Arhiva pentru data 13.06.2018


61 - 80 din 133 rezultate
61.Iohannis a convocat CSAT pentru preg��tirea summitului NATO de la Bruxelles Consiliul Suprem de Ap��rare a ����rii se va reuni pe 27 iunie, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre mandatul cu care pre��edintele Klaus Iohannis va merge la summitului NATO de la Bruxelles, informeaz�� Administra��ia Preziden��ial��.
62.Ministrul Educa��iei: Lucr��m la un proiect gigant, de 400 milioane de euro, cu burse pentru elevii din rural cu prezen���� la ��coal�� ��i stimularea profesorilor de excelen���� s�� predea la ��ar�� Ministerul Educa��iei lucreaz�� la un proiect "gigant", în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, adresat ��colilor ��i elevilor din mediul rural, unde rata de p��r��sire ��i de abandon atinge 25%. Anun��ul a fost f��cut de ministrul Valentin Popa, care a precizat c�� jum��tate din sum�� se va duce, sub form�� de burse, la elevii cu o prezen���� de peste 80% la ��coal��. O alt�� component�� a proiectului prevede sus��inerea financiar�� a profesorilor “de excelen����” s�� primeasc�� ore în regim de plat�� cu ora în ��colile din mediul rural.
63.[P] Campania ,,România Recicleaz��” - un succes în Hâr��ova Prima etap�� a campaniei ,,România Recicleaz��” s-a bucurat de un real succes în rândul locuitorilor ora��ului Hâr��ova care au predat spre reciclare peste 3.000 de kg de echipamente electrice ��i electronice vechi. Campania de colectare care a avut loc sâmb��t��, 8 iunie, a beneficiat de implicarea deosebit�� a edilului ora��ului, domnul Viorel Ionescu ��i de sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic Carsium ��i al voluntarilor de la Asocia��ia Arat�� C�� Î��i Pas��.
64.Ziua Mondial�� a Donatorului de sânge: Bucure��tenii, a��tepta��i joi s�� doneze sânge în Parcul Her��str��u Persoanele care vor s�� doneze sânge pot veni joi în Parcul Regele Mihai I (fost Her��str��u), intrarea Charles de Gaulle, între orele 8:30 ��i 13:30, la Centrul Mobil de Donare. Ac��iunea are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În Capital�� sunt 60 de spitale de stat ��i private, dintre care 14 de urgen����, lunar cererea de sânge fiind de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferit��.
65.România a înregistrat în primele patru luni un deficit de cont curent de 2,05 miliarde euro, cu 15% mai mare fa���� de aceea��i perioad�� a anului trecut Contul curent al balan��ei de pl����i a înregistrat un deficit de 2,053 miliarde euro în primele patru luni ale acestui an, cu 15% mai mare fa���� de aceea��i perioad�� a anului trecut, mai ales ca urmare a dezechilibr��rii balan��ei comerciale, potrivit datelor B��ncii Na��ionale a României (BNR), publicate miercuri ��i citate de News.ro. În aceea��i perioad�� a anului trecut, deficitul contului curent a fost de 1,786 miliarde euro, arat�� datele revizuite ale BNR. Contul curent al balan��ei de pl����i include sumele încasate ��i cele pl��tite de România în rela��iile comerciale cu celelalte state. Principala component�� care contribuie la contul curent al balan��ei de pl����i este comer��ul exterior, puternic deficitar în cazul României.
66.Euro a trecut miercuri de 4.66 lei, iar dolarul de 3.97 lei / Pie��ele a��teapt�� decizia de politic�� monetar�� a Rezervei Federale, a��tept��rile fiind de cre��tere a retelor cu 25 de puncte de baz�� Monedele Europei emergente au pierdut miercuri teren fa���� de euro, perechea EUR-RON fiind cotat�� la peste 4.6625. BNR a calculat o medie a tranzacíilor de 4.6647 lei pentru un euro ��i de 3.9701 lei pentru un dolar. Miercuri diminea����, euro a r��mas aproape neschimbat fa���� de dolar înainte de ��edin��ele de politic�� monetar�� ale Fed ��i BCE. Pie��ele a��teapt�� decizia de politic�� monetar�� a Rezervei Federale în urma ��edin��ei de dou�� zile ce se va încheia azi. Se estimeaz�� c�� ratele vor cre��te cu 25 de puncte de baz��, dar aten��ia va fi concentrat�� asupra formul��rilor din comunicatul b��ncii ��i asupra conferin��ei de pres�� a ��efului Fed din care investitorii sper�� s�� desprind�� sugestii privind lungimea ciclului de în��sprire a politicii monetare ��i a pasului în care vor avea loc urm��toarele cre��teri.
