Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1098 rezultate
1.Sumbre perspective în Germania, pentru IMM-uri și mini-jobs. Peste un milion de locuri de muncă în pericol, potrivit studiului KfW Ca urmare a crizei Corona, peste un milion de locuri de muncă în IMM-urile din Germania sunt expuse riscului. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de banca de stat germană, Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Potrivit raportului publicat joi și citat de tagesschau.de, 16% dintre companiile mici și mijlocii intenționează să reducă numărul de angajați în acest an, pentru a reduce costurile. „Până la sfârșitul anului 2020, ar putea exista o pierdere de aproximativ 1,1 milioane de locuri de muncă", a spus economistul-șef al KfW, Fritzi Köhler-Geib.
2.Au mai rămas doar zece ani pentru salvarea Arcticii, avertizează șeful mega-expediției cu nava Polarstern, la întoarcerea în Germania, după un an de cercetări și aventuri la Polul Nord După cea mai mare expediție arctică din toate timpurile, nava germană de cercetare „Polarstern” a acostat, săptămâna trecută, în portul Bremerhaven. Sute de cercetători și navigatori din întreaga lume au fost implicați în proiectul mamut „MOSAiC”. Deoarece Arctica se încălzește mult mai repede decât restul lumii și ceea ce se întâmplă acolo afectează întreaga planetă, aceasta expediție este de o enormă importanță. Datele colectate pot anticipa schimbări în clima Pământului, care vizează toate generațiile viitoare. Süddeutscher Rundfunk oferă imagini și relatări colosale de pe parcursul temerarei expediții.
3.Britanicii de la Liberty Steel vor preluarea parțială a ThyssenKrupp. Dezmembrarea trustului german de oțel scoate angajații în stradă Compania britanică Liberty Steel a depus o ofertă pentru divizia de oțel a ThyssenKrupp, aflată în dificultate. Bursele jubilează, sindicatele sunt îngrozite. Vineri dimineața, circa 3.000 de angajati ai ThyssenKrupp Steel Europe au demonstrat în fața cancelariei din Düsseldorf, cerând ca statul să sprijine compania germană. Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet (CDU), a tăcut până de curând, însă odată cu oferta britanicilor de la Liberty Steel, datele problemei s-au schimbat.
4.Român dispărut in Bavaria, poliția germană oferă 10.000 euro recompensă pentru indicii relevante Românul Constantin Popa a dispărut la începutul acestui an în Bavaria și de atunci e de negăsit. Ce s-a întâmplat cu el, pe 31 ianuarie, rămâne un mister. Românul de 30 de ani a plecat din Kötz spre serviciu, dar nu a ajuns niciodată acolo. Numai rucsacul său galben a fost găsit ulterior, bărbatul însuși rămanând dispărut, în ciuda mai multor acțiuni de căutare.
5.Sănătatea și îngrijirea medicală în Germania, tot mai mult în mâna unor investitori orientați spre profit Din ce în ce mai multe fonduri de capital privat (Private-Equity-Fonds) investesc în medicina și îngrijirea germană. Medicii și politicienii solicită însă mai multă transparență și atenție la influența crescândă a intereselor comerciale în sectorul sanitar. Poate fi asigurată o bună îngrijire a sănătății, daca interesele comerciale primează? Sau legiuitorul trebuie să impună anumite limite? În ce măsură e permisă modelarea acestui sector de către structuri financiare a căror abordare, prin definiție, nu are ca țintă bunăstarea socială, ci mai degrabă maximizarea profitului?
6.Numărul miliardarilor lumii a crescut. Virusul ca accelerator al marilor averi „Suntem cu toții împreună” și „Împreună, mai puternici“, sunt slogane de la începutul pandemiei de coronavirus. Între timp, e clar că acest lucru nu este adevărat. Șomajul a crescut razant, veniturile multora au scăzut, săracii lumii sunt și mai săraci, în timp ce averile miliardarilor iau curba în sus. Activele totale ale celor peste 2.000 de miliardari din întreaga lume au crescut la o valoare record de aproximativ 8.700 miliarde de euro, până la sfârșitul lunii iulie, datorită redresării piețelor bursiere. Aceasta cifră se bazează pe calcule efectuate de compania de consultanță PwC și de marea bancă elvețiană UBS.
