Articole scrise de Gruia Dragomir


1 - 30 din 40 rezultate
1.Weekend trending special: Restaurantele din București care au pregătit meniuri dedicate de Ziua Națională a României (cu fasole și ciolan incluse, desigur) În cazul în care n-ai gătit acasă fasole cu ciolan/cârnați și nici nu vrei să mănânci o porție de la un eveniment organizat de vreo televiziune, am pregătit o listă cu locuri unde poți să mergi la sigur și unde se gătește nu doar bine, ci excelent. De reținut e că peste tot accesul se face cu certificat verde.
2.Marele mister al fasolei cu ciolan, mâncarea românilor de Ziua Națională: „Într-o țară creștină și preponderent religioasă, mâncarea tradițională din această zi nu ar conține nici carne, nici pește, nici ouă, nici lactate” Un doctor în sociologia practicilor alimentare și un jurnalist specializat în gastronomie explică pentru HotNews.ro de când și mai ales de ce a devenit fasolea cu ciolan un mod tradițional de sărbătorire a Zilei Naționale a României.
3.Criza politică și rata mică de vaccinare din România, prin ochii unor tineri care au plecat din țară: „O pauză de la România nu e o idee rea și s-ar putea inclusiv să ne apropie” Cum se vede ce se întâmplă acum în România- criza politică și gestionarea pandemiei- prin ochii unor tineri plecați în alte țări? Am stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia, iar poziția lor este în general fermă: „Nu văd nicio schimbare posibilă în decursul vieții mele” / „Cred că o pauză de la România nu e o idee rea și s-ar putea inclusiv să ne apropie”.
4.Weekend trending în București: brunch printre maimuțe, bar în seiful unei bănci celebre, cocktailuri cu palincă și cină într-o fostă fabrică​ Pentru acest episod din seria „Weekend trending” revenim în București, după ce ultimele două sfârșituri de săptămână le-am petrecut în Brașov. Înapoi în capitală deci, acolo unde ieșitul în oraș se face tot cu certificat verde și tot respectând măsurile de distanțare, așa că ține cont de aceste lucruri atunci când plănuiești să mergi într-unul dintre locurile din următoarea listă.
5.Ce spun experții despre lăcustele călătoare, pe care Comisia Europeană tocmai le-a autorizat pentru mâncare: provin din ferme și se consumă mai bine date prin mujdei Un cercetător entomolog de la Muzeul Antipa și un specialist în gastronomie au explicat pentru HotNews.ro ce sunt lăcustele călătoare pe care Comisia Europeană le-a autorizat pentru a fi mâncate în țările UE și, mai ales, cum poate fi consumată această hrană inovativă, dar în același timp foarte exotică pentru români.
6.Între „scenariu realist” și fake-news. Ce trebuie să înțelegem din avertismentele despre pana de curent care ar putea lăsa Europa în beznă​ Fizicianul Cristian Presură și consultantul în securitate energetică Cosmin Păcuraru explică, pe scurt, cum ar trebui să interpretăm știrile venite din Austria (și nu numai) despre blackout, pana de curent care ar putea lăsa Europa în întuneric. Presură: „Pierdem adeseori din vedere lucrurile din imediata noastră apropiere și ne speriem de potențiale pericole de la mari depărtări”.
7.Weekend trending. Ce să faci în Brașov, dincolo de clișee (II): brutărie artizanală cu gomboți și ișlere, brunch printre biciclete, degustare de vin între terenuri de tenis și o vizită la cea mai nouă piață de produse locale În acest weekend se anunță soare în orașul de sub Tâmpa, așa că îți propunem un traseu presărat cu locuri din afara Centrului Vechi și care merită toată atenția, pentru că Brașovul e surprinzător și în zonele mai puțin circulate de turiști. Selecția este populară mai ales printre localnicii care fug de aglomerațiile ce se formează în zilele de sâmbătă și duminică pe Republicii sau în Piața Sfatului.
8.Weekend trending. Ce să faci când mergi în Brașov, dincolo de clișee: brunch și cină în noua bucătărie românească, clătite franțuzești, o terasă săsească de la 1905, cea mai mare pictură murală dintr-un centru istoric și multe beri artizanale În acest weekend ne mutăm în Brașov, așa cum fac deja de ani buni de zile foarte mulți dintre bucureșteni, dispuși să petreacă uneori chiar și șase ore în coloanele de mașini care se formează pe DN1, pentru a ajunge în orașul de la poalele Tâmpei.
