Arhiva pentru data 04.07.2018


21 - 40 din 112 rezultate
21.Proiect al lui R��dulescu, adoptat de deputa��i: Infrac��iune de corup��ie, doar dac�� scopul a fost ob��inerea pentru sine de foloase exclusiv materiale. Modificarea vizeaz�� exact infrac��iunea pentru care R��dulescu a fost condamnat  Plenul Camerei Deputa��ilor a adoptat miercuri proiectul de lege ini��iat de deputatul PSD C��t��lin R��dulescu, ce prevede c�� anumite fapte de corup��ie se pedepsesc doar dac�� sunt s��vâr��ite în scopul ob��inerii "pentru sine", nu ��i pentru altul, cum prevede acum legea, ��i doar dac�� bunurile ��i foloasele sunt exclusiv "materiale". De notat c�� R��dulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, la un an ��i ��ase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mit�� ��i efectuare de opera��iuni financiare ca acte de comer��, incompatibile cu func��ia, adic�� exact articolul care este modificat.
22.Comisia European��: Vânzarea ArcelorMittal Gala��i c��tre un cump��r��tor care ar avea în vedere închiderea nu ar fi o solu��ie acceptabil�� Comisia European�� a anun��at miercuri c�� vânzarea combinatului de c��tre ArcelorMittal a combinatului siderurgic din Gala��i c��tre un cump��r��tor care ar avea în vedere închiderea sa nu ar fi o solu��ie acceptabil��, potrivit unui r��spuns oferit europarlamentarului PNL Siegfried Mure��an de comisarul european pentru Competi��ie, Margrethe Vestager.
23.Zegrean: Nu îl în��eleg pe ministrul Justi��iei, care este profesor de drept penal, cum a reu��it s�� lase doi autodidac��i s�� fac�� Codul penal ��i Codul de procedur�� penal�� Fostul pre��edinte al Cur��ii Constitu��ionale a României (CCR), Augustin Zegrean, ��i-a manifestat, miercuri, regretul fa���� de adoptarea în Parlament a modific��rilor la Codul Penal ��i Codul de Procedur�� Penal��. Acesta a declarat, pentru Agerpres, c�� nu se impunea modificarea actualelor coduri, care, sus��ine el, au fost adoptate în urma unor "studii serioase ��i de oameni foarte bine preg��ti��i".
24.Curtea de Apel a respins cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de retrocedare a Bibliotecii Batthyaneum, în care se afl�� ��i Codex Aureus Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a decis miercuri respingerea solicit��rii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia de anulare a deciziei prin care Comisia special�� de retrocedare a unor bunuri imobiliare care au apar��inut cultelor religioase din România a respins cererea acesteia de retrocedare a imobilului Bibliotecii Batthyaneum, precum ��i a bunurilor mobile, printre care ��i Codex Aureus, transmite Agerpres.
25.Revine Comisia de anchet�� pe SPP. Plus: comisiile de ap��rare vor face o anchet�� care îl vizeaz�� pe ��eful SPP, Lucian Pahon��u Plenul reunit al Camerei Deputa��ilor ��i Senatului a aprobat miercuri constituirea Comisiei parlamentare de anchet�� pentru verificarea posibilei implic��ri a Serviciului de Protec��ie ��i Paz�� în activitatea unor partide politice ��i în activitatea unor lideri ai acestor partide, transmite Agerpres.
26.Wimbledon: Karolina Pliskova, adversara Mihaelei Buz��rnescu în turul al treilea Mihaela Buz��rnescu ��i-a aflat urm��toarea adversar�� de la Wimbledon, juc��toarea noastr�� urmând s�� o înfrunte pe Karolina Pliskova pentru un loc în optimile Grand Slam-ului londonez. Cap de serie num��rul 7, Pliskova a trecut în dou�� seturi de Viktoria Azarenka (Belarus, 87 WTA), scor 6-3, 6-3.
27.Liviu Dragnea, prima reac��ie dup�� votarea Codului Penal: Nu vreau s�� plec ca prostul din aceast�� via���� / Decizia lui Iohannis ��i a unui grup restrâns de oameni cu puteri oculte a fost ca eu s�� fiu anihilat Liviu Dragnea a negat din nou, miercuri, c�� modific��rile aduse Codului Penal ar fi vizat direct dosarul s��u ��i a sus��inut c�� nu crede c�� va „sc��pa”, dar nu vrea s�� plece „ca prostul din aceast�� via���� ��i din aceast�� func��ie”, ci dore��te s�� lase în urm�� „o ��ar�� mai bun��”.