7.„Nu ne interesează Constituția. Ne ghidăm doar dupa legea islamică”. Clanurile de tip mafiot din Germania și societatea paralelă care sfidează statul de drept Clanurile de tip mafiot au format o societate paralelă în Germania, care trăiește după propriile reguli, ignorând statul de drept. Mai demult, Mafia era cap de afiș. Mai nou, familiile extinse, cu sute sau chiar mii de membri, aparținând unor subculturi izolate etnic, sunt urmărite de Biroul Federal de Poliție Criminală din Germania, în diverse cazuri de crimă organizată. Aceștia resping sistemul juridic german și trăiesc după propriile valori. Un reportaj de excepție, la temă, a fost difuzat luni, 5 octombrie, de Spiegel TV.
8.Europa în mișcare - la Timișoara, un primar german get-beget, la Rostock, un primar danez După un președinte de stat sas, iată că România va avea și un primar german get-beget. Și nu oriunde, ci în Timișoara, oraș mare, simbolic, în dezvoltare. Dominic Samuel Fritz, născut în Lörrach, în sud-vestul Germaniei, din părinți și bunici germani, va fi primar în sud-vestul României, în următorii patru ani, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale de duminică. Absolvent al liceului iezuit St. Blasien și venit ca Voluntar European Iezuit (JEV) în România, în 2003, Fritz zice că inima lui bate pentru Timișoara. Candidatura la alegerile locale a unui cetățean străin, dintr-un stat-membru al Uniunii Europene, a fost făcută posibilă printr-o directivă din 2015, a UE.
9.Elvețienii resping limitarea libertății de circulație cu UE (sondaj referendum) Elvețienii au respins cu o largă majoritate, duminică, o inițiativă a dreptei populiste care ar fi limitat imigrația cetățenilor din Uniunea Europeană, potrivit sondajelor publicate după închiderea birourilor de vot, scrie AFP.
10.Fost consul onorific al României la Kassel, șef la OMV și Petrom, din anchetă în anchetă. Să fie doar „mult zgomot pentru nimic? Dr. Rainer Seele este german și, cu șapte milioane euro pe an, cel mai bine plătit manager din Austria, chiar dacă OMV a adoptat o linie de austeritate. Votat de trend-ul austriac drept Omul Anului in 2018, an în care a primit și Ordinul Prieteniei de la ruși, el este la vârful conducerii OMV și Borealis AG, președinte al Consiliului de supraveghere al Petrom și fost consul onorific al României la Kassel.
11.Gazoductul ruso-german Nord Stream 2, pe ultima sută de metri. Cât de otrăvit este acest proiect? Două nave rusești venite săptămâna trecută pe Marea Baltică arată clar că Rusia dorește să finalizeze cât mai rapid gazoductul Nord Stream 2. Nava de aprovizionare „Ivan Sidorenko”, din Sankt Petersburg, a acostat joi dimineață în portul Sassnitz Mukran, de pe insula Rügen. Ea ar trebui să ajute la plasarea ultimelor conducte pentru Nord Stream 2. Însă americanii, vrând să-și vândă gazul lichefiat Germaniei și sustinuți de unii politicieni, fac presiuni contra proiectului. În tot acest context tensionat, scandalul Navalny e cireașa de pe tortul unui război economic „otrăvit”.
12.Liber la prostituție în nordul Germaniei, cu respectarea restricțiilor, în relație 1 la 1 și fără alcool În multe landuri ale Germaniei, bordelurile rămân deocamdată închise. Nu în Hamburg și Schleswig-Holstein, unde activitatea lucrătorilor sexuali s-a reluat chiar de ieri. Unda verde este însă doar pentru localurile de prostituție înregistrate, cu regula de maxim două persoane împreună. Săptămâna trecută, Curtea Administrativă Superioară din Renania de Nord-Westfalia a anulat interdicția impusă pentru prostituție în urma crizei coronavirusului și a deschis calea pentru reluarea acestei activități în cinci landuri germane.
