Arhiva pentru data 20.06.2018


41 - 60 din 130 rezultate
41.UPDATE Dan ��ova, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în Dosarul CET Govora. Fostul senator s-a predat la Poli��ie Instan��a suprem�� l-a condamnat pe fostul senator Dan ��ova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influen����. De asemenea, Mihai B��lan, fostul director al CET Govora a primit munc�� în folosul comunit����ii.UPDATE 18.10: Dan ��ova a ajuns la sediul IPJ Ilfov, dup�� ce s-a predat poli��i��tilor. ��ova urmeaz�� s�� fie încarcerat la Penitenciarul Rahova.
42.Fosila unui pe��te cu bot lung asem��n��tor ornitorincului ��i care înota pe fundul apei, reconstituit�� de cercet��torii australieni O echip�� de cercet��tori australieni a reconstituit fosila unui pe��te straniu, cu un bot lung, asem��n��tor ornitorincului, care înota pe fundul apei asemenea unei pisici de mare, informeaz�� miercuri DPA, citat�� de Agerpres.
43.Elon Musk spune c�� Germania este principala candidat�� pentru mega-fabrica european�� de baterii Germania este favorita lui Elon Musk care caut�� un loc unde s�� construiasc�� prima sa mega-fabric�� european�� de baterii, a spus pe Twitter celebrul om de afaceri. Tesla Motors a construit prima sa Gigafactory în SUA, împreun�� cu Panasonic, dar compania spunea c�� ar vrea înc�� trei mega-uzine.
44.O firm�� care face echipamente de motoare electrice pentru aeronave prime��te 30.000 Euro într-o competi��ie european�� pentru startup-uri din domeniul energiei Zubax Robotix din Estonia este câ��tig��torul edi��iei din acest an a competi��ei interna��ionale PowerUp! dedicat�� startup-urilor care dezvolt�� solu��ii pentru sectorul energetic sau pentru protec��ia mediului ��i prime��te o finan��are de 30.000 euro. Ce fel de echipamente produce firma estonian��.
45.Secretarul general PSD, despre protestatarii din Parlament: „Oriunde în lumea civilizat�� îi luau cu dubele” Secretarul general al PSD, Marian Neac��u, s-a ar��tat deranjat de protestatarii de pe holurile Parlamentului, declarând iritat c�� „oriunde în lumea civilizat�� erau lua��i cu dubele”. 10 persoane i-au huiduit pe Liviu Dragnea ��i Viorica D��ncil��, în momentul când ��eful PSD ��i premierul au ie��it din sala de plen a Camerei Deputa��ilor.
46.���Admitere la liceu 2018 Topul liceelor din Ia��i, Bra��ov ��i Timi��oara - dup�� media de admitere de anul trecut la Matematic��-Informatic�� Admiterea la clasele de matematic��-informatic�� cere note dintre cele mai mari, atât la Evaluarea Na��ional��, cât ��i de absolvire a gimnaziului. Inspectoratele ��colare jude��ene au publicat bro��uri de admitere la liceu, unde prezint�� ultimele medii cu care au intrat anul trecut elevii la fiecare specializare. În Ia��i, la Colegiul Na��ional ultima medie a fost 9,75 la Mate-info, iar la Colegiul Na��ional "Emil Racovi����” media de intrare anul trecut a fost de 9,72. În Bra��ov, pe primul loc în clasament este Colegiul Na��ional ‘Dr. Ioan Me��ot��’ (9,57), urmat de Colegiul Na��ional 'Andrei ��aguna’ Bra��ov (9,53).  Vezi în articol topul celor mai bune licee din Bra��ov, Ia��i ��i Timi��oara
47.Infla��ia ar putea urca în iunie la 5.4%, spun economi��tii Unicredit. Asta e vestea proast��. Cea bun�� e c�� unii nu vor resim��i cre��terile pre��urilor Am trecut miercuri prin pia��a din spatele fostului cinema Cultural, de pe B-dul Obregia, din Capital��. La brut��ria local��, franzelu��ele care costau 30 de bani, azi costau 50 de bani. Am întrebat-o într-o doar�� pe vânz��toare de ce au urcat pre��ul franzelu��elor ��i mi-a ”dest��inuit” secretul: a crescut pre��ul petrolului pe plan mondial! Insistând, am aflat c�� patroana afacerii a aflat c�� oamenilor le-a crescut salariile, a��a încât î��i pot permite s�� dea mai mult pe un produs atât de important precum e pâinea. ”Dar s�� ��ti��i c�� sunte��i singurul care, dup�� ce le-am dat-o pe aia cu pre��ul petrolului, a continuat cu întreb��rile. Ceilal��i au dat din cap c�� au în��eles ��i au plecat cu plasele pline, f��r�� alte întreb��ri”, a mai spus miercuri vânz��toarea de pâine. În asemenea condi��ii, nu m�� mir c�� exist�� a��tept��ri justificate de cre��tere a infla��iei la 5.4% în iunie.
