Arhiva pentru data 05.06.2018


1 - 20 din 135 rezultate
1.Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în sudul Singapore, anun���� Casa Alb�� Summitul între pre��edintele american Donald Trump ��i liderul nord-coreean Kim Jong Un urmeaz�� s�� aib�� loc pe Insula Sentosa, în sudul Singapore, a anun��at mar��i Casa Alb��, în contextul în care preg��tirea evenimentului, prev��zut s��pt��mâna viitoare, se precipit��, relateaz�� Reuters.
2.Caz medical rar: Un b��rbat care a suferit o resuscitare cardiopulmonar�� a prezentat semne de con��tient�� timp de 90 de minute Un b��rbat care a suferit o resuscitare cardiopulmonar�� a prezentat semne de con��tient��, timp de 90 de minute, doar pân�� când echipa medical�� a oprit procedura de sus��inere a vie��ii, potrivit unui nou raport de caz. Cazul a fost prezentat luni la "European Anaesthesiology Congress" din Copenhaga, Danemarca, scrie CNN. "Este extrem de rar ca oamenii s�� fie lucizi ��i s�� prezinte semne externe de con��tien��a, a��a cum se discut�� în acest caz", a scris Dr. Sam Parnia, cercet��tor la Universitatea New York Langone Medical Center.
3.Banca Mondial�� a îmbun��t����it estimarea de cre��tere a economiei României din acest an cu 0,6 puncte, la 5,1% Banca Mondial�� a îmbun��t����it estim��rile de cre��tere a economiei României pentru 2018 ��i urm��torii doi ani, iar pentru acest an anticipeaz�� un avans de 5,1%, cu 0,6 puncte procentuale peste ritmul prognozat în ianuarie, institu��ia financar�� avertizând în schimb c�� presiunile infla��ioniste sunt în urcare, potrivit edi��iei din luna iunie a raportului Global Economic Prospects, publicat mar��i.
4.���VIDEO/FOTOGALERIE Audi Q8 devine noul SUV vârf de gam�� Audi. Este produs în Slovacia, la Bratislava Audi Q8 devine noul SUV vârf de gam�� al m��rcii premium germane din Ingolstadt, modelul urmând s�� fie lansat pe pia���� în al treilea trimestru din 2018. A��a cum BMW X6 este o alternativ�� mai sportiv�� la BMW X5, aceea��i logic�� este urmat�� ��i de Audi Q8, în compara��ie cu Audi Q7. Spre deosebire de alte modele Audi, Q8 are un design puternic individualizat ��i nereg��sit în prezent la celelalte ma��ini ale m��rcii germane. Ma��ina este produs�� în Slovacia, la Bratislava, unde va fi fabricat ��i viitorul Audi Q4.
5.Aproximativ 200.000 de sirieni s-au întors în zone aflate sub controlul armatei turce în nordul Siriei, anun���� Erdogan Pre��edintele turc Tayyip Erdogan a anun��at mar��i c�� aproximativ 200.000 de sirieni s-au întors în zone din nordul Siriei aflate sub controlul for��elor turce, dup�� ce a fost criticat de rivali în alegerile preziden��iale din cauza milioanelor de refugia��i primi��i în Turcia, relateaz�� Reuters.
6.Misterul p��l��riilor statuilor de pe Insula Pa��telui a fost elucidat O echip�� de cercet��tori ce include exper��i de la Universitatea Binghamton, parte a Universit����ii de Stat din New York, au descoperit modalitatea prin care locuitorii Insulei Pa��telui, sau Rapa Nui, au reu��it s�� a��eze pietre de dimensiuni considerabile deasupra celebrelor statui. Oamenii de ��tiin���� au constatat c�� locuitorii insulei au utilizat o tehnic�� ce folose��te frânghii ��i o ramp��, scrie Fox News.
