Articole scrise de I.R.


1 - 30 din 11013 rezultate
1.DOCUMENT Lista cu rata de infectare cu Covid-19 din fiecare localitate - în 54 de localit����i se face ��coala online s��pt��mâna viitoare Ministerul Educa��iei a publicat lista cu rata de infectare cu COVID-19 pe fiecare localitate din România. Potrivit acesteia, în 54 de localit����i inciden��a a dep����it 6 la mia de locuitori, astfel de s��pt��mâna viitoare aici ��coala se va face online.
2.Num��rul elevilor cu COVID-19 în Cluj a crescut de aproape patru ori, într-o zi Num��rul elevilor care au fost confirma��i cu COVID-19 în jude��ul Cluj a crescut de aproape patru ori într-o singur�� zi, potrivit datelor oficiale, transmite Agerpres.
3.Costoiu: 65% dintre studen��ii Universit����ii Politehnica Bucure��ti sunt vaccina��i anti-COVID / Ce spun cifre neoficiale despre vaccinarea studen��ilor Rectorul Universit����ii Politehnica din Bucure��ti, Mihnea Costoiu, a declarat c�� 65% dintre studen��ii institu��iei de înv������mânt sunt vaccina��i împotriva COVID-19, din informa��iile pe care le are. Surse din rândul organiza��iilor studen��e��ti au precizat pentru HotNews.ro c��, potrivit estim��rilor neoficiale, peste 50% dintre studen��i sunt vaccina��i.
4.Gheorghi����: 2.400 de ��coli vor beneficia de vaccinare cu echipe mobile. Nu trebuie s�� bloc��m inutil accesul copiilor no��tri la vaccinare / Câ��i copii ��i tineri sunt vaccina��i Peste 2400 de ��coli vor beneficia de vaccinare cu echipe mobile, alte 201 centre de vaccinare proprii vor fi organizate în ��coli, iar alte 1.062 de unit����i de înv������mânt sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, dup�� centralizarea a 26 de jude��e, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghi����. Potrivit acestuia, 20% dintre tinerii cu vârstele 16-19 ani ��i 5% dintre cei de 12-15 ani sunt vaccina��i.
5.Florin Cî��u, despre ��coala online: Vom reintroduce m��sura acord��rii a 75% din salariu brut p��rin��ilor care trebuie s�� stea acas�� cu copiii. Vorbim de p��rin��ii care nu sunt în telemunc�� Premierul Florin Cî��u a anun��at c�� va aplica ��i în anul ��colar 2021-2022 m��sura acord��rii a 75% din salariul brut pentru p��rin��ii nevoi��i s�� stea acas�� cu copiii, în cazul în care ��colile se închid ��i se trece la ore online. Pe de alt�� parte, deja 17.600 de elevi ��i pre��colari fac ��coal�� online dup�� ce în clasele sau grupele lor au fost confirmate cazuri de Covid.
6.Elev de liceu, b��tut crunt de colegi în clas��. Poli��ia a deschis dosar penal, dup�� ce familia a depus plângere Poli��i��tii ar��deni au început o anchet�� la un liceu din ora��ul Lipova, unde un elev a fost b��tut de al��i colegi în sala de cursuri, iar familia victimei a depus o plângere al��turi de imagini cu agresiunea filmat��, transmite Agerpres.
7.La Afuma��i (Ilfov), autorit����ile hot��râser�� trecerea ��colilor în online, dar decizia nu respecta ordinul comun. Cîmpeanu: Nu ne juc��m închide ��coala, deschide ��coala. Am cerut s�� remedieze situa��ia Dup�� ce Comitetul Jude��ean pentru Situa��ii de Urgen���� Ilfov a decis duminic�� trimiterea ��colilor ��i gr��dini��elor din Afuma��i în sistem online, ca urmare a faptului c�� rata de infectare a dep����it duminic�� pragul de 6 la mia de locuitori, ministrul Sorin Cîmpeanu a solicitat remedierea situa��iei, semnalând c�� ordinul comun care stabile��te regulile de func��ionare a ��colilor prevede c�� se ��ine cont de rata de infectare înregistrat�� în ziua de vineri anterioar�� începerii ��colii.