48.Un start-up românesc care a dezvoltat produse folosite de Apple ��i Samsung, cump��rat de o companie american�� Startup-ul românesc Froala Labs, lansat de programatorii ��tefan ��i Diana Neculai, a fost cump��rat de compania american�� de software Idera.
49.Avocatul Poporului cere l��muriri Ministerului S��n��t����ii dup�� ce bolnavii de cancer au r��mas f��r�� 4 medicamente esen��iale: Cisplatin, Bleomicin, Osetron ��i Folinat de Calciu Avocatul Poporului a anun��at, miercuri, c�� s-a sesizat din oficiu ��i solicit�� l��muriri Ministerului S��n��t����ii ��i Agen��iei Na��ionale a Medicamentului în leg��tur�� cu absen��a de pe pia���� a 4 medicamente esen��iale în tratarea cancerului: dou�� citostatice (Cisplatin ��i Bleomicin), antivomitivul Osetron ��i Folinatul de Calciu, un adjuvant în tratamentul cu citostatice, care are rolul de a proteja celulele organismului.
50.VIDEO Urm��rit de protestatari, deputatul PSD Nicolae Bacalba��a a fost escortat de jandarmi pân�� la sta��ia de metrou Deputatul PSD Nicolae Bacalba��a a fost condus de jandarmi prin Parcul Izvor c��tre sta��ia de metrou, în huiduielile câtorva protestatari care i-au strigat „Ru��ine! Ru��ine” ��i „Nu sc��pa��i”. În imaginile surprinse se v��d cel pu��in 10 jandarmi care îl protejeaz��.
51.CCR a sesizat Comisia de la Vene��ia pentru presiuni la adresa lui L��z��roiu: ”Se urm��re��te, înainte de toate, delegitimarea deciziilor pronun��ate de Curtea Constitu��ional�� în actuala sa componen����” CCR anun���� c�� a trimis o sesizare Comisiei de la Vene��ia în leg��tur�� cu situa��ia prini care s-au creat ”presiuni” asupra judec��torului Petre L��z��roiu, ”dar care urm��re��te, înainte de toate, delegitimarea deciziilor pronun��ate de Curtea Constitu��ional�� în actuala sa componen����”,
52.Simona Halep, forfait la turneul WTA de la Eastbourne Simona Halep a anun��at pe contul de Facebook c�� nu va participa la turneul de la Eastbourne (Nature Valley International), competi��ie care se va disputa în perioada 24-30 iunie 2018.
53.Oficial european: Comisia European�� monitorizeaz�� în cadrul MCV modific��rile la Codul de procedur�� penal�� Lupta anticorup��ie ��i sistemul judiciar sunt importante pentru mediul de afaceri, iar Comisia European�� monitorieaz��, în cadrul Mecanismului de Cooperare ��i Verificare pe Justi��ie (MCV), modific��rile operate de Parlament, luni seara, asupra Codului de procedur�� penal��, a declarat, miercuri, la Bucure��ti, un func��ionar al Comisiei Europene.