13.Alegeri locale la vreme de pandemie și cu mare miză la nivel federal, în landul german Renania de Nord-Westfalia 14 milioane de oameni sunt chemați să voteze, în această duminică, primarii și consilierii locali din vestul Germaniei. În 2020, alegerile locale din Renania de Nord-Westfalia (NRW) au însă o miză mult mai mare, țintindu-se profilarea către postul de cancelar federal. Succesele propriului partid pot fi capitalizate politic, iar NRW este landul lui Armin Laschet, potențial șef al CDU și posibil candidat al creștin-democraților la funcția de cancelar, la alegerile din 2021.
14.După Huawei, SUA ia în considerare embargoul pentru un alt gigant tehnologic chinez. Germania își continua politica 5G, fără prejudecăți „de origine” După Huawei, și cel mai mare producător de cipuri din China, (SMIC), este acum amenințat cu un embargo de SUA. Companiilor americane nu li se va mai permite, în acest caz, să facă afaceri cu acest producător, potrivit informațiilor apărute în presa americană și germană. La propunerea Departamentului Apărării, administrația Trump intenționează să includă SMIC pe lista neagră a companiilor care nu au, practic, acces la tehnologia SUA. Există deja peste 300 de companii chineze pe listă, iar din România, una singură, Huawei Technologies Romania Co., Lt.
15.Vizita lui Elon Musk în Germania și nota ei de mister Vizita lui Elon Musk în Germania atrage fani, dar și adversari. De data aceasta, multi-miliardarul american n-a mers doar la Berlin și la Brandenburg, unde construieste o mega-uzină pentru vehicule electrice, ci și la Tübingen, un oraș mic, universitar, de pe Neckar. Acolo, el a vizitat producătorul de vaccin contra Covid-19, CureVac. În luna aprilie, președintele Donald Trump a încercat să cumpere compania germană, cu sediul central la Tübingen, cu scopul de a-i muta activitatea în SUA și de a dezvolta un vaccin doar pentru americani.
16.Scandalul Wirecard se extinde și asupra auditorului Ernst & Young, suspectat de cosmetizarea bilanțurilor companiei de la care au dispărut doua miliarde euro În scandalul Wirecard, este luată sub lupă și compania de consultanță fiscală Ernst & Young (EY). Ministerul Federal al Economiei din Germania a confirmat faptul că organismul de supraveghere a auditorilor statutari (APAS) investighează corectitudinea EY, în cazul Wirecard AG. EY este puternic criticat, deoarece auditorii săi au certificat, ani la rând, bilanțurile „corecte” ale unei firme de la care au dispărut două miliarde de euro. Aceasta se află acum în insolvență, 700 de angajați sunt concediați, șefii sunt în arest, dispar sau mor subit. Un thriller economic germano-global, ca la carte.
17.Guvernul german strânge șurubul la vreme de pandemie. Amendă 50 de euro pentru nepurtarea măștii, 25 de persoane la petreceri private, festivaluri anulate și manifestații de stradă interzise Având în vedere numărul crescut de infecții cu coronavirus, cancelarul Angela Merkel nu vrea, momentan, alte măsuri de relaxare a restricțiilor. Guvernele federal și de landuri au convenit să aplice o amendă de cel puțin 50 de euro pentru încălcarea cerinței de a se purta mască. Agenția Germană de Presă, dpa, a aflat acest lucru joi, în urma consultărilor dintre cancelarul Angela Merkel (CDU) și premierii de landuri. Reiner Haseloff (CDU), șeful guvernului din landul Sachsen-Anhalt, a respins însă introducerea unei amenzi minime. Discuții aprinse se duc, în Germania, și pe tema interzicerii manifestațiilor de stradă, un drept constituțional.
18.Criza Corona în Germania: Economia și finanțele publice se prăbușesc, speranțele de redresare se mută spre sfârșitul anului Criza cauzată de pandemia cu coronavirus face o gaură adâncă în finanțele statului german. Fondurile federale, locale și de securitate socială au cheltuit 51,6 miliarde de euro mai mult decât au primit, în prima jumătate a anului, după cum a anunțat Oficiul Federal de Statistică, pe baza datelor preliminare. Deficitul bugetar a fost de 3,2%, iar cheltuielile guvernamentale au crescut cu 9,3%. Produsul intern brut s-a prăbușit cu 9,7% în trimestrul al doilea, față de cel precedent. Toate cifrele sunt „pe roșu”, iar redresarea se întrevede doar ca o luminiță, la capăt de tunel.