9.Ce ar trebui să știe bucureștenii care se plâng de mizeria de la ciorile și porumbeii în Cișmigiu: cauzele sunt gunoaiele, lipsa spațiilor verzi și proastele obiceiuri ale oamenilor Pentru că foarte mulți bucureșteni s-au plâns în acest an de mizeria lăsată în parcul Cișmigiu de ciori și porumbei, am stat de vorbă cu un biolog de la Societatea Ornitologilor din România despre cauzele acestei probleme și cum ar putea fi rezolvată.
10.Ce sunt gândacii urât mirositori ce ne invadează toamna locuințele- ploșnițe din Asia, ajunse întâmplător în Europa, în containere, și care pot provoca daune de milioane livezilor Gândacii urât mirositori, pe care toamna bucureștenii îi găsesc prin apartamente și nu știu cum să scape de ei, reprezintă o apariție recentă în România. După cum ne explică Elena Iulia Iorgu, cercetător, entomolog la Muzeul Antipa din București, aceste ploșnițe sunt originare din Asia, au ajuns cu containerele de marfă în Europa și pot provoca daune semnificative pomilor fructiferi.
11.Cum s-au simțit restricțiile din valul 4 al pandemiei în restaurantele din București: „În primele zile am fost și certați, și înjurați” Restaurantele din București au rămas deschise la jumătate din capacitate și doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală, care dovedesc acest lucru cu certificatul verde; iar activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă. În tot acest context, am vrut să vedem cum se descurcă restaurantele din Capitală în această perioadă și care sunt situațiile cu care se confruntă odată cu introducerea certificatului verde.
12.Weekend trending în București: cafea într-o casă cu vechituri, terasa cu bere belgiană, pește ca în Deltă și o stație de metrou transformată în omagiu pentru Ivan Patzaichin​ Acest episod din seria „Weekend trending în București” ne găsește în cea mai grea perioadă de până acum din întreaga pandemie. Însă, atâta timp cât ești vaccinat și porți mască în zonele aglomerate, viața poate să continue într-o oarecare normalitate și nu ar trebui să te blochezi în casă. Mai ales că astăzi avem (și) niște recomandări inedite.
13.Weekend trending în București (VI): brunch la „băcănia micilor producători”, patiserie și deserturi ca în Franța, cele mai interesante beri artizanale românești și cele mai bune ginuri din oraș Acest episod din seria „Weekend trending în București” ne găsește în niște condiții speciale. Rata de infectare din Capitală a ajuns la 7,68, iar asta înseamnă că autoritățile impun noi restricții. Printre acestea se numără și faptul că restaurantele și terasele rămân accesibile doar celor vaccinați sau trecuți prin boală. De asemenea, din cauza numărului din ce în ce mai mare de infectări, proiectul „Străzi deschise”, prin care unele străzi din centru deveneau pietonale în weekend, va fi suspendat.
14.Weekend trending în București (V): brunch corean în Pipera, bere artizanală într-o fostă fabrică de mobilă, cină „Obor To Table” și un București mai prietenos cu pietonii În rubrica „Weekend trending în București” de astăzi îți propunem niște plimbări mai lungi prin oraș, mai ales că are loc și Street Delivery în mai multe zone ale Capitalei, dar venim și cu două recomandări de locuri ce s-au deschis recent și care trebuie neapărat vizitate.
15.Corporatistul care a dat IT-ul pe cafea. Cum ajungi vicecampion mondial la prăjit cafea Pasiunea pentru cafea i-a dat lui Bogdan Georgescu imboldul necesar pentru a face o schimbare în viață care ulterior s-a dovedit a fi una cât se poate de inspirată. „Am lucrat toată viața în IT, firme locale și corporații, iar la un moment dat mi s-a părut că nu eram pe drumul cel bun în viață. Atunci am decis că e cazul să lucrez în domeniul cafelei de specialitate, am simțit cumva chemarea către această zonă.”, spune el. ​
16.Weekend trending în București (IV): brunch la „restaurănțelul miraculos”, unde găsești cassata siciliană și coclintă maramureșeană, bere artizanală „ironică” și grădina cu filme vs. concerte și picnic în Grădina Botanică În cel de-al patrulea episod de „Weekend trending în București” îți spunem în ce cafenea nou deschisă să-ți începi ziua, te îndrumăm spre două picturi murale care merită contemplate și imortalizate pe contul tău de Instagram, îți prezentăm un „restaurănțel miraculos” numai bun pentru un brunch memorabil, dar și un nou desert apărut pe harta orașului: Cassata Siciliana. Plus multe altele.
