Arhiva pentru data 02.07.2018


81 - 100 din 118 rezultate
81.Românii consum�� în mod ostentativ ca s�� arate c�� au lucruri scumpe. În America întâlnim un comportament opus - VIDEOinterviu despre educa��ia noastr�� financiar�� cu Irina Anghel Enescu Irina Anghel Enescu a crescut cu bani de la bunicul. A realizat dup�� 1990 c�� lucruri simple îi lipsesc pentru o via��a f��r�� preten��ii. A aflat valoarea banilor f��când comer�� studen��esc: produse turce��ti-desfacere româneasc��. ��i niciodat�� n-a uitat m��sura: conteaz�� s�� te descoperi. Banii sunt, vin, pleac��, tu trebuie s�� ��tii mereu s�� cite��ti pe ce lume tr��ie��ti ��i care-s dorin��ele tale cu care-��i treci via��a. Este ast��zi în topul personalit����ilor Europei noastre. ���Uite ce-nseamn�� s�� fii sincer. Ce-nseamn�� s�� pui punctul pe i. S�� te cuno��ti pe tine însu��i. VIDEO-interviul face parte din proiectul de educa��ie financiar�� PERSPEKTIVA.
82.Codul penal în Comisia Iordache. S-a adoptat propunerea PSD la abuzul în serviciu: Dezincriminare par��ial�� ��i prag de 1900 lei / NU se aplic�� în cazul emiterii actelor adoptate de Parlament ��i Guvern / S-a abrogat neglijen��a în serviciu Comisia special�� parlamentar�� condus�� de deputatul PSD Florin Iordache a terminat luni modific��rile la Codul penal, inclusiv la cel mai a��teptat articol, cel privind abuzul în serviciu. PSD a adoptat o versiune în care a preluat în mare parte propunerea Ministerului Justi��iei ��i a introdus un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim brut pe economie, adic�� 1900 lei, ��i o sc��dere a pedepselor pân�� la 5 ani maximum, sau amend��. Infrac��iunea a fost redefinit�� a��a încât se consider�� abuz în serviciu doar dac�� se ob��ine folos pentru sine, membru de familie sau afini de pân�� la gradul II, iar folosul trebuie s�� fie "material". O alt�� prevedere adoptat�� a fost eliminarea din Codul penal a infrac��iunii de neglijen���� în serviciu. Vezi în text principalele momente ��i articole votate luni plus o SINTEZ�� a celor mai importante modific��ri
83.Protec��ia confiden��ialit����ii documentelor depuse de operatorii economici în cadrul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizi��ie public�� Se vorbe��te tot mai des în ultima vreme despre caracterul confiden��ial al documentelor depuse de c��tre operatorii economici în procedurile de atribuire a unor contracte de achizi��ie public��, despre necesitatea de a asigura în mod concret ��i eficient confiden��ialitatea acestor documente, dar ��i despre obliga��ia autorit����ilor contractante de a asigura transparen��a în procesul de achizi��ie public��.
84.Stelian Ion (USR): Pragul propus de Toader pentru abuzul în serviciu este just, dar în spatele propunerii s-ar putea ascunde modific��ri care s�� înr��ut����easc�� situa��ia / Trebuie s�� fim foarte aten��i Propunerea formulat�� de ministrul Justi��iei, Tudorel Toader, de introducere a unui prag valoric echivalent cu un salariu minim brut pe economie pentru infrac��iunea de abuz în serviciu în Codul Penal este just��, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion. Vicepre��edintele Comisiei Iordache atrage îns�� aten��ia c�� în spatele acestei propuneri s-ar putea ascunde altele, care vor schimba radical situa��ia.
85.Iniesta a spus adio na��ionalei Spaniei dup�� e��ecul din optimile CM: "Plec cu un gust amar. Nu a fost cea mai frumoas�� desp��r��ire" Partida dintre Spania ��i Rusia a fost ultima pentru Andres Iniesta în tricoul reprezentativei spaniole. Mijloca��ul în vârst�� de 34 de ani ��i-a anun��at retragerea dup�� e��ecul suferit de "Furia Roja" în optimile Campionatului Mondial, declarând c�� este cea mai trist�� zi din cariera sa de fotbalist. "Plec cu un gust amar. Nu a fost cea mai frumoas�� desp��r��ire, dar fotbalul ��i via��a ne ofer�� ��i situa��ii mai grele", a spus Iniesta.