7.Valer Dorneanu: Obliga��ia respect��rii întocmai a deciziilor Cur��ii Constitu��ionale este general��, vizând toate autorit����ile publice, toate institu��iile publice, to��i cet����enii ��i întreaga societate Pre��edintele CCR, Valer Dorneanu, sus��ine, într-un comunicat de pres�� transmis mar��i sear��, c�� deciziile CCR trebuie respectate întocmai "de toate autorit����ile publice, toate institu��iile publice, to��i cet����enii ��i întreaga societate". De asemenea, el face preciz��ri legate de judec��torul Petre L��z��roiu, aflat în al zecelea an de mandat, de��i chiar Curtea a stabilit c�� este neconstitu��ional ca un judec��tor s�� dep����easc�� nou�� ani de mandat, sus��inând c�� L��z��roiu î��i desf��soar�� activitatea în baza unei legi neconstestate ��i care se bucur�� de prezum��ia de constitu��ionalitate, potrivit News.ro.
8.România a învins, cu 2-0, Finlanda, într-un amical. Lobon�� a jucat ultimul meci la na��ional�� România a învins, mar��i, la Ploie��ti, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Finlandei, într-o partid�� amical��. Portarul Bogdan Lobon�� a intrat pe teren în minutul 87, în ultima sa apari��ie pentru na��ionala "tricolor��", în aplauzele întregii asisten��e de pe Stadionul Ilie Oan��. El a primit banderola de c��pitan odat�� ce a intrat pe teren.
9.VIDEO ���Experiment ��tirile Pro TV. Cum î��i pun ��oferii via��a în pericol la trecerile la nivel cu calea ferat�� Aproape toate trecerile la nivel cu calea ferat�� din România sunt adev��rate capcane ale mor��ii. 187 de oameni ��i-au pierdut via��a ori au fost r��ni��i numai anul trecut în aceste locuri. ��oferii reclam�� lipsa de vizibilitate din cauza vegeta��iei.
10.Peste 30 de ambasadele ��i reprezentan��ele unor institu��ii interna��ionale sus��in comunitatea LGBTI din România Cu ocazia Bucharest Pride Festival, care va avea loc sâmb��t��, 32 de ambasadele ��i reprezentan��ele unor institu��ii interna��ionale au transmis o scrisoare comun�� în care î��i exprim�� sprijinul fa���� de comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender ��i intersex) din România, relateaz�� News.ro.
11.CCR: O prezumtiv�� schimbare a statutului lui Petre L��z��roiu n-ar putea avea consecin��e decât pe viitor Pre��edintele Cur��ii Constitu��ionale a României (CCR), Valer Dorneanu, consider�� c�� o prezumtiv�� schimbare a statutului judec��torului constitu��ional Petre L��z��roiu, pe care o consider�� improbabil��, nu ar putea avea consecin��e decât pe viitor.
12.CCR sesizeaz�� Comisia de la Vene��ia pentru ”atacurile virulente” declan��ate împotriva sa, dup�� decizia prin care îl oblig�� pe Iohannis s�� o demit�� pe Kovesi Curtea Constitu��ional�� a României a anun��at, mar��i, c�� a sesizat Comisia de la Vene��ia ��i pre��edintele Conferin��ei Cur��ilor Constitu��ionale Europene în leg��tur�� cu ”atacurile virulente” declan��ate împotriva sa, ”prin care unii reprezentan��i ai unor autorit����i publice, precum ��i ai unor partide parlamentare au discreditat ��i delegitimat autoritatea acestei institu��ii fundamentale a statului - garantul suprema��iei Constitu��iei”. Potrivit CCR, au fost f��cute ”îndemnuri adresate popula��iei ��i Pre��edintelui statului s�� nu respecte ��i s�� nu pun�� în aplicare” decizia cu privire la revocarea lui Kovesi din func��ia de procuror-��ef al DNA ��i astfel a fost pus�� la îndoial�� obligativitatea deciziilor sale.CCR: O prezumtiv�� schimbare a statutului lui Petre L��z��roiu n-ar putea avea consecin��e decât pe viitorToader, despre scandalul judec��torului CCR cu mandatul dep����it: Mul��i se bag�� în seam��, ca s��-i da��i la televizor
13.Finan��ele se preg��tesc de „marea recuperare”. Teodorovici trimite Fiscul s�� adune „14-15 miliarde de lei”, datorii vechi de cinci ani pentru care îns�� ANAF n-a notificat contribuabilii Ministrul Finan��elor, Eugen Teodorovici, a declarat mar��i c�� în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de "14-15 miliarde de lei", iar ministerul pe care îl conduce se gânde��te la un "mecanism care s�� încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an"
14.Noua procedur�� de restituire a taxei speciale pentru autoturisme ��i autovehicule, a taxei pe poluare, a taxei pentru emisiile poluante ��i a timbrului de mediu Luni a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun OMFP nr. 2010  si OMM nr. 448 din 2018 care modific�� Ordinul nr. 1.488/3.198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonan��ei de urgen���� a Guvernului 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa special�� pentru autoturisme ��i autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ��i timbrul de mediu pentru autovehicule. Documentul  aprob�� procedura de restituire, pe cale administrativ��, a sumelor reprezentând taxa special�� pentru autoturisme ��i autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ��i timbrul de mediu pentru autovehicule, precum ��i a dobânzilor aferente acestora.Vezi aici documentul oficial.