67.Instagram va permite afacerilor s�� vând�� produse prin intermediul func��iei Stories Instagram extinde func��iile care permit utilizatorilor s�� cumpere produse direct din platform�� la Instagram Stories, potrivit informa��iilor disponibile pe blogul companiei. Recent, re��eaua de socializare a început s�� permit�� afacerilor s�� vând�� produse ��i servicii prin feed-ul s��u.
68.UPDATE Nicolicea, întrebat dac�� Iohannis poate fi acuzat de înalt�� tr��dare: Prostii din astea numai Orban spune Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat miercuri, întrebat de posibila suspendare a pre��edintelui dac�� nu pune în aplicare decizia CCR, c�� aceasta este doar un pas în demitere ��i poporul decide, dar a exclus c�� Iohannis poate fi acuzat de înalt�� tr��dare. El l-a contrazis pe colegul s��u Florin Iordache care a sus��inut c�� este posibil ca ��eful statului s�� fie suspendat f��r�� s�� se ajung�� la referendum de demitere, f��când astfel trimitere la varianta în care actuala coali��ie l-ar acuza pe ��eful statului de înalt�� tr��dare.
69.Proskuryakova (Banca Mondial��): România trebuie s�� ofere ��anse copiilor s��-��i exploateze talentul România trebuie s�� investeasc�� mai mult ��i mai inteligent în viitorul ei, având în vedere c�� ratele de p��r��sire timpurile a ��colii se afl�� la niveluri foarte ridicate, iar multe institu��ii de înv������mânt au performan��e sc��zute. Aceasta este una dintre concluziile „Raportului privind Dezvoltarea Global�� în 2018: Prin înv����are îndeplinim ceea ce promite educa��ia”, realizat de Banca Mondial��.
70.T��riceanu, întrebat dac�� folose��te transportul în comun: Nu m�� plimb prin Bucure��ti, dar sunt mul��i ”plimb��re��i”. Toat�� ziua este un trafic fabulos. În Munchen dup�� ora 8 traficul dispare, lumea este la serviciu În Bucure��ti diferen��a dintre traficul la ore de vîrf ��i celelalte ore nu este prea mare, iar în ora�� sunt foarte mul��i ”plimb��re��i” ��i traficul este imposibil aproape la orice or��. În ora��e din Occident, cum ar fi Munchen, dup�� ora 8 ”lumea circul��, dar traficul cu vehicule aproape c�� dispare”, a spus ��eful Senatului, la un forum pe teme auto. ”Cred c�� Bucure��tiul de��ine un record fantastic, având o mie de ma��ini la mia de locuitori. În Europa densitatea este mult mai mic��”, mai spune el.
71.CSM a amânat pronun��area în cazul ac��iunii disciplinare a Inspec��iei Judiciare împotriva lui Kovesi privind refuzul prezent��rii în Parlament Sec��ia pentru procurori în materie disciplinar�� a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru 20 iunie, pronun��area în cazul ac��iunii disciplinare exercitat�� de Inspec��ia Judiciar�� împotriva procurorului-��ef al DNA, Laura Codru��a Kovesi, în urma refuzului de a se prezenta la Comisia parlamentar�� de anchet�� pe tema alegerilor preziden��iale din 2009, scrie Agerpres citând surse din CSM.
72.Apple face reguli noi pentru dezvoltatorii de aplica��ii Apple a introdus o nou�� regul�� dezvoltatorilor de aplica��ii pentru platformele sale, care interzice expres vânzarea ��i partajarea listelor de contacte, scrie News.ro.