17.FOTO: Cum arată o afacere cu legume bio, lângă București. Grădina Corbilor a pornit în 2019, cu 120k investiție. Doi frați gemeni, unul inginer horticol, celălat inginer agronom au pornit lângă București o afacere cu legume bio în care au investit la început 120.000 de euro. Antreprenorii cultivă pe 2 hectare de teren 400 de specii și varietăți de legume, plante aromatice și, spun ei, mai nou, fructe.
18.Cum transformi o investiție de 10 mii de euro într-o afacere de 2 milioane de euro în domeniul cafelei de specialitate De șase ani, în București se organizează un festival dedicat pasionaților de cafea de specialitate. Acesta este inițiativa Artisan Coffee, brandul creat de doi foști IT-iști care și-au transformat pasiunea pentru cafea într-o afacere.
19.Weekend trending în București (III): înghețată în „pâinică” fierbinte, un muzeu care „levitează”, brunch cu „kebab de lux”, portretul lui Brâncuși făcut cu picamerul și cină într-o grădină secretă În episodul de astăzi din „Weekend trending în București” îți arătăm unde să-ți bei cafeaua sub o pictură murală, apoi unde să vezi „cea mai contemporană artă” în cel mai recent muzeu, unde să mănânci un „kebab de lux” și o „înghețată absurdă”, unde să admiri un portret al lui Brâncuși gravat de un artist portughez și unde să iei cina la „delicateria” cu grădină secretă. Plus un loc superb pe acoperișul unei clădiri de pe Calea Victoriei.
20.Weekend trending în București (II). Ce să faci când ieși în oraș: gogoși ca-n Berlin, viniluri și cafea de specialitate, „food porn” și bragă ca în Bucureștiul vechi HotNews.ro continuă astăzi seria de recomandări „Weekend trending în București”, propunând un nou traseu cu locuri deosebite din Capitală. În acest episod povestim despre gogoși artizanale, locuri unde poți să faci niște shopping altfel, un mic bistro care face „foodporn”, singura bragagerie din București și o terasă ca un mic târg.
21.Weekend trending în București (I). Ce să faci când ieși în oraș: teatru printre copaci, terasă în seră, comfort food pe nostalgie, savarine franțuzești și alte nebunii Mulți dintre noi abia așteaptă weekend-ul ca să mai iasă prin oraș (TGIF), dar uneori își dau seama că habar n-au ce să facă interesant prin București și ajung, inevitabil, în aceleași locuri unde au mai fost. HotNews.ro îți va propune în fiecare weekend un nou traseu: unde să-ți bei cafeaua, unde să iei un brunch bun, unde să ieși seara, dar și ce mai poți să faci între toate aceste momente ale zilei.
22.Mărturii, cu bune și cu rele, de pe Via Transilvanica: „E spectaculos de frumos totul, dar acele peisaje idilice vin la pachet cu niște costuri fizice și mentale” Pentru că în această vară feed-urile de Instagram și de Facebook s-au umplut cu poze și filmări de pe Via Transilvanica, am vrut să aflu mai multe despre acest traseu turistic, comparat adesea cu El Camino din Spania. Am stat de vorbă cu mai mulți călători care au făcut una sau mai multe porțiuni din drumul care pleacă de la Mănăstirea Putna și va ajunge, în final, la Drobeta Turnu Severin.
23.Turist în București, dincolo de clișee (VI): localuri din Capitală de unde poți lucra de la distanță. Uneori, nu plătești consumația, ci timpul petrecut acolo În acest episod din seria „Turist în București” încercăm să le dăm o mână de ajutor celor care vor să descopere locuri din oraș de unde pot lucra remote, unde găsesc un mediu prietenos pentru a face acest lucru și unde au toate cele necesare pentru a fi cât mai productivi.