15.Drama, lacrimile ��i "mângâierea" infarctului - Marco Cecchinato, eroul zilei: L-a eliminat pe Novak Djokovic Unele lucruri ��i se întâmpl�� doar o singur�� dat�� în via����, de aceea e bine s�� profi��i de oportunitate. Ziua de tenis s-a încheiat devreme pe Chatrier, la fel ��i pe celelalte terenuri. Mai exist�� "via����" pe o singur�� aren��: Lenglen. Acolo, Marco duce b��t��lia vie��ii lui împotriva celui care a fost st��pânul circuitului pre�� de atâtea sezoane. Sc��pat printre degete de Marius Copil în primul tur (italianul a revenit de la 0-2 la seturi), Cecchinato îi duce pe jurnali��tii peninsulari de lâng�� mine în pragul infarctului. Reduta lui Djokovic cade dramatic dup�� trei ore ��i 26 de minute (6-3, 7-6(4), 1-6, 7-6(11), Marco este în semifinale la Roland Garros, iar eu m�� simt privilegiat c�� am putut s�� asist la un meci care face o incredibil�� propagand�� tenisului de calitate. Simona Halep vs Angelique Kerber, prima partid�� a zilei de miercuri pe arena Suzanne-Lenglen Daria Kasatkina ��i pasivitatea care doare - Sloane Stephens, lucrurile simple ��i calificarea în semifinale
16.VIDEO Incendiu la Cernobîl. Kiev asigur�� c�� nu exist�� nicio cre��tere a radioactivit����ii Un important incendiu a izbucnit mar��i în zona de excludere din jurul centralei accidentale de la Cernobîl, au anun��at autorit����ile ucrainene, dând asigur��ri c�� nu s-a detectat vreo cre��tere periculoas�� a nivelului radia��iilor, relateaz�� News.ro, citând AFP.
17.Creatoare de mod�� Kate Spade s-a sinucis Creatoare de mod�� Kate Spade (55 de ani), unul dintre marile nume ale industriei de profil americane, s-a sinucis mar��i diminea��a la New York, anun���� AFP.
18.Viorica D��ncil��, vizit�� oficial�� de dou�� zile în Portugalia: Întâlniri cu omologul s��u ��i cu pre��edintele  Premierul Viorica D��ncil�� se va afla miercuri ��i joi în Portugalia, unde va avea o serie de întrevederi cu omologul portughez Antonio Costa ��i cu pre��edintele Marcelo Rebelo de Sousa, arat�� un comunicat al Guvernului.
19.���Roland Garros: Simona Halep vs Angelique Kerber, prima partid�� a zilei de miercuri pe arena Suzanne-Lenglen A zecea confruntare direct�� între Simona Halep ��i Angelique Kerber va avea loc miercuri de la ora 15:00, fiind prima a zilei pe arena Suzanne-Lenglen. Miza partidei va fi calificarea în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului.
20.Harvey Weinstein a pledat nevinovat, dup�� acuza��iile de viol ��i agresiune sexual�� Produc��torul Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, relateaz�� News.ro, citând The Hollywood Reporter.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by