Arhiva pentru data 03.07.2018


21 - 40 din 122 rezultate
21.VIDEO Aproximativ 700 de persoane au protestat în Pia��a Victoriei fa���� de modific��rile Codului Penal Aproximativ 700 de persoane au protestat, mar��i seara, în Pia��a Victoriei dup�� ce Senatul a adoptat în regim de urgen���� modificarea Codului Penal. Lumea s-a adunat în fa��a Guvernului în urma unui apel f��cut pe Facebook, pe pagina ”Oprim codul penalilor! Stop, penalilor”, de comunitatea Corup��ia Ucide. Protetatarii l-au comemorat în fa��a Guvernului ��i pe C��lin Farca��, tân��rul care a murit dup�� ce a a��teptat timp de doi ani un transplant pulmonar.
22.Verific��ri interne la Inspectoratul de Poli��ie din Teleorman, dup�� ce un tân��r s-a pozat bând bere la volanul unei ma��ini de Poli��ie Inspectoratul de Poli��ie Jude��ean (IPJ) Teleorman a anun��at, mar��i, c�� a demarat verific��ri interne, dup�� ce pe Facebook au ap��rut imagini cu un tân��r din jude�� care s-a pozat cu un pahar de bere la volanul unei autospeciale de Poli��ie, relateaz�� Agerpres.
23.Wimbledon: Simona Halep vs Kurumi Nara 6-2, 6-4 / Pe repede înainte în turul doi Simona Halep a f��cut cu lejeritate trecerea de la zgur�� la iarb��, liderul mondial trecând într-o or�� ��i 17 minute de Kurumi Nara (Japonia, 100 WTA) în primul tur de la Wimbledon (6-2, 6-4). Simona a fost în control, a avut atitudinea corespunz��toare, a ar��tat r��utate pe faza ofensiv��, a venit de zece ori la fileu (!) ��i a servit cu mult�� încredere. Pentru Halep urmeaz�� un meci cu chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.
24.Ministerul Public: Restrângerea domeniului de aplicabilitate a infrac��iunii de abuz în serviciu va duce la clasarea mai multor dosare / Prejudiciul ar fi de peste 4 miliarde de lei Modific��rile Codului penal care vizeaz�� abuzul în serviciu ”restrânge nepermis de mult domeniul de aplicabilitate al infrac��iunii” ��i va duce la clasarea mai multor dosare, arat�� Ministerul Public, într-o analiz��. Asta, în contextul în care în perioada 2014-2017 prejudiciul cauzat de persoanele trimise în judecat�� pentru aceast�� infrac��iune este de peste 4 miliarde de lei. De asemenea, potrivit Parchetului General, abrogarea infrac��iunii de neglijen���� în serviciu las�� ”în afara sferei incrimin��rii penale faptele ilicite s��vâr��ite din culp�� care aduc atingere drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice”. În perioada 2014-2017, au fost trimise în judecat��, la nivelul Ministerului Public, pentru s��vâr��irea infrac��iunii de neglijen���� în serviciu 233 persoane, iar prejudiciul creat prin neglijen���� în serviciu a fost de peste 5 milioane de lei.
25.PSD modific�� legea privind alegerile preziden��iale: campanie electoral�� ��i în ziua votului. Def��imarea ��i folosirea imaginii contracandida��ilor, interzis�� Senatul a adoptat mar��i o ini��iativ�� legislativ�� controversat��, propus�� de liderul grupului parlamentar PSD, ��erban Nicolae care modific�� legea privind alegerea pre��edintelui României. Printre schimb��rile adoptate de senatori se num��r�� continuarea campaniei electorale în ziua scrutinului ��i interzicerea afi��ajelor electorale care folosesc simbolurile na��ionale. O alt�� prevedere contestat�� puternic de societatea civila ��i nu numai - permiterea campaniei electorale în ��coli - a fost eliminat�� din lege.