8.Peste 1000 de elevi confirma��i cu Covid-19, la cinci zile de la deschiderea ��colii. Situa��ia epidemiologic�� din ��coli la nivel na��ional Peste 1000 de elevi ��i pre��colari ��i 600 de angaja��i din ��coli ��i gr��dini��e sunt confirma��i cu Covid-19 la nivel na��ional, potrivit unei centraliz��ri transmise vineri de Ministerul Educa��iei, la cinci zile de la începerea anului ��colar 2021-2022.
9.Câ��i elevi ��i angaja��i din ��coli sunt confirma��i cu COVID-19 în Bucure��ti Potrivit unei raport��ri a DSP Bucure��ti, 46 de elevi ��i pre��colari ��i 11 angaja��i din ��coli ��i gr��dini��e erau confirma��i cu Covid-19 joi, 16 septembrie.
10.DOCUMENT Rata de infectare în fiecare localitate. Unde se va face ��coal�� online s��pt��mâna viitoare Ministerul Educa��iei a publicat documentul cu rata de infectare din fiecare localitate din ��ar��. Potrivit acestei liste, în 13 localit����i unde rata dep����e��te 6 la mia de locuitori, elevii vor face ore online s��pt��mâna viitoare.
11.Ministrul Educa��iei: Nu am sus��inut niciodat�� ��i nu sus��in vaccinarea obligatorie Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri c�� nu a sus��inut niciodat�� vaccinarea obligatorie a profesorilor ��i nu o sus��ine nici acum, dar c�� îndeamn�� la vaccinare.
12.Testarea obligatorie a profesorilor: Sindicatele amenin���� c�� dau Guvernul în judecat�� dac�� profesorii vor fi obliga��i s�� pl��teasc�� testele Federa��ia Sindicatelor Libere din Înv������mânt ��i Federa��ia Sindicatelor din Educa��ie „SPIRU HARET” avertizeaz�� Guvernul României c�� va ataca în justi��ie „orice act prin care angaja��ii din înv������mânt vor fi obliga��i s�� se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19”, precizeaz�� un comunicat de pres��.
13.Elevii din înv������mântul primar vor putea beneficia de transport gratuit la ��coal��. Proiectul de lege adoptat de Senat merge la promulgare Senatul a adoptat, mar��i, în unanimitate, în calitate de camer�� decizional�� potrivit c��reia elevii din înv������mântul primar vor putea beneficia de transport specializat de la ��i pân�� la ��coal��, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, c��tre unit����ile administrativ-teritoriale, transmite Agerpres.
14.Cum începe anul universitar la Universitatea Babe��-Bolyai: Fiecare facultate î��i va stabili scenariile aplicabile programelor proprii - clasic, hibrid sau online Universitatea "Babe��-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a decis ca fiecare facultate s��-��i organizeze viitorul an universitar cum consider��, ��inând seama de condi��iile existente de pandemie, putând s�� aleag�� dintre cele trei scenarii propuse: clasic, hibrid sau online.
15.VIDEO Protest al elevilor în prima zi de ��coal��, în Pia��a Victoriei. Care au fost cele 7 revendic��ri Câteva zeci de elevi au participat luni, în Pia��a Victoriei, la un protest organizat în prima zi a noului an ��colar, scandând "V�� bate��i joc de educa��ie! Legea nu e op��ional��! A��i îngropat educa��ia!”, transmite Agerpres.
16.Ministrul Educa��iei: Am dep����it pragul de 15% elevi vaccina��i. Una din trei persoane vaccinate la nivel na��ional cu Pfizer este elev A fost dep����it pragul de 15% elevi vaccina��i, a anun��at vineri sear�� ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat c�� raport��rile arat�� c�� una din trei persoane vaccinate cu serul Pfizer în România este elev.