19.Germania: Experimentul venitului de bază necondiționat, în care se plătesc 1.200 de euro pe lună, vreme de trei ani Ideea unui venit de bază garantat și necondiționat nu este nouă. Statul ar plăti o sumă fixă ​​tuturor cetățenilor, în fiecare lună, indiferent de soldul contului lor - și, mai ales, fără sa ceară nimic în schimb, cum se întâmplă în cazul acordării de ajutor social. Ar fi aceasta calea către o societate mai echitabilă, în care temerile existențiale dispar? Sau este un vis prea scump, cu rezultatul că aproape nimeni nu va mai merge la muncă? Două institute din Germania și un ONG și-au unit eforturile pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, într-un experiment în care se plătesc beneficiarilor 1.200 de euro pe lună, vreme de trei ani.
20.Cursa pentru crearea vaccinului contra Covid-19 și componenta sa politică Industria farmaceutică se află într-o cursă globală, pentru vaccinurile și medicamentele împotriva Covid-19. Potrivit OMS, 28 de potențiale vaccinuri au fost deja testate pe oameni, dintre care șase sunt acum în studii la scară largă, cu mii de voluntari. Rusia se laudă cu primul vaccin anti-Covid aprobat, dar acesta este, în parte, contestat. Nici Germania nu se lasă mai prejos. Marți, compania biofarmaceutică din Mainz, Biontech și partenerul său american, Pfizer, au anunțat că încearcă aprobarea de piață a unui vaccin impotriva coronavirusului, în luna octombrie, după cum relatează Sueddeutsche Zeitung, ediția online.
21.Val de procese împotriva Ministerului Sănătății din Germania, pentru neplata a milioane de măști de protecție împotriva coronavirusului În graba de a se remarca și de a contracara cu tărie răspândirea coronavirusului, Ministerul Sănătății german, condus de Jens Spahn (CDU), a comandat șase miliarde de măști de protecție facială. Multe s-au dovedit a nu se ridica la standardele dorite, milioane dintre ele fiind bune de aruncat la gunoi. Cu toate acestea, furnizorii își cer banii pe livrări sau pentru comenzi. Mai mult chiar, sunt pe rol sau se amenință cu procese pentru plăți restante, care vor fi intentate guvernului federal.
22.Miliarde de euro datorii față de clienții Lufthansa, 22.000 de disponibilizări. În tot acest timp, achizițiile de aeronave continuă nestingherite Unul dintre cele mai afectate sectoare economice în vremea pandemiei este cel aviatic. Sute de mii de persoane care rezervaseră călătorii s-au trezit cu banii luați și cu promisiuni neonorate, de returnare a acestora. În ciuda ajutorului de la statul german pentru compania aeriana Lufthansa, rambursarea plăților pentru biletele devenite inutile, continuă să fie lentă.
23.4000 de locuri de muncă în pericol la Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt am Main Conducerea companiei Fraport AG, care operează pe aeroportul din Frankfurt am Main și pe multe alte aeroporturi internaționale, a anunțat ca nu mai exclude concedierile, în urma crizei cauzate de coronavirus. Aceasta a dus la pierderi mari pentru Fraport, care nu pot fi rezolvate prin șomaj tehnic sau regim de muncă redus. În raportul său privitor la prima jumătate a anului, președintele Consiliului de Administrație al Fraport, Stefan Schulte, a avertizat asupra unei lungi crize, în contextul căreia mii de locuri de muncă vor fi desființate.
24.Propunerea lui Trump de ambasador la Berlin, veteranul Douglas Macgregor: „NATO nu moare. Este un zombie. Și zombii mor, la un moment dat” Colonelul în rezervă din armata americană, Douglas Macgregor, este propunerea de ambasador SUA la Berlin, după cum se precizează în comunicatul de luni al Casei Albe. https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/president-donald-j-trump-announces-intent-nominate-appoint-following-individuals-key-administration-posts-072720/ Militar de carieră, comentator la TV și autor de cărți istorice, acesta pare a nu excela în diplomație, ci într-un mod tranșant de a-și spune părerile. Într-un articol despre starea NATO, Macgregor a scris, în martie 2019, citat de Welt.de. „NATO nu moare. Este un zombie“. Odată cu dispariția amenințării sovietice, ea a rămas fără viață. Alianța militară este „reanimată” mereu, de obicei prin „magie voodoo”. „Și zombii mor, la un moment dat”, a avertizat Macgregor.