26.Dosar de moarte suspect�� în cazul so��ului ministrului de Interne, Carmen Dan. „Vecinii au anun��at faptul c�� nu l-au mai v��zut de o vreme pe b��rbatul de 57 de ani” Poli��i��tii ��i procurorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspect�� în cazul so��ului ministrului de Interne, Carmen Dan, Corneliu Daniel Dan, care a fost g��sit mort, mar��i, în locuin��a sa din Videle, jude��ul Teleorman, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
27.Sorina Pintea despre tân��rul de 29 de ani care a murit a��teptând un transplant pulmonar: "Nicio clinic�� din Eurotransplant nu a acceptat acest caz" Ministrul S��n��t����ii, Sorina Pintea, a afirmat, mar��i, a doua zi dup�� ce un tân��r în vârst�� de 29 de ani, C��lin Farca��, care a��tepta de doi ani un transplant pulmonar, a murit la Institutul 'Marius Nasta' din Bucure��ti, c�� "nicio clinic�� din aceste ����ri Eurotransplant nu a acceptat acest caz. (...) Singura clinic��, care am în��eles c�� l-a acceptat, a fost o clinic�� din India, dar nu pentru transplant, ci pentru evaluare", sus��ine ministrul.
28.Persoanele care nu depun arma în termen de zece zile dup�� expirarea permisului scap�� de închisoare - amendament în Comisia Iordache Persoanele care nu depun arma în termen de zece zile dup�� expirarea permisului de portarm�� pot sc��pa de închisoare, potrivit unui amendament aprobat luni de Comisia special�� parlamentar�� pentru legisla��ia din justi��ie, condus�� de deputatul PSD Florin Iordache.
29.Inspec��ia Judiciar�� a dispus sanc��ionarea procurorului Bucuric�� pentru h��r��uirea sexual�� a unei victime dintr-un dosar Inspec��ia Judiciar�� a exercitat, mar��i, ac��iunea disciplinar�� fa���� de procurorul George Bucuric��, de la Cara�� Severin, pentru c�� ar fi purtat conversa��ii intime de pe WhatsApp ��i Facebook cu o victim�� dintr-un dosar ��i c�� i-ar fi cerut s�� între��in�� rela��ii intime pentru o solu��ie favorabil��, scrie Mediafax.
30.D��nile��, despre codurile penale: Legile nu se modific�� dup�� ureche! Textul adoptat de Parlament nu se bazeaz�� pe studii statistice sau jurispruden���� Judec��torul Cristi D��nile�� critic�� modificarea codurilor penale, precizând c�� amendarea legisla��iei este f��cut�� dup�� ureche ��i nu are la baz�� niciun fel de studiu statistic sau jurispruden����.
31.Nepoata lui Serghei Skripal, Viktoria, candideaz�� la alegerile locale din Rusia Viktoria Skripal, nepoata fostului spion rus care a fost otr��vit cu o substan���� neurotoxic�� în ora��ul britanic Salisbury, Serghei Skripal, candideaz�� la alegerile locale din Rusia, care au loc anul acesta, relateaz�� site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.
32.Raport: 13 medicamente esen��iale pentru bolnavii de cancer, în pericol s�� dispar�� din România. Care sunt cauzele ��i ce m��suri pot lua autorit����ile 13 medicamente din Programul Na��ional de Oncologie, printre care Asparaginase, Bleomicin��, Cisplatin��, Sinplatin ��i Folinatul de Calciu, prezint�� în acest moment risc semnificativ de discontinuitate sau dispari��ie din România, arat�� raportul "Criza medicamentelor oncologice din România: cauze ��i solu��ii", realizat de Observatorul Român de S��n��tate în parteneriat cu Asocia��ia D��ruie��te Via����. Principalele cauze ale riscului de dispari��ie a medicamentelor, identificate în raport, sunt exportul paralel (46%), interesul comercial al produc��torului (23%), politica de pre��uri a statului român (23%) ��i problemele de fabrica��ie (8%).
33.VIDEO Pui de urs, surprins pe DN 2D mâncând mere ��i gogo��i Un pui de urs a ajuns vedet�� pe Facebook dup�� ce a fost surprins pe DN 2D, între Gre��u ��i Ojdula, jude��ul Vrancea, mâncând mere ��i gogo��i primite de la ��oferii ��i pasagerii ma��inilor care treceau prin zon��.
34.E��ecul de la CM 2018 nu a r��mas f��r�� urm��ri - Adam Nawalka nu va mai fi selec��ionerul Poloniei Selec��ionerul Adam Nawalka va p��r��si conducerea tehnic�� a na��ionalei Poloniei la 30 iulie, a anun��at mar��i Federa��ia Polonez�� de Fotbal.