17.Demisii de la conducerea Inspectoratului ��colar Dolj, în urma seriei de proteste fa���� de înlocuirea directorului de la ��coala din Filia��i Conducerea Inspectoratului ��colar Dolj a demisionat, dup�� o serie de proteste organizate de elevi, p��rin��i, comunitate fa���� de înlocuirea directorului ��colii Gimnaziale din „Filia��i”, scrie jurnaldecraiova.ro.
18.Cîmpeanu: Bacalaureatul unitar, cel mai devreme în anul 2027 Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a declarat c�� un model nou de examen de bacalaureat, unitar, bazat pe competen��e ��i nu pe cuno��tin��e, ar putea s�� fie aplicat cel mai devreme în 2027, pentru genera��ia care începe clasa a noua în 2023.
19.Cîmpeanu: În 11 localit����i ��coala nu va putea începe fizic pe 13 septembrie Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a precizat c��, pentru circa 2400 de elevi din 11 localit����i în care rata de infectare cu Covid-19 dep����e��te 6 la mia de locuitori ��coala va începe online luni, 13 septembrie.
20.Cum se va face vaccinarea elevilor, p��rin��ilor sau profesorilor în ��coli. Calendarul campaniei Odat�� cu începerea ��colii pe 13 septembrie, elevii de peste 12 ani, dar ��i p��rin��ii sau angaja��ii ��colilor se vor putea vaccina ��i la ��coal��, existând îns�� doar 476 de cabinete medicale dotate corespunz��tor pentru vaccinare în toat�� ��ara. Celelalte dou�� posibilit����i puse la dispozi��ie sunt echipele mobile sau vaccinarea la centre de vaccinare de lâng�� ��coal��.
21.Cîmpeanu: Pentru profesorii cu vulnerabilit����i certificate medical se pot adopta m��suri s�� r��mân�� în online Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a declarat c�� pentru profesorii care au "vulnerabilit����i" certificate medical de c��tre Medicina Muncii exist�� solu��ii astfel încât ace��tia s�� predea online ��i nu mai era nevoie de preciz��ri în ordinul comun pentru func��ionarea ��colilor.
22.Cum se vor organiza festivit����ile de deschidere a ��colii: Exclusiv afar��, cu masc�� ��i durat�� limitat�� / Cîmpeanu anun���� c�� se poate participa ��i online Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a anun��at luni c�� directorii de ��coal�� vor avea sarcina s�� ofere posibilitatea p��rin��ilor s�� urm��reasc�� festivitatea de deschidere a ��colii ��i online.
23.Cîmpeanu, despre mic��orarea num��rului de elevi la clasa a cincea: „În��eleg teama de a traumatiza copiii. Directorii ��tiau de un an de zile de aceast�� lege / Ministrul nu poate da derogare” Ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni c�� directorii de ��coli ��tiau de un an de zile c�� urmeaz�� ca, începând cu anul ��colar 2021-2022, efectivele de copii la clasele a cinea se vor mic��ora la maxim 29 elevi la clas�� ��i ar fi trebuit s�� g��seasc�� solu��ii, pentru ca elevii s�� nu fie traumatiza��i.
24.Ministrul Educa��iei: P��rin��ii au dreptul s�� ��tie dac�� profesorii sunt vaccina��i, doar în limitele GDPR P��rin��ii au dreptul s�� ��tie dac�� profesorii care predau copiilor la clas�� sunt vaccina��i doar în limitele legii privind protec��ia datelor cu caracter personal, a afirmat ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.