54.ARD: Serviciile secrete ruse au acoperit cazul de dopaj al fotbalistului Ruslan Kambolov Serviciile secrete ruse ar fi acoperit cazul de dopaj al fotbalistului Ruslan Kambolov, component al echipei na��ionale, în 2015, a anun��at postul public german de televiziune ARD, care-l citeaz�� pe fostul ��ef al laboratorului de la Moscova, Grigori Rodcenkov. Kambolov a f��cut parte din lotul l��rgit al Rusiei pentru actuala edi��ie a Cupei Mondiale, dar nu fost re��inut între cei 23 de juc��tori selec��iona��i, motivul oficial fiind o accidentare, informeaz�� AFP.
55.UPDATE Cristian Boureanu, condamnat la doi ani ��i dou�� luni de închisoare, cu suspendare. Iubita lui a fost achitat�� / Ce a declarat fostul deputat dup�� decizie Magistra��ii Judec��toriei Sectorului 1 l-au condamnat, miercuri, la doi ani ��i dou�� luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj, informeaz�� Mediafax. Judec��torii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dinc��, acuzat�� de m��rturie mincinoas��.UPDATE 15.06 Ce a declarat Boureanu dup�� decizie: "Respect decizia judec��toarei ��i apreciez c�� cineva a citit cu adev��rat ce s-a întâmplat acolo ��i s-a uitat pe probele existente pentru c�� sunt probe care nu au ajuns la dosar.
56.Mele��canu, despre femeia arestat�� în Rusia pentru spionaj: Are ��i cet����enia român��, suntem preg��ti��i s�� îi oferim asisten���� consular��. Nu avem nicio comunicare oficial�� de la Ambasada Rusiei Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Mele��canu, a declarat miercuri c�� nu a primit o comunicare oficial�� privind re��inerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând c��, în cazul în care va fi nevoie, MAE este preg��tit s�� îi ofere asisten���� consular��, transmite Agerpres.
57.VIDEO UPDATE Protest pe holurile Parlamentului, circa zece oameni invita��i de parlamentari USR i-au huiduit pe Viorica D��ncil�� ��i Liviu Dragnea / D��ncil��: ”Este dreptul lor” Circa zece protestatari, al��turi de parlamentari USR, au organizat miercuri un protest pe holurile Parlamentului, cu pu��in înainte de ora 14,00, în timp ce premierului Viorica D��ncil�� sus��inea un discurs în sala de plen ��i înainte de depunerea mo��iunii de cenzur�� anun��at�� de PNL.
58.Consilierul preziden��ial Simina T��n��sescu a demisionat, în contextul scandalului legat de judec��torul CCR Petre L��z��roiu Consilierul preziden��ial Simina T��n��sescu ��i-a dat demisia în contextul scandalului privindu-l pe judec��torul Petre L��z��roiu de la Curtea Constitu��ional��, informeaz�� Administra��ia Preziden��ial��. Pre��edintele Iohannis declarase mar��i, referitor la întâlnirea dintre Simina T��n��sescu ��i Petre L��z��roiu, c�� nu a existat nicio presiune asupra acestuia.
59.Refuzarea unui loc de munc�� va anula dreptul la ajutorul social Deputa��ii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social înceteaz�� în cazul refuzului unui loc de munc�� oferit. Decizia a fost luat�� cu 274 de voturi pentru, 4 împotriv�� ��i 2 ab��ineri, transmite Agerpres.
60.FOTO S-a redeschis circula��ia feroviar�� pe podul de la Mogo��oaia. Drumul dintre Gara de Nord ��i halta de unde se ia microbuzul c��tre aeroport este cu 7 km mai scurt Lucr��rile de racordare a liniei Bucure��ti Nord - Urziceni la podul de cale ferat�� care supratraverseaz�� DN 1A au fost finalizate, iar circula��ia trenurilor spre Urziceni - Slobozia este opera��ional�� începând de ast��zi pe linia direct��, prin Mogo��oaia, anun���� CFR Infrastructur��. Din cauza c�� lucr��rile la pod nu s-au terminat la timp, trenurile circulau pe o rut�� deviat�� ��i drumul c��tre Urziceni era cu 7 km mai lung. De acum, trenurile InterRegio vor face 23 de minute între Gara de Nord ��i halta PO Aeroport aflat�� la 3 km de aeroportul Otopeni.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by