25.Un milion de turci din Germania ar putea rămâne fără cetățenia germană. Cât de sensibilă e problema dublei cetățenii Potrivit relatărilor mass-mediei turce, autoritățile germane se pregătesc să revoce cetățenia germană pentru un milion de turci din Germania. Argumentul este faptul că aceștia și-ar fi recăpătat cetățenia turcă, pe lângă cetățenia germană, fără permisiune de la statul german. Nu este exclus ca acest lucru să se fi petrecut, masiv și în secret, pentru a putea vota la alegerile și referendumurile din țara lor de origine. Retroactiv gândind, a fost acest lucru o fraudă electorală?
26.Fuga austriacului Marsalek, fost CEO la Wirecard, o poveste ca în filmele cu spioni ​Fuga austriacului Jan Marsalek, care până în iunie era CEO la compania acum insolventă, Wirecard, este din categoria filmelor cu spioni. Când Markus Braun, președintele consiliului de administrație al Wirecard, a explicat într-un mesaj video din 18 iunie, că grupul german listat la DAX „a inventat 1,9 miliarde de euro” și a cosmetizat bilanțurile anuale, Jan Marsalek și-a luat tălpășița. De atunci, el este fugar și dat în urmărire internațională. Potrivit presei germane, ar exista indicii că se afla în Rusia. Între timp, falimentul Wirecard a devenit o problemă politică în Germania.
27.La mulți ani, Frau cancelar! Angela Merkel împlinește 66 de ani și e de ziua sa pe baricade la Bruxelles. Are oare în vedere și un succesor? Sunt multe locuri plăcute unde să-ți sărbătorești ziua de naștere. Între acestea nu se numără, neapărat, sediul european de la Bruxelles, unde se afla vineri Angela Merkel, cu ceilalți șefi de state și de guverne ale UE. Cancelarul împlinește azi 66 de ani și chiar dacă e foarte posibil să se toasteze în cinstea sa, acest lucru va fi făcut cu decența augmentată prin criza Corona. Însă și cu respectul cuvenit fata de un cancelar „vechi” de 15 ani și performant în toate situațiile dificile prin care a trecut. Iar acestea n-au fost puține. Acum, se pune și problema găsirii unui succesor.
28.Inima concernului german Continental bate cu sincope, se anunță restructurări și concedieri „Inima noastră bate pentru un ecosistem sănătos, al mobilității”, a declarat președintele Consiliului de administrație al grupului german Continental, la adunarea anuală a acționarilor, din 14 iulie. O declarație emoționantă, vizionară, care însă nu exclude tăieri de costuri, o restructurare masivă a companiei, despărțirea de o parte din angajați, ca și închiderea a două fabrici. Producătorul de componente auto și anvelope Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Romania.
29.15.000 de locuri de muncă la Daimler amenințate de criza Covid La producătorul auto Daimler, criza cauzată de coronavirus amenință cu reducerea locurilor de muncă semnificativ mai mult decât se știa anterior. Într-un interviu acordat „Stuttgarter Zeitung”, Wilfried Porth, directorul de resurse umane al companiei, nu exclude concedierile, în ciuda unor condiții contractuale de protecție a angajatilor, valabile până în 2029.
30.Închiderea bordelurilor scoate prostituatele din Germania în stradă. Despre business-ul de miliarde, în care o treime dintre lucrătoarele sexuale sunt din Europa de Est Multe sectoare economice și de activitate au fost și sunt încă puternic afectate de restricțiile dispuse din cauza pandemiei Covid-19. În Germania, unul dintre acestea este practicarea prostituției în bordeluri și alte incinte autorizate. Lucrătoarele sexuale amenințate de foamete ies în stradă, cerând să li se dea undă verde, precum s-a dat saloanelor de înfrumusețare, de tatuaj și de masaj. Însă o parte a politicienilor și guvernanților vor ca lockdown-ul în aceasta branșă să fie pe veci, iar Germania să nu mai fie ironizată ca „bordelul Europei“, aici prostituția nefiind incriminată de lege.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 37 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by