28.UPDATE Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost validat de Parlament director la SIE. Jur��mântul, joi, la Cotroceni Gabriel Vlase a fost validat de c��tre Parlament pentru postul de director al SIE cu 340 de voturi pentru ��i 31 împotriv��. Vlase a fost audiat la începutul s��pt��mânii pentru func��ia de director al Serviciulul de Informa��ii Externe de c��tre comisia de specialitate. Deputatul PSD a fost propus de pre��edintele Klaus Iohannis ��i acceptat cu greu de Liviu Dragnea. Vlase va depune jur��mântul, joi, la ora 13.00, la Cotroceni.
29.Dragnea spune c�� are „o fr��mântare mult mai mare” decât Codul Penal: legea offshore. „Ce ne intereseaz�� foarte mult este ca nu toat�� cantitatea de gaze s�� plece din România. A��a ceva este inacceptabil” Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, c�� „fr��mântarea mult mai mare” decât Codul penal este pentru el adoptarea legii offshore-ului, sus��inând c�� interesul este ca nu toat�� cantitatea de gaze etrase din Marea Neagr�� s�� plece din România. El a ad��ugat c�� trebuie g��sit un echilibru între interesul României ��i cel al companiilor.
30.Antreprenori ��i manageri români, americani ��i germani, „extrem de îngrijora��i de asaltul asupra statului de drept”: Prezentul ��i viitorul românilor sunt în pericol Oamenii de afaceri ��i managerii români, americani ��i germani, cu investi��ii în România, se declar��, miercuri, „extrem de îngrijora��i” de „asaltul asupra statului de drept” prin modificarea codurilor penale decis�� de Parlamentul de la Bucure��ti.
31.Procurorul general, despre mitingul PSD de luna trecut��: Nu am mai v��zut niciodat�� ca o adunare public�� s�� fie convocat�� pentru a identifica justi��ia cu un inamic Procurorul general Augustin Laz��r a afirmat miercuri, referindu-se la mitingul organizat la începutul lunii iunie de coali��ia PSD-ALDE, c�� nu a v��zut niciodat�� ca o adunare public�� s�� fie convocat�� pentru a identifica justi��ia cu un inamic, cu un stat paralel ilegal, transmite Agerpres.
32.Fostul sediu al Ambasadei SUA la Bucure��ti, Palatul Maurice Blank, scos la vânzare la un pre�� de pornire de 5,5 mil. euro Palatul Maurice Blank din strada Tudor Arghezi din Capital��, care a fost timp de 70 de ani sediul Ambasadei SUA va fi scos la licita��ie la un pre�� de pornire de 5.500.000 de euro, informeaz�� compania Artmark Historical Estate.
33.UPDATE VIDEO Protest în Pia��a Victoriei, dup�� adoptarea Codului Penal. Peste 3.000 de persoane au manifestat. Tensiuni cu jandarmii. „Repeten��i ��i infractori, nu v�� vrem conduc��tori” Peste 3 mii de oameni au manifestat miercuri în Pia��a Victoriei, dup�� ce Camera Deputa��ilor a adoptat ast��zi, în calitate de camer�� decizional��, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Codului Penal, dup�� o procedur�� accelerat�� în Parlament. Oameni au scandat „La mul��i ani, Liviule / Aici vom fi zi de zi / PSD - ciuma ro��ie”. Nu au lipsit incidentele cu jandarmii care au încercat s�� blocheze trecerile de pietoni, tensiunea în Pia���� fiind una ridicat��.VIDEO Proteste ��i în ��ar�� împotriva Guvernului, a PSD ��i modific��rilor la Codul penal
34.Romania Parliament manages to pass changes to Criminal Code, giving massive blow to fight against corruption. President, opposition blast "damaging" vote of "a dictatorship of majority" Romania's governing coalition managed to push through a last parliamentary vote on Wednesday a series of massive changes to the Criminal Code, which critics call a heavy blow to the fight against corruption. The parliamentary majority had only a narrow margin of 2 votes to pass the changes. House speaker Liviu Dragnea, leader of the governing Social Democrats (PSD) and, as a politician recently sentenced  for abuse in office, a key beneficiary of the legislative changes, made the rare move to take a seat and cast a vote in order to secure the passage of the law.
