarea socială va face să se încheie era zborurilor ieftine, avertizează industria aviatică Zilele călătoriilor ieftine cu avionul se vor încheia dacă pandemia de covid-19 va obliga companiile aeriene să aplice măsuri de distanțare fizică în aeronave. Alexandre de Juniac, directorul general al International Air Transport Association (IATA) a spus că dacă guvernele vor da acest ordin, o treime din locuri vor rămâne goale și companiile vor trebui să mărească prețurile biletelor cu 50% sau să dea faliment.Vălean, despre cum vor fi reluate zborurile: Respectarea distanțării sociale este obligatorie
27.Cum am ajuns în știrile americane: „România face milioane emițând amenzi pentru nerespectarea regulilor din timpul pandemiei” România a făcut milioane din amenzile stricte emise în ultima lună celor care nu se conformau restricțiilor cauzate de coronavirus. Cetățenii trebuie să completeze un formular oficial înainte să plece din casă, în care să explice de ce au ieșit și care trebuie prezentat dacă sunt opriți de un polițist sau militar.
28.Oficialii din Ucraina anunță că incendiul de lângă Cernobîl a fost stins Sute de pompieri, ajutați de avioane, s-au luptat cu mai multe incendii de pădure din jurul Cernobîlului în ultimele 10 zile. Chiar după stingerea focarelor inițiale, noi incendii au izbucnit lângă centrala nucleară dezafectată. Marți, oficiali din sistemul de urgență au anunțat că au fost stinse incendiile de pădure, dar au recunoscut că iarba continuă să fumege în unele zone.
29.Elon Musk anunță că Tesla va livra în întreaga lume ventilatoare medicale omologate de FDA Elon Musk a anunțat că el și companiile sale au acces la la noi ventilatoare aprobate de Food and Drug Administration (FDA), pe care le poate trimite gratuit în întreaga lume prin rețeaua de distribuție a companiei Tesla. Anunțul vine în întâmpinarea cererilor de la unitățile medicale din SUA și de pretutindeni confruntate cu pandemia virală.
30.7 comedii negre la Netflix numai bune de văzut în România în vremuri de izolare Există comedii și există comedii negre. Cele două genuri au multe în comun: sunt garantate momente de râs în hohote, câteva scene mai violente, dar nostime, mult umor fizic – însă o comedie neagră nu se dă în lături de la aspecte dure și neplăcute ale vieții. Mai ales, o comedie neagră preia momente jenante, macabre, pline de tensiune și reușește să extragă umor din ele.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by