73.Ponta: Dac�� Dragnea va fi condamnat, va arunca ��ara în aer Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, la Parlament, c�� dac�� liderul PSD Liviu Dragnea va primi o condamnare pe 21 iunie, "va arunca ��ara în aer".
74.Ministrul Rovana Plumb d�� vina pe oficialii UE pentru întârzierile de la fondurile europene Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le-a spus unor reprezentan��i ai Comisiei Europene c�� e îngrijorat�� de „întârzierile ap��rute în ultimii ani” ��i le-a solicitat „fluidizarea ��i urgentarea” procesului de aprobare a proiectelor, a informat, miercuri, ministerul, pe Facebook.
75.CM 2018: Regulamentul turneului final din Rusia - Premiera numit�� arbitrajul video Turneul final al Cupei Mondiale de fotbal, programat între 14 iunie ��i 15 iulie, are ca noutate din punct de vedere al regulamentului folosirea în premier�� a arbitrajului video.
76.UPDATE Deputa��ii nu mai amân�� implementarea sistemului de contorizare inteligent�� a energiei cu 12 ani, ci "doar" cu 8 ani Deputa��ii din comisia pentru industrii au decis s�� nu mai amâne implementarea pe scar�� larg�� a sistemelor de contorizare inteligent�� a consumului de energie pân�� în 2032, ci "doar" pân�� în 2028. În acest sens, au avizat mar��i câteva amendamente la o ini��iativ�� legislativ��, aflat�� pe ultima sut�� de metri, de modificare a Legii energiei 123/2012. Ini��iativa legislativ�� avea în vedere, ini��ial, o amânare de 12 ani, în condi��iile în care Legea actual�� prevede c�� 80% dintre consumatori ar trebui s�� beneficieze de contorizare inteligent�� pân�� în 2020. UPDATE Legea a fost aprobat�� miercuri în plenul Camerei Deputa��ilor.
77.Cum se laud�� politicienii cu proiectele B��ncii Mondiale în campanie, exemplul dat Viorel ��tefan Vicepremierul Viorel ��tefan a vorbit într-un eveniment organizat de Banca Mondial�� ��i SNSPA despre modul în care se folosesc politicienii de proiectele institu��iei interna��ionale în campaniile electorale. El a dat exemplul s��u, respectiv un lucru pe care l-a f��cut într-o campanie din 2004.
78.MedLife a achizi��ionat platforma medical�� SfatulMedicului.ro MedLife, liderul pie��ei de servicii medicale private din România, anun���� achizi��ia în propor��ie de 100% a platformei sfatulmedicului.ro cel mai mare hub de informatii medicale din România. Managementul platformei va fi integral independent de MedLife ��i de administratorii actuali ai companiei
79.Paul St��nescu: Pre��edintele trebuie suspendat dac�� nu semneaz�� revocarea lui Kovesi. Iordache: "Nu trebuie s�� mergem pân�� la demitere" Vicepremierul Paul St��nescu, care de��ine ��i func��ia de vicepre��edinte PSD, a declarat miercuri c�� pre��edintele Klaus Iohannis "trebuie suspendat" dac�� nu va semna revocarea procurorului-��ef al DNA, Laura Codru��a Kovesi, dar c�� decizia se va lua în partid. Totodat��, deputatul Florin Iordache a repetat joi faptul c�� pre��edintele poate fi suspendat f��r�� a se ajunge la demiterea sa, prin referendum.
80.CM 2018: Loturile celor de 32 de echipe care se vor lupta pentru câ��tigarea trofeului Turneul final din Rusia va fi lipsit de nume mari ale fotbalului mondial (Buffon, Chiellini, Alaba, Vidal, Bale, Aubameyang etc), îns�� pe lista celor care vor lua parte la meciurile competi��iei din Rusia se afl�� Messi, Cristiano Ronaldo, Salah, Iniesta, Lewandowski, Luis Suarez, Mbappe, Pogba sau Neymar. Intr�� în material pentru a vedea loturile tuturor na��ionalei implicate în Campionatul Mondial de Fotbal.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by