35.O re��ea care a dus în Germania peste 50 de familii pentru a frauda sistemul de asigur��ri sociale de acolo, destructurat�� dup�� zeci de perchezi��ii Procurorii DIICOT Bra��ov împreun�� cu ofi��eri de poli��ie judiciar�� au f��cut 11 perchezi��ii domiciliare pe raza municipiilor Bra��ov, Arad, Buz��u ��i a jude��ului Ialomi��a, în cadrul unei ac��iuni vizând destructurarea unui grup infrac��ional organizat specializat în s��vâr��irea infrac��iunilor de trafic de persoane, trafic de minori, în��el��ciune ��i sp��lare de bani, informeaz�� DIICOT. De asemenea, concomitent, pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 16 perchezi��ii la adresele membrilor grupului.
36.Primarul Negoi���� vrea ca trenurile s�� NU mai circule pe cei aproape 4 km dintre sta��ia de metrou Republica ��i halta C����elu. Compania feroviar�� particular�� ce opereaz�� ruta Titan Sud - Olteni��a spune c�� mii de oameni ar fi afecta��i Primarul Sectorului 3 a cerut CFR s�� dezafecteze cei 3,7 km de cale ferat�� de pe ��oseaua Industriilor, motivând c�� aceast�� cale ferat�� este un dezastru pentru cet����eni. El spune c��, dac�� va ob��ine un r��spuns pozitiv, va demara un program prin care ��oseaua Industriilor s�� devin�� un bulevard modern. Compania privat�� care opereaz�� ruta Titan Sud - Olteni��a spune c�� scoaterea c��ii ferate ar afecta câteva mii de oameni pe zi, fiindc�� ar fi nevoi��i s�� ia trenul ”din câmp”, din comuna C����elu, în loc de sta��ia de metrou Republica. În articol pute��i citi de ce aceast�� cale ferat�� este un caz cu totul special.
37.Cei doi extremi��ti maghiari care voiau s�� detoneze un dispozitiv exploziv pe 1 decembrie 2015, condamna��i la câte 5 ani de închisoare Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie (ÎCCJ) i-a condamnat miercuri, la 5 ani de închisoare, pe Szocs Zoltan ��i Beke Istvan Attila, membri ai grup��rii "Mi��carea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, în cauza în care sunt acuza��i c�� inten��ionau s�� detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifest��rile de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, în 2015.
38.Teodorovici este deranjat de post��rile de pe Facebook ��i clipurile TV ale adminstratorilor de la Pilonul II (surse) Campania de informare a administratorilor de fonduri de la Pilonul II este mult prea agresiv��, cu clipurile de la TV ��i post��rile de pe re��elele de socializare, care sunt împotriva statului, a spus Eugen Teodorovici, într-o întâlnire cu mediul de afaceri, conform unor surse apropiate discu��iilor.
39.Nicolicea ��i conferin��a de pres�� permanent�� Refuzul presei acreditate la Camera Deputa��ilor de a-l înregistra pe Eugen Nicolicea e o zvâcnire de demnitate a unor oameni care s-au s��turat s�� fie reporteri-stativ la dispozi��ia politicienilor. Cu atât mai remarcabil�� cu cât e rar��. ��i întrerupe un fel de conferin���� de pres�� permanent��, în care Nicolicea ��i al��ii ca el se afl�� de vreo 10 ani.
40.Alexandra Dulgheru, naivitatea din momentele importante ��i eliminarea de la Wimbledon (6-4, 0-6, 1-6 cu Venus Williams) Dac�� nu ai v��zut meciul ��i te-ai uita doar la scor (6-4, 0-6, 1-6), ai fi tentat s�� spui c�� pierderea primului set a fost doar un accident pentru Venus Williams. Americanca (una din specialistele de pe iarb��) a muncit îns�� din greu pentru a trece de o Alexandra Dulgheru care a reu��it multe lovituri spectaculoase ��i care a "p��c��tuit" doar prin tratarea cu o u��oar�� superficialitate a unor momente în care putea face diferen��a pe tabel��. Dulgheru p��r��se��te Wimbledon-ul în turul al doilea, îns�� mai face un pas important spre intrarea în TOP 100 WTA dup�� parcursul de la Londra.
1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by