86.Cheltuielile cu protec��ia social�� au crescut cu 7,6% în 2016 În 2016, veniturile de protec��ie social�� au înregistrat o cre��tere de 9,2% fa���� de anul precedent, cheltuielile au crescut cu 7,6% fa���� de 2015, iar cheltuielile cu presta��iile sociale au reprezentat 14,4% din PIB, arat�� un comunicat transmis luni de Institutul Na��ional de Statistic��, relateaz�� Mediafax.
87.Un robot inspirat de filmul Space Odyssey va asista astronau��ii de pe Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional�� Un robot inspirat din benzi desenate ��i un film de science-fiction, proiectat s�� asiste astronau��ii, a fost lansat la sfâ��itul s��pt��mânii trecute de la baza din Cape Canaveral, pentru a deveni primul companion personal în spa��iu, sus��inut de inteligen��a artificial��, relateaz�� Reuters, citat�� de news.ro.
88.���CM 2018: Brazilia vs Mexic ��i Belgia vs Japonia, meciurile zilei de luni Ziua de luni aduce alte dou�� b��t��lii pentru sferturile Campionatului Mondial de fotbal. Primul duel al zilei le va opune pe Brazilia ��i Mexic, de la ora 17:00. Selecao este clar favorit�� în întâlnirea de pe Samara Arena, îns�� nu va avea o misiune u��oar�� cu trupa lui Osorio. Belgia ��i Japonia vor închide ziua de fotbal, de la ora 21:00. Ambele partide vor putea fi urm��rite în direct pe TVR 1 ��i TVR HD ��i LiveText pe HotNews.ro.���
89.INS: Rata ��omajului a stagnat la 4,6% în luna mai Rata ��omajului în luna mai a acestui an a stagnat la 4,6%, date ajustate sezonier, acela��i nivel cu cel înregistrat în luna precedent��, arat�� datele transmise luni de Institutul Na��ional de Statistic��, potrivit news.ro.
90.Filtrarea efectelor Deciziei CCR nr. 358/2018 prin referendumul consultativ Obligându-l pe ��eful statului s�� dea curs propunerii de revocare a L. C. Kovesi din func��ia de procuror-��ef al DNA, CCR produce o modificare substan��ial�� în cadrul magistraturii în sensul c�� ministrul justi��iei este de facto decident în revocarea procurorilor cu func��ii de conducere. Printr-o singur�� decizie, CCR r��stoarn�� actuala paradigm�� – construit�� pe cale parlamentar�� începând cu 1997 ��i des��vâr��it�� cu reforma judiciar�� din 2004-2005 – potrivit c��reia independen��a procurorilor fa���� de factorul politic presupune înt��rirea rolului CSM ��i îndep��rtarea fa���� de ministrul justi��iei ca entitate eminamente politic��.
91.Wimbledon 2018, începe spectacolul: Dulgheru, Cîrstea, Begu, Buz��rnescu ��i Ruse vor juca luni Dintr-un total de opt (!), cinci juc��toare din România vor evolua în prima zi a celui de-al treilea Grand Slam al anului. Primele vor intra în scen�� Alexandra Dulgheru ��i Sorana Cîrstea (în jurul orei 13:30), ele fiind urmate de Irina Begu, Mihaela Buz��rnescu ��i Elena Gabriela Ruse.
92.Salariile din Armat��, Interne ��i Servicii ar putea cre��te cu 25% pentru cei care lucreaz�� cu informa��ii clasificate Angaja��ii la stat din sistemul de ap��rare, ordine public�� ��i siguran���� na��ional�� care ocup�� func��ii care le dau acces la informa��ii clasificate secret de stat ar putea beneficia de o majorare cu pân�� la 25% a salariului de baz�� sau, dup�� caz, a soldei de func��ie, potrivit unui proiect de modificare a Legii-cadru privind salarizarea personalului pl��tit din fonduri publice, scrie profit.ro.