35.Orban le-a solicitat lui Dragnea ��i T��riceanu suspendarea dezbaterilor la Codurile penale pân�� la pronun��area Comisiei de la Vene��ia Pre��edintele PNL, Ludovic Orban, a transmis, mar��i, pre��edin��ilor celor dou�� camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea ��i C��lin Popescu T��riceanu, cererea de suspendare a procesului legislativ în cazul modific��rilor aduse Codului Penal ��i eventualelor modific��ri aduse Codului de Procedur�� Penal�� pân�� la pronun��area Comisiei de la Vene��ia asupra solu��iilor propuse. Potrivit PNL, ”continuarea demersului de modificare a legisla��iei în domeniul penal ”prin ignorarea tuturor semnalelor primite” risc�� s�� aduc�� grave prejudicii tuturor cet����enilor români”.
36.CM 2018: Joachim Löw r��mâne selec��ioner al Germaniei Selec��ionerul Joachim Löw r��mâne în func��ie, în ciuda e��ecului na��ionalei Germaniei de la Cupa Mondial�� din Rusia, unde echipa a fost eliminat�� înc�� din grupe, a anun��at mar��i federa��ia german�� de fotbal (DFB).
37.Întâlnire cu Andrew Solomon, prin Skype, despre „Undeva, departe. C��l��torie pe meleagurile schimb��rii: ��ase continente ��i un sfert de veac“, la C��rture��ti Verona, joi, 5 iulie, ora 19.00 Joi, 5 iulie, ora 19.00, la Libr��ria C��rture��ti Verona, sunteti invita��i la o întâlnire-dialog cu Andrew Solomon, prin Skype, despre volumul „Undeva, departe. C��l��torie pe meleagurile schimb��rii: ��ase continente ��i un sfert de veac“, recent ap��rut în colec��ia Memorii/Jurnale, a Editurii Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu. La eveniment vor participa Corina ��uteu, Elena L��sconi, Sabina Fati ��i Radu Paraschivescu.
38.Dup�� linkurile c��tre site-uri de escorte din Turcia ��i minerul de criptomoned��, Ministerul Educa��iei caut�� o firm�� care s�� elimine viru��ii si spyware-ul din aplicatia www.edu.ro Ministerul Educa��iei vrea s�� cumpere "servicii de între��inere, repara��ii ��i devirusare software ce au drept scop eliminarea viru��ilor ��i a spyware-ului din aplicatia www.edu.ro", potrivit unui anun�� de cump��rare direct�� publicat în 26 iunie în noul sistem electronic de achizi��ii publice (SICAP). Ministerul a estimat achizi��ia la 750 de euro, a primit ��i o ofert��, dar procedura a fost anulat�� în urm�� cu o zi, explica��ia din SICAP fiind 'Oferta neacceptat�� în termen'. Interesant este c�� Ministerul a publicat acest anun�� de achizi��ie la 3 zile dup�� ce HotNews.ro a semnalat c�� Edu.ro este vulnerabil�� în continuare, iar MEN a negat, sus��inând c�� ar fi la noi o problem�� de invalidare a memoriei cache a browser-ului de internet.HotNews.ro a transmis mai multe întreb��ri pe acest subiect c��tre Ministerul Educa��iei ��i vom reveni cu r��spunsurile imediat ce le vom primi.
39.Protest în Pia��a Victoriei, începând cu ora 19.00: Oprim codul penalilor! Stop, penalilor! Organiza��ia Corup��ia ucide a anun��at mar��i, pe Facebook, protestul Oprim codul penalilor! Stop, penalilor, care ar urma s�� se desf����oare în Pia��a Victoriei, începând cu ora 19.00, dup�� ce Senatul a adoptat în regim de urgen���� modificarea legii.
40.SONDAJ Sunte��i de acord cu modific��rile propuse de putere la Codul Penal? Senatul a adoptat mar��i modific��rile aduse Codului Penal de comisia special�� condus�� de Florin Iordache. Printre schimb��ri se num��r�� ��i cele referitoare la abuzul în serviciu, care este în mare m��sur�� dezincriminat.Sondaj HotNews.ro: Sunte��i de acord cu modific��rile propuse de putere la Codul Penal?
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by