Articole scrise de A. Ofiteru


1 - 9 din 9 rezultate
1.Ministerul Educației face consultare publică privind tăierea orelor de la gimnaziu/ Oricine poate face propuneri prin completarea unor chestionare UPDATE Ministerul Educației întreabă profesorii, părinții, dar și pe oricine dorește să-și dea cu părerea, care sunt discipline de studiu care ar trebui să nu se mai regăsească în planurile cadru începând din toamnă, astfel încât să fie puse în aplicare prevederile din modificarea legii educației, promulgată în noiembrie anul trecut de președintele Klaus Iohannis, prin care se taie orele petrecute de elevi la școală.Cine sunt specialiștii care schimbă planurile cadru de la preuniversitar/ Din toamnă numărul de ore petrecut la școală ar trebui redus
2.Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021 în București: unele școli nu au afișat numărul de clase / ISMB: repartizarea în clase se face în ordine alfabetică Ziua de 24 februarie ar fi trebuit să fie cea în care toate informațiile despre înscrierea la clasa pregătitoare ar fi trebuit puse la avizierele școlilor sau pe site-urile școlilor. Unele dintre școli nu au afișat însă nimic, nici câte clase pregătitoare au, nici câți elevi pot școlariza și nici criteriile de departajare. Reporterii Hotnews au mers la câteva dintre școlile cu pretenții din Centrul Capitalei, iar dintre patru școli vizitate numai una afișase informațiile.
3.Capcana din modificarea legii educației: Toate universitățile vor trebui să permită examenele de admitere în limbile minorităților/ Sorin Cîmpeanu: Se înțelege că admiterea s-ar putea organiza în orice limbă de pe mapamond Universitățile vor trebui să permită organizarea examenelor de admitere și de absolvire în limba în care au fost studiate disciplinele respective, în condițiile legii, arată una dintre multele modificări aduse legii educației, luni seară, în Plenul Senatului. Acest lucru ar putea modifica complet organizarea examenelor în învățământul universitar. Legea actuală, nemodificată, arată că probele de admitere şi probele examenelor de absolvire pot fi susţinute în limba în care au fost studiate disciplinele respective în sistemul preuniversitar, fără a exista o obligație în acest sens pentru universități.
4.Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie 2020/ Care sunt noutățile în procedura de înscriere și calendarul complet de înscriere - proiect Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie când părinții completează online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00- 18,00 (luni-vineri), potrivit proiectele de metodologie și de calendar al încrierii pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Fiecare școală își va stabili criteriile specifice care nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului înscrierii, sau orice alte proceduri care nu respectă spiritul și litera metodologiei.
5.VIDEO/ FOTO Cum arată trei școli de la țară, din județul Ialomița: Toalete mizerabile în curte, fum în clase și copii obligați să se descalțe Toalete în fundul curții, copii care stau desculți la ore ca să nu murdărească parchetul nou schimbat, școli neîncălzite, aceasta a fost situația găsită de ministrul Monica Anisie, marți, la prima oră a dimineții, la trei instituții de învățământ din județul Ialomița, într-o vizită inopinată. Ministrul a vrut să vadă la fața locului de ce primarii nu au folosit banii alocați pentru școlile care au toalete în curte.
6.Rezidențiatul din 2019, pus în pericol de lipsa ministrului Educației/ Studenții: Facem un apel către Guvernul României să soluționeze această situație înainte de a deveni o problemă reală UPDATE Studenții de la Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), care reprezintă în total peste 24.000 de studenți la medicină, trag un semnal de alarmă asupra situației în care se afla examenul de rezidențiat programat în data de 17 noiembrie 2019, în condițiile în care nu există ministru al Educației. Într-un comunicat de presă, studenții arată că ”în momentul de față acest examen nu poate fi realizat din cauza absenței ministrului Educației și a faptului că instituțiile statului pasează între ele responsabilitatea soluționării acestei crize”.Decizie fără precedent: Examenul de rezidențiat se amână pentru 8 decembrie. Sorina Pintea: Suntem în imposibilitatea de a susține rezidențiatul la data de 17 noiembrie
7.Ministerul Educației, amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a asigurat manuale de limba română speciale pentru elevii maghiari Ministerul Educației a fost amendat cu 2.000 de lei de către Consiliul Național de Combatere a Discriminării pentru că nu a asigurat programe școlare și manuale de limbă română speciale pentru elevii din clasele cu predare în limba maternă maghiară, pe tot parcursul învățământului preuniversitar.
8.Edu Networks, un proiect care vizează să aducă România în top 10 sisteme educaționale din Europa, până în 2035: Mai multe școli din România vor fi asistate de oameni de afaceri Un număr de 114 școli din România vor primi asistență în anul școlar 2019-2020 din partea oamenilor de afaceri și organizațiilor neguvernamentale pentru transformarea lor în medii propice învățării și dezvoltării elevilor. Școlile au fost selectate în cadrul proiectului Edu Networks, prima alianță din care fac parte nouă ONG-uri și oameni de afaceri care lucrează împreună pentru a sprijini transformarea educației în școlile românești. În total, pentru că cele 114 școli cu personaliate juridică au în subordine și alte școli, numărul școlilor este mult mai mare – 276 școli și deservesc 64.353 de elevi.
9.Șeful Transgaz și-a trecut în CV că e inginer petrol și gaze, cu studii de lungă durată/ Universitatea arată că este doar subinginer Directorul Transgaz, Ion Sterian, a scris în CV-ul postat pe site-ul oficial al instituției că este la bază inginer în petrol și gaze, obținând diploma după studii de lungă durată la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, în perioada 1978-1983. Specializarea era în Forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze. Potrivit informațiilor HotNews.ro, diploma lui Ion Sterian este de subinginer, nu de inginer, așa cum apare în CV. De asemenea, și-a trecut în CV doi ani de cursuri în plus. Universitatea de Petrol și Gaze a confirmat informațiile HotNews.ro. Vezi ce spune Ion Sterian.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by