93.Pu��in�� gramatica. „Egalul acesta ar fi cea mai mare victorie a Rusiei” Prelungirile s-au încheiat apoteotic cu minun����ia: „egalul acesta ar fi cea mai mare victorie a Rusiei”! Este de mirare faptul c�� cei care comenteaz�� meciurile pentru TVR nu au sesizat marele avantaj al faptului c�� acest eveniment este g��zduit de Rusia: numele sînt transliterate fonetic în alfabetul chirilic, ceea ce înseamn�� c�� este suficient s�� se uite pe numele juc��torilor scrise în limba rus�� pentru a putea pronun��a (relativ) corect numele…
94.NBA, mutarea anului: LeBron James, contract de 154 milioane dolari cu Los Angeles Lakers LeBron James, marea vedet�� a baschetului nord-american, a semnat un contract pe patru ani cu echipa Los Angeles Lakers, în valoare total�� de 154 milioane dolari, a anun��at agen��ia care îi reprezint�� interesele, Klutch Sports Group, citat�� de AFP.
95.Bugetul ap��r��rii: am un leu ��i vreu s��-l beu? S��pt��mâna trecut�� s-a desf����urat la Bucure��ti cea mai mare conferin���� a Societ����ii de Studii Române��ti, cu peste 450 de participan��i din 27 de ����ri. O mas�� rotund�� din cadrul acestei conferin��e, pe tema securit����ii, a adus în discu��ie bugetul ap��r��rii ��i al serviciilor de informa��ii. Ce-i cu aceast�� „legend��” a aloc��rii a 2% din PIB pentru ap��rare, întreba cineva din public?
96.Oficiali din Coreea de Nord ��i SUA s-au întâlnit duminic�� pentru a discuta despre implementarea acordului dintre cele dou�� ����ri O echip�� de oficiali din SUA, condus�� de Sung Kim, s-a întâlnit cu oficiali nord-coreeni duminic�� la Panmunjom, la grani��a dintre Coreea de Sud ��i Coreea de Nord, pentru a discuta despre implementarea acordului la care s-a ajuns la summit-ul din 12 iunie dintre Donald Trump ��i Kim Jong-un, scrie CNN, citat de News.ro.
97.Cinci drumuri na��ionale r��mân blocate din cauza inunda��iilor. Trafic feroviar afectat în trei jude��e Cinci tronsoane de drumuri na��ionale din jude��ele Covasna, Harghita, Neam��, Suceava ��i Vâlcea mai sunt blocate luni diminea���� din cauza inunda��iilor. Traficul feroviar este afectat în jude��ele Bra��ov, Teleorman ��i Vâlcea.
98.UPDATE Lopez Obrador a câ��tigat scrutinul preziden��ial din Mexic - rezultate par��iale Politicianul populist antisistem Andres Manuel Lopez Obrador a câ��tigat scrutinul preziden��ial din Mexic, ob��inând aproximativ 53% din voturi, conform unei num��r��tori efectuate de autorit����ile electorale mexicane, informeaz�� site-ul postului BBC, citat de Mediafax.
99.Constan��a: Un b��rbat ��i-a înjunghiat de mai multe ori so��ia în gât, apoi a sesizat Poli��ia Un b��rbat de 46 de ani din Murfatlar, jude��ul Constan��a, ��i-a ucis so��ia, înjunghiind-o de mai multe ori în gât, dup�� care a sesizat Poli��ia. Cei doi erau în divor��, potrivit Mediafax.
100.ONG-urile care doteaz�� sau construiesc spitale, "scoase din joc" de o modificare a Codului Fiscal: Prevederea absurd�� care face ca doar 2% dintre ele s�� mai aib�� acces la sponsoriz��ri de la companii ONG-urile din zona de s��n��tate, care strâng bani din dona��ii ��i sponsoriz��ri pentru cazuri umanitare, doteaz�� sau chiar construiesc spitale (cazul Asocia��iei D��ruie��te Via��a, care construie��te primul spital de oncologie pediatric�� din România) sunt "scoase din joc ��i l��sate f��r�� finan��are" de recentele modific��ri ale Codului Fiscal. Noile reglement��ri fac ca doar 2% dintre aceste organiza��ii s�� mai aib�� acces la sponsoriz��ri de la companii, deductibile în limita a 20% din impozitul pe venit, spun reprezentan��ii acestora. Mai mult, reprezentan��ii ONG-urilor prezen��i la discu��iile cu oficiali din Ministerul Finan��elor acuz�� faptul c�� responsabilii din institu��ie ar fi admis c�� a existat o confuzie în momentul în care au fost de acord cu aceast�� Ordonan����, ea fiind aprobat�� f��r�� ca ei s�� ��tie cu exactitate ce prevede ��i ce efecte va avea.
1 2 3 4 5 6 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by