24.Ce-și reproșează, unii celorlalți, hotelierii de pe litoral și turiștii români: „Deviza clientul nostru, stăpânul nostru este luată mot-a-mot” versus ”costuri de Mallorca în condiții de Transnistria” Un articol în care un administrator de pensiune din Vama Veche făcea „un îndrumar” pentru clienți, bazat pe experiențele neplăcute anterioare, mi-a atras recent atenția pe Facebook. „Nu asigurăm cazarea oalelor cu ciorbă”, „la noi nu se ascultă manele” erau doar două dintre regulile pe care ar fi trebuit să le respecte turiștii. Sunt totuși românii niște clienți problemă pentru hotelieri? La rândul lor, turiștii români chiar nu au nimic să le reproșeze hotelierilor de pe litoral?
25.Turist în București, dincolo de clișee (V): Grădini de vară pline de verdeață sau locurile care fac canicula din Capitală mai suportabilă În seria „Turist în București”, ce încearcă să-i ajute pe oamenii care vor să descopere Capitala, prezentându-le alte locuri și opțiuni de a petrece timpul liber, dincolo de clișee, vorbim astăzi despre grădinile de vară din oraș, acele locuri pline de verdeață unde canicula devine ceva mai suportabilă.
26.Mărturii de pe „frontul de la Mamaia”, cel mai încins loc de pe litoralul românesc: „Lumea sună la recepție și întreabă cum este plaja, este mărită, da, mulțumim frumos, la revedere!” La prima vedere, lărgirea plajelor pe litoralul românesc ar trebui să fie un motiv de fericire pentru toată lumea: pentru turiști, că au mai mult spațiu, iar pentru hotelieri și administratorii de plaje pentru că terenurile noi ar trebui să atragă mai mulți clienți. Deocamdată, asistăm la un paradox. Toată lumea e nemulțumită.
27.Turist în București, dincolo de clișee (IV): locuri unde mănânci de plăcere, nu de foame sau cum ajungi de la „tacos artizanali” la coaste de porumb cu ketchup de caise După cafenele de specialitate, gelaterii artizanale sau sky bar-uri, astăzi, în seria „Turist în București” încercăm să prezentăm câteva localuri care au mizat pe așa-numitul concept „comfort food”: restaurante mici, cu mâncare deosebit de gustoasă și cu porții reduse. Pentru că aici oamenii vin să mănânce de plăcere, nu neapărat de foame.
28.​VIDEO Povestea artiștilor din Germania care într-o noapte au coborât în rapel, de la 84 metri, pe unul din turnurile Podului Basarab ca să picteze un mesaj pe care nu-l înțelege nimeni Doi artiști din Berlin, care se prezintă ORAKLE și ATMO, au venit într-o noapte în București și-au pus niște veste portocalii pe ei și s-au urcat pe unul din turnurile de susținere ale Podului Basarab. După aceea au coborât în rapel de la 84 de metri ca să deseneze niște hieroglife cu vopsea neagră și trafaleți. Artă? Infracțiune? Părerile sunt împărțite.
29.Turist în București, dincolo de clișee (III): Sky bar-uri, terase și restaurante la înălțime sau care sunt urmașele de astăzi ale celebrei „La Motoare” Continuăm seria HotNews.ro care încearcă să-i ajute pe cei care vor să viziteze Bucureștiul, prezentându-le alte locuri și opțiuni de a petrece timpul liber, dincolo de clișee. Vorbim astăzi despre locurile unde poți mânca sau bea o bere deasupra orașului. Și de unde te poți bucura, la o adică, de fermecătorul haos arhitectural al Capitalei.
30.Ce sunt tigrii platanului- insectele care au ajuns din greșeală în România și care ne înțeapă pentru că ne confundă cu frunzele de copaci În fiecare vară presa din România se umple de articole îngrijorate referitoare la „invazia de tigrii platanului” niște insecte care au ajuns în Europa în mod accidental și care în realitate nu prea pot face rău oamenilor. „Insectele confundă pielea oamenilor cu suprafețele frunzelor de platan”, explică specialistul entomolog Elena Iorgu.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by