25.Cum se transmite varianta Delta într-o ��coal�� primar��, dac�� înv������torul este nevaccinat ��i infectat. Caz concret din SUA cu 26 de îmboln��viri, prezentat de RO Vaccinare��� Varianta Delta se poate r��spândi rapid în ��coli atunci când profesorii ��i personalul nevaccinat sunt în interior ��i nu poart�� m����tile de protec��ie, arat�� un studiu din SUA prezentat de CDC, citat pe pagina RO Vaccinare. Este prezentat cazul concret al unui focar asociat cu varianta Delta într-o ��coal�� primar�� din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021, pornit de la un înv������tor infectat ��i nevaccinat.
26.Bacalaureat 2021. Au fost afi��ate rezultatele finale pentru sesiunea de toamn�� / Aproape 11.000 de note au fost modificate dup�� contesta��ii Ministerul Educa��iei a publicat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea a doua. Din nou, un num��r foarte mare de note au fost modificate în urma contesta��iilor - 10.886 de note din 11.756 de contesta��ii depuse. Rata de promovare a crescut la 32,9% în urma acestor medii modificate.
27.���DOCUMENT Ministerul Educa��iei vrea ca ARACIP s�� fie condus�� de un consiliu de 20 de persoane. Secretar de stat: „Pare c�� tr��im înc�� cu nevoia unui tatuc care s�� ne mângâie pe cre��tet / Nu ne dorim ca deciziile s�� stea în mâna a 2-3 oameni” Ministerul Educa��iei propune, printr-un proiect de hot��râre de guvern, restructurarea Agen��iei Române pentru Asigurarea Calit����ii în Înv������mântul Preuniversitar (ARACIP), a��a încât aceasta s�� fie condus�� de un consiliu de 20 de persoane, între care câte un reprezentant de la ministerele Finan��elor, Dezvolt��rii, Afacerilor Interne, Ap��r��rii Na��ionale, dar ��i un reprezentant al asocia��iilor de p��rin��i. Secretarul de stat în Ministerul Educa��iei Radu Szekely a scris vineri c�� acest consiliu va face ca deciziile s�� nu stea în mâna a doar „2-3 oameni”, f��când o paralel�� cu biroul pentru standarde în educa��ie din Marea Britanie.
28.��ase ��coli pilot aprobate de Ministerul Educa��iei. Se probeaz�� modele de predare în sistem blended learning ��i înlocuirea tezelor cu un portofoliu al elevului. Plus: reorganizarea materiei de la clasa a XII-a Ministerul Educa��iei a aprobat func��ionarea, începând cu anul ��colar 2021-2022, a ��ase ��coli pilot, potrivit principiilor de reform�� a sistemului de înv������mânt incluse în proiectul „România Educat��”. Printre altele, se vor pilota modele de predare-înv����are în sistem blended learning, cu predare alternativ�� cu prezen���� fizic�� ��i online, la intervale periodice, ��i modele noi de evaluare narativ��, în locul celei bazate pe calificative.
29.OFICIAL Scenariile privind începerea ��colii, aprobate prin hot��rârea CNSU. Cursuri cu prezen���� fizic�� pân�� la pragul de 6 la mie Comitetul Na��ional pentru Situa��ii de Urgen���� a adoptat hot��rârea care abiliteaz�� Ministerul Educa��iei ��i Ministerul S��n��t����ii s�� emit�� ordinul comun privind scenariile ��i regulile de începere ��i func��ionare a ��colii din 13 septembrie, în contextul pandemiei de Covid-19.
30.Proiectul „România Educat��”: Premierul vrea ca societatea civil�� s�� participe la dezbateri / Hot��rârea de Guvern cu programul de implementare, adoptat�� pe 10 septembrie Hot��rârea de Guvern privind programul de implementare a proiectului România Educat�� va fi adoptat�� pe 10 septembrie, iar pân�� atunci se vor stabili ��i reprezentan��ii societ����ii civile care vor lua parte la dezbaterile ce vor urma, au anun��at premierul Forin Cî��u ��i ministrul Educa��iei, Sorin Cîmpeanu. Num��rul capitolelor din proiect a crescut de la 10, cât au fost anun��ate pe 26 august, la 